5 Haziran 2020 Cuma

Penang, Malezya

Penang, Malezya

Penang

Yarımada Malezya'nın kuzeybatı kıyısındaki bir ada olan Penang, Doğu ve Batı'nın büyüleyici bir kaynaşmasına yol açan çok kültürlü bir tarihle kutsanmıştır. İngiliz Doğu Hindistan Şirketi tarafından 1786'da talep edilen, adanın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Georgetown şehir merkezi, sömürge mimarisi, tapınaklar ve müzelerle doludur. Ada, şimdi nüfusun çoğunluğunu oluşturan birçok Çinli göçmeni de cezbetti. Penang'da, ülkenin en büyük Budist tapınağının yanı sıra orman, sahil, tarım arazileri ve balıkçı köylerinin heyecan verici bir karışımını bulacaksınız.

Kek Lok Si Tapınağı

Kek Lok Si Tapınağı

Güneydoğu Asya'nın en büyük Budist tapınağı Kek Lok Si ("Yüce Mutluluk Tapınağı") 1890 yılında göçmen bir Çinli Budist tarafından kuruldu. Hatıra tezgahlarından oluşan bir labirent, Çin üssü, Tay mimarisine sahip orta katman ve üstte Birmanya tacı olan yedi katmanlı bir kule olan Ban Po Thar'a yol açar. Yamaçta, pagodanın üstünde, Kuan Yin'in büyük bir bronz figürü ("Merhamet Tanrıçası") 2002'de tamamlandı. Tapınak denize bakar ve teleferik ve üst seviyelerden manzara harika. Çin tatilleri, özellikle Çin Yeni Yılı sırasında, tapınak bir etkinlik ve kutlama kovanıdır.

Tropikal Baharat Bahçesi

Tropical Spice Garden'ın üç sarma parkurunda dolaşırken 500 civarında tropikal flora ve fauna türünü keşfedebilirsiniz. Gölgeli Jungle Trail bir dere manzaralıdır ve eğrelti otları ve yabani orkide sergilerken, egzotik flora Süs Yolu'ndaki vadinin kalbine gizlenmiştir. Spice Trail, yemek pişirmenin yanı sıra ilaçlar, boyalar ve parfümler için kullanılan 100'den fazla baharat ve ot bulacağınız yerdir. Sunulan yemek kursları hakkında bilgi edinmek için ziyaretçi merkezine uğrayın; körfezin panoramik manzarasını sunan Tree Monkey Restaurant'ta serin bir limonlu soda yudumlayın; ve baharat esintili hediyelik eşyalar için hediyelik eşya dükkanında sallandığınızdan emin olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder