22 Ekim 2021 Cuma

İnşaat Projeleri ve Taşeron

 


Taşeron İnşaat Artıları Ve Eksileri

Taşeron olmayı seçmek, yeni müşteriler aramadan veya bir şirket tarafından istihdam edilmeden güvenilir bir iş kaynağı anlamına gelebilir. Bununla birlikte, bazı önemli dezavantajları olabilir - ödeme daha az güvenilir olabilir, vergiler daha karmaşık olabilir ve muhtemelen günlük olarak kiminle çalıştığınız üzerinde daha az kontrole sahip olursunuz.

İşte bir taşeron olarak çalışmanın en önemli avantajları ve dezavantajları - ve bir müteahhitin hayatına kıyasla sizin için uygun olup olmadığını nasıl bileceğiniz. Bu çalışma tarzının sizin için uygun olup olmadığına karar vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken çok şey var.

Taşeronlar Uzmandır

Taşeron ve müteahhit beklentileri arasındaki en büyük farklardan biri, müşterilerin genellikle ikincisinin genelci olmasını beklemesidir.

Tipik olarak, müşteriler bir iş için genel bir müteahhit getirecektir. Çok çeşitli uzmanlık becerileri gerektirebilecek birkaç farklı görevi yerine getirmeleri gerekebilir. Örneğin, bir binanın bahçesini yeniden tasarlamak isteyen bir müşteri, toprak analizi, sulama, sert peyzaj, yumuşak peyzaj ve bakım dahil olmak üzere çevre düzenlemesi konusunda geniş deneyim bekleyebilir.

Genel müteahhit, proje bittikten sonra dış mekan tesisatı, bahçecilik tavsiyesi veya mülk bakımı gibi daha özel görevlerin üstesinden gelmek için büyük olasılıkla taşeronlar getirecektir.

Taşeron Olarak Çalışmaya Değer mi?

Taşeron olmak, müteahhitlerin erişimi olmayan bazı faydalar sağlayabilir. Bir uzmanlık için daha fazla alana, üstlendiğiniz projelerde daha fazla esnekliğe ve programınız üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilirsiniz. Bir genel müteahhit olarak işinizin kapsamı genişler ve çeşitli taraflarla koordinasyon ve iletişim kurmaktan sorumlu olursunuz. Taşeronların nispeten daha basit iş beklentileri vardır, ancak eve götürme ücreti bunu yansıtmaktadır.

Taşeronluk, çok çeşitli inşaat işçiliği konusunda deneyim kazanmanın ve işiniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanın harika bir yolu olabilir. Seçeneklerinizi tarttığınızdan ve sizin için doğru seçimi yaptığınızdan emin olun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder