15 Mayıs 2020 Cuma

Matsumoto, Japonya

Matsumoto, Japonya

Matsumoto

Karlı tepeler havanın dağ platosunda serin ve kuru olduğu eski kale kasabası Matsumoto'yu çevreler. Nagano'dan daha ilginç ve pitoresk olan kuzey Alpleri'ne giden bu kapı, bölgeyi keşfetmek için en iyi üslerden biridir. İyi kafe ve restoranlarla dolu Matsumoto, tensan veya yabani ipek böceklerinden alınan ipekten dokunmuş kumaşlar da dahil olmak üzere geleneksel el sanatları için bir merkezdir; Matsumoto shiki veya lake eşya; ve Azumino bardağı. Eski ticaret evleri kalenin güneyinde Nakamachi Caddesi boyunca durmaktadır. Bu şehirden birkaç etkili eğitimci, avukat ve yazar Japonya'nın geçmişte sosyopolitik sistemini etkiledi.

Kasabadaki ana manzaraları ziyaret etmek sadece bir gün sürse de, Matsumoto'nun restoranları, kafeleri ve rahat atmosferi ayrılmak için zor bir yer. Uzaktaki müzeleri ve kaplıcaları ziyaret etmek için bir iki gece kalmaya değer. Matsumoto, batıda Kamikochi'yi veya güneyde Magome ve Tsumago kasabalarını ziyaret etmek için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Daio Wasabi Nojo, Matsumoto

Daio Wasabi Nojo, Matsumoto

Ülkenin en büyük wasabi çiftliğinde, yeşil yaban turpu kökleri Alplerden gelen erimiş karla sulanan düz çakıl yataklarında yetiştirilir. Soğuk maden suyu dayanıklı wasabi için idealdir. Wasabi peynirinden wasabi çikolatasına ve wasabi dondurmaya kadar değişen çiftlik ürünleri (kulağa kötü geliyor, tadı oldukça iyi). 20 dakikalık atölyelerden birinde (1.080 ¥) kendi yaban turpu turunuzu yapabilirsiniz. En yakın tren istasyonu Hotaka, Matsumoto İstasyonu'ndan JR Oito Hattı boyunca 27 dakika (320 ¥) kuzeyde. Hotaka İstasyonu'ndan çiftliğe ulaşmak için, bir yol boyunca 40 dakikalık bir yürüyüşe çıkın (istasyon görevlisi sizi yönlendirecektir), bisiklet kiralayın veya taksi ile yaklaşık 1.300 ¥ 'ya geçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder