20 Ekim 2021 Çarşamba

İnşaat Projeleri 2021

 


2021 Yılı En Gözde Projeleri

Diğer birçok sektör gibi inşaat sektörü de 2020-21'de inişli çıkışlı bir yolculuk yaşadı. COVID-19 ve siyasi değişimlerden kaynaklanan belirsizlikler, ABD'deki ve dünyadaki müteahhitler için proje gecikmelerine ve diğer zorluklara yol açtı. Bununla birlikte, çok sayıda dikkate değer proje, sektördeki iyimserliği ileriye taşıdı ve sürdürdü. İşte müteahhitler için son zamanlarda önemli kazanımları temsil eden aktif projelerden bir örnek.

Aztek Stadyumu, San Diego, CA

Clark İnşaat, 2020'de Aztek Stadyumu'nda temel attığında, San Diego Eyalet Üniversitesi'nde büyük bir yeniden geliştirmede önemli bir dönüm noktası oldu. Futbol, ​​​​futbol, ​​​​konser ve diğer etkinlikleri desteklemek için tasarlanmış 35.000 kişilik stadyum, 1,6 milyon metrekarelik yenilik ve araştırma alanı, 4.600 konut birimi ve daha fazlasını içeren okulun 160 dönümlük Mission Valley gelişimindeki ana çarktır. 80 dönümden fazla park ve açık alan.

Clark, stadyum yapısını desteklemek için çapı 2 ila 3 fit arasında değişen ve 36 fit uzunluğa kadar uzanan 2.000'den fazla yeraltı sütununu çalıştırdı. Yeni tesis, geniş peyzajlı salonlara ve saha manzaralı sosyal teraslara sahiptir ve Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) Altın standardını karşılayacak şekilde tasarlanmaktadır. Proje, Clark ile okul arasında 15 yıl öncesine uzanan uzun süredir devam eden bir ortaklığı sürdürüyor. Şirket ayrıca San Diego Padres'e ev sahipliği yapan Petco Park'ı da inşa etti.

Nörobilim Binası

Bu 11 katlı bina tıp fakültesi tarihinin en büyüğüdür ve 200 dönümlük Cortex Innovation Community'de neredeyse bir şehir bloğunu kapsayacaktır. Perkins+Will ve CannonDesign mimarları tarafından tasarlanan proje, 2.125 mil uzayacak kadar çelik, 31 futbol sahasını kaplayacak kadar alçıpan ve 6.500 kamyon yükünü dolduracak kadar beton içerecek.

Proje, enerji verimli mekanik sistemler, LED aydınlatma armatürleri ve binanın çatı terasındaki sürdürülebilir çevre düzenlemesi sayesinde Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) Gümüş sertifikası alma yolunda ilerliyor. Ana binaya ek olarak projede 1.839 araçlık bir kapalı otopark, St. Louis Çocuk Hastanesi garajına giden bir yaya bağlantısı ve ayrı bir elektrik santrali yer alıyor. Otoparkın, daha akıllı park tasarımı ve işletimi yoluyla sürdürülebilir mobiliteyi tanıyan bir derecelendirme sistemi olan Parksmart sertifikası alması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder