14 Nisan 2019 Pazar

AYDIN - HERAKLIA


heraklia aydın


Tekrar maaş bağlanmış ama birkaç ay sonra gene kesilmiş. Fahri bekçi Mehmet Gümüş maaşlı veya maaşsız tam elli yıldır Athena Tapınağı'nı bekliyor. Eski tahta masadan “Müzesinde” sergilediği ıvır zıvırdan satın alanların verdiği paralarla geçinmeye çalışıyor.
Heraklia'nın bilinen tarihi MÖ. 7. yy'a kadar uzanıyor. Hellenistik ve Roma Dönemlerinde parlayan kent deniz ticareti ile zenginleşmiş.

BAFA GÖ LÜ - HERAKLIA REHBERİ ULAŞIM

Söke'den Milas-Bodrum'a gidenler Bafa Gölü kıyısından geçerler.
Göl kıyısında lokantalar var. En ünlüsü ilkel bir zeytinyağı imalathanesinin yanındaki Çeri'nin Yeri. İstisnasız bütün yemekler zeytinyağlı. Yılanbalığı, kefal, levrek bulunuyor. Deniz balıkları Bodrum'dan geliyor. Fiyatlar heryerde olduğu gibi değişken. Bir fikir vermek için kefalin kilosunun 400, levreğin 7- 800 bin lira olduğunu belirtelim. Heraklia'nın bulunduğu Kapıkırı Köyü'nde girişte Pelikan Restaurant tam bir kır lokantası. Balık, köfte, ızgara ve salata bulunuyor. Önceden bildirilirse gurup alıyor ve menüye tavuk eklenebiliyor. Otoparkı var. (Yusufi Dönmez Tel: 252. 543 51 58) Diğer lokantalar: Kaya, Zeybek ve Köy Gazinosu. Fiyatlar ucuz sayılır. İçki bulunuyor. Heroklia onfik kentinin Atfene fapmağın 30 yıldır Mahofyol Mehmet Gümüş bekliyor. Bir deniz kabuğu sotm alp bv gönüllü bekciyi destekleyin.  Endymion Kutsal Alanı Hristiyanlık döneminde de kutsal sayılmış. Endymion'un ilginç bir hikayesi var: Ay Tanrıçası Selene bir gece burada uyuyan çoban Endymion'u görmüş ve ona vurulmuş. Zeus Selene'nin aşkını kıskanmış ve öfkeyle bir ceza vermiş genç çobana. Çobanı hiç uyanmamaya, sonsuz bir gençlik uykusunda uyumaya mahkum etmiş. O günden sonra oracıkta uyumuş kalmış Endymion, hiç uyanmadan. O derin uykusunda düşler görürken Ay Tanrıçası Selene her gece gelip yanına yatarmış. Selene böylece Endymion'a tam elli çocuk doğurmuş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder