15 Mayıs 2019 Çarşamba

Villa Tatilinde Yapılabilecekler

Kiralık Villa Seçimi 

     Bir kiralık villa tatiline karar verdiğinizde öncelikle en doğru kararı verdiğinizden emin olmalısınız. Hangi bölgede tatil yapacaksınız. İç anadolu mu yoksa deniz kenarı bir yer mi ? Buna da karar verdikten sonra muhtemelen deniz kenarı bir yer tercih ettiğinizi varsayıyoruz. Yapılan istatisliklerde insanlar hep manzaralı ve deniz olan yerlerde tatil yapmayı seviyor. Tatilinzde hem deniz manzaralı hem de bol oksijenli bir kiralık villaya giderseniz işte o zaman hayalleriniz gerçek olabilir. Muazzam gündoğumu ve batımı, yıldızların altında uzanarak dinlenme keyfi, teleskopla tüm samanyolunu gözlemleme imkanı , havuz keyfi ve bazı villalarda jakuzi , sauna ve hamam keyfi sizi bekliyor. Kiralık Villa denildiği zaman şunu düşünmelisiniz ki orası 1 hafta boyunca sizin eviniz. 1 hafta diyorum ki genellikle Türkiye çapında insanlar genellikle 1 hafta tail yapıyorlar. İş yerlerinden yıllık izinlerinden 10 gün izin alıp kiralık villa tatiline çıkıyorlar. Yol süresi dinlenme süresi olarak 3 günü çıkarırsanız 1 haftalık bir tatil son derece yeterli geliyor.

Kiralık Villa Tatilinde Yapabileceğiniz Etkinlikler 

Tatilde yapabileceğiniz birçok şey var tabi ki. Ankara'da yaşayan birisinin Fethiye'ye tatile gidip, bir kiralık villada 1 hafta boyu havuza girip villadan çıkmadan yatıp dinlenip tatilini bitirmesi hiç de eti değildir. Tatil dediğiniz sadece dinlenmek değildir. İnsan hayatta her zaman yeni birşeyler öğrenmeli, kültürünü geliştirmeli. Fethiye'ye gidip bir yamaç paraşütü yapmadan dönmek bize göre çok üzücü.


Koşun, koşun ve uçurumdan aşağıya atlayın. Ne kadar çılgınca ama bir o kadar da cesurca. Paraşüt ile gökyüzünde süzülürken Fethiye manzarası tarafından büyüleneceksiniz. Türkiye'mizde bu kadar güzel yerler de mi vardı diyeceksiniz. Ya da yükseklik korkunuz mu var o zaman Antalya - Manavgat'ta veya rafting yapılabilen başka tatil beldelerinde rafting de deneyebilirsiniz. Bu tarz şeyler insan hayatına heyecan ve değişiklik katar.


Katılırsınız bir gruba. Takım ruhuya çekersiniz kürekleri. Tabi rafting herkesin yapabileceği bir spor değildir. Yamaç paraşütü gibi raftingin de 3 aşamalı eğitimi vardır. Suda boğulurum korkusunu kafanızdan atın üzerinize giydiğiniz elbiseler suya düşseniz bile sizi su yüzeyine çıkaraktır. Neyse lafı yine fazla uzattık. Kiralık villa Tatilinde yapılabilecek birçok şey varken sakın evde pineklemeyin. Çıkın, gezin dolaşın, tarihi yerleri görün hem Türkiyemize hem de kendi hayatınıza renk katın...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder