26 Ekim 2021 Salı

Menfez Çeşitleri

 

   Üç Menfez Türü

Kurulabilecek üç farklı menfez türü vardır ve bunlar: kutu menfezler, kemer menfezler ve boru menfezlerdir.

Kutu Menfezler

Kutu menfez en çok kullanılan menfez türüdür. Normalde suyun düzgün bir şekilde akmasını sağlayan beton bir tabana sahiptirler. Bunları genellikle kuru alanlara kurmak gerekir, bu da kurulum başlamadan önce ekstra adımların atılması gerektiği anlamına gelir.

Kemer Menfezleri

Geçit, drenaj alanının tüm genişliğini kapladığı için kemerli bir menfez tarafından çok fazla rahatsız edilmemektedir. Çoğu kemer menfezi metalden yapılır, ancak taş duvar veya betonarme olarak da yapılabilir. Bu menfezlerin montajı kolaydır ve normalde işin tamamlanması çok zaman almaz.

Boru Menfezleri

Boru kullanılarak kurulan menfezlerin montajı da kolaydır ve en yaygın olanları dairesel boru menfezleridir. Bunun en iyi seçenek olduğundan emin olmak için menfezin kurulduğu alan için hangi faktörlerin rol oynadığını bilmelisiniz. Bu, birçok kentsel alanda kullanılan menfez türüdür ve genellikle fırtına kanalizasyonları için en iyi seçimdir.

Köprü Menfezi

Normalde nehirlerde veya kanallarda bir köprü menfezi bulunur, ancak bunlar aynı zamanda yol köprüleri için de kullanılır. Bu menfezin zemin yüzeyinin altında bir temele ihtiyacı vardır ve kaplamanın üstüne eklenmeden önce normalde farklı menfez bölümleri vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder