31 Ekim 2021 Pazar

İnşaat Projelerini Etkileyecek Yeni Teknolojiler


Yakın Zamanda İnşaat İşlerini Etkileyebilecek Teknolojiler

Onlarca yıllık kanıtlanmış yöntem ve tekniklerle inşaat sektörü her zaman yeni teknolojileri benimseme konusunda hızlı değildir. Pek çok firma, gayet iyi çalışıyormuş gibi görünen süreçleri zaten kurduklarında, yeni kervanlara atlamak konusunda isteksizdir. Bu teknolojiler sahada giderek daha pratik uygulamalar bulduğundan, bu yaklaşımı yeniden gözden geçirmenize neden olabilecek beş yenilik burada. Bazıları nispeten yeniyken, diğerleri birkaç yıldan beri mevcuttur, ancak son zamanlarda değer sağlamada önemli adımlar atmışlardır.

 1-İnşaat Robotiği

Robotların çoğu görev için insanların yerini alması pek olası olmasa da, temel görevlerde insanlara yardım etmede ilerleme kaydediyorlar. Boston Dynamics'ten dört ayaklı bir robot olan Spot, Alabama merkezli müteahhit Brasfield & Gorrie için birkaç büyük projede ve Foster + Partners için Güney Londra'da karma kullanımlı bir yeniden geliştirmede saha verilerini toplamak ve saha koşullarını izlemek için kullanıldı. Robot, tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek ve işçileri tehlikeli koşullara gönderme ihtiyacını ortadan kaldırarak verimliliği artırabilir ve işçi sağlığı ve güvenliğini iyileştirebilir.

2. Dijital İkizler ve BIM

Dijital ikiz kavramı - fiziksel bir nesnenin dinamik, güncel bir dijital kopyası - onlarca yıldır var, ancak son zamanlarda inşaatta artan ilgi görüyor. CAD modellerinin geleneksel çizgiler ve şekillerle birlikte akıllı bilgiler içerdiği bina bilgi modellemesi (BIM) konseptini genişleten dijital ikizler, tüm aşamalarda bir projenin durumunu izlemek ve kararları simüle etmek, tahmin etmek ve yönlendirmek için gerçek zamanlı olarak güncellenebilir. CAD yazılımı ağır topları Autodesk ve Bentley , çok sayıda küçük geliştiricinin yanı sıra buna yoğun bir şekilde dahil oluyor.

Örneğin, gelen STRATUS yazılım GTP özel iş paketleri ve makaralar CAD modeli doğrudan oluşturulacak sağlar. Mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat (MEP) sektöründeki inşaat ekipleri, kesim listeleri oluşturabilir ve bunları biriktirme için imalathanelere gönderebilir.


 

30 Ekim 2021 Cumartesi

İnşaat Projeleri ve Ödeme

 


İnşaat Yapım Aşamasında Ödeme Uygulamaları

Çoğu sektörde, ödeme talep etmek, tamamladığınız iş için bir fatura veya fatura göndermek kadar basittir. Çoğu inşaat projesinin boyutu ve karmaşıklığı nedeniyle, müteahhitlerin genellikle mal sahibine veya genel yükleniciye (GC) ödemeyi hak ettiklerini kanıtlamak için yaptıkları işin ek kanıtlarını sağlamaları gerekir. Birçok projede inşaat işletmelerinin ödeme başvurusu yapması gerekmektedir.

Ödeme Uygulaması Nedir?

Bir ödeme uygulaması veya kısaca ödeme uygulaması, genellikle ödeme başvuru formunun kendisine atıfta bulunur. Ancak bir ödeme uygulaması, aslında birinci ve ikinci kademe yüklenicilerin ödeme talep etmek için gönderdikleri bir destekleyici belgeler topluluğudur. İnşaat sözleşmesi tipik olarak bir ödeme uygulaması gönderme sürecini, eklenecek belgeleri ve teslim için son tarihi tanımlayacaktır.

Ücretli başvuru formu , değerler çizelgesiyle yakından çalışır Birlikte, bir yüklenicinin tamamladığı her bir işin yüzdesini ve bunun için ödenmesi gereken tutarı, eksi mal sahibinin veya GC'nin stopaj yaptığı herhangi bir alıkoyma tutarını gösterirler.

Ödeme uygulamaları kullanıldığında

Ödeme uygulamaları, ödemeler belirli aralıklarla iş boyunca dağıtıldığında, genellikle ilerleme faturalandırması olan projelerde kullanılır. Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) en yaygın kullanılan ödeme uygulamalarından birini ürettiğinden, AIA faturalandırması olarak da bilinir. Hakediş faturası ile müteahhitler, o dönemde tamamlanan iş ve satın alınan malzemeler için her ödeme döneminin son tarihinden önce yeni bir ödeme başvurusunda bulunur. Her ödeme uygulaması bir öncekinin üzerine kuruludur, bu nedenle doğru olmak ve göndermeden önce rakamlarınızı iki kez kontrol etmek önemlidir.


28 Ekim 2021 Perşembe

İnşaat Projelerinde Müşteri Spotu

 


İnşaat ve TSI Şirketleri

Bu haftanın Müşteri Spotu: Zarf cam sistemleri, süs metalleri ve alüminyum metal paneller konusunda uzmanlaşmış bir Washington DC bölgesi üreticisi olan TSI Corporations . TSI, ENR'nin cam ve giydirme cephelerde en iyi firmalar listesinde 14. sıradadır ve daha büyük DC ve Baltimore bölgelerinde 600'den fazla projeyi tamamlamıştır. Kıdemli Proje Yöneticisi Russell Frazier (yukarıda resmedilmiştir) ilerlemeyi izlemek, kusurları belgelemek ve uyumsuzluk sorunlarını gerçek zamanlı olarak kaydeder.

Mevcut proje

Antunovich Associates tarafından tasarlanan 1900 Half Street, Southwest DC'nin Buzzard Point semtinde bir ofis binasının 480.000 artı metrekarelik karma kullanım alanına dönüştürülmesidir. 2020 yılında tamamlanması nedeniyle, eski ofis binası 15.600 fit kareden fazla perakende alanına, 419 lüks daireye, iki yükseltilmiş avluya, yeşil bir çatı katı çatısına ve çatı katında bir sonsuzluk havuzuna ve güverteye sahip olacak.

Russell, 2015 yılında, sahada referans olarak elektronik belgeleri kullanmanın temel bir yolunu arıyorduk. Önceki bir projede  deneme çalıştırmasını yaptık ve kullanıcılar sadece süper, genel ustabaşı ve bendim. Sadece birkaç çizim yükledik.

"Benim  için büyük bir itici güç, proje yönetimi çözümüydü. Ücretsiz lisans altında bile kullanımı kolaydır ve iyi bir konfor listesine sahiptir. Ayrıca işlevsellik ve fiyatlandırma açısından PlanGrid'e göre bir üstünlüğü var.”

"1900 Half Street projesi için ek lisansları satın aldım. İlk gün, sahada izlenecek yolu yaptık - bir zımbalı pencere kurulumu yapıyorduk. Ofise dönüp her şeyi görevlerle belgeledikten sonra, zaten saatlerce çalışmadan tasarruf ettiğimi fark ettim. Birinin bir saatlik zamanı bir aylık aboneliğin maliyetini karşıladığından, hemen tasarruf buldum.

“Aynı zamanda bir malzeme üreticisiyiz, bu yüzden gelecekte saha ile fabrika ve ofis ile fabrika arasında daha fazla iletişim kurmak ve saha ile ofis arasındaki iletişimi sürdürmek için  kullanmayı düşünüyorum. Tüm bunlar için proje yönetimi gereklidir. Malzemeleri sahaya zamanında ulaştırmak için bu süreci kolaylaştırmamızı sağlıyor.”

27 Ekim 2021 Çarşamba

Neden İnşaat Sektöründe Kariyer

 


İnşaat Sektöründe Kariyer Seçimi

Çocukken Lego ile oynamayı sevsem de inşaat yapmak çocukluk hayalimdi diyemem. Ancak kolej ortaya çıktığında, sektöre yoğun bir ilgi duymuştum.

Aslında en sevdiğim dersler mekanik ve ekonomiydi ve bu beni her iki alanın kesiştiği yüksek lisans okulunda (UC Berkeley) İnşaat Yönetimi konusunda uzmanlaşmaya yöneltti.

Eğitimimin ardından daha fazla sektör deneyimi kazanmak için DPR İnşaat'a katıldım. Kıdemli Proje Mühendisi olarak çalıştığım süre boyunca, CA Cupertino'daki yeni Apple Park gibi büyük kurumsal kampüslerde BIM koordinasyon toplantılarını yönettim ve iş paketlerini yönettim.

Sıfırdan bir proje inşa etmenin hızını ve çok somut yönünü sevsem de, endüstrinin düşmanca doğası beni hayal kırıklığına uğrattı. Geleneksel proje teslim yöntemleri, şirketler arasında işbirliğini teşvik etmek için çok az şey yapıyordu ve bu da birçok verimsizlik, anlaşmazlık ve gereksiz evrak işleriyle sonuçlandı.

Saha çalışması

Ürün Direktörü olarak görevim, müşterilerden gelen talepleri mühendislik ekibimin oluşturabileceği özelliklere dönüştürmek ve önceliklendirmektir. Bunun bir örneği, özel işaretlemelerin yakın zamanda eklenmesi olabilir 

Müşterilerimizin çoğu, saha kullanıcılarının, müfettişlerin basılı plan setlerini işaretlemek için kullandıkları yolu taklit etmek için planlara özel notlar eklemelerine izin vermelerini talep ediyor. Müşteri görüşmeleri ve şirket içinde beyin fırtınası yaptıktan sonra, işaretleme renklerini görsel olarak mahremiyete bağlamak için yeni bir özel işaretleme rengi (mor) sunmaya karar verdik. Bu özellik daha sonra platforlarda bir ay içinde uygulandı ve Ağustos ayında yayınlandı.

Mal sahibi ve mimardan gelen gereksinimleri saha ekipleri için talimatlara dönüştüren bir genel yüklenicideki proje yöneticisi rolüne çok benzer buluyorum. Her iki durumda da, bu kullanıcı grupları çok farklı diller konuşur, bu nedenle istekleri çevirmek ve yönlendirmek Başbakan'ın işidir.

İnşaattan teknolojiye geçiş yapmayı düşünenlere en büyük tavsiyem, yaşadığınız bir sorunu ilk elden çözen bir şirket seçmektir. Bu, yeni ekibinize değer katmanıza yardımcı olacak ve başkaları için sorunları çözme konusunda kendinizi güçlü hissetmenizi sağlayacaktır.


26 Ekim 2021 Salı

Menfez Çeşitleri

 

   Üç Menfez Türü

Kurulabilecek üç farklı menfez türü vardır ve bunlar: kutu menfezler, kemer menfezler ve boru menfezlerdir.

Kutu Menfezler

Kutu menfez en çok kullanılan menfez türüdür. Normalde suyun düzgün bir şekilde akmasını sağlayan beton bir tabana sahiptirler. Bunları genellikle kuru alanlara kurmak gerekir, bu da kurulum başlamadan önce ekstra adımların atılması gerektiği anlamına gelir.

Kemer Menfezleri

Geçit, drenaj alanının tüm genişliğini kapladığı için kemerli bir menfez tarafından çok fazla rahatsız edilmemektedir. Çoğu kemer menfezi metalden yapılır, ancak taş duvar veya betonarme olarak da yapılabilir. Bu menfezlerin montajı kolaydır ve normalde işin tamamlanması çok zaman almaz.

Boru Menfezleri

Boru kullanılarak kurulan menfezlerin montajı da kolaydır ve en yaygın olanları dairesel boru menfezleridir. Bunun en iyi seçenek olduğundan emin olmak için menfezin kurulduğu alan için hangi faktörlerin rol oynadığını bilmelisiniz. Bu, birçok kentsel alanda kullanılan menfez türüdür ve genellikle fırtına kanalizasyonları için en iyi seçimdir.

Köprü Menfezi

Normalde nehirlerde veya kanallarda bir köprü menfezi bulunur, ancak bunlar aynı zamanda yol köprüleri için de kullanılır. Bu menfezin zemin yüzeyinin altında bir temele ihtiyacı vardır ve kaplamanın üstüne eklenmeden önce normalde farklı menfez bölümleri vardır.

25 Ekim 2021 Pazartesi

İnşaat Projeleri Yerinde Güvenlik

 


İnşaat Ekip Güvenliği

Hem CDC hem de OSHA , COVID-19'un yayılmasını sınırlamaya özel işçi güvenliği için yönergeler yayınladı. Bunların yerinde nasıl uygulanacağını ve ayrıca herkesin iyiliğini sağlamaya yönelik ek ipuçlarını anlamak için sağlık uzmanlarıyla konuştuk.

Genel olarak, çoğu sahadaki inşaat işçileri, rutin iş görevleri sırasında karşılaştıkları tehlikelerden korunmak için halihazırda kullanılanların ötesinde aşırı özel önlemlere ihtiyaç duymazlar. Bununla birlikte, işverenlerinin tehlike ve risk değerlendirmelerinin sonuçlarına bağlı olarak, inşaat işçileri için mühendislik ve idari kontrollerin, güvenli çalışma uygulamalarının ve KKD'nin çeşitli kombinasyonları uygun olabilir.

1. Tüm çalışanların tıbbi kayıtlarını tarayın

Yüksek riskli çalışanlar için kişisel olarak tanımlanabilir mürettebat üyelerinin tıbbi kayıtlarına erişim, hayat kurtarmak için çok önemlidir. Çalışanları sağlıklı ve üretken tutmak yalnızca ahlaki düzeyde değil, aynı zamanda finansal açıdan da sağlamdır. Sağlık kontrolleri ve yaşam tarzı değerlendirmeleri genellikle, bireye sağlık durumuna genel bir bakış sunmayı ve hastalık veya risk faktörlerini erken tespit etmeye yardımcı olmayı amaçlayan testlerin bir kombinasyonunu içerir. Sağlık kontrolleri, NHS, özel bir sağlık kuruluşu aracılığıyla veya mesleki sağlık hizmetinin bir parçası olarak sağlanabilir, ancak her zaman, gerektiğinde sonraki adımlarda iyi tavsiyelerde bulunabilecek eğitimli profesyoneller tarafından yapılmalıdır.

2. Herkesin maske ve eldiven giymesini sağlayın

Açıkçası, sağlık çalışanları ve doktorlar kendilerini koronavirüse karşı korurken önce gelmelidir. Mürettebat üyelerinin mutlaka bir N95 maskesine ihtiyacı yoktur, bu nedenle mürettebat üyelerinizden evde kendi maskelerini yapmalarını istemeyi düşünün Eldivenlere gelince, ekip üyelerinizden sahada her zaman ağır iş eldivenlerini giymelerini isteyin. Eve gittiklerinde, ertesi gün çamaşır suyuyla yıkamalarını tavsiye edin.


22 Ekim 2021 Cuma

İnşaat Projeleri ve Taşeron

 


Taşeron İnşaat Artıları Ve Eksileri

Taşeron olmayı seçmek, yeni müşteriler aramadan veya bir şirket tarafından istihdam edilmeden güvenilir bir iş kaynağı anlamına gelebilir. Bununla birlikte, bazı önemli dezavantajları olabilir - ödeme daha az güvenilir olabilir, vergiler daha karmaşık olabilir ve muhtemelen günlük olarak kiminle çalıştığınız üzerinde daha az kontrole sahip olursunuz.

İşte bir taşeron olarak çalışmanın en önemli avantajları ve dezavantajları - ve bir müteahhitin hayatına kıyasla sizin için uygun olup olmadığını nasıl bileceğiniz. Bu çalışma tarzının sizin için uygun olup olmadığına karar vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken çok şey var.

Taşeronlar Uzmandır

Taşeron ve müteahhit beklentileri arasındaki en büyük farklardan biri, müşterilerin genellikle ikincisinin genelci olmasını beklemesidir.

Tipik olarak, müşteriler bir iş için genel bir müteahhit getirecektir. Çok çeşitli uzmanlık becerileri gerektirebilecek birkaç farklı görevi yerine getirmeleri gerekebilir. Örneğin, bir binanın bahçesini yeniden tasarlamak isteyen bir müşteri, toprak analizi, sulama, sert peyzaj, yumuşak peyzaj ve bakım dahil olmak üzere çevre düzenlemesi konusunda geniş deneyim bekleyebilir.

Genel müteahhit, proje bittikten sonra dış mekan tesisatı, bahçecilik tavsiyesi veya mülk bakımı gibi daha özel görevlerin üstesinden gelmek için büyük olasılıkla taşeronlar getirecektir.

Taşeron Olarak Çalışmaya Değer mi?

Taşeron olmak, müteahhitlerin erişimi olmayan bazı faydalar sağlayabilir. Bir uzmanlık için daha fazla alana, üstlendiğiniz projelerde daha fazla esnekliğe ve programınız üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilirsiniz. Bir genel müteahhit olarak işinizin kapsamı genişler ve çeşitli taraflarla koordinasyon ve iletişim kurmaktan sorumlu olursunuz. Taşeronların nispeten daha basit iş beklentileri vardır, ancak eve götürme ücreti bunu yansıtmaktadır.

Taşeronluk, çok çeşitli inşaat işçiliği konusunda deneyim kazanmanın ve işiniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanın harika bir yolu olabilir. Seçeneklerinizi tarttığınızdan ve sizin için doğru seçimi yaptığınızdan emin olun.


20 Ekim 2021 Çarşamba

İnşaat Projeleri 2021

 


2021 Yılı En Gözde Projeleri

Diğer birçok sektör gibi inşaat sektörü de 2020-21'de inişli çıkışlı bir yolculuk yaşadı. COVID-19 ve siyasi değişimlerden kaynaklanan belirsizlikler, ABD'deki ve dünyadaki müteahhitler için proje gecikmelerine ve diğer zorluklara yol açtı. Bununla birlikte, çok sayıda dikkate değer proje, sektördeki iyimserliği ileriye taşıdı ve sürdürdü. İşte müteahhitler için son zamanlarda önemli kazanımları temsil eden aktif projelerden bir örnek.

Aztek Stadyumu, San Diego, CA

Clark İnşaat, 2020'de Aztek Stadyumu'nda temel attığında, San Diego Eyalet Üniversitesi'nde büyük bir yeniden geliştirmede önemli bir dönüm noktası oldu. Futbol, ​​​​futbol, ​​​​konser ve diğer etkinlikleri desteklemek için tasarlanmış 35.000 kişilik stadyum, 1,6 milyon metrekarelik yenilik ve araştırma alanı, 4.600 konut birimi ve daha fazlasını içeren okulun 160 dönümlük Mission Valley gelişimindeki ana çarktır. 80 dönümden fazla park ve açık alan.

Clark, stadyum yapısını desteklemek için çapı 2 ila 3 fit arasında değişen ve 36 fit uzunluğa kadar uzanan 2.000'den fazla yeraltı sütununu çalıştırdı. Yeni tesis, geniş peyzajlı salonlara ve saha manzaralı sosyal teraslara sahiptir ve Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) Altın standardını karşılayacak şekilde tasarlanmaktadır. Proje, Clark ile okul arasında 15 yıl öncesine uzanan uzun süredir devam eden bir ortaklığı sürdürüyor. Şirket ayrıca San Diego Padres'e ev sahipliği yapan Petco Park'ı da inşa etti.

Nörobilim Binası

Bu 11 katlı bina tıp fakültesi tarihinin en büyüğüdür ve 200 dönümlük Cortex Innovation Community'de neredeyse bir şehir bloğunu kapsayacaktır. Perkins+Will ve CannonDesign mimarları tarafından tasarlanan proje, 2.125 mil uzayacak kadar çelik, 31 futbol sahasını kaplayacak kadar alçıpan ve 6.500 kamyon yükünü dolduracak kadar beton içerecek.

Proje, enerji verimli mekanik sistemler, LED aydınlatma armatürleri ve binanın çatı terasındaki sürdürülebilir çevre düzenlemesi sayesinde Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) Gümüş sertifikası alma yolunda ilerliyor. Ana binaya ek olarak projede 1.839 araçlık bir kapalı otopark, St. Louis Çocuk Hastanesi garajına giden bir yaya bağlantısı ve ayrı bir elektrik santrali yer alıyor. Otoparkın, daha akıllı park tasarımı ve işletimi yoluyla sürdürülebilir mobiliteyi tanıyan bir derecelendirme sistemi olan Parksmart sertifikası alması planlanıyor.

18 Ekim 2021 Pazartesi

İnşaat ve Güvenlik

 


İnşaat projelerinde Güvenlik İhlallerinin Önlenmesi

Yerinde çok sayıda hareketli parça olduğundan, inşaat müteahhitlerinin tüm uygun güvenlik prosedürlerinin alındığından emin olmaları zordur. Ancak, güvenlik protokollerini takip etmek isteğe bağlı değildir. Tek bir kötü inşa edilmiş ekipmanın bir müteahhitin kârlılığı üzerinde büyük bir etkisi olabilir . Tek bir ihlal 13.000 ABD Dolarına, tekrarlanabilir bir ihlal ise 136.000 ABD Dolarına kadar mal olabilir. 

Düşme tehlikesine karşı koruma

Bir süredir inşaat sektöründeyseniz, bu 1 numaralı OSHA ihlali sürpriz olmamalıdır. Düşmeye karşı koruma, son on yılda en sık bahsedilen güvenlik ihlalidir . Düşmeye karşı koruma, şantiyelerde hasara yol açar. Düşmeye karşı koruma ihlalleri genellikle çatılarda veya 1,6 fitin üzerinde herhangi bir çalışma yapıldığında meydana gelse de, bunun olabileceği tonlarca alan vardır. Yürüyüş yollarından gizli deliklere kadar, saha ekiplerinin düşme tehlikesiyle karşılaşması için sahada birçok fırsat vardır.

Yaygın düşme tehlikelerinden kaçınmak için günlük ön planlamaya odaklanın. Korkuluk sistemleri kurmak gibi uygun güvenlik önlemlerinin alındığından emin olmak için ekip üyeleriyle günlük olarak görüşün. Ekibinize, üzerinde çalıştıkları belirli iş için uygun merdivenler gibi uygun ekipmanı da sağladığınızdan emin olun. Aşağıdaki merdivenler hakkında daha fazla ayrıntıya gireceğiz.

İskele

Bazıları, iskelenin genel "düşmeye karşı koruma" kategorisine girdiğini söyleyebilir. Bununla birlikte, iskele sürekli olarak kendi başına yaygın bir güvenlik ihlali olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu, işçilerin bu özel ihlalden ne kadar ciddi şekilde yaralanabilecekleri de dahil olmak üzere birçok nedenden dolayıdır. Konuya gelince, bu ihlaller çoğunlukla kötü yapılandırılmış ekipmanlardan kaynaklanmaktadır. Örneğin, bir iskeleyi bir çamurluğa çivilemeden, müteahhitler iskelenin çok serbestçe hareket etmesine izin verme riskini taşırlar. Bu esneklik, mürettebat üyelerinin iskeleden düşmesine izin verebilir, ancak aynı zamanda etrafındaki diğerlerini de yaralama potansiyeli yaratır.


16 Ekim 2021 Cumartesi

İnşaat ve Çevre

 


İnşaat Projelerini Çevreci ve Yeşil Hale Getirmek İçin İpuçları

Tüketimin neden olabileceği çevresel etkiye ilişkin artan farkındalık, bireyleri ve işletmeleri sürdürülebilirlik ve yeşil uygulamalarla her zamankinden daha fazla ilgilendiriyor.Küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık % 39'undan inşaat ve inşaat sorumlu olduğundan , müteahhitler ve taşeronlar özellikle yakından inceleme altında olabilir.İnşaat şirketleri için günlük işleri daha çevreci hale getirmenin yollarını bulmak, sürdürülebilirliği göstermeye ve yeni müşteriler çekmeye yardımcı olabilir.İçinde bulundukları niş veya sektör ne olursa olsun, inşaat işletmeleri, müteahhitler ve taşeronların uygulayabileceği birkaç yeşil uygulama ve ipucu vardır.

1. Yeşil Malzemelerle Deney Yapın

Sürdürülebilir inşaat üzerine yapılan araştırmalar, malzeme üretim aşamasından kaynaklanan CO2 emisyonlarının toplam inşaat karbon emisyonlarının %93.4'ünü oluşturduğunu bulmuştur .Beton veya asfalt zona gibi birçok yaygın yapı malzemesinin ciddi bir çevresel etkisi olabilir. Bu malzemelere sürdürülebilir alternatifler, bir projenin üreteceği emisyonların önemli ölçüde azaltılmasına yardımcı olabilir.Yüklenici veya taşeron olarak, belirli bir projenin hangi malzemeleri kullandığı üzerinde büyük miktarda kontrole sahip olabilirsiniz.Bir üründe kullanılan malzemeler üzerinde tam kontrole sahip olmasanız bile, bu malzemeleri tavsiye edebilmek, sürdürülebilir inşaat söz konusu olduğunda tüketicilere ve müteahhitlere daha geniş seçenekler sunabilir.

2. Atıkları Azaltmak için Yönetim Teknolojisini Kullanın

Etkin yönetim, bir projenin sahip olacağı genel çevresel etki üzerinde de büyük bir etkiye sahip olabilir. Gelişmiş yönetim platformlarını veya araçlarını benimseyerek inşaat projelerini daha çevreci hale getirmek için gerekli bilgileri toplayabilirsiniz.

Örneğin, atık izleme teknolojisi önemli bir varlık olabilir. İzleme araçları, bir iş sırasında bu atığın ne zaman üretildiğini belirlemenize yardımcı olarak, atıkları daha etkin bir şekilde azaltmanıza ve gelecekteki çalışmalarda kullanılabilecek malzemeleri geri kazanmanıza olanak tanır.


14 Ekim 2021 Perşembe

İnşaat projelerindeki Gecikme

 


İnşaat Projelerinin Gecikmelerindeki Nedenler

İnşaat projeleri, kesin teslim tarihleri ​​göz önünde bulundurularak tasarlanır, ancak sektörde çalışan herkes, bunların gerçek kurallardan çok yönergeler olduğunu anlar. Sonuç olarak, birkaç şey ortaya çıkabilir ve gecikmelere neden olabilir.

İşte inşaat projelerinin ertelenmesinin en yaygın nedenleri ve bunlardan nasıl kaçınılacağı.

1. Bütçe Uyuşmazlıkları

Bütçe uyuşmazlıkları, inşaat projelerinin ertelenmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Hiç kimse ödeme almıyorsa çalışmaz, ancak işler tahsis edilen harcama planını aşmaya başlarsa müşteri başlangıçta planlanandan daha fazlasını ödemek istemez. Bir projenin bütçeyi ne zaman aşmaya başlayacağını genellikle tahmin edebilirsiniz, ancak öngörülemeyen zorluklar işleri zorlaştırabilir. Bu, müteahhitleri ve müşterileri her iki tarafın da birlikte yaşayabileceği bir çözüm geliştirmek için çabalıyor.

Bütçe çakışmalarından her zaman kaçınamayız, ancak bunları önlemek veya etkilerini azaltmak için adımlar atabiliriz. Geleceği tahmin edemeyebilirsiniz, ancak beklenmeyeni tahmin etmek için hazırlanabilir ve çalışabilirsiniz. Her şeye hazırsan, hiçbir şey seni şaşırtamaz.

Falcılıkta şansınızı denemek istiyorsanız, bir makine öğrenimi programına yatırım yapmanın zamanı gelmiş olabilir. Bu sistemler, eğilimleri tespit etmek ve tahminlerde bulunmak için mevcut verileri kullanır . Bu sihir değil - sadece örüntü tanıma ve teknoloji ilerlemeye devam ettikçe daha hızlı ve daha doğru tahminler yapabilecek.

2. İşçi Kıtlıkları

Takımınızın kadrosunu doldurmak için yeterli krampon bulmakta zorlanıyorsanız, yalnız değilsiniz. Orada 404.000 doldurulmamış pozisyonları inşaat sektöründe ve bu emek sıkıntısı ülke genelinde yayılıyor. Emeklilik yaşına ulaşan yaşlı işçilerden inşaat kariyeriyle ilgilenmeyen genç işçilere kadar birçok faktörden kaynaklanır.


12 Ekim 2021 Salı

İnşaat Projelerini Etkileyecek Teknolojiler

 


Yakında İnşaatı Etkileyecek Teknolojiler

Onlarca yıllık kanıtlanmış yöntem ve tekniklerle inşaat sektörü her zaman yeni teknolojileri benimseme konusunda hızlı değildir. Pek çok firma, gayet iyi çalışıyormuş gibi görünen süreçleri zaten kurduklarında, yeni kervanlara atlamak konusunda isteksizdir. Bu teknolojiler sahada giderek daha pratik uygulamalar bulduğundan, bu yaklaşımı yeniden gözden geçirmenize neden olabilecek beş yenilik burada. Bazıları nispeten yeniyken, diğerleri birkaç yıldan beri mevcuttur, ancak son zamanlarda değer sağlamada önemli adımlar atmışlardır.

1. İnşaat Robotiği

Robotların çoğu görev için insanların yerini alması pek olası olmasa da, temel görevlerde insanlara yardım etmede ilerleme kaydediyorlar. Boston Dynamics'ten dört ayaklı bir robot olan Spot, Alabama merkezli yüklenici Brasfield & Gorrie için birkaç büyük projede ve Foster + Partners için Güney Londra'da karma kullanımlı bir yeniden geliştirmede saha verilerini toplamak ve saha koşullarını izlemek için kullanıldı. Robot, tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek ve işçileri tehlikeli koşullara gönderme ihtiyacını ortadan kaldırarak verimliliği artırabilir ve işçi sağlığı ve güvenliğini iyileştirebilir.

2. Dijital İkizler ve BIM

Dijital ikiz kavramı - fiziksel bir nesnenin dinamik, güncel bir dijital kopyası - onlarca yıldır var, ancak son zamanlarda inşaatta artan ilgi görüyor. CAD modellerinin geleneksel çizgiler ve şekillerle birlikte akıllı bilgiler içerdiği bina bilgi modelleme (BIM) konseptini genişleten dijital ikizler, bir projenin tüm aşamalarda durumunu izlemek ve kararları simüle etmek, tahmin etmek ve yönlendirmek için gerçek zamanlı olarak güncellenebilir. CAD yazılımı ağır topları Autodesk ve Bentley , çok sayıda küçük geliştiricinin yanı sıra buna yoğun bir şekilde dahil oluyor.

10 Ekim 2021 Pazar

İnşaat ve Verimlilik

 


İnşaat Projelerinde Verimliliği Arttırmanın Yolları

Artan nüfus ve kentleşme, altyapı, konut ve konut dışı mülklere olan talebi körükledikçe inşaat sektörü gelişmeye devam ediyor. Küresel GSYİH'nın (gayri safi yurtiçi hasıla) %13'ünü temsil etmesine rağmen , sektör yavaş verimlilik artışı yaşıyor. Son yirmi yılda, verimlilik yıllık yüzde bir oranında arttı . Düşük verimlilik nedeniyle sektör, bütçeleme karmaşıklığına ve iş akışlarının bozulmasına yol açan proje gecikmeleri yaşıyor. İnşaat sektöründeki üretkenlik zorluklarından bazıları şunlardır:

  • Teknoloji ve otomasyon araçlarının yavaş uygulanması
  • İşgücü arasında zayıf iletişim ve koordinasyon
  • Zamanın verimsiz kullanımı
  • Nitelikli işgücü sıkıntısı

Sektörün verimliliğini artırması için paydaşların teknolojik, işgücü ve filo yönetimi boşluklarını ele alan çözümler araması çok önemlidir. Operasyonları kolaylaştırmanın yanı sıra, bu çözümler inşaat sektöründe sürdürülebilirliğe sorunsuz bir geçişi garanti ediyor.

1.Dijital Teknolojiyi Uygulayın

Proje tasarım aşaması önemli miktarda zaman alır. Çoğu işletme, proje tasarım süresini azaltmak için tekrarlanabilir yapı elemanları için standart tasarım kitaplıkları oluşturur. BIM (bina bilgi modelleme) gibi dijital araçlar sayesinde şirketler, fiziksel uygulamadan önce birden fazla tasarım oluşturabilir, dijital prototipler geliştirebilir ve yeni inşaat malzemelerinin sürdürülebilirliğini analiz edebilir.

5-D BIM teknolojisini kullanmak, bir kuruluşa, geleneksel olmayan parametre özelliklerini benimseyen sualtı sivil projeleri gibi karmaşık projelere geçiş yeteneği verir..

2. İş Gücünüzü Sürekli Eğitin

İnşaat sektörü istikrarlı bir büyüme sergilemekle birlikte, kalifiye işçi sıkıntısı ile karşı karşıyadır Sonuç olarak, şirketler inşaat işleriyle ilgilenen birini bulmalı ve onları iş başında eğitime maruz bırakmalıdır. İşletme sahipleri için, vasıflı işgücüne makul mali tazminat teklif etmek zorundadırlar. Maliyet etkin operasyonlara öncelik vermenin yanı sıra, şirketler istikrarlı bir işgücünü sürdürmek zorundadır.

8 Ekim 2021 Cuma

İnşaat Sektöründe Kadınlar

 


Pandemi Sonrası Kariyer Planlama

Pandemi sonrası dünyada çalışan bir kadınsanız, inşaat kötü bir yer değildir. Erkekler ve kadınlar arasında hala bir ücret farkı olsa da, diğer sektörlerden daha az, kadınlar erkek meslektaşlarının kazandığının %99,1'ini kazanıyor.

Salgın da işleri yavaşlatmadı. Mart ayında inşaat sektöründeki 700 kadınla yapılan bir ankette, %58'inin pandemi öncesine kıyasla yaklaşık olarak aynı şekilde çalıştığını, yaklaşık üçte biri (%32) daha fazla çalıştığını ve her 10 kadından sadece birinin çalıştığını bildirdi. daha az saat. Bu arada, %71 fırsatların artmakta olduğunu söylerken, %28'i hemen hemen aynı olduğunu söyledi ve yalnızca %1'inin düşüşte olduğunu bildirdi.

Bu, inşaat sektöründeki kadınları, perakende ve otelcilik gibi pandemi sırasında işlerini sürdürmekte zorlanan diğer alanlardaki kadınlara ayak uydurarak bırakıyor. İnşaat sektöründeki birçok kadın, COVID öncesi oldukları yere geri dönmek için çabalamak yerine bir dalganın zirvesine biniyor.

Fırsatlar Bol

Restoran, perakende ve seyahat endüstrisi kapanışları bu sektörlerdeki kadınları çok etkiledi. Şubat ayında istihdam, yalnızca perakende sektöründe bir önceki yılın toplamına kıyasla 383.000 iş azaldı. Boş zaman ve konaklama istihdamı iş kayıpları 3,9 milyonda daha da kötüydü.

Seyahat ve turizm arttıkça ikinci sektördeki birçok iş yeniden açılıyor olsa da, yerinden edilmiş birçok işçi vites değiştirme ve Mart ayında yapılan bir tahminin 200.000 vasıflı zanaat uzmanına ihtiyaç olduğunu belirlediği inşaatta bekleyen fırsatları bulma şansı görecek. Ve bu pozisyonlar, örneğin bir marangoz için 66.000 dolardan fazla para ödüyor. Karşılaştırmak gerekirse, bir genel müteahhit yılda ortalama 70.000 ila 95.000 ABD Doları arasında bir maaş alabilir.


6 Ekim 2021 Çarşamba

Çalışmak İstediğin İnşaat Projeleri

 


2021 Yılında üzerinde Çalışmak İstediğiniz İnşaat Projeleri

Diğer birçok sektör gibi inşaat sektörü de 2020-21'de inişli çıkışlı bir yolculuk yaşadı. COVID-19 ve siyasi değişimlerden kaynaklanan belirsizlikler, ABD'deki ve dünyadaki müteahhitler için proje gecikmelerine ve diğer zorluklara yol açtı. Bununla birlikte, çok sayıda dikkate değer proje, sektördeki iyimserliği ileriye taşıdı ve sürdürdü. 

Altı binadan dördünün tamamlanmasıyla, Portland, Ore. merkezli Fortis Construction Inc., Facebook'un Los Lunas, NM veri merkezinde Bina 5 ve 6 ile ilerliyor. Veri merkezi, Facebook'un WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya siteleri için depolama görevi görür. Los Lunas çalışmasına ek olarak Fortis, Facebook'un Prineville, Ore'deki veri merkezlerinin genel müteahhitliğini yaptı; Orman Şehri, Kuzey Carolina; Fort Worth, Teksas; ve Lulea, İsveç. Facebook'un bir yan kuruluşu olan Greater Kudu, LLC. ve Los Lunas köyünün de Los Lunas'ta başka bir dizi altı bina inşa etmek için ikinci bir endüstriyel gelir tahvilleri seti ile ilerlediği bildiriliyor. Facebook'un ayrıca Georgia ve Virginia'da yapım aşamasında olan veri merkezleri var.

Kuzeybatı Su Arıtma Tesisi, Wichita, KS

Wichita şehri, 80 yıllık su arıtma tesisini, günde 120 milyon galonu arıtma kapasitesine sahip, son teknoloji ürünü yeni bir tesisle değiştiriyor. Yeni tesis, son yıllarda günde 85 milyon galona yaklaşan en yüksek günlük talebin olduğu Wichita hizmet bölgesindeki kapasiteyi büyük ölçüde artıracak. Yeni tesis ayrıca verimliliği artırmak ve kuraklığa dayanıklılık sağlamak için çeşitli kaynakların karıştırılmasına da izin verecek.

Şehir, yüzde 30 proje tasarımının geliştirilmesi, maksimum fiyatın kesinleştirilmesi ve kredi başvurularının hazırlanmasını içeren projenin ilk aşamasını tamamlamak için 2019 yılında Wichita Water Partners ile bir sözleşme imzaladı. Wichita Water Partners, mühendis Burns & McDonnell ve yüklenici Alberici İnşaat tarafından yönetilen bir ortak girişimdir. Ekip, 2020'de temel attı ve yeni tesisin 2024'ün sonunda faaliyete geçmesini bekliyor.