29 Mayıs 2020 Cuma

Hokkaido, Japonya

Hokkaido

Hokkaido

Hokkaido nefes alan bir Japonya. Buradaki insanlar yaz aylarında klimayı kullanmıyorlar - pencereleri açıyorlar. Dışarıda, kokulu hava, vahşi dağlar, bakir ormanlar, el değmemiş göller ve sörfle dövülmüş kıyılara şehir ve kasabalara kolayca ulaşabilirsiniz.

Hokkaido’nun Japon tarihi, anakarayla karşılaştırıldığında nispeten kısadır. Meiji Restorasyonu (1868-1912) sırasında doğan Hokkaido, Rusya'nın Rusya'ya ulaşmasını önlemek için Japonya tarafından geliştirildi. O zamana kadar Japonya'nın mevcut kara kütlelerinin% 20'sini oluşturan bu büyük kuzey adası, yüzyıllar boyunca Japonlar ve Ruslarla ticaret yapan avcı-toplayıcılar olan yerli Ainu halkına bırakıldı.

1870'lerde, Amerika ve Avrupa tarımını, şehir tasarımını ve madenciliğini araştırdıktan sonra Japonya, Hokkaido'nun kaynaklarından yararlanmak için 63 yabancı uzman gönderdi ve toprakları temizlemek ve yerleşmek için anakaraları kuzeye teşvik etmek için bir asker-çiftçi sistemi getirdi. Hokkaido, süt hayvancılığı, patates yetiştiriciliği, at yetiştiriciliği ve hatta soğuk iklim pirinç ekimine elverişli kömür ve altın, ringa balığı sürüsü ve verimli topraklarla doluydu. Miras yaşar - silolar ve ahırları olan küçük işletmeler hala haddeleme tarım arazilerini tuttururken, ufukta dağlarla düz manzaralar Hokkaido'nun sınırlarına bir lezzet katar.

Bu sömürgeciliğin kaybeden sonunda, binlerce kişi tarafından hastalıktan, zorunlu çalışmaya ve Japonlarla çatışmadan ölen Ainu vardı. Zorla asimilasyon ve evlilikler yaşam biçimlerini büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır (son on yıllardaki aktivizm, Ainu'ya Japonya'nın tek resmi etnik azınlığı resmi olarak tanıdığı için Ainu'ya bir kamuoyu kabul modemi sağlamasına rağmen).

Hokkaido

Hokkaido Hakkında Bilgiler

HokkaidoHokkaido'nun - kendilerine Dosanko diyen insanlar - oldukça açık fikirli olabilirler. Birçoğu, dil engellerini oluşturan bir sıcaklık ve dürüstlükle yabancı gezginleri kurtarmaya gelir. Japon turistler, Japonya'nın daha az geleneksel bir görünümü için burayı ziyaret ederken, diğerleri hala çiftçiler, sanatçılar, açık hava macera rehberleri ve misafirhane sahipleri olarak alternatif bir yaşam tarzı aramaya karar veriyor.

Bununla birlikte, Hokkaido kültür açısından zengin şehirlerden daha fazla kırsal alan içerdiğinden, Japon olmayan ziyaretçi sayısı geleneksel olarak azdır ve çiçek tarlaları ve süt çiftlikleri gibi yerel olarak tanıtılan birçok cazibe merkezi, Batı ülkelerinden insanlar için daha az ilgi çekici olabilir. dağ manzarası, vahşi yaşam ve volkanik olarak aktif alanlardan daha fazla. Son zamanlarda, Çin, Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Singapur ve Avustralya'dan gelen ziyaretçiler, yüz binlerce insanın karın tadını çıkarmak ve yaz bunaltıcısından kaçmak için düşmeye başladılar.

Hokkaido, jeopolitik açısından sınır olmayı sürdürmektedir. Göze çarpan yerlerde, Japonya'nın yönettiği, güney Birliği'nin son günlerinde Sovyetler Birliği'nin istila ettiği toprak olan güney Kuril Adaları'nın dört gününün geri dönmesini talep eden tabelalar var. Japon Öz Savunma Kuvvetleri üsleri haritayı hala Soğuk Savaş dönemi caydırıcısı olarak gösteriyor ve komşu Rus hava ve limanlarına seyahat etmek oldukça kısıtlı. Bununla birlikte, Wakkanai ve Nemuro'daki yol işaretlerinin Japonca ve Kiril dilinde olduğu Hokkaido'nun kuzey ve doğu balıkçı limanlarında bir Rus işyeri varlığı dikkat çekicidir; Monbetsu, Abashiri ve Kushiro yerlileri önce Kafkasyalılara Rusça konuşabilirler.

Japonya'nın Büyük Beyaz Kuzeyi'ni büyük ölçüde vahşi ve evcilleşmemiş olarak romantikleştirmek kolaydır, ancak Hokkaido'nun da büyük şehirleri vardır (Sapporo'nun büyüyen nüfusu yaklaşık 2 milyon ve diğer sekiz şehrin nüfusu 100.000'den fazladır), iyi toplu taşıma ve birinci dünya kentleri yaşam. Yine de şehirlerin ötesinde, Hokkaido'daki küçük kasaba hayatı sessiz, araba olmadan keşfetmek biraz hantal ve biraz durgun - ama maceracı ziyaretçi için vahşi güzellik ve açık alanlar bol.

Ada jeolojik bir harikalar diyarıdır: lav katılaşmış dağlar derin oyulmuş vadileri gizler; kaplıcalar, fıskiyeler ve buharlı çamur havuzları yerden kaynar; ve kristal berraklığında göller, görünüşte dipsiz volkan konilerini dolduruyor. Vahşi, engebeli sahilleri denizi tutar ve tüm ilçe çevresindeki adalar kıyıya açıktır. Hokkaido'nun yarısı, Japonya'da başka bir yerde bulmakta zorluk çekeceğiniz ayılar, baykuşlar, şahinler, vinçler, tilkiler ve diğer vahşi yaşamlara ev sahipliği yapan ormanlarla kaplıdır.

22 Mayıs 2020 Cuma

Hakuba, Japonya

Hakuba, Japonya

Hakuba

Nagano Eyaleti'nin kuzeybatı kesiminde Hakuba Village, kuzey Japonya Alplerinin en iyileri olan muhteşem Hakuba dağının altında yer almaktadır. Hakuba "beyaz at" anlamına gelir çünkü ana zirve Mt. Shirouma-dake (9.617 feet), bir atı andırır. Bu, nadir görülen Alpin florası, böcekler ve vahşi yaşam arasında doğa yürüyüşü, kayak ve 9,500 metrelik dağların etrafında tırmanmak için tüm yıl boyunca bir tatil alanıdır. Gondol ve telesiyejler sizi panoramik manzaraya sahip sırtlara taşıyor. 850 milyondan fazla konaklama tesisi yıllık milyonlarca ziyaretçiye hizmet vermektedir. Olimpik dağ koşuları ve kayak atlayışları kış sporları hayranlarını bekliyor ve yaz ziyaretçileri özellikle Grand Snowy Gorge'da kar bulabilirler.

Hakuba'nın ana cazibe merkezleri dağlarda yürüyüş ve kayak olduğundan, çevreden yararlanmak için en az iki gün kalmayı planlayın. Hakuba'daki kayak sezonu Kasım ayının sonundan Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam eder. Yürüyüş sezonu Haziran sonundan Eylül sonuna kadar ve yollar Ağustos ayında kalabalık olabilir. Temmuz ayında dağlar, kır çiçekleri alanlarıyla kaplıdır ve muhteşem bir manzara oluşturur.

Yari Onsen, Hakuba

Yari Onsen, Hakuba

Sarukura'dan Yarigatake'e giden yol - üç saatlik bir yürüyüş - bölgenin en yüksek açık hava kaplıcası Yari Onsen'ye yol açar. Ayrıca kamp alanları (dişli kiralama ile) olan bir lodge bir parçasıdır, ancak onsen kullanmak için 500 ¥ ödeyebilirsiniz. Orman evi, Temmuz ortasından Eylül sonuna kadar açıktır. Sarukura, Hakuba İstasyonu'na otobüsle 40 dakika uzaklıktadır. Hakuba Köyü'nde krampon kiralanabilir.

Tsugaike Shizen-en, Hakuba

Bu bataklık, Haziran başından Ekim sonuna kadar çok çeşitli nadir alpin florasıyla göz kamaştırıyor ve Eylül'den Ekim'e kadar altın ve koyu kırmızı yapraklarla süslendi. Parkın tamamını gezmek için üç saatlik bir yürüyüş var. Buraya gelmenin en iyi yolu, Otari İstasyonu'ndan bir otobüse (25 dakika), Hakuba'ya iki durak ve daha sonra dağ parkına kadar bir gondol almaktır.

15 Mayıs 2020 Cuma

Matsumoto, Japonya

Matsumoto, Japonya

Matsumoto

Karlı tepeler havanın dağ platosunda serin ve kuru olduğu eski kale kasabası Matsumoto'yu çevreler. Nagano'dan daha ilginç ve pitoresk olan kuzey Alpleri'ne giden bu kapı, bölgeyi keşfetmek için en iyi üslerden biridir. İyi kafe ve restoranlarla dolu Matsumoto, tensan veya yabani ipek böceklerinden alınan ipekten dokunmuş kumaşlar da dahil olmak üzere geleneksel el sanatları için bir merkezdir; Matsumoto shiki veya lake eşya; ve Azumino bardağı. Eski ticaret evleri kalenin güneyinde Nakamachi Caddesi boyunca durmaktadır. Bu şehirden birkaç etkili eğitimci, avukat ve yazar Japonya'nın geçmişte sosyopolitik sistemini etkiledi.

Kasabadaki ana manzaraları ziyaret etmek sadece bir gün sürse de, Matsumoto'nun restoranları, kafeleri ve rahat atmosferi ayrılmak için zor bir yer. Uzaktaki müzeleri ve kaplıcaları ziyaret etmek için bir iki gece kalmaya değer. Matsumoto, batıda Kamikochi'yi veya güneyde Magome ve Tsumago kasabalarını ziyaret etmek için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Daio Wasabi Nojo, Matsumoto

Daio Wasabi Nojo, Matsumoto

Ülkenin en büyük wasabi çiftliğinde, yeşil yaban turpu kökleri Alplerden gelen erimiş karla sulanan düz çakıl yataklarında yetiştirilir. Soğuk maden suyu dayanıklı wasabi için idealdir. Wasabi peynirinden wasabi çikolatasına ve wasabi dondurmaya kadar değişen çiftlik ürünleri (kulağa kötü geliyor, tadı oldukça iyi). 20 dakikalık atölyelerden birinde (1.080 ¥) kendi yaban turpu turunuzu yapabilirsiniz. En yakın tren istasyonu Hotaka, Matsumoto İstasyonu'ndan JR Oito Hattı boyunca 27 dakika (320 ¥) kuzeyde. Hotaka İstasyonu'ndan çiftliğe ulaşmak için, bir yol boyunca 40 dakikalık bir yürüyüşe çıkın (istasyon görevlisi sizi yönlendirecektir), bisiklet kiralayın veya taksi ile yaklaşık 1.300 ¥ 'ya geçin.

8 Mayıs 2020 Cuma

Matsuyama, Japonya

Matsuyama, Japonya

Matsuyama

Shikoku'nun en büyük şehri olan Matsuyama, harika bir tarih, dostça eğilim, muhteşem kültürel cazibe merkezleri ve kaliteli yemek, yoğun moda ve haiku sevgisiyle gurur duyuyor. Şehrin manzaraları ve hissi ile hızlı bir şekilde büyüleneceksiniz ve eğlenceye katılabilirsiniz. Japonya'nın en eski kaplıcası Dogo Onsen'de banyo yapın, şehir merkezindeki moda caddesine ulaşın ya da adanın en iyi yerlerinde gezinerek restorana gidin. Denizens, burada sumi-yasui (kolay yaşam) olduğunu söylüyor ve Matsuyama'yı rotanızdaki en ödüllendirici duraklardan biri olarak bulacaksınız.

Büyük ve özellikle iyi organize olmayan bir şehir olmasına rağmen, Matsuyama'da gezinmek kolaydır ve iyi bir tramvay ağı tarafından servis edilir. Ziyaretçiler için eylem birkaç yerde yoğunlaşıyor, ana olanı muazzam merkezi dönüm noktası olan Matsuyama Kalesi.

Matsuyama Botchan Sutajiamu

Matsuyama Botchan Sutajiamu

Japonya'nın beyzbol manisinin uygun bir tadı için, Ehime'nin küçük lig beyzbol takımı Mandarin Pirates oyununa katılın. Botchan Stadyumu'nda daha da eğlenceli olan lise oyunları: Japonya lise beysbolunun çılgınlığı ve iyi katılımlı yarışmalar gürültülü olabilir. Yandaki, Japonya'nın en iyi dövüş sanatları stadyumu Ehime Ken-Budokan, siyah bir çatı kalesi gibi göze çarpıyor: Herhangi bir sayıda sanatta bir ders izleyin veya deneyin. Her iki mekan da JR Ichitsubo İstasyonu'na kısa bir yürüyüş mesafesindedir.

Ehime Sanat Müzesi, Matsuyama

Modern bir şehir merkezi binasını işgal eden bu müzenin kalıcı koleksiyonu o kadar büyük değil, ancak son Japon sanatının seçimi müthiş ve geçici sergiler geniş. Galeriler genellikle yerel sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor.

1 Mayıs 2020 Cuma

Osaka'dan 2 Özel Öneri

Tsutenkaku Kulesi, Osaka

Tsutenkaku Kulesi, Osaka

Japonya'daki neredeyse her büyük şehrin kulesi var ve hepsi güzel manzaralar sunarken, çoğu kendilerine bakmak için çok fazla değil. Shin Sekai'nin Tsutenkaku, bu trendi kesinlikle garip görünerek kırıyor. 1912 yılında Shin Sekai'nin geri kalanıyla birlikte inşa edilen orijinal kule, Paris'in Arc de Triomphe ve Eyfel Kulesi'ni tek bir tasarımda birleştirdi. Orijinal Japonya'nın savaş çabası için demir tedarik etmek için sökülmüş olsa da, 1956'da tasarlandı ve yeniden inşa edildi. Kulenin karşısında Japonya'nın en büyük saati (dakikaya göre renk değiştiren); üst kısımda hava durumunu belirtmek için farklı renkli LED ışıklar görüntülenir. Büyüleyici şatafatlı olan Tsutenkaku, Osaka'nın en otantik sembollerinden biri olarak kabul edilir. Gözlem güvertesi şehrin en iyi gece manzaralarından birini ve Shin Sekai'nin "olması gerektiği gibi şeylerin" tanrısı Billiken ile tanışma şansı sunuyor.

Osaka Universal Japonya Stüdyoları

Osaka Universal Japonya Stüdyoları

140 dönümlük Universal Studios Japonya, Universal Hollywood ve Florida film stüdyosu tema parklarındaki en popüler gezileri ve şovları, Japonya için özel olarak tasarlanmış özel cazibe merkezleriyle birleştiriyor. Popüler cazibe merkezleri arasında Harry Potter, Spider-Man ve E.T. Sadece Japonya'daki Snoopy cazibe, günlük Hello Kitty geçit törenlerinde olduğu gibi sevimli her şeyle yerel sevgiye hitap ediyor. Park boyunca restoranlar ve yemek mekanları bulunur ve JR Universal City İstasyonu'ndan gelen yol, Hard Rock Cafe ve Bubba Gump Karides, yerel fast-food zinciri MOS Burger ve Ganko Sushi ile kaplıdır. Hafta sonları ve tatil dönemlerinde yüksek talep nedeniyle, biletler Lawson marketlerinin ve daha büyük JR istasyonlarının şubelerinden önceden satın alınmalıdır.

Osaka'da bu 2 özel yeri gördükten sonra farklı bir tatil alternatifi olan yat kiralama tatilini de düşünebilirsiniz. Göcek Yat Kiralama ile farklı bir tatil sizleri bekliyor.