7 Mart 2022 Pazartesi

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi-2

İnşaat için Bilgi Sistemlerinin Önemi-2

Projelerin Geliştirilmiş Takibi ve Organizasyonu

Projenizin etrafındaki iş, hava durumu, trafik ve topluluk hakkında verilere ihtiyacınız var. Bu veriler, projenin aşamalarını belirlemeye yardımcı olur. İlk aşamada çalışırken, ikinci aşama için daha fazla ekipmana ihtiyacınız olup olmadığına karar verin.

Nasıl yaparsın? Makinelerde boşta ve aktif zamanı gösteren sensör girişleriniz olsa daha iyi olurdu. Bu bilgi, inşaat ekipmanını artırmak ve azaltmak arasında sonuçlar çıkarabilir. Sensör girişleri ayrıca yakıt tüketimini tanımlamaya yardımcı olur. Bu, projenin maliyetini izlemenize yardımcı olacaktır.

Analytics ayrıca size projenin durum güncellemelerini güvenilir ve kolay anlaşılır şekilde sunar. Bu tür düzenli güncellemeler ile daha iyi kararlar verebileceksiniz. Bu aynı zamanda projenizin ilerlemesini analiz etmek için bir yol sağlar. Veri analitiği, nem ve sıcaklık gibi faktörlerin projeniz üzerindeki etkisini analiz etmenize de yardımcı olacaktır.

Risk azaltma

Analytics, site çalışanlarının güvenliğini artırmada önemli bir rol oynar. Şantiyelerde giyilebilir cihazlar ve elektronik sensörlerle donatılmış akıllı giysiler kullanılmaya başlandı. Görüntüleri ve bilgileri birincil veritabanlarına iletirler. Bazı akıllı giysiler, otomatik zaman kaydı işlevleriyle donatılmıştır. Bu verimliliği teşvik eder. Bu sektördeki bazı yeni icatlar arasında 'akıllı, baret' yer alıyor. Bu kasklar, saha çalışanlarının vücut ısısını ve kalp atış hızını ölçer.

Bilgi sistemleri ayrıca uzaktan çalıştırma yeteneklerine de yardımcı olur. Bu, şantiye çalışanlarınızın artık tehlikeli alanlarda bulunmasına gerek olmadığı anlamına gelir. Bazı telematik cihazları, şeritten çıkma sıklığı veya alışkanlıkları kırma gibi faktörleri takip eder. Bu, filo yöneticinize sürücülerin alışkanlıkları hakkında fikir verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder