29 Mayıs 2020 Cuma

Hokkaido, Japonya

Hokkaido

Hokkaido

Hokkaido nefes alan bir Japonya. Buradaki insanlar yaz aylarında klimayı kullanmıyorlar - pencereleri açıyorlar. Dışarıda, kokulu hava, vahşi dağlar, bakir ormanlar, el değmemiş göller ve sörfle dövülmüş kıyılara şehir ve kasabalara kolayca ulaşabilirsiniz.

Hokkaido’nun Japon tarihi, anakarayla karşılaştırıldığında nispeten kısadır. Meiji Restorasyonu (1868-1912) sırasında doğan Hokkaido, Rusya'nın Rusya'ya ulaşmasını önlemek için Japonya tarafından geliştirildi. O zamana kadar Japonya'nın mevcut kara kütlelerinin% 20'sini oluşturan bu büyük kuzey adası, yüzyıllar boyunca Japonlar ve Ruslarla ticaret yapan avcı-toplayıcılar olan yerli Ainu halkına bırakıldı.

1870'lerde, Amerika ve Avrupa tarımını, şehir tasarımını ve madenciliğini araştırdıktan sonra Japonya, Hokkaido'nun kaynaklarından yararlanmak için 63 yabancı uzman gönderdi ve toprakları temizlemek ve yerleşmek için anakaraları kuzeye teşvik etmek için bir asker-çiftçi sistemi getirdi. Hokkaido, süt hayvancılığı, patates yetiştiriciliği, at yetiştiriciliği ve hatta soğuk iklim pirinç ekimine elverişli kömür ve altın, ringa balığı sürüsü ve verimli topraklarla doluydu. Miras yaşar - silolar ve ahırları olan küçük işletmeler hala haddeleme tarım arazilerini tuttururken, ufukta dağlarla düz manzaralar Hokkaido'nun sınırlarına bir lezzet katar.

Bu sömürgeciliğin kaybeden sonunda, binlerce kişi tarafından hastalıktan, zorunlu çalışmaya ve Japonlarla çatışmadan ölen Ainu vardı. Zorla asimilasyon ve evlilikler yaşam biçimlerini büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır (son on yıllardaki aktivizm, Ainu'ya Japonya'nın tek resmi etnik azınlığı resmi olarak tanıdığı için Ainu'ya bir kamuoyu kabul modemi sağlamasına rağmen).

Hokkaido

Hokkaido Hakkında Bilgiler

HokkaidoHokkaido'nun - kendilerine Dosanko diyen insanlar - oldukça açık fikirli olabilirler. Birçoğu, dil engellerini oluşturan bir sıcaklık ve dürüstlükle yabancı gezginleri kurtarmaya gelir. Japon turistler, Japonya'nın daha az geleneksel bir görünümü için burayı ziyaret ederken, diğerleri hala çiftçiler, sanatçılar, açık hava macera rehberleri ve misafirhane sahipleri olarak alternatif bir yaşam tarzı aramaya karar veriyor.

Bununla birlikte, Hokkaido kültür açısından zengin şehirlerden daha fazla kırsal alan içerdiğinden, Japon olmayan ziyaretçi sayısı geleneksel olarak azdır ve çiçek tarlaları ve süt çiftlikleri gibi yerel olarak tanıtılan birçok cazibe merkezi, Batı ülkelerinden insanlar için daha az ilgi çekici olabilir. dağ manzarası, vahşi yaşam ve volkanik olarak aktif alanlardan daha fazla. Son zamanlarda, Çin, Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Singapur ve Avustralya'dan gelen ziyaretçiler, yüz binlerce insanın karın tadını çıkarmak ve yaz bunaltıcısından kaçmak için düşmeye başladılar.

Hokkaido, jeopolitik açısından sınır olmayı sürdürmektedir. Göze çarpan yerlerde, Japonya'nın yönettiği, güney Birliği'nin son günlerinde Sovyetler Birliği'nin istila ettiği toprak olan güney Kuril Adaları'nın dört gününün geri dönmesini talep eden tabelalar var. Japon Öz Savunma Kuvvetleri üsleri haritayı hala Soğuk Savaş dönemi caydırıcısı olarak gösteriyor ve komşu Rus hava ve limanlarına seyahat etmek oldukça kısıtlı. Bununla birlikte, Wakkanai ve Nemuro'daki yol işaretlerinin Japonca ve Kiril dilinde olduğu Hokkaido'nun kuzey ve doğu balıkçı limanlarında bir Rus işyeri varlığı dikkat çekicidir; Monbetsu, Abashiri ve Kushiro yerlileri önce Kafkasyalılara Rusça konuşabilirler.

Japonya'nın Büyük Beyaz Kuzeyi'ni büyük ölçüde vahşi ve evcilleşmemiş olarak romantikleştirmek kolaydır, ancak Hokkaido'nun da büyük şehirleri vardır (Sapporo'nun büyüyen nüfusu yaklaşık 2 milyon ve diğer sekiz şehrin nüfusu 100.000'den fazladır), iyi toplu taşıma ve birinci dünya kentleri yaşam. Yine de şehirlerin ötesinde, Hokkaido'daki küçük kasaba hayatı sessiz, araba olmadan keşfetmek biraz hantal ve biraz durgun - ama maceracı ziyaretçi için vahşi güzellik ve açık alanlar bol.

Ada jeolojik bir harikalar diyarıdır: lav katılaşmış dağlar derin oyulmuş vadileri gizler; kaplıcalar, fıskiyeler ve buharlı çamur havuzları yerden kaynar; ve kristal berraklığında göller, görünüşte dipsiz volkan konilerini dolduruyor. Vahşi, engebeli sahilleri denizi tutar ve tüm ilçe çevresindeki adalar kıyıya açıktır. Hokkaido'nun yarısı, Japonya'da başka bir yerde bulmakta zorluk çekeceğiniz ayılar, baykuşlar, şahinler, vinçler, tilkiler ve diğer vahşi yaşamlara ev sahipliği yapan ormanlarla kaplıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder