1 Ekim 2021 Cuma

İnşaat Projeleri

İnşaat Projeleri

İnşaat Proje Türleri

Her tür inşaat projesi, projeyi planlamak, tasarlamak, inşa etmek ve sürdürmek için benzersiz bir ekip gerektirir. Genel olarak, üç ana inşaat projesi türü vardır:

1. Konut projeleri

Konut projeleri, evler, konut geliştirmeleri, binalar ve garajlar etrafındaki projelerdir. Konut inşaatı, bireysel arazi sahipleri (kendi kendine inşa), uzman konut inşaatçıları, mülk geliştiricileri, genel müteahhitler veya kamu veya sosyal konut sağlayıcıları (örneğin: yerel makamlar, konut birlikleri) tarafından üstlenilebilir. Konut inşaatı uygulamaları, teknolojileri ve kaynakları, yerel inşaat otoritesi yönetmeliklerine ve uygulama kurallarına uygun olmalıdır.

2. Konut Dışı Projeler

Bu projeler, mağazalar, kiliseler, okullar ve hastaneler dahil olmak üzere büyük ve küçük ticari binaları içerir. Binanın türüne bağlı olarak, konut dışı bina inşaatı, yerel yönetimler, eğitim ve dini kuruluşlar, ulaşım şirketleri, perakendeciler, otelciler, mülk geliştiriciler, finans kurumları ve diğer özel kuruluşlar dahil olmak üzere çok çeşitli özel ve kamu kuruluşları tarafından satın alınabilir. şirketler. Bu sektörlerdeki inşaatların çoğu genel müteahhitler tarafından üstlenilmektedir.

3. Mühendislik projeleri

Mühendislik projeleri arasında köprüler, yollar, rezervuarlar, büyük kamu işleri, barajlar, otoyollar, demiryolları, su veya atık su ve kamu hizmeti dağıtımı yer alır. İnşaat mühendisliği, bu tür büyük projelerin tasarımını, yapımını ve bakımını kapsar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder