29 Ağustos 2020 Cumartesi

Scarborough ve Çan Kulesi

Scarborough

Scarborough

Batı Avustralya Başbakanı, Scarborough bölgesini "yorgun ve yaşlı" olarak tanımladıktan sonra, eyalet hükümeti sahili güzelleştirmek için 30 milyon A $ taahhüt etti ve işler önemli ölçüde iyileşti. Plaj her zaman güzeldi ve dalgalar sörf yapılabilirdi, ancak şimdi Boho Espresso, Wild Fig, Local Shack ve Squire's Fortune gibi birçok meşgul kafe var. Uzun süredir devam eden bir paket de var, Peters by the Sea. Çocuklar sahile bakan oyun alanında çılgınca koşmaya bayılırken, Harley Davidson sahipleri çimlerini Rendezvous Grand Hotel ve eğlenceli Matisse Beach Club'ın karşısına koyuyor. Gece saatleri hala biraz içki odaklı olduğundan, sırt çantalı bir gezgin değilseniz kaçının. Daha kıskanılacak olan Cottesloe, Fremantle ve Perth CBD bölgelerinin hepsi 15 ila 20 dakikalık bir taksi yolculuğu mesafesindedir: Scarborough tren hattında değildir. Dalgalar zaman zaman güçlü olabilir.

Çan Kulesi

Spiral şeklindeki Çan Kulesi, dünyanın en büyük müzik enstrümanlarından biri olan, şaşırtıcı tarihi bağlantılara sahip olan 12 antik Kuğu Çanı'na ev sahipliği yapmaktadır. Aslen Londra'daki St. Martin-in-the-Fields Kilisesi'nden, bu aynı çanlar 1588'de İspanyol Armadası'nın yıkımını, 1771'de Kaptan James Cook'un eve dönüşünü ve her İngiliz hükümdarının taç giyme törenini kutlamak için çalındı. Kule, çanların tarihi ve zil çalma konusunda büyüleyici görüntüler içerir ve Perth silüetinin ve yakındaki Swan Nehri'nin çarpıcı manzaralarını sunar. Wow faktörü için 6. Seviyedeki gözlem güvertesinin yüksek yüksekliklerine gidin. Gözlem güvertesine erişim için düz, kapalı ayakkabılar giyilmelidir; bebek arabası ve tekerlekli sandalye erişimi asansörle mevcuttur.


22 Ağustos 2020 Cumartesi

Sidney de Bir Gezi

Sidney Garden Palace Kapıları

Sidney Garden Palace Kapıları

Bu kapılar, 1879 Sidney Uluslararası Sergisi için dikilen ve üç yıl sonra yangınla tahrip olan devasa bir cam pavyon olan Garden Palace'tan geriye kalanlardır. Kapıların üzerindeki kemerde, Bahçe Sarayı'nın kubbesinin bir tasviri var. Kapıların her iki yanındaki taş sütunlar Avustralya kır çiçekleri ile oyulmuştur.

Koala Parkı Koruma Alanı

Sidney'in kuzey eteklerindeki bu özel parkta bir kanguru besleyebilir veya bir koalayı kucaklayabilirsiniz. (Koala sunumları her gün 10:20, 11:45, 2 ve 3'te yapılır.) Mabette ayrıca dingolar, vombatlar, emuslar, penguenler ve wallaroo'lar vardır. Koyun kırkma ve bumerang atma gösterileri var.

Sidney Hyde Park

Sidney Hyde Park

1792'de Vali Phillip tarafından kamu arazisi ilan edilen ve koloninin ilk kriket maçları ve at yarışları için kullanılan bu alan 1810'da bir parka dönüştürüldü. Bahçeler, çeşmeler, heykeller, ağaçlıklı yürüyüşler ve sakin çimleriyle resmidir. öğle vakti ofis çalışanları arasında popülerdir. Parkta iki bölüm vardır, Park Caddesi (bir trafik caddesi) ikiyi böler. Parkta Ekim ayında Night Noodle Markets (açık hava Asya gıda pazarları) gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Hyde Park Kışlası

Vali Macquarie gelmeden önce hükümlüler geceleri serbestçe dolaşmaya bırakıldı. Macquarie yasa ve düzen oluşturmaya kararlıydı ve 1819'da bu kısıtlanmış, klasik Gürcü tarzı binayı tasarlamak için mahkum mimar Francis Greenway'i görevlendirdi. Bugün Kışla, hapishanenin perde arkasını araştıran ilgi çekici sergilere ev sahipliği yapıyor. Örneğin, bu döneme ait şaşırtıcı sayıda kalıntı, döşeme tahtalarının altındaki yuvaları için giysi artıkları ve diğer eserleri taşıyan fareler tarafından korunmuştur. En üst kattaki bir oda, tıpkı binanın hükümlüleri barındırdığı zamanki gibi, hamaklarla gerilmiş. Kışla, Sidney Yaşayan Müzeler koleksiyonunun 12 tarihi binasının bir parçasıdır.

15 Ağustos 2020 Cumartesi

Cu Chi, Vietnam

Cu Chi, Vietnam

Cu Chi

Şu anda Ho Chi Minh Şehrinin uzak bir bölgesi olan Cu Chi, son savaş sırasında Vietkong operasyon üssü idi. Üs, savaşın çoğunda müttefiklerin tespitini engelleyen geniş bir tünel sisteminde yeraltındaydı. Tüneller artık Vietnam halkının dayanıklılığının ve girişimci doğasının bir sembolü olarak görülüyor.

Cu Chi Tünelleri

250 km'lik (155 mil) yeraltı sahra hastaneleri, komuta merkezleri, yaşam alanları, yemek mekanları ve tuzaklardan oluşan bir ağ olan Cu Chi Tünelleri, Vietkong'un ezici zorluklar karşısında yaratıcılığını göstermektedir.

Cu Chi Tünelleri

Tüneller üzerindeki çalışmalar 1948'de Fransızlarla savaşmak için başladı ve 70'lere kadar devam etti. Kapsamlı yeraltı ağı, 60'lı yıllarda Vietcong'un yalnızca battaniye bombardımanlarına dayanmasını ve diğer uzak Vietcong yerleşim bölgeleri ile iletişim kurmasını değil, aynı zamanda tehlikeli bir yakınlıkta olan oldukça büyük bir kırsal alana komuta etmesini de mümkün kılmıştır (sadece 35 km [22 mil]) Saygon'a. Güney Vietnam Devlet Başkanı Ngo Dinh Diem rejiminin 1963'teki talihsiz "stratejik mezra programı" ndan sonra, taşınmayı reddeden hayal kırıklığına uğramış köylüler hava bombardımanlarından kaçınmak için Cu Chi'ye kaçtılar. Aslında, 1968'deki çarpıcı Tet Offensive, Vietcong kontrolündeki Cu Chi köylülerinin coşkulu bir montaj hattı tarafından hazırlanmış silahlarla Cu Chi Tünelleri sinir merkezinden başlatıldı ve başlatıldı. Kapsamlı kara operasyonlarına ve karmaşık kimyasal savaşa rağmen - ve bölgeyi serbest atış bölgesi ilan ettikten sonra bile - Amerikan birlikleri bölgeyi kontrol edemiyordu. 1960'ların sonunda B-52 bombardımanı bölgeyi çorak bir araziye çevirdi, ancak Vietnam Komünistleri ve Ulusal Kurtuluş Cephesi dayanmayı başardı.

Cu Chi Tünelleri

Her büyüklükteki turisti ağırlayacak şekilde genişletilen tünellere sahip iki Cu Chi Tüneli turistik bölgesi vardır. Bu daha büyük tüneller yine de klostrofobik olarak küçüktür ve bazıları için çok fazla dar olabilir. Rehberli turların çoğu, hediyelik eşya dükkanının hemen yanında atış menzilinin (M16 mermilerin her biri 1,50 dolar, AK47 mermilerin her biri 2 dolar) olduğu Ben Dinh'e gider.

Ben Duoc, çok daha güzel bir bölgedir ve genellikle Ben Dinh'den daha az kalabalıktır, ayrıca atış menzilinin tünel alanından daha uzakta olması avantajına sahiptir. Ben Duoc'u daha keyifli kılan şey, tesis bünyesindeki tapınak ve restoran: Ben Duoc Şehit Anıtı Tapınağı yemyeşil bahçelerle çevriliyken, Dia Dao Restaurant öğle yemeği için güzel bir yerdir.

Bilet fiyatı, size tünelleri, havalandırma deliklerini ve yaşam alanlarını gösterecek resmi bir rehber içerir. Ayrıca, yeniden oluşturulan bubi tuzaklarını, bomba ve tuzak yapan mekanize mankenleri ve lastiklerden sandalet yapan gerçek hayattaki insanları da açıklayacaklar.

Her iki site de devlete aittir ve ekranlar aynı olduğundan her ikisinin de ziyaret edilmesi önerilmez.

8 Ağustos 2020 Cumartesi

Hoa Lu, Ninh Binh

Hoa Lu, Ninh Binh


Hoa Lu

Bu, birkaç farklı seviyede ilginç bir gezinti. Önemli bir şekilde, bağımsız Vietnam'ın ilk başkentiydi ve Ninh Binh Eyaletini ayıran karstik manzaranın ortasındaki heyecan verici konumu da aynı derecede dikkat çekiciydi. Hem kireçtaşı çıkıntılarının ve dolambaçlı akarsuların çarpıcı doğal çevresi ve Hoa Lu'nun eski bir güç koltuğu statüsü, herhangi bir seyahat programına layık bir katkı sağlar.

Hoa Lu'daki Dinh Tien Hoang Tapınağı, başkenti burada kuran imparatoru onurlandırıyor. Küflü, loş bir arka oda burada kralın ve üç oğlunun heykellerini barındırıyor. Ana salon yoğun bir şekilde restore edilmiştir ve bugün görülebilen ahşap yapıların çoğu 17. yüzyılda yapılan tadilatlardan kaynaklanmaktadır. Tapınak avlusunda taştan yapılmış 3 metre yüksekliğinde bir heykel duruyor. Üstünde yatan ejderha, kralın uyuduğunu sembolize ederken, tek boynuzlu atlar onu korumak için her iki tarafta nöbet tutuyor. Tapınağın solunda, kralın kutsamaları ve çeşitli restorasyonlarla ilgili detayların yazılı olduğu üç taş steli içeren küçük bir yapı var. 1696'da, tüm tapınak bileşimi, daha hayırlı doğu ile yüzleşmek için, Taocu inanca göre kötülüğün yönü olan orijinal kuzeye doğru yöneldi. 1898'de İmparator Nguyen Thanh Thai, Dinh Tien Hoang'a saygı göstergesi olarak tapınağı 2 fit yükseltti. Bileşikteki duvarların tamamı "ülke" anlamına gelen Çince karakter şeklinde tasarlandı.

Hoa Lu, Ninh Binh

Hoa Lu Gezisi

Le Dai Hanh Tapınağı, adını 980'de hanedanın ilk imparatoru olan generalden almıştır. Buradaki arka oda, Le Dai Hanh, oğlu Tri Trung ve beş karısından biri olan Duong Van Nga'nın süslü ahşap heykellerine ev sahipliği yapmaktadır. Muhtemelen üç figürden en ilginç olanı. İmparatorun ölümü üzerine Duong Van Nga, Çinli işgalcilerin ülkeye girmesini önlemek için dönemin baş askeri mandalinasına yalvardı. Altı yaşındaki oğlunun kuralını ortadan kaldıracağına ve onu mandarinin ellerine bırakacağına, başarırsa onunla evleneceğine söz verdi. Mandalina Çinlileri geri püskürttüğünde, her iki sözü de yerine getirdi. Hayatı boyunca iki kralın karısı ve iki kralın annesi olduğunu gördü - Vietnam tarihinde böylesi bir ayrıcalığa sahip tek kadın. Heykeline baktığınız açıya bağlı olarak, yüzü üç duygudan birini yansıtıyor gibi görünecek: günlük işlerinde ciddiyet, kocalarının ölümü için üzüntü ve askeri mandalina işgalci Çinlileri mağlup ettikten sonra yarım bir memnuniyet gülümsemesi. onu kraliçe olarak yeniden kurdu.

1 Ağustos 2020 Cumartesi

Dalat Gezi Rehberi

Dalat Bao Dai'nin Yaz Sarayı

Dalat Bao Dai'nin Yaz Sarayı

1933 yılında inşa edilen Bao Dai, Xuan Huong Gölü'nün güney tarafında bulunan Yaz Sarayı, modernist mimarinin mükemmel korunmuş bir örneğidir. Saray, 1926'dan 1945'e Fransızların desteğiyle yöneten Nguyen hanedanının son imparatoru olan 1930'ların orijinal Fransız İmparatoru Bao Dai mobilyalarına ev sahipliği yapıyor. Her hafta yüzlerce ziyaretçinin ezildiği saray, yaşını gösteriyor. Büyük bir tur grubundan kaçınmayı başarırsanız, zaman içinde askıya alındığını hisseden sakin bir yer bulmak mümkündür. Bir kitsch hatıra için, fotoğrafınızın geleneksel bir kraliyet get up'ı giymesini sağlayabilirsiniz.

Dalat Merkez Pazarı

Dalat Merkez Pazarı

Başlangıçta 1929 yılında inşa edilmiş ve 1937'de yangından sonra yeniden inşa edilmiş olan Merkez Pazarı Dalat'ın kalbidir. Yerli halk ve turistler meyve, sebze ve kuru meyve, meyve şekeri, çiçekler, dut şarabı ve reçel gibi yerel spesiyaliteleri satın almak ve satmak için iç ve dış pazara gelirler. Vietnam'ın diğer önemli destinasyonlarındaki pazarların aksine, buradaki satıcılar en ufak bir saldırgan değildir ve tarayıcıların göz atmasına izin verir. İki katlı pazarın ana kısmı şafaktan geceye kadar açıktır. Gün batımında, bir yemek kasabası pazarın dışına ve yanındaki basamaklara doğru yayılır. Özelliği banh trang Dalat, neredeyse pirinç kağıdı üzerinde bir pizza gibi, mangalda, rulo halinde ve bir parça gazeteye sarılı.

Dalat Crazy House

Bu psychedelic mimari heves uçuş muhtemelen Vietnam'da gördüğünüz en tuhaf şey olacak, bir şey söyleyerek, tuhaflık için yerel tutku verildi. Serbest biçimli merdivenler ve tüneller 10 otel odası, beklenmedik oturma alanları ve beton hayvanlar içeren çok öykülü Dr. Seuss benzeri beton ağaçlardan geçiyor. Rusya'da mimarlık eğitimi alan sahibi ve tasarımcısı Dr. Dang Viet Nga, insanlara doğanın ve çevrenin önemini hatırlatmak için yapı inşa etti. Bazı merdivenler çok dik ve korkuluklar oldukça düşük. Ayakları üzerinde kararsız olan veya küçük çocuklardan sorumlu insanlar çok dikkatli olmalıdır.

Bu tarz yerleri beğenmiyorsanız Sava Yatçılık firmasının bodrum yat kiralama hizmetini deneyebilir tatilinize fark katabilirsiniz.