23 Mart 2022 Çarşamba

İnşaat Süreci Değişimi

İnşaat Süreci Değişimi

İnşaat Yıllar İçinde Nasıl Değişti?

Şehirlere daha fazla insan yerleştikçe, inşaatın ölçeği ve kapsamı büyüdü. İnsanlar, yerleşik yaşamı desteklemek için altyapının yanı sıra yaşayabilecekleri, çalışabilecekleri ve bir araya gelebilecekleri giderek karmaşıklaşan kalıcı yapılar inşa ettiler. Bu projelerin uygulanması mühendis ve mimarların gerektirdiği, malzemelerin koordinasyonunun yanı sıra inşaata yön verecek kurallar ve bildiğimiz anlamda endüstri 16. yüzyılda şekillenmeye başladı.

Mimarlık ve mühendislik, uzmanlık eğitimi gerektiren ayrı meslekler olarak görülmeye başlandı. Andrea Palladio (MS 1508 doğumlu) yaygın olarak ilk modern mimar olarak kabul edilir. Müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun malzeme denemeleri ve kullanımıyla tanınan Palladio, İtalyan soyluları için saraylar ve kır malikaneleri tasarladı. Çalışmaları, en dikkat çekici olanı çatılı bir giriş sundurması olarak klasik bir tapınak cephesi kullanması ile takip eden mimarları büyük ölçüde etkiledi.

John Smeaton (MS 1724 doğumlu) genellikle “inşaat mühendisliğinin babası” olarak anılır ve en çok su, yol, köprü ve değirmen projeleri ile tanınır. En ünlü projesi, birbirine geçmeli taşla inşa edilen türünün ilk yapısı olan Cornwall, Birleşik Krallık'taki Eddystone Deniz Feneri. Ayrıca dünyanın ilk mühendislik topluluğu olan İnşaat Mühendisleri Derneği'ni kurdu.

22 Mart 2022 Salı

İnşaat ve Taşeron

İnşaat ve Taşeron

 

İnşaat ve Taşeron Tipleri

Birçok şirket bir şantiyede çalışır çünkü siteler inşaatta birçok türde taşeron kullanır. Genel bir müteahhit, işin bir kısmını kendisi gerçekleştirebilir; ancak çoğu, projeyi başarıyla tamamlayabilmelerini sağlamak için özel taşeronları işe alacaktır. OSHA sitesini kullanarak, inşaattaki çeşitli taşeron türlerine ve bir sahaya genellikle ne sağladıklarına bir göz atacağız.
İnşaatta taşeron türlerinden biri de sıhhi tesisat, ısıtma ve iklimlendirmedir. Bu taşeronlar veya özel müteahhitler, her üçünde de iş yapabildiklerinde mekanik müteahhitler olarak da bilinirler. Müteahhitler bazen sıhhi tesisat veya ısıtma ve iklimlendirme veya soğutma konusunda daha da uzmanlaşmayı tercih ederler. Isıtma ve iklimlendirme konusunda uzmanlaşmış özel müteahhitler, HVAC müteahhitleri olarak bilinir. Sıhhi tesisat, ısıtma ve iklimlendirme, inşaatta önemli bir taşeronluk türüdür.
İnşaatta taşeron türlerinden bir diğeri de boya ve kağıt asma işidir. Resim ve kağıt asma, öncelikle resim ve kağıt asma ile uğraşan bir tür özel ticarettir. Böylece köprüler, elektrostatik ve daha fazlasını boyayabilirler. OSHA'ya göre boyama ve kağıt asma olarak sınıflandırılan işletmeler çatı boyama ile uğraşmıyor. Çatı boyama, boyama ve kağıt asmaktan ayrı bir ticarettir. Bir bütün olarak, endüstri her proje için çok değerlidir.
Elektrik taşeronları, inşaatta geniş bir taşeron türüdür. Bir elektrik taşeronunun üzerinde çalışabileceği çok şey var. OSHA, elektrik taşeronlarını, bir tamir atölyesi veya benzeri bir yerde değil, bir sahada elektrik işleri üzerinde çalışanlar olarak tanımlar. Elektrik taşeronları, yangın alarmı tesisatçıları, telekomünikasyon ekipmanı ve kurulumunda çalışan veya hatta çoğu insanın elektrik işleri için düşündüğü şeyler olabilir. Bir elektrik taşeronunun üzerinde çalışabileceği çok şey var.
OSHA, inşaatta bu dört tip taşeronu tek bir çatı altında sınıflandırır. Ancak, daha yönetilebilir olması için daha da bölünür. Duvarcılık, taş döşeme, sıva, alçıpan, yalıtım ve daha fazlasını içerebilir. Çoğu bina, binanın dış duvarları ile iç bölümleri arasında bir katmana sahip olduğundan, çoğu bina türü için sıva, alçıpan ve yalıtım önemlidir. İnşaat sektöründeki bu tip taşeronlar, temelden son rötuşlara kadar pek çok projeyi inşa ediyor.Marangozluk ve zemin işleri, inşaatta önemli taşeron türleridir. Marangozlar dolap inşa edebilir ve kurabilirler, ancak aynı zamanda doğrama, garaj kapıları, çerçeveleme ve kapılarda da çalışırlar. Çoğu zaman, projedeki tüm trim ve bitişlerden sorumlu olacaklardır. Döşeme her projede her zaman önemli olduğundan, bu taşeronlar çoğu sitede görülecektir. Döşemenin doğru döşendiğinin bilinmesi ve projenin ihtiyaçlarının dikkate alınması döşeme taşeronlarını çok önemli kılmaktadır.


21 Mart 2022 Pazartesi

İnşaat İşçileri CV

İnşaat İşçileri CV

İnşaat İşçileri CV Hazırlama

Özgeçmiş yazmak sıkıcı ve kafa karıştırıcı bir iştir. Çoğu insan nereden başlayacağını ve ilk etapta nasıl başlayacağını bilmiyor. Özellikle bir zamanlar iyi bir iş bulmak için parlak bir tavsiye almanın yeterli olduğu inşaat sektöründe.

Bugün, işe alınmak istiyorsanız mükemmel bir özgeçmişe ihtiyacınız var. İlgili, modern ve neden en iyi aday olduğunuzu gösteren özel verilerle dolu olmalıdır.

Düşük özgeçmiş kalitesi nedeniyle bir fırsatı bir kez kaçırırsanız, büyük olasılıkla bir daha şansınız olmayacak.

Bu nedenle özgeçmişinizi hızlandırmak ve sürdürmek için güncel tutmanız gerekir. İşte yöneticinin gereksinimlerine uyarlanmış bazı genel kurallar ve modern özgeçmiş yazma yöntemleri. 

Özet, bazı endüstrilerde modası geçmiş olarak kabul edilir, ancak inşaat endüstrisindeki ihtişamını hala korumaktadır. Ancak bu aynı zamanda bir tuzak çünkü çoğu inşaat işçisi yanlış anlıyor. Buradaki amaç, hedef kitleniz için yazmak ve onları iş için iyi olduğunuza ikna edecek verileri birkaç cümleyle sunmaktır.

İnşaat işçilerinin genellikle yaptığı şey, kendileri ve hedefleri hakkında konuşmaktır. Bazıları derdi ki mesele bu değil mi?

Bir dereceye kadar, evet.

“Ama kendiniz hakkında belirli bir şekilde yazmanız gerekiyor. Kariyerinizdeki hedeflerinizin ne olduğunu söylemek yerine, önceki başarılarınızın neler olduğunu - farklı bir işverenin hedeflerine ulaşmasına nasıl yardımcı olduğunuzu ve becerilerinizin potansiyel işverenin hedeflerine ulaşmasına nasıl yardımcı olabileceğini belirtin. Uktopwriters İşe Alım Müdürü Joshua Dandridge, mümkün olan her yerde ölçülebilir verileri kullanın – zorlayıcı sayılar ve yüzdeler”, diye açıklıyor .

Özgeçmişinize, yöneticinin değerli ve çekici bulabileceği kimlik bilgilerinizi paylaşacağınız bir bölüm ekleyin. Tüm lisanslar, eğitim sertifikaları, dereceler, üyelikler vb. dahil edilmelidir. Potansiyel işvereniniz için ne tür verilerin yararlı olabileceğini asla bilemezsiniz. Ancak, sadece alakasız verileri listelemek yerine, onu iş pozisyonuyla alakalı hale getirmeye çalışın.

Belki OSHA, MSHA veya NCCER sertifikalarınız vardır - bu bilgiler işverenleriniz için faydalı olabileceğinden, verildiklerinde bunları ekleyin.

Beceri bölümünüzü de ihmal etmeyin. Burası, çalışanların sizin özel beceri setinizi ve projelerini geliştirmek için neler yapabileceğinizi öğrenebilecekleri yerdir. Reklamda işverenin ne istediğini görün ve listeye ilgili ancak yine de önemli olan bir şey eklemeye çalışın.

İlgili yumuşak becerileri de ekleyin. Yönetim, iletişim vb. şeyler her yönetici için çok önemlidir ve eklerseniz size fayda sağlayabilirler.



15 Mart 2022 Salı

5G ve Wifi 6'nın Akıllı Şehirleri

5G ve Wifi 6'nın Akıllı Şehirleri

5G ve Wifi 6'nın yardımıyla

Bunu gerçekçi bir şekilde başarmak için ülke çapında güçlü bir bağlantı altyapısı olmalıdır. İleriye giden yolu şekillendirmek tek tek şehirlere bırakılamaz, aksi takdirde ayrık şehir planlaması ile sonuçlanacağız.

Tabii ki, 5G ve Wi-Fi 6'nın çokça lanse edilmesi, akıllı teknolojiyi ana akıma çekecek ve yeni dağıtımları hızlandıracak. Yine de Akıllı Britanya'ya yönelik ilerleme, finansman eksikliği ve uyumlu planlama nedeniyle daha da kötüleşerek, sinir bozucu bir şekilde yavaş kalıyor.

Dünyanın En İyi 50 Akıllı Şehri arasında yer alan Singapur ve Oslo gibi şehirleri örnek almalıyız. Örneğin Oslo, vatandaşlarına sunulan hizmetleri iyileştirmek için yeni kurulan toplulukları Oslo Şehri ile birleştiren bir portal olan 'SmartOslo Accelerator' gibi öncü platformlara büyük yatırım yapıyor. Covid-19'a yanıt olarak ulaşım ve trafik yönetimi ile sağlık izleme gibi alanlarda yardımcı oluyor. Daha da önemlisi, gelecekteki teknolojiden yararlanmak için gereken öngörüyü gösterir.

Yerel yetkililer, müteahhitler, ev sahipleri ve geliştiriciler, birdenbire parmaklarının ucunda büyüleyici bir veri analitiği dünyasına sahip oldular. Bunlar, yaşama şeklimizi iyileştirmek, evlerimizi yönetmek ve kasabalarımızı ve şehirlerimizi daha temiz, daha güvenli ve daha sürdürülebilir kılmak için kullanılabilir.

Ve bu sadece elde edilebileceklerin yüzeyini çizer.

14 Mart 2022 Pazartesi

Nesnelerin İnterneti ile Akıllı Şehirler

Nesnelerin İnterneti ile Akıllı Şehirler

Nesnelerin İnterneti, tam entegre bir Akıllı Şehrin anahtarıdır

Örneğin Sunderland, 350 yaşlı ve savunmasız kişinin evlerine bir IoT (Nesnelerin İnterneti) telebakım sistemi kurdu. Etkinleştirilmiş cihazlar, özellikle diğer sistemlerle ve internet üzerinden bağlantı kurmak ve veri alışverişi yapmak için yazılım, sensörler ve tamamlayıcı teknoloji ile donatılmıştır. Bu cihazlar ağ üzerinde birbirine bağlıdır ve günlük görevlerin uzaktan yürütülmesini sağlamak için birbirleriyle "konuşabilir".

Ağa bağlı sensörler, sakinlerin akıllı cihazlarını kullanarak perdeleri kapatabilecekleri, kapıların kapalı olduğundan emin olabilecekleri, ilaç almaları için hatırlatıcılar gönderebilecekleri ve akıllı buzdolaplarını ve su ısıtıcılarını izleyerek sakinlerin yiyip içtiklerinden emin olabilecekleri anlamına geliyor.

Akıllı şehirler, bağlantılı CCTV kameraları, akıllı yol sistemleri ve kamu güvenliği izleme sistemleri sağlayabilir. Bilgili mülk geliştiricileri ve ev sahipleri ve sakinleri, erken benimsemenin faydalarını doğrudan yaşayacaklar. Geliştirme boyunca kesintisiz, kesintisiz 5G bağlantısı, ev sahiplerinin ve kiracıların "gecikme" veya bağlantı hızlarında bir düşüş yaşamadan komplekslerinde özgürce hareket etmelerini sağlayacaktır.

Bunu bir adım daha ileri götüren NPO geliştiricisi ThamesWeyGroup, kullanıcıların bireysel olarak ayarlanmış bir parola kullanarak kendi özel ağ "balonlarına" erişmelerine izin vermek için entegre sistemler kurdu. Bu, akıllı etkinleştirilmiş bir komplekste nerede bulunurlarsa bulunsunlar, internet bağlantılarının üçüncü taraf korsanlığına karşı güvenli ve güvenli olduğu anlamına gelir.

Tamamen entegre akıllı şehirler, bir kez fütürist filmlerin amacı, toplumun kentsel alanların nasıl işlediğini yeniden tasavvur etmesine ve en önemlisi yaşamları iyileştirmesine yardımcı olmak için bir gerçeklik haline geldiğinde. Birçoğumuz bulaşık makinesi veya hoover olmadan bir hayat hayal edemiyoruz, bu yüzden bu şeyler hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Önümüzdeki yıllarda akıllı şehirler de öyle olacak.

12 Mart 2022 Cumartesi

Akıllı Şehirler

 

Akıllı Şehirler

Akıllı Şehir konsepti

Fütüristlerin bir zamanlar 'Akıllı Şehirler' konseptinden bahsettiği yerde, bu tür bir altyapı, özellikle bağlantı kabiliyetindeki önemli gelişmeler sayesinde artık bir gerçeklik haline geliyor. Temel olarak, gerçek bir 'Akıllı Şehir' projesi olmak için, onları noktalayan binlerce IoT özellikli cihazın etkin çalışması için sağlam bağlantı çok önemlidir. Bu, geliştirme genelinde evrensel olarak sorunsuz, ultra hızlı genel Wi-Fi gerektirir. İyi haber şu ki, Wi-Fi 6 ve mevcut 4G LTE ile tamamlanan 5G'nin yakında kullanıma sunulması, geleceğin bu şehirlerinin gerçeğe dönüşmesini sağlayacak. Sayısız AI destekli sistemin kentsel alanları daha güvenli, daha keyifli ve nüfusunun ihtiyaçlarına göre daha sezgisel hale getirmesine izin verecek.

Akıllı Şehirlerin Gelişimi

Örneğin, 2050'de Şehirler, akıllı yol sistemlerine ve kamu güvenliği izleme sistemlerine daha fazla güvenecek. Evde, sakinlerin her zaman bağlı kalırken bir kompleksin içinde özgürce hareket etmelerini sağlayan "ağ baloncuklarının" artan bir şekilde kullanıldığını göreceğiz. Daha fazla bağlanabilirlik aynı zamanda akıllı araçları ve makineleri ana akıma taşıyacak ve tüm alanlarda verimliliği artıracaktır. Ayrıca, analitiklere olan artan güvenimiz, faturaları ve ürettiğimiz CO2 emisyonlarının miktarını azaltmak için enerji kullanımını izleyen uygulamalar gibi sürdürülebilirlik hedeflerini ekonomik hedeflerle birleştirebilecek teknolojinin gelişimini de görecek. Açık olan şu ki, dijital bir ütopya hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, Birleşik Krallık bağlantı altyapımızı güçlendirmek veya ilerlemeyi engelleme riskini almak için hızlı hareket etmelidir.

5G ile İnşaatda İyileştirmeler

5G ile İnşaatda İyileştirmeler

5 Güvenliği ve uyumluluğu iyileştirme

5G'nin iyileştirebileceği yalnızca proje yönetimi değil, aynı zamanda yerinde sağlık ve güvenlik açısından çıtayı yükseltme potansiyeline de sahiptir.

Araç hareketini güvenli ve etkili bir şekilde yöneten gelişen teknoloji sadece bir örnektir, yüksekte çalışan personelin nabzını izleyen sistemler gerçekten neyin mümkün olduğuna dair bu yüzeyi çizer.

Ayrıca, Bina Güvenliği Yasası ve Yangın Güvenliği Yasası da dahil olmak üzere yeni ve daha kapsamlı yapı mevzuatının getirilmesi, şeffaflık ve uyumluluk gerekliliklerini de artıracaktır. Bunun merkezinde, veri yakalama, bilgi toplama ve uyumluluk yönetiminin kalitesinin doğruluğunu artırabilecek dijital araçların uygulanması olacaktır.

Bunu sağlayabilecek bir dizi son teknoloji platform var, ancak bunlar gerçek zamanlı çalışmaya ve büyük veri harmanlamasına güveniyor. Çalışanların bu teknolojiyi zevkle kullanmasını istiyorsak, öncelikle doğru bağlantı hızlarının ve internet bağlantılarının yaygın olması gerekir. 5G, bu sistemlerin tam kapasitede çalışabilmesini sağlamak için donatılmıştır.

Bağlantı açısından bakıldığında, heyecan verici ve dinamik bir zaman. Gelişmekte olan herhangi bir teknolojide olduğu gibi, mümkün olanın tam ölçeği henüz gerçekleştirilmektedir.

Bununla birlikte, 5G altyapısının piyasada daha kolay erişilebilir hale gelmesiyle, yüklenicilerin bunu yerinde kurulumlarının ayrılmaz bir parçası olarak dahil etmeye ciddi şekilde önem verdiğini görmeyi umuyorum.

Bunu yapanlar, daha hızlı, daha akıllı ve daha güvenli çalışarak gelecekteki başarıya doğru adımları atacaklar. Seçim basit, öncülük et ya da geride kal.

8 Mart 2022 Salı

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi-3

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi-3

Varlıkları ve Stokları İzleme

Bilgi sistemleri, varlıkların ve envanterin izlenmesinde rol oynar. 10.000'den fazla iş makinesini sisteminize bağlayabilirsiniz. Bu sayede sitedeki bu makinelerin gerçek zamanlı performansını uzaktan denetleyebilirsiniz. Bu, bu makinelerin kötüye kullanımını önler ve varlıklarınızın değerini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak tahmine dayalı yetenek verileri oluşturmanıza yardımcı olur.

Görevler paketlere ayrılır ve her makineye gücüne göre bir paket verilir. Bu, beklentilerin haritalanmasına ve son teslim tarihlerinin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Yönetim sürecinizin farklı bölümlerini birbirine bağlamak, 'tek bir görünüme' sahip olmanızı sağlar. Tek bir görünüm, tüm bilgileri farklı elektronik tablolar yerine tek bir elektronik dosyada tutmanıza olanak tanır. Artık envanterinizi kolayca yönetebilirsiniz. Ayrıca hızlı bir şekilde bir bütçe oluşturabilir ve yıllık makine harcamalarınızı kontrol edebilirsiniz.

Maliyet analizi

Endüstri patlamasında bile, çok az inşaat şirketi kâr edebilir. Bunun nedeni, işletmelerin bir projenin her yönü hakkında doğru tarihsel veri toplama zorluğu nedeniyle proje harcamalarını değerlendirememeleridir. Bu bilgi sadece maliyetleri düşürmek için değil, aynı zamanda yeni işlere teklif vermek için de çok önemlidir.

İnşaat bilgi sistemleri, operatörler, araçlar, araçlar ve ekipman hakkında veri toplamanıza yardımcı olur. Bu bilgi, planlama ve bütçeleme söz konusu olduğunda gereklidir. Birleştirilmiş verileri analiz etmek bir eğilimi ortaya çıkarır. Bu size tahmini ve fiili maliyetleri karşılaştırma fırsatı sunar. Örneğin, filonuzun tarihsel telematik bilgilerini coğrafi bilgilerle örtüştürebilirsiniz. Bu, yerel unsurların (örneğin topografya, hava durumu ve yakıt fiyatları) etkilerini ortaya çıkarır. Boşta kalan makine saatleri, maliyet minimizasyon çabalarınıza zarar verebilir. Her makinenin nasıl kullanıldığını incelediğinizden emin olun.

7 Mart 2022 Pazartesi

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi-2

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi-2

Projelerin Geliştirilmiş Takibi ve Organizasyonu

Projenizin etrafındaki iş, hava durumu, trafik ve topluluk hakkında verilere ihtiyacınız var. Bu veriler, projenin aşamalarını belirlemeye yardımcı olur. İlk aşamada çalışırken, ikinci aşama için daha fazla ekipmana ihtiyacınız olup olmadığına karar verin.

Nasıl yaparsın? Makinelerde boşta ve aktif zamanı gösteren sensör girişleriniz olsa daha iyi olurdu. Bu bilgi, inşaat ekipmanını artırmak ve azaltmak arasında sonuçlar çıkarabilir. Sensör girişleri ayrıca yakıt tüketimini tanımlamaya yardımcı olur. Bu, projenin maliyetini izlemenize yardımcı olacaktır.

Analytics ayrıca size projenin durum güncellemelerini güvenilir ve kolay anlaşılır şekilde sunar. Bu tür düzenli güncellemeler ile daha iyi kararlar verebileceksiniz. Bu aynı zamanda projenizin ilerlemesini analiz etmek için bir yol sağlar. Veri analitiği, nem ve sıcaklık gibi faktörlerin projeniz üzerindeki etkisini analiz etmenize de yardımcı olacaktır.

Risk azaltma

Analytics, site çalışanlarının güvenliğini artırmada önemli bir rol oynar. Şantiyelerde giyilebilir cihazlar ve elektronik sensörlerle donatılmış akıllı giysiler kullanılmaya başlandı. Görüntüleri ve bilgileri birincil veritabanlarına iletirler. Bazı akıllı giysiler, otomatik zaman kaydı işlevleriyle donatılmıştır. Bu verimliliği teşvik eder. Bu sektördeki bazı yeni icatlar arasında 'akıllı, baret' yer alıyor. Bu kasklar, saha çalışanlarının vücut ısısını ve kalp atış hızını ölçer.

Bilgi sistemleri ayrıca uzaktan çalıştırma yeteneklerine de yardımcı olur. Bu, şantiye çalışanlarınızın artık tehlikeli alanlarda bulunmasına gerek olmadığı anlamına gelir. Bazı telematik cihazları, şeritten çıkma sıklığı veya alışkanlıkları kırma gibi faktörleri takip eder. Bu, filo yöneticinize sürücülerin alışkanlıkları hakkında fikir verecektir.

6 Mart 2022 Pazar

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi

İnşaat Bilgi Sistemleri için İnşaatta 5 Yol

Malzeme ve işçilik, herhangi bir inşaat projesinin en önemli iki girdisidir. Bu nedenle, bu iki bileşenin fiyatlandırması, toplam inşaat maliyetinde önemli bir rol oynamaktadır. Her müteahhit, inşaat bütçesinin sınırları içinde kalmayı amaçlar. Ancak bilgi sistemleri olmadan bu amaca ulaşmak neredeyse imkansızdır.

Bilgi sistemleri inşaat dünyasında her zaman ayrılmaz bir rol oynamış olsa da, endüstri hala önemli konularda geride kalıyor. Bu, endüstri artık büyük veri analitiğini benimserken yakında değişecek gibi görünüyor. İnşaat sektörü artık gerçek zamanlı analitik gibi alanlara taşınıyor.

İşletmelerin büyümek için inşaat bilgi sistemlerini nasıl kullanabileceği aşağıda açıklanmıştır.

Daha İyi Planlama ve Bütçeleme

Ticari şirketler için doğru verilere doğru zamanda erişme ihtiyacı vardır. Bu, bir proje üzerinde çalışan taşeronların değerlendirilmesine yardımcı olacaktır. Doğru veriler ve analizler, potansiyel bir ortağın güvenilirliğini belirlemeye yardımcı olur.

İnşaat şirketleri, gerekli tüm malzemeleri teslim etmek için diğer çeşitli şirketlerle işbirliği yapmaktadır. Her ortakla ilişkili riskleri değerlendirmek için uygun verilere ihtiyacınız var. Sonuçları tahmin etmek, veri analizinin kritik bir bileşenidir. Bir projenin potansiyel sonuçlarını tahmin edebiliyorsanız, farklı sonuçlar için plan yapabilirsiniz.

Simülasyonlar sayesinde olası sorunlu alanları öğrenebilir ve onlar için plan yapabilirsiniz. Bu analizler, projenizin gerçek dünyadaki sınırlamalarını tanımanıza yardımcı olur. Bu, beklenmedik bir şekilde filizlenen sorunların olasılığını azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Diğer 4 yolu diğer yazılarımızda paylaşacağız.