22 Mayıs 2020 Cuma

Hakuba, Japonya

Hakuba, Japonya

Hakuba

Nagano Eyaleti'nin kuzeybatı kesiminde Hakuba Village, kuzey Japonya Alplerinin en iyileri olan muhteşem Hakuba dağının altında yer almaktadır. Hakuba "beyaz at" anlamına gelir çünkü ana zirve Mt. Shirouma-dake (9.617 feet), bir atı andırır. Bu, nadir görülen Alpin florası, böcekler ve vahşi yaşam arasında doğa yürüyüşü, kayak ve 9,500 metrelik dağların etrafında tırmanmak için tüm yıl boyunca bir tatil alanıdır. Gondol ve telesiyejler sizi panoramik manzaraya sahip sırtlara taşıyor. 850 milyondan fazla konaklama tesisi yıllık milyonlarca ziyaretçiye hizmet vermektedir. Olimpik dağ koşuları ve kayak atlayışları kış sporları hayranlarını bekliyor ve yaz ziyaretçileri özellikle Grand Snowy Gorge'da kar bulabilirler.

Hakuba'nın ana cazibe merkezleri dağlarda yürüyüş ve kayak olduğundan, çevreden yararlanmak için en az iki gün kalmayı planlayın. Hakuba'daki kayak sezonu Kasım ayının sonundan Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam eder. Yürüyüş sezonu Haziran sonundan Eylül sonuna kadar ve yollar Ağustos ayında kalabalık olabilir. Temmuz ayında dağlar, kır çiçekleri alanlarıyla kaplıdır ve muhteşem bir manzara oluşturur.

Yari Onsen, Hakuba

Yari Onsen, Hakuba

Sarukura'dan Yarigatake'e giden yol - üç saatlik bir yürüyüş - bölgenin en yüksek açık hava kaplıcası Yari Onsen'ye yol açar. Ayrıca kamp alanları (dişli kiralama ile) olan bir lodge bir parçasıdır, ancak onsen kullanmak için 500 ¥ ödeyebilirsiniz. Orman evi, Temmuz ortasından Eylül sonuna kadar açıktır. Sarukura, Hakuba İstasyonu'na otobüsle 40 dakika uzaklıktadır. Hakuba Köyü'nde krampon kiralanabilir.

Tsugaike Shizen-en, Hakuba

Bu bataklık, Haziran başından Ekim sonuna kadar çok çeşitli nadir alpin florasıyla göz kamaştırıyor ve Eylül'den Ekim'e kadar altın ve koyu kırmızı yapraklarla süslendi. Parkın tamamını gezmek için üç saatlik bir yürüyüş var. Buraya gelmenin en iyi yolu, Otari İstasyonu'ndan bir otobüse (25 dakika), Hakuba'ya iki durak ve daha sonra dağ parkına kadar bir gondol almaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder