8 Ekim 2021 Cuma

İnşaat Sektöründe Kadınlar

 


Pandemi Sonrası Kariyer Planlama

Pandemi sonrası dünyada çalışan bir kadınsanız, inşaat kötü bir yer değildir. Erkekler ve kadınlar arasında hala bir ücret farkı olsa da, diğer sektörlerden daha az, kadınlar erkek meslektaşlarının kazandığının %99,1'ini kazanıyor.

Salgın da işleri yavaşlatmadı. Mart ayında inşaat sektöründeki 700 kadınla yapılan bir ankette, %58'inin pandemi öncesine kıyasla yaklaşık olarak aynı şekilde çalıştığını, yaklaşık üçte biri (%32) daha fazla çalıştığını ve her 10 kadından sadece birinin çalıştığını bildirdi. daha az saat. Bu arada, %71 fırsatların artmakta olduğunu söylerken, %28'i hemen hemen aynı olduğunu söyledi ve yalnızca %1'inin düşüşte olduğunu bildirdi.

Bu, inşaat sektöründeki kadınları, perakende ve otelcilik gibi pandemi sırasında işlerini sürdürmekte zorlanan diğer alanlardaki kadınlara ayak uydurarak bırakıyor. İnşaat sektöründeki birçok kadın, COVID öncesi oldukları yere geri dönmek için çabalamak yerine bir dalganın zirvesine biniyor.

Fırsatlar Bol

Restoran, perakende ve seyahat endüstrisi kapanışları bu sektörlerdeki kadınları çok etkiledi. Şubat ayında istihdam, yalnızca perakende sektöründe bir önceki yılın toplamına kıyasla 383.000 iş azaldı. Boş zaman ve konaklama istihdamı iş kayıpları 3,9 milyonda daha da kötüydü.

Seyahat ve turizm arttıkça ikinci sektördeki birçok iş yeniden açılıyor olsa da, yerinden edilmiş birçok işçi vites değiştirme ve Mart ayında yapılan bir tahminin 200.000 vasıflı zanaat uzmanına ihtiyaç olduğunu belirlediği inşaatta bekleyen fırsatları bulma şansı görecek. Ve bu pozisyonlar, örneğin bir marangoz için 66.000 dolardan fazla para ödüyor. Karşılaştırmak gerekirse, bir genel müteahhit yılda ortalama 70.000 ila 95.000 ABD Doları arasında bir maaş alabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder