1 Ağustos 2020 Cumartesi

Dalat Gezi Rehberi

Dalat Bao Dai'nin Yaz Sarayı

Dalat Bao Dai'nin Yaz Sarayı

1933 yılında inşa edilen Bao Dai, Xuan Huong Gölü'nün güney tarafında bulunan Yaz Sarayı, modernist mimarinin mükemmel korunmuş bir örneğidir. Saray, 1926'dan 1945'e Fransızların desteğiyle yöneten Nguyen hanedanının son imparatoru olan 1930'ların orijinal Fransız İmparatoru Bao Dai mobilyalarına ev sahipliği yapıyor. Her hafta yüzlerce ziyaretçinin ezildiği saray, yaşını gösteriyor. Büyük bir tur grubundan kaçınmayı başarırsanız, zaman içinde askıya alındığını hisseden sakin bir yer bulmak mümkündür. Bir kitsch hatıra için, fotoğrafınızın geleneksel bir kraliyet get up'ı giymesini sağlayabilirsiniz.

Dalat Merkez Pazarı

Dalat Merkez Pazarı

Başlangıçta 1929 yılında inşa edilmiş ve 1937'de yangından sonra yeniden inşa edilmiş olan Merkez Pazarı Dalat'ın kalbidir. Yerli halk ve turistler meyve, sebze ve kuru meyve, meyve şekeri, çiçekler, dut şarabı ve reçel gibi yerel spesiyaliteleri satın almak ve satmak için iç ve dış pazara gelirler. Vietnam'ın diğer önemli destinasyonlarındaki pazarların aksine, buradaki satıcılar en ufak bir saldırgan değildir ve tarayıcıların göz atmasına izin verir. İki katlı pazarın ana kısmı şafaktan geceye kadar açıktır. Gün batımında, bir yemek kasabası pazarın dışına ve yanındaki basamaklara doğru yayılır. Özelliği banh trang Dalat, neredeyse pirinç kağıdı üzerinde bir pizza gibi, mangalda, rulo halinde ve bir parça gazeteye sarılı.

Dalat Crazy House

Bu psychedelic mimari heves uçuş muhtemelen Vietnam'da gördüğünüz en tuhaf şey olacak, bir şey söyleyerek, tuhaflık için yerel tutku verildi. Serbest biçimli merdivenler ve tüneller 10 otel odası, beklenmedik oturma alanları ve beton hayvanlar içeren çok öykülü Dr. Seuss benzeri beton ağaçlardan geçiyor. Rusya'da mimarlık eğitimi alan sahibi ve tasarımcısı Dr. Dang Viet Nga, insanlara doğanın ve çevrenin önemini hatırlatmak için yapı inşa etti. Bazı merdivenler çok dik ve korkuluklar oldukça düşük. Ayakları üzerinde kararsız olan veya küçük çocuklardan sorumlu insanlar çok dikkatli olmalıdır.

Bu tarz yerleri beğenmiyorsanız Sava Yatçılık firmasının bodrum yat kiralama hizmetini deneyebilir tatilinize fark katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder