8 Mart 2022 Salı

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi-3

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi-3

Varlıkları ve Stokları İzleme

Bilgi sistemleri, varlıkların ve envanterin izlenmesinde rol oynar. 10.000'den fazla iş makinesini sisteminize bağlayabilirsiniz. Bu sayede sitedeki bu makinelerin gerçek zamanlı performansını uzaktan denetleyebilirsiniz. Bu, bu makinelerin kötüye kullanımını önler ve varlıklarınızın değerini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak tahmine dayalı yetenek verileri oluşturmanıza yardımcı olur.

Görevler paketlere ayrılır ve her makineye gücüne göre bir paket verilir. Bu, beklentilerin haritalanmasına ve son teslim tarihlerinin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Yönetim sürecinizin farklı bölümlerini birbirine bağlamak, 'tek bir görünüme' sahip olmanızı sağlar. Tek bir görünüm, tüm bilgileri farklı elektronik tablolar yerine tek bir elektronik dosyada tutmanıza olanak tanır. Artık envanterinizi kolayca yönetebilirsiniz. Ayrıca hızlı bir şekilde bir bütçe oluşturabilir ve yıllık makine harcamalarınızı kontrol edebilirsiniz.

Maliyet analizi

Endüstri patlamasında bile, çok az inşaat şirketi kâr edebilir. Bunun nedeni, işletmelerin bir projenin her yönü hakkında doğru tarihsel veri toplama zorluğu nedeniyle proje harcamalarını değerlendirememeleridir. Bu bilgi sadece maliyetleri düşürmek için değil, aynı zamanda yeni işlere teklif vermek için de çok önemlidir.

İnşaat bilgi sistemleri, operatörler, araçlar, araçlar ve ekipman hakkında veri toplamanıza yardımcı olur. Bu bilgi, planlama ve bütçeleme söz konusu olduğunda gereklidir. Birleştirilmiş verileri analiz etmek bir eğilimi ortaya çıkarır. Bu size tahmini ve fiili maliyetleri karşılaştırma fırsatı sunar. Örneğin, filonuzun tarihsel telematik bilgilerini coğrafi bilgilerle örtüştürebilirsiniz. Bu, yerel unsurların (örneğin topografya, hava durumu ve yakıt fiyatları) etkilerini ortaya çıkarır. Boşta kalan makine saatleri, maliyet minimizasyon çabalarınıza zarar verebilir. Her makinenin nasıl kullanıldığını incelediğinizden emin olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder