25 Haziran 2020 Perşembe

Chiang Mai Gezilecek Yerler

Chiang Mai Sankamphaeng Kaplıcaları

Chiang Mai Sankamphaeng Kaplıcaları

Kuzey Tayland'ın en görkemli kaplıcaları arasında, bunlar havaya yüksek su çeken iki gayzer içerir. Güzel çiçekler arasında yer alan spa kompleksi, bir açık hava havuzu ve çeşitli boyutlarda çeşitli hamamlar içerir. Bahçelerin manzarasına sahip rustik bir restoran var ve jakuzili küçük dağ evleri saat (B200) veya gece (B800) ile kiralanıyor. B80 için çadırlar ve uyku tulumları da kiralanabilir. Kaplıca, Chiang Kamp'ın 56 km (35 mil) kuzeyinde, San Kamphaeng köyünün ötesindedir. Kaplıcaya bağlı Songthaews, Chiang Mai'deki nehir çiçek pazarından ayrılıyor.

Darapirom Sarayı

Lanna tarzı bu konak, 19. yüzyılın sonlarında Chiang Mai hükümdarının kızı ve Kral Chulalongkorn'un en sevdiği eşi Jao Dararasamee'nin son eviydi. Alçak saçaklı ve galerili bina restore edildi ve kendi tasarladığı kıyafetler de dahil olmak üzere prensesin antik eşyalarının çoğuyla donatıldı. Chiang Mai'den 12 km'lik (8 mil) yolculuğa değer, 19. yüzyıl Lanna kültürü ve tasarımının yaşayan bir müzesi.

Wat Chedi Yot

Wat Chedi Yot

Wat Photharam Maha Viharn daha yaygın olarak Wat Chedi Yot veya Yedi Spired Manastırı olarak bilinir. 1455 yılında inşa edilmiş, Buda'nın aydınlanmayı başardığı söylenen Hindistan Bodh Gaya'daki Mahabodhi tapınağının bir kopyası. Karmaşık olarak oyulmuş yedi kulesi, daha sonra orada geçirdiği yedi haftayı temsil eder. Chedi'nin yanlarında, çoğu kötü onarımda olan, ancak bir tanesi akıl almaz çağdaş güzelliğin bir yüzünü taşıyan göksel figürlerin çarpıcı kısma heykelleri var. Tapınak, Chiang Mai'yi çevreleyen otoyolun hemen dışındadır, ancak yeşil çimenler ve gölgeli köşeleri garip bir şekilde sakin ve huzurludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder