15 Mart 2022 Salı

5G ve Wifi 6'nın Akıllı Şehirleri

5G ve Wifi 6'nın Akıllı Şehirleri

5G ve Wifi 6'nın yardımıyla

Bunu gerçekçi bir şekilde başarmak için ülke çapında güçlü bir bağlantı altyapısı olmalıdır. İleriye giden yolu şekillendirmek tek tek şehirlere bırakılamaz, aksi takdirde ayrık şehir planlaması ile sonuçlanacağız.

Tabii ki, 5G ve Wi-Fi 6'nın çokça lanse edilmesi, akıllı teknolojiyi ana akıma çekecek ve yeni dağıtımları hızlandıracak. Yine de Akıllı Britanya'ya yönelik ilerleme, finansman eksikliği ve uyumlu planlama nedeniyle daha da kötüleşerek, sinir bozucu bir şekilde yavaş kalıyor.

Dünyanın En İyi 50 Akıllı Şehri arasında yer alan Singapur ve Oslo gibi şehirleri örnek almalıyız. Örneğin Oslo, vatandaşlarına sunulan hizmetleri iyileştirmek için yeni kurulan toplulukları Oslo Şehri ile birleştiren bir portal olan 'SmartOslo Accelerator' gibi öncü platformlara büyük yatırım yapıyor. Covid-19'a yanıt olarak ulaşım ve trafik yönetimi ile sağlık izleme gibi alanlarda yardımcı oluyor. Daha da önemlisi, gelecekteki teknolojiden yararlanmak için gereken öngörüyü gösterir.

Yerel yetkililer, müteahhitler, ev sahipleri ve geliştiriciler, birdenbire parmaklarının ucunda büyüleyici bir veri analitiği dünyasına sahip oldular. Bunlar, yaşama şeklimizi iyileştirmek, evlerimizi yönetmek ve kasabalarımızı ve şehirlerimizi daha temiz, daha güvenli ve daha sürdürülebilir kılmak için kullanılabilir.

Ve bu sadece elde edilebileceklerin yüzeyini çizer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder