12 Mayıs 2019 Pazar

Kısa bir mısır hikayesi



mısır turizm

Binlerce turist, ışıklandırılmış palmiyelerin altında içeceklerini yudumluyor; geceyarısı da olsa gözlerinde güneş gözlükleri var.
Yanı başlarındaki otel moloz yığınına dönmüştü, feryat figan halindeki bir sürü insan onlara doğru geliyordu, şimdi de en büyük düşmanlarının kullandığı devasa büyüklükte bir grup kamyon kapıya dayanmıştı. Kısa bir duraksamanın ardından görünmez hatta karşılıklı sorular ve yanıtlar bağırılarak aktarıldı. Mısırlı askerler çok önemli bir karar verdi: Ülkelerinin egemenliğini askıya alıp, silahlarını indirdiler ve itfaiye araçlarının geçmesi için yana çekildiler. Felaket alanında İsrailli itfaiyeciler yangını söndürmek ve enkazdan insanları kurtarmak için Arap meslektaşlarıyla omuz omuza çalıştı. İtfaiyeciler araçlarının ana su kaynağı görevi üstlenebilecek otel yüzme havuzunun boş olduğunu gördü, bu nedenle işleri çok daha zorluydu ve yavaş ilerliyordu.
Hem kurban hem de kurtarıcı konumundaki İsrailliler ile Mısırlılar, o saatler boyunca farklı olmaktan çok, benzer görünüyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder