25 Haziran 2020 Perşembe

Chiang Mai Gezilecek Yerler

Chiang Mai Sankamphaeng Kaplıcaları

Chiang Mai Sankamphaeng Kaplıcaları

Kuzey Tayland'ın en görkemli kaplıcaları arasında, bunlar havaya yüksek su çeken iki gayzer içerir. Güzel çiçekler arasında yer alan spa kompleksi, bir açık hava havuzu ve çeşitli boyutlarda çeşitli hamamlar içerir. Bahçelerin manzarasına sahip rustik bir restoran var ve jakuzili küçük dağ evleri saat (B200) veya gece (B800) ile kiralanıyor. B80 için çadırlar ve uyku tulumları da kiralanabilir. Kaplıca, Chiang Kamp'ın 56 km (35 mil) kuzeyinde, San Kamphaeng köyünün ötesindedir. Kaplıcaya bağlı Songthaews, Chiang Mai'deki nehir çiçek pazarından ayrılıyor.

Darapirom Sarayı

Lanna tarzı bu konak, 19. yüzyılın sonlarında Chiang Mai hükümdarının kızı ve Kral Chulalongkorn'un en sevdiği eşi Jao Dararasamee'nin son eviydi. Alçak saçaklı ve galerili bina restore edildi ve kendi tasarladığı kıyafetler de dahil olmak üzere prensesin antik eşyalarının çoğuyla donatıldı. Chiang Mai'den 12 km'lik (8 mil) yolculuğa değer, 19. yüzyıl Lanna kültürü ve tasarımının yaşayan bir müzesi.

Wat Chedi Yot

Wat Chedi Yot

Wat Photharam Maha Viharn daha yaygın olarak Wat Chedi Yot veya Yedi Spired Manastırı olarak bilinir. 1455 yılında inşa edilmiş, Buda'nın aydınlanmayı başardığı söylenen Hindistan Bodh Gaya'daki Mahabodhi tapınağının bir kopyası. Karmaşık olarak oyulmuş yedi kulesi, daha sonra orada geçirdiği yedi haftayı temsil eder. Chedi'nin yanlarında, çoğu kötü onarımda olan, ancak bir tanesi akıl almaz çağdaş güzelliğin bir yüzünü taşıyan göksel figürlerin çarpıcı kısma heykelleri var. Tapınak, Chiang Mai'yi çevreleyen otoyolun hemen dışındadır, ancak yeşil çimenler ve gölgeli köşeleri garip bir şekilde sakin ve huzurludur.

18 Haziran 2020 Perşembe

Seul Gezisi

Seul Deoksugung Sarayı

Seul Deoksugung Sarayı

Belediye Binası'nın hemen yanında yer alan Deoksugung, Seul şehir merkezinin kalbinde bir vahadır. Başlangıçta veliaht prens için bir konut olarak inşa edilen Deoksugung, 1592 yılında Japonların Kore'yi işgalinde hayatta kalan tek saraydı. Bugün, Avrupa tarzı bir bahçe ve çeşmeyi geleneksel saray mimarisiyle harmanlayan sarayların en modernidir. Ayrıca, Batı ve Koreli sanatçıların dönen sergilerinin yer aldığı Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır. Seul'un diğer dört sarayı kadar büyük olmasa da, Deoksugung, çevredeki şehir merkezinin kaosuna ve telaşına zıtlığıyla dikkat çekiyor ve gezi veya alışveriş gününden sonra mükemmel bir durak yapıyor. Geceleri ana salon ve diğer binalar aydınlatılarak saraya sessiz, gizemli bir hava verir.

Dongdaemun Pazarı

Seul'ün en büyük pazarı ilk kez ziyaretçi için ezici olabilir. 20'den fazla alışveriş merkezi ve 30.000 mağazadan oluşan bu bina, birden fazla bloğa yayılan geniş bir iç ve dış mekan alanıdır. Dongdaemun'un farklı bölümleri farklı müşterilere hitap eder. Gwangjang Pazarı çeşitli sokak yemekleri sunarken, pazarın kuzey-güney ekseni Hegunginmunno Caddesi, Seul'ün gençleri ve 20-şeyleri için giyim ve aksesuar mağazaları barındırıyor. Pazarın batı ucundaki yeni Dongdaemun Tasarım Plaza galerilere ve küçük bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Namdemun Pazarı kadar gezinmek kolay olmasa da, Seul'de daha fazla zamanı olanlar için Dongdaemun canlı bir öğleden sonra geçiriyor.

Namsan Parkı

Namsan Parkı

Seul'ün en büyük parkı bir zamanlar şehrin güney ucuna demir attı. Seul güneye doğru büyüdükçe, kısa sürede şehrin en merkezi parkı haline geldi. Kaplayan Mt. Namsan ve çevresi Namsan Park, kauçuklu yürüyüş parkurları ile çapraz ve ağaçlar, kır çiçekleri ve - daha sıcak aylarda - yaya sürüleriyle doludur. Yine de, eski Kale Duvarı, botanik bahçeleri ve bilim müzesi gibi bazı yeşillik ve yerleri görmek için görülmeye değer. Vurgulamak kesinlikle N Kulesi, tüm şehrin mükemmel gece manzarasına sahip iğne benzeri bir kule.

12 Haziran 2020 Cuma

Thian Hock Keng Tapınağı, Singapur

Thian Hock Keng Tapınağı, Singapur

Thian Hock Keng Tapınağı

Cennet Mutluluğu Tapınağı olan bu yapı, 20 yıl önce inşa edilmiş basit bir türbenin yerini almak üzere 1842'de tamamlandı. Arazi ıslahından önce, göçmenlerin Çin Denizi'nde tehlikeli bir yolculuktan sonra karaya adım attığı noktada inşa edilen Singapur'un en eski ve en büyük Çin tapınaklarından biridir. Hokkien halkı güvenli geçişlerinden dolayı minnettarlıkla tapınağı deniz tanrıçası Ma Chu P'oh'a adadı. Yaldızlı oymalar, heykeller, ejderhalarla kaplı kiremit çatılar ve ince oyma taş sütunlarla zengin bir şekilde dekore edilmiştir. Girişin her iki tarafında iki taş aslan vardır. Soldaki kadın dişidir ve doğurganlığı simgeleyen bir bardağı tutar; diğeri, bir erkek, bir top, servetin sembolüdür. Tapınak açıksa, girdiğinizde yüksek eşikli bir tahtaya basmanız gerektiğini unutmayın. Bu ikili bir işlev görür. İlk olarak, adanmışları tapınağa girerken olması gerektiği gibi aşağı doğru bakmaya zorlar. İkincisi, gezgin hayaletleri dışarıda tutar - hayaletler ayaklarını karıştırmaya eğilimlidir, bu yüzden girmeye çalışırlarsa eşik kurulu onları harekete geçirir.

Thian Hock Keng Tapınağı

Thian Hock Keng Tapınağı Bilgileri

İçeride, yanan tütsü ve mumlarla dolu bir anne Ma Chu P'oh heykeli odaya hakim. Her iki tarafında sağlık (solunuzda) ve servet tanrıları vardır. Fark edeceğiniz iki uzun figür onun nöbetçileridir: biri 1000 mil görebilir; diğeri 1.000 mil duyabiliyor. Dudaklarındaki yapışkan siyah madde - geçen günlerde adanmışlar tarafından oraya yerleştirilir - duyularını arttırmak için afyon. Ana tapınak Taocu olmasına rağmen, arkadaki tapınak Budisttir ve merhamet tanrıçası Kuan Yin'e ithaf edilmiştir. Onun birçok kolu, yeryüzünde acı çeken herkese nasıl ulaştığını temsil ediyor.

5 Haziran 2020 Cuma

Penang, Malezya

Penang, Malezya

Penang

Yarımada Malezya'nın kuzeybatı kıyısındaki bir ada olan Penang, Doğu ve Batı'nın büyüleyici bir kaynaşmasına yol açan çok kültürlü bir tarihle kutsanmıştır. İngiliz Doğu Hindistan Şirketi tarafından 1786'da talep edilen, adanın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Georgetown şehir merkezi, sömürge mimarisi, tapınaklar ve müzelerle doludur. Ada, şimdi nüfusun çoğunluğunu oluşturan birçok Çinli göçmeni de cezbetti. Penang'da, ülkenin en büyük Budist tapınağının yanı sıra orman, sahil, tarım arazileri ve balıkçı köylerinin heyecan verici bir karışımını bulacaksınız.

Kek Lok Si Tapınağı

Kek Lok Si Tapınağı

Güneydoğu Asya'nın en büyük Budist tapınağı Kek Lok Si ("Yüce Mutluluk Tapınağı") 1890 yılında göçmen bir Çinli Budist tarafından kuruldu. Hatıra tezgahlarından oluşan bir labirent, Çin üssü, Tay mimarisine sahip orta katman ve üstte Birmanya tacı olan yedi katmanlı bir kule olan Ban Po Thar'a yol açar. Yamaçta, pagodanın üstünde, Kuan Yin'in büyük bir bronz figürü ("Merhamet Tanrıçası") 2002'de tamamlandı. Tapınak denize bakar ve teleferik ve üst seviyelerden manzara harika. Çin tatilleri, özellikle Çin Yeni Yılı sırasında, tapınak bir etkinlik ve kutlama kovanıdır.

Tropikal Baharat Bahçesi

Tropical Spice Garden'ın üç sarma parkurunda dolaşırken 500 civarında tropikal flora ve fauna türünü keşfedebilirsiniz. Gölgeli Jungle Trail bir dere manzaralıdır ve eğrelti otları ve yabani orkide sergilerken, egzotik flora Süs Yolu'ndaki vadinin kalbine gizlenmiştir. Spice Trail, yemek pişirmenin yanı sıra ilaçlar, boyalar ve parfümler için kullanılan 100'den fazla baharat ve ot bulacağınız yerdir. Sunulan yemek kursları hakkında bilgi edinmek için ziyaretçi merkezine uğrayın; körfezin panoramik manzarasını sunan Tree Monkey Restaurant'ta serin bir limonlu soda yudumlayın; ve baharat esintili hediyelik eşyalar için hediyelik eşya dükkanında sallandığınızdan emin olun.