24 Nisan 2020 Cuma

Tokyo da 4 Özel Yer

Tokyo Radyo Kaikan

Tokyo Radyo Kaikan

Mini casus kameralar, sersemletici silah olarak gizlenmiş cep telefonları, manga çizgi romanları, yetişkin oyuncakları, aletler ve garip hobi malzemeleri satan çeşitli bağımsız satıcıların bulunduğu sekiz kat burada satılıyor. En üst kattan göz atmaya başlayın ve aşağı inin. Caddenin karşısında da iki ek var.

Roots Shakuhachi: The Bamboo Way, Tokyo

Bir zamanlar gezici Budist rahipler tarafından taşınan uzun bir bambu flüt olan shakuhachi, Japonya'nın en akıl almaz dinlendirici müzik aletlerinden biridir. Japonya'nın zarif sadeliğin geleneksel estetiğinin bir kanıtıdır. Roots Shakuhachi'de müşteriler kendi shakuhachi'lerini yapabilirler. Bütçe shakuhachi yapmak için bir saat 3.000 ve 30 dakika ¥ ve nasıl oynanacağının temellerini öğrenmek için biraz daha zaman. Mağazanın yalnızca hafta sonları açık olduğunu unutmayın; önceden rezervasyon ile hafta içi ziyaretler mümkündür.

Sanrio Puroland, Tokyo

Sanrio Puroland, Tokyo

Ağızsız dünyanın en ünlü beyaz kedisine adanmış bir tema parkı olarak - Hello Kitty, elbette - Sanrio Puroland, tatlılık kavramının etkili bir türbesi. Tüm gün pasaport, üç tiyatro, bir tekne yolculuğu ve Selfie çekmek için tasarlanmış görünüşte birçok cazibe merkezlerinden biri olan Lady Kitty House dahil olmak üzere birçok cazibe merkezinin sınırsız kullanımına izin verir. Kalemler, paketli atıştırmalıklar ve peluş oyuncaklar mevcuttur, böylece konuklar eli boş bırakmazlar.

Tokyo SCAI Hamam

200 yıllık bir binada yer alan çağdaş bir sanat galerisi olan SCAI, Yanaka'nın eski ve yeni karışımının bir sembolüdür. 1787 yılında hamam olarak kurulan binanın dış kısmı iyi korunmuş, içi ise çağdaş sanatın dönen sergilerini içeren hafif ve havadar bir galeri. Küçük bir galeri olmasına rağmen, sergiler etkileyici ve sadece binanın kendisini görmek için bir göz atmaya değer.

17 Nisan 2020 Cuma

Delhi de 2 Müze Gezisi

Delhi Ulusal Müzesi

Delhi Ulusal Müzesi

Bu büyük binanın cephesi Lutyens Başkanlık Sarayı'nı taklit ediyor: bir kumtaşı kubbesi, kırmızı kumtaşı tabanındaki kahverengi kumtaşının klasik sütunlarıyla desteklenmektedir. Girdiğinizde, kubbenin altında duran güneş tanrısı Surya'nın Bhubaneswar'daki Konark Güneş Tapınağı'ndan 13. yüzyıldan kalma bir idol göreceksiniz. Böyle bir heykel, Ulusal Müze'nin gücünü simgelemektedir - antik, esas olarak Hindu heykellerini sergilemektedir. Bütün bir oda MÖ 2.700 dolaylarında, İndus Vadisi Uygarlığından gelen eserlere ayrılmıştır; diğerleri Gandharan, Chandela ve Chola dönemlerinden eserler sergiliyor. Heykelin yanı sıra, sergide mücevher, resim, müzik aletleri, madeni paralar, halılar ve Shah Jahan'ın kılıcı da dahil olmak üzere silahlar bulunmaktadır. Gezinmenize yardımcı olacak bir broşür aldığınızdan ve bilet ücretlerine dahil olan sesli rehberi dinlediğinizden emin olun.

Delhi Nehru Anıt Müzesi

Delhi Nehru Anıt Müzesi

Teen Murti Bhavan olarak da bilinen bu sömürge konağı, başlangıçta İngiliz Hint Ordusu komutanı için inşa edilmiştir. Başkan Yardımcısı'nın ikametgahı olan Rashtrapati Bhavan (Güney Bulvarı'nın diğer ucunda) Hindistan'ın cumhurbaşkanı olan Hindistan'ın ilk başbakanı Jawaharlal Nehru burada ikamet aldı. Bağımsızlık hareketiyle ilgilenenler bu dönüm noktasını veya yakındaki Gandhi Smriti'yi kaçırmamalıdır. Nehru'nun sarı konağı, uzun, oval şekilli bir çim ile sınırlandırılmıştır; arkada sakin bir çiçek bahçesi var. İçeride, Nehru'dan ayrılırken birkaç oda kalır ve geniş Nehru'nun yaşamını ve Bağımsızlık hareketini gösterir. Odalar arasında sırayla dolaşın: fotoğraflar, gazete kupürleri ve kişisel mektuplar, dünyanın en büyük demokrasisinin doğuşunun nefes kesici hikayesini anlatır. Çıkış yolunda durun ve Nehru Planetaryumu'nun yanındaki 14. yüzyıl av kulübesini görün. (İkincisi, çocuklar için iyi, 11:30 ve 15:00 İngilizce gösterileri var.)

11 Nisan 2020 Cumartesi

Zululand ve Savaş Alanları, Güney Afrika

Zululand and Battlefields

Zululand ve Savaş Alanları

Zululand kuzeye Tugela Nehri'nden Mozambik sınırına kadar uzanıyor. Otlaklar, muhteşem plajlar ve klasik Afrika çalılarının olduğu bir bölge. Ayrıca kan dökülme ve ölüm payından daha fazlasını gördü. Modern Güney Afrika, Zululand ve kuzey Natal'ın ateşli potalarında kuruldu. Burada Boers Zulus'la, Zulus İngilizlerle ve İngilizlerle Boers'la savaştı. Bununla birlikte, en ilginç tarihi yerlerden bazıları, Zulus'a karşı savaşları içerir. Isandlwana, Rorke's Drift ve Blood River gibi isimler efsanevi askeri karşılaşmalar sırasında yerini aldı.

Zululand ve Savaş Alanları Hakkında

Hiçbir Afrikalı kabile, Batı hayal gücünü Zulus'a benzetmedi. Bir çok kitap ve film savaşçı kültürünü keşfetti ve savaş cesaretlerini övdü. 19. yüzyılın başlarına kadar Zulus, kuzeyden güney Afrika'ya göç eden Nguni halklarının bir parçası olan küçük, haksız bir gruptu. Kral Shaka (1787-1828) tüm bunları değiştirdi. On yıldan kısa bir sürede Shaka, siyah Afrika'da rakipsiz bir askeri makine yarattı. 1828'de suikaste uğradığında, Shaka 300 kabileyi yok etti ve Zulu gücünü 800 km (500 mil) kuzey, güney ve batı boyunca uzattı.

Zululand and Battlefields

Shaka'nın ölümünden elli yıl sonra, İngilizler hala Zulus'u Güney Afrika'da planlanan beyaz devletler federasyonu için büyük bir tehdit olarak görüyordu. İngiliz çözümü, 1879'da, Zulu krallığını yok etmek için bir savaş başlatmaktı. 20 yıl sonra Boer cumhuriyetlerini topuğa ve Witwatersrand'ın zengin altın alanlarını kendi ellerine getirmek için benzer bir taktik uyguladılar.

Savaş alanlarına ilgi artmaya devam ediyor, özellikle 2000'deki Boer ve Zulu Savaşı yüzüncü yıl kutlamalarından bu yana. Bir tarih tutkunu değilseniz, savaş alanlarını gezmenin en iyi yolu, tarihi hayata geçirebilecek uzman bir rehberdir, çünkü savaş alanlarının birçoğu ara sıra anıt taşla süslenmiş açık otlaktan biraz daha fazlasıdır.

5 Nisan 2020 Pazar

Johannesburg Az Bilinen Yerler

Johannesburg SAB Bira Dünyası

Johannesburg SAB Bira Dünyası

SABMiller, Afrika'nın en büyük bira şirketi ve sıra dışı müzesi, Güney Afrika'nın en sevdiği biraya adanmış. Güney Afrika'da bira bira tarihçesi ve Afrika bira gelenekleri de dahil olmak üzere bira yapımı süreci hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz. 75 dakikalık bir turdan sonra, musluk odasında iki ücretsiz bira içebilirsiniz.

Johannesburg Sammy Marks Müzesi

Pretoria şehir merkezinin yaklaşık 23 km (14 mil) doğusunda, büyük tarzların bir karışımı olan bu mobilyalı, 48 odalı Viktorya konağı ve bahçelerle çevrili ek binaları, 1884 yılında madencilik ve endüstriyel patron Sammy Sammy Marks için inşa edilmiştir. Hafta sonları her saat rehberli turlar düzenlenmektedir; hafta içi 90 dakikada bir; ve geceleri randevu ile hayalet turları düzenleniyor. Otel bünyesinde bir restoran vardır ve arazide piknik yapabilirsiniz.

Johannesburg Smuts Evi

Johannesburg Smuts Evi

Pretoria'nın bir banliyösü olan Irene'deki bu küçük ahşap ve demir kır evi, Güney Afrika Savaşı ve I ve II. Dünya Savaşlarında aktif rol oynayan üç kez Güney Afrikalı başbakan Jan Christian Smuts'un ikametgahıydı. Milletler Cemiyeti (Birleşmiş Milletler'in öncüsü) kurulmasında etkili. Askeri geçmişine rağmen barış için çalışmaya kararlıydı ve Güney Afrika'nın en ilginç tarihi karakterlerinden biri olmaya devam ediyor. Evi, 1950'de ölümüne kadar yaşadığı basit yolu gösteriyor. Geniş arazide bir çay bahçesi, bitişik bir kamp alanı ve yakındaki bir tepeye kolay yollar var. Her ayın ikinci ve son cumartesi günü, bir el sanatları pazarı göze çarpar.