1 Şubat 2022 Salı

İnşaat Teknolojisi

İnşaat Teknolojisi Benimseme

Pandemiden alınacak herhangi bir olumlu sonuç varsa, o da inşaat sektörünün projelerini ve işlerini ilerletmek için teknolojiyi gerçekten benimsemeye başladığıdır. Pandeminin başlangıcında, sanal bir teklif öncesi toplantı veya saha ziyareti gibi yabancı bir şey olağan hale gelmeye başladı. 

Bir bütün olarak endüstri, teknolojiyi benimsemek ve teknolojiye yatırım yapmak konusunda herkesin bildiği gibi yavaş olsa da, bunu yapan firmalar faydasını görüyor. Endüstrinin bazı önemli sorunlarının çözümüne yönelik ilerlemeler kaydetmeye devam edecek: güvenlik, üretkenlik ve işgücü sıkıntısı. 

Robotların, insansız hava araçlarının ve otonom inşaat ekipmanlarının şantiyelere çarptığını görüyoruz. Daha önce vasıflı işçiler gerektiren görevleri yerine getiriyorlar ve tehlikeli koşullara yerleştirilen işçi sayısını azaltmaya yardımcı oluyorlar.  

Drone'lar saha araştırmaları yapıyor ve köprüleri teftiş ediyor. Hafriyat ve şantiye çalışmaları için otonom ekipman kullanılmaktadır. Robotlar, tuğla döşemek, inşaat demiri bağlamak ve alçıpan asmak gibi yorucu, tekrarlayan görevleri yerine getiriyor. 

Bina Bilgi Modellemesi (BIM) ve diğer inşaat yazılımları, projeleri görselleştirmeye, inşaat öncesi çakışma tespitleri gerçekleştirmeye, üretkenliği artırmaya ve iletişimi ve işbirliğini geliştirmeye yardımcı olmak için sanal ve artırılmış gerçeklikle entegre ediliyor. VR simülatörleri, inşaat işçilerini ağır ekipman konusunda eğitmek için de kullanılıyor. 

Çalışanları güvende tutmak ve potansiyel tehlikelere karşı uyarmak için hayati durumlarını ve hareketlerini izleyen giyilebilir cihazlar yaygınlaşmaya başlıyor. Teknoloji, genel üretkenliği artırmak için iş sahasındaki hareketlerini izlemek için de kullanılabilir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder