25 Temmuz 2020 Cumartesi

Hanoi Ho Chi Minh

Ho Chi Minh Müzesi

Ho Chi Minh Müzesi

Bazen tuhaf sergiler hakkındaki İngilizce yorumlarla bu müze Ho Amca devresinde mutlaka görülmesi gereken bir yer. Komünist Partinin ilk günlerinden günümüze kadar tezahürler, askeri emirler, yazışmalar ve fotoğraflar, Vietnam'ın devrimci tarihini, faşizme karşı mücadeleyi, Ho'nun devrimci dünya hareketini ve Vietnam'ın emperyalizme karşı mücadelesini kapsayan tarihi sergilerle karıştırıldı.

Ho Chi Minh Trail Müzesi

Ho Chi Minh Trail'in ayrıntılı yol ağı Kuzey Vietnam tarafından Vietnam Savaşı sırasında Güney Vietnam'daki Vietcong kalelerine malzeme taşımak için kullanıldı. Ho Chi Minh Trail Müzesi (Bao Tang Duong Mon Ho Chi Minh), savaşın en heyecan verici özveri ve azim sembollerinden biri olan patikada renk sağlar. Yakın zamanda 2017'de yenilenen müze kesinlikle daha modern. Göstergeler dönemin foto muhabirliği üzerinde yoğunlaşıyor. Ayrıca, ele geçirilen Amerikan ordusu ve askeri teçhizatın yanı sıra kasklar, kimlikler ve üniformalar gibi kişisel eserler de geniş bir koleksiyona sahiptir. Bu müze Hanoi dışında biraz mesafe yatıyor ve (Ba La köyünde sadece bir kilometre kadar Parfüm Pagoda için sapma geçmiş) bulmak zor olabilir, bu yüzden bir taksi veya araba ve sürücü kiralamak en iyisidir.

Ho Chi Minh'ın Köşkü

Ho Chi Minh'ın Köşkü

Ho Chi Minh'in Türbesi'nin hemen ötesinde, devrimci liderin saltanatı sırasında 1954'ten 1969'daki ölümüne kadar yaşamayı seçtiği mütevazı bir ahşap evdir. Güzel park benzeri ortam, bu eski hükümdarın mütevazi varlığına bir bakış sunuyor. Bakımlı bahçeler, Ho Chi Minh'in balıkları beslemek için ellerini çırpmak için kullandığı küçük bir göle yol açar. Bu sazanların beklenti içinde çıldırmaları için basit bir alkış yeterlidir. Göleti çevrelemek, Ho Chi Minh'in yaşadığı kazıklar üzerindeki basit ikametgahtır. Birkaç oda ve üç klasik otomobili görüntüleme için bölümlere ayrılmıştır. Buraya ulaşmak için sitenin girişindeki zengin Başkanlık Sarayı'nın yanında bilet satın almalısınız. Saray sadece dışardan görülebilir; şimdi bir hükümet binası olarak faaliyet göstermektedir. Ho Chi Minh'in evinin sağındaki bomba sığınağı da halka kapalı.

17 Temmuz 2020 Cuma

Phuket ve Andaman Sahili

Phuket ve Andaman Sahili

Phuket ve Andaman Sahili Hakkında Bilgiler

Şaşırtıcı ortamı, çeşitliliği ve cazibesi ile Phuket, hem bütçe gezginleri hem de görkemli lüks arayanlar için sürekli olarak dünyanın en sevilen turistik yerlerinden biri olarak seçildi. Ada, aşırı gelişmişlik konularında payına sahip olmasına rağmen, adada çok güzel plajlar ve restoranlar, oteller, etkinlikler ve gece hayatı gibi göz kamaştırıcı bir çeşitlilik var. Phuket'ten ayrılıp Andaman Sahili'ne gittiğinizde, turistik yerler daha da çarpıcı hale geliyor. Kıyı şeridi muhteşem kalker karstikleri, kristal suları olan tenha adalar ve kilometrelerce bozulmamış plajlar sunuyor.

Phuket ve Andaman Sahili

Phuket Tatili

Phuket, havalimanına inen günlük uçak seferleri ve feribotlara doğal ama sık sık paketlenmiş Ko Phi Phi, Krabi ve rıhtımlarından Similan ve Surin adalarına günlük seferler yapan batı sahilinin yoğun merkezidir. Phuket'in ötesinde, bu büyülü kıyı şeridinin sırları kendini göstermeye başlar. Krabi, tüm kaya tırmanışı meraklıları arasında popüler hale gelen zümrüt sularından çıkan tozlu beyaz kum ve muhteşem kireçtaşı kayalıklarına sahiptir. Railay Beach özellikle akrobasi, tırmanma ve alternatif ideolojilerden hoşlanan maceracılar arasında popülerdir. Phang Nga Ulusal Deniz Parkı yakınında, James Bond Adası olarak bilinen Koh Phing Kan gibi dünyaca ünlü kartpostal mükemmel yerleri nedeniyle doğa severleri cezbetmektedir. Post-tsunami Ko Phi Phi şnorkelle dalış ve dalış için önemli bir destinasyondur (aslında yüksek sezonda inanılmaz derecede meşgul olduğu için bazı sularda balıktan daha fazla dalgıç görebilirsiniz) ve kolay sırt çantasıyla turist turunun dayanak noktasıdır. Koh Lanta kendi sahnesini geliştirdi ve daha az sayıda kalabalık ve sıra dışı bireysellikten hoşlanan ziyaretçileri cezbediyor - bazı ilginç mağazalarında ve restoranlarında da görüldüğü gibi; Andaman sahilinin diğer bölgelerinden farklı ilginç yerliler ve gurbetçilerinle tanışacağınız güzel plajları renkli köylerle birleştiriyor. Ao Nang yıllar içinde çok popüler hale geldi ve çok sayıda tatil köyü, popüler plajları ve dükkanlarının yakınında her zevke ve bütçeye hitap etmek için büyüdü.

10 Temmuz 2020 Cuma

Damnoen Saduak ve Cha-am,Tayland

Damnoen Saduak

Damnoen Saduak

Her türlü çiğ ve hazır yiyecek satan bu hareketli pazarın görüntüsü o kadar uyandırıcı ki bir reklam ajansı favorisi haline geldi. Pazar turistik hissedebilse de, burayı ziyaret etmek bir Tayland geleneğini deneyimlemek için unutulmaz bir yoldur.

Damnoen Saduak Yüzen Pazarı

Renkli bir ürün pazarı ve satıcılar tarafından küçük teknelerde satılan diğer gıdalar olan Damnoen Saduak, Tayland turizminin bir simgesidir. Genellikle ziyaretçilerle istila edilen pazar, bir Disney World sergisine benziyor ve sadece Tayland'ın bu kanallı köşesinin otantik ticari hayatına benziyor. Öte yandan, teatral bir yapım gibi görünse de, bu, solmakta olan bir Tayland geleneğine ve şehriye çorbası, deniz ürünleri yemekleri, ızgara etler, mango dondurması, hindistancevizi krepleri de dahil olmak üzere bazı yiyeceklere tanık olmak için birkaç fırsattan biridir. ve kızarmış muz - oldukça lezzetli. Pazarın keyfini çıkarmanın en iyi yolu bir tekne kiralamak ve erkenden gelmektir. Gün ilerledikçe ve daha fazla tur grubu geldikçe bölge daha da kalabalıklaşıyor.

Cha-am

Cha-am

En pitoresk sahil kasabası olmayabilir, ancak Cha-am otantik bir Tay tarzı plaj deneyimi sunuyor. Cha-am Plajı'nın kuzey ucundaki iskele, bu küçük sakin kasabanın merkezidir. Ana caddesi Ruamchit Beach Road, bir tarafında ağaçlarla kaplı bir sahil şeridi ve diğer tarafında restoranlar, barlar, misafirhaneler ve otellerden geçer. Taze deniz ürünleri, B25 civarında kalamar, kalamar, karides ve küçük yengeç tepsileri satan tezgahların bulunduğu bu yol boyunca küçük kafelerde mevcuttur. Cha-am uykulu cazibesini korur ve huzur ve sessizlik arayanlar nişlerini burada bulabilirler.

Cha-am Plajı

Cha-am'un geniş şehir plajında, Bangkok ailelerinin gün boyu yemek için şemsiye kaplı masalarda toplandığını, taze meyve ve deniz ürünleri ve gezgin satıcıların soğuk biralarını topladıklarını görebilirsiniz. Plajın kumu yine de oldukça karanlık ve kirli. Çoğu ziyaretçi, kumun daha güzel ve suyun yüzmek için daha iyi olduğu her şey dahil tatil yerlerinden birine gider.

3 Temmuz 2020 Cuma

Hua Hin, Tayland

Hua Hin, Tayland

Hua Hin

Küçük sahil kenti Hua Hin yakınlarındaki altın kumlar uzun zamandır Bangkok'un zengin ve ünlülerini cezbetti. En ünlü ziyaretçiler, şimdi Hua Hin kasabasının kuzeyindeki Klai Kangwol Sarayı'nı birincil konutları olarak kullanan Tayland kralı ve kraliçesi. Saray, 1928 yılında Klai Kangwol adını veren ve "Endişelerden Uzak" anlamına gelen Kral VII. Rama tarafından tamamlandı.

Hua Hin yıl boyunca sürecek bir destinasyondur. Hafta sonları ve Tayland resmi tatilleri, Bangkok'un şehri sel baskınına uğrattığı zamanlardan kaçınıyor - fiyatlar yükseliyor ve sokaklar belirgin bir şekilde daha yoğun hale geliyor.

Hua Hin Plajı

Hua Hin'ın adası plajı, sahilin bu bölümünde en güzel plajıdır, ancak aynı zamanda en popüler plajıdır. Diğer Tayland plajları kadar çarpıcı olmasa da, 7 km uzunluğunda (4½ mil uzunluğunda) geniş bir altın kum bulvarı. Satıcılar yiyecek ve içecekleri durduramaz, ancak rahatlatıcı bir plaj masajı rezervasyonu yaparak veya daha az nüfuslu bölümlere binicilik yaparak bu geçit töreninden kaçabilirsiniz. Çeşitli noktalarda su sporları düzenlenebilir. Su sertleşebilir ve deniz net değildir, ama kesinlikle burada yüzebilirsiniz. Gölgeli şezlong alanları rahatlamayı kolaylaştırıyor, ancak 2014 yolsuzluk iddialarının ardından biraz azaltıldı. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek; su Sporları. En iyisi: yürüyüş.

Khao Sam Roi Yod Ulusal Parkı

Khao Sam Roi Yod Ulusal Parkı

Görkemli bir şekilde "300 Tepeler" olarak adlandırılan Hua Hin'in güneyindeki bu parka giderken pirinç tarlalarını, şeker avuçlarını, ananas tarlalarını ve yengeç çiftliklerini geçeceksiniz. Parkın iki ana yolu vardır ve yaban hayatı, özellikle kertenkeleleri ve havlayan geyik izlemek için harika bir yerdir. Biraz şans ile, göz çevresindeki beyaz daireler nedeniyle gözlüklü langur olarak da bilinen bir tür maymun olan sevimli esmer languru görebilirsiniz. Parkın merkezinden yaklaşık bir kilometre (½ mil), özellikle güneş doğarken, bakış açısına doğru bir yürüyüşe değer Khao Daeng Tepesi. Merkezden bir başka 16 km (10 mil), beyaz kumlu bir plaj olan Haad Laem Sala'dır. Sahile yakın bir zamanlar Kral Rama V tarafından ziyaret edilen Phraya Nakhon Mağarası vardır. Mağaranın çatısında güneş ışığının güzel bir etki için parladığı bir açıklık vardır. Eğer bir arabanız yoksa veya bir tane kiralamadıysanız, Prachuab Kiri Khan Eyaleti'ndeki Pranburi Bölgesine giden bir otobüse binmeniz gerekir. Buradan parka bir şarkı söyleyeceksin.