14 Mart 2022 Pazartesi

Nesnelerin İnterneti ile Akıllı Şehirler

Nesnelerin İnterneti ile Akıllı Şehirler

Nesnelerin İnterneti, tam entegre bir Akıllı Şehrin anahtarıdır

Örneğin Sunderland, 350 yaşlı ve savunmasız kişinin evlerine bir IoT (Nesnelerin İnterneti) telebakım sistemi kurdu. Etkinleştirilmiş cihazlar, özellikle diğer sistemlerle ve internet üzerinden bağlantı kurmak ve veri alışverişi yapmak için yazılım, sensörler ve tamamlayıcı teknoloji ile donatılmıştır. Bu cihazlar ağ üzerinde birbirine bağlıdır ve günlük görevlerin uzaktan yürütülmesini sağlamak için birbirleriyle "konuşabilir".

Ağa bağlı sensörler, sakinlerin akıllı cihazlarını kullanarak perdeleri kapatabilecekleri, kapıların kapalı olduğundan emin olabilecekleri, ilaç almaları için hatırlatıcılar gönderebilecekleri ve akıllı buzdolaplarını ve su ısıtıcılarını izleyerek sakinlerin yiyip içtiklerinden emin olabilecekleri anlamına geliyor.

Akıllı şehirler, bağlantılı CCTV kameraları, akıllı yol sistemleri ve kamu güvenliği izleme sistemleri sağlayabilir. Bilgili mülk geliştiricileri ve ev sahipleri ve sakinleri, erken benimsemenin faydalarını doğrudan yaşayacaklar. Geliştirme boyunca kesintisiz, kesintisiz 5G bağlantısı, ev sahiplerinin ve kiracıların "gecikme" veya bağlantı hızlarında bir düşüş yaşamadan komplekslerinde özgürce hareket etmelerini sağlayacaktır.

Bunu bir adım daha ileri götüren NPO geliştiricisi ThamesWeyGroup, kullanıcıların bireysel olarak ayarlanmış bir parola kullanarak kendi özel ağ "balonlarına" erişmelerine izin vermek için entegre sistemler kurdu. Bu, akıllı etkinleştirilmiş bir komplekste nerede bulunurlarsa bulunsunlar, internet bağlantılarının üçüncü taraf korsanlığına karşı güvenli ve güvenli olduğu anlamına gelir.

Tamamen entegre akıllı şehirler, bir kez fütürist filmlerin amacı, toplumun kentsel alanların nasıl işlediğini yeniden tasavvur etmesine ve en önemlisi yaşamları iyileştirmesine yardımcı olmak için bir gerçeklik haline geldiğinde. Birçoğumuz bulaşık makinesi veya hoover olmadan bir hayat hayal edemiyoruz, bu yüzden bu şeyler hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Önümüzdeki yıllarda akıllı şehirler de öyle olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder