22 Ağustos 2020 Cumartesi

Sidney de Bir Gezi

Sidney Garden Palace Kapıları

Sidney Garden Palace Kapıları

Bu kapılar, 1879 Sidney Uluslararası Sergisi için dikilen ve üç yıl sonra yangınla tahrip olan devasa bir cam pavyon olan Garden Palace'tan geriye kalanlardır. Kapıların üzerindeki kemerde, Bahçe Sarayı'nın kubbesinin bir tasviri var. Kapıların her iki yanındaki taş sütunlar Avustralya kır çiçekleri ile oyulmuştur.

Koala Parkı Koruma Alanı

Sidney'in kuzey eteklerindeki bu özel parkta bir kanguru besleyebilir veya bir koalayı kucaklayabilirsiniz. (Koala sunumları her gün 10:20, 11:45, 2 ve 3'te yapılır.) Mabette ayrıca dingolar, vombatlar, emuslar, penguenler ve wallaroo'lar vardır. Koyun kırkma ve bumerang atma gösterileri var.

Sidney Hyde Park

Sidney Hyde Park

1792'de Vali Phillip tarafından kamu arazisi ilan edilen ve koloninin ilk kriket maçları ve at yarışları için kullanılan bu alan 1810'da bir parka dönüştürüldü. Bahçeler, çeşmeler, heykeller, ağaçlıklı yürüyüşler ve sakin çimleriyle resmidir. öğle vakti ofis çalışanları arasında popülerdir. Parkta iki bölüm vardır, Park Caddesi (bir trafik caddesi) ikiyi böler. Parkta Ekim ayında Night Noodle Markets (açık hava Asya gıda pazarları) gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Hyde Park Kışlası

Vali Macquarie gelmeden önce hükümlüler geceleri serbestçe dolaşmaya bırakıldı. Macquarie yasa ve düzen oluşturmaya kararlıydı ve 1819'da bu kısıtlanmış, klasik Gürcü tarzı binayı tasarlamak için mahkum mimar Francis Greenway'i görevlendirdi. Bugün Kışla, hapishanenin perde arkasını araştıran ilgi çekici sergilere ev sahipliği yapıyor. Örneğin, bu döneme ait şaşırtıcı sayıda kalıntı, döşeme tahtalarının altındaki yuvaları için giysi artıkları ve diğer eserleri taşıyan fareler tarafından korunmuştur. En üst kattaki bir oda, tıpkı binanın hükümlüleri barındırdığı zamanki gibi, hamaklarla gerilmiş. Kışla, Sidney Yaşayan Müzeler koleksiyonunun 12 tarihi binasının bir parçasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder