30 Aralık 2019 Pazartesi

Lukomir Köyü

Bosna Köyü Lukomir Köyü


Lukomir Köyü


Bosna Hersek'te büyüleyici dağ alanında Lukomir şaşırtıcı bir köy var. Sadece birkaç yolcu varlığını biliyor. Bu köy, aşılmaz Dinar Alpleri'nden güvenli meraklı gözlerden gizlidir. Ülkenin büyük şehirlerinden uzakta olan en izole edilmiş köy. Kırsal kesimdeki ortam, yüzlerce yıldır değişmeden kaldı. Orada bir gezi birçok gezgin için ortaçağ Avrupa'sına gerçek bir yolculuk olur.


Köyde yaşayan yaşlı taş evleri görebilirsiniz. Çok sayıda şaşırtıcı cazibe merkezi, en yakın çevrede bulunmaktadır. Burada pitoresk dağlık alanlarda dolaşabilir, yüzlerce yıllık ormanı görebilir ve hızlı şelalelere hayran kalabilirsiniz. Bir köyde yaşam biçimi çok özel. Mahalle sakinleri medeniyetin bütün faydalarını kasten terk etti. Böylece, şimdi bile, elektrik ve akan su yok.


Yüzlerce yıl önce olduğu gibi, yerli halk giysileri kendi başlarına dikiyorlardı. Yerliler güzel ulusal kostümler giyiyorlar ve bir dizi inanılmaz ulusal ritüel gerçekleştiriyorlar. Dağlarda kaybolan bu özel köyü ziyaret etmek isteyen gezginler, yalnızca kendilerine yürüyerek ulaşabileceğini düşünmek zorunda kalıyorlar. Turistler için rehberli turlar sadece sıcak aylarda yapılır. Kış soğukluğunun başlamasıyla dağ yürüyüşüne çıkmak çok tehlikeli olur.

Lukomir Köyü Yapısı


Lukomir Köyü

Saraybosna yakınlarındaki Bjelasnica Dağı'nda bulunan Lukomir köyü, kışın gelmesiyle sessizliğe büründü. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya 50 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden yaklaşık bin 500 metre yükseklikte konuşlanan Lukomir köyünün sakinleri, kış ve soğuk hava nedeniyle evlerini terk edip, şehre indi.

Elektriğin kısmen kullanıldığı ve teknolojinin "ayak dahi basmadığı" köy olarak bilinen Lukomir'deki 20 kişilik nüfus, son günlerde etkili olan kar yağışı ve yolların kapanma tehlikesine karşı her yıl olduğu gibi bu yıl da evlerine kilit vurarak ilkbahar aylarına kadar Saraybosna'ya taşındı.

Köyü yedi gün önce terk eden Lukomirli Mujo Maslesa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıldır her kış şehre indiklerini belirterek, "Bu kış köyde kalmayı çok istedim ama kimse kalmadı. Burada yaşayan insanlar zorunda kaldıkları için kış aylarında şehre gidiyorlar" dedi.

29 Aralık 2019 Pazar

Slauerhoff Köprüsü

Slauerhoff Köprüsü Hakkında

İlk bakışta Slauerhoff Köprüsü'nün dikkat çekici yapımında, tam ve değiştirilemeyen bir köprü olduğunu pek tahmin edemezsiniz. Sıra dışı köprü, Leeuwarden kentinde bulunuyor ve kaldırma mekanizması ile donatılmış 15 x 15 metre kare bir platformdan oluşuyor. Şehir sakinleri için alışılmadık köprü, gerçek bir dönüm noktası olarak görülüyor. Platformun alt kısmı sarı ve mavi renklidir. Bayrağın renkleri ve kentin kolları da.

Slauerhoff Köprüsü


Taşıyıcı köprü, Leeuwarden'de dünyaya gelen ünlü minik şair Jan Jacob Slauerhoff'a onuruyla seçildi ve küçük kasaba dünyaca ünlü hale geldi. Yemyeşil hayal gücü olan insanlar, köprü yapımını tarak makinasıyla karşılaştırırlar. Harlinger Nehri üzerine inşa edilen köprü günde on defa kalktı. Kalkış sadece birkaç dakika sürer.


Yerliler ultramodern ve hızlı Slauerhoff'u 'uçan' bir köprü olarak adlandırıyorlar. Kaldırıldığında, köprü platformu yakındaki otoban üzerinde asılı durur. Böyle karmaşık bir konuma gelince, köprünün gemi ve otomobil trafiğine müdahale etmemesi için hızla kaldırılması ve indirilmesi çok önemlidir. Autostraße boyunca büyük patika. Bu, Slauerhoff Köprüsüne bakmak ve arka planlarında güzel fotoğraflar oluşturmak için ideal bir yerdir.

Slauerhoff Köprüsünün Çalışma Prensibi

Slauerhoff Köprüsü


Hollanda’nın dar açıklı kanallardan oluşması, üstüne asma köprüler kurulmasını engellemektedir. Su ile iç içe olan Hollanda’nın bu köprüde baskül sistemi kullanmasının elbette bir sebebi var. Baskül sistemiyle köprünün bir tarafının hareket ederken diğer tarafının sabit kalması sağlanmaktadır. Daha çok dar açıklığa sahip nehirlerde kurulan bu sistemin hızlı çalışması sayesinde de su trafiğinin akışı kolaylıkla sağlanmaktadır. Köprü günde yaklaşık 10 kere açılmakta ve köprünün kalkması yaklaşık 3 dakika sürmektedir.

Köprü, şehrin renkleri olan sarı ve maviye boyanmış ve çelik yapı üstüne kurulmuştur. Köprünün ilgi çeken kısmı ise köprünün açılması esnasında oluşan sıra dışı görünümüdür. Köprünün yanına kurulu iki kollu sistem sayesinde, köprünün ortasındaki 15×15 metrekarelik platform hidrolik kollarla hızlı bir şekilde yükseltilmektedir. Baskül sistemiyle köprüyü taşıyan kollara (pylon) sıvı basıncı uygulanarak taşıyıcı kolların ağırlaştırılması sayesinde kollar, bağlı oldukları milin üstünde dönmeye başlar ve asfalt platformun yükselmesi sağlanır.

28 Aralık 2019 Cumartesi

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ KONUMU

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ

İngiliz Antrim ilçesinde bulunan Carrick-a-Rede Köprüsü uzun zamandır bölgenin en popüler cazibe merkezlerinden biri olmuştur. İrlanda'nın ana bölümünü, adının anlamıyla 'taş' olarak adlandırdığı küçük Carrick adasıyla birleştiriyor. Köprünün ismi, sırasıyla, 'taş yol' olarak tercüme edilebilir. Eskiden beri, bu küçük ada yerel balıkçıları cezbetmiştir.

Somon göçü sırasında adaya kolayca ulaşabilmek için ilk köprüyü inşa ettiler ve balık avlamak için geldiler. İlk Carrick-a-Rede Köprüsü iplerden yapılmış ve her yıl balıkçılar onu yeniden inşa etmelidir. Sallanan halat köprüsü yalnızca en cesur insanlar tarafından ziyaret edildi; Tek bir garip hareket denge kaybına ve yaşamlarına mal olabilir.

Zamanla, balık tutma yerleri kayboldu ve köprü gereksiz göründü. Birkaç yıl önce, Kuzey İrlanda'daki en uç noktalar arasında galip geldi. Köprünün yeniden inşası için büyük bir miktar yatırıldı. Böylece, bugün popüler bir turistik. Köprü, ahşap kirişlerle güçlendirilmiş ve tamamlanmış olmasına rağmen hala inanılmaz titrek ve hareket halindedir.

Köprü, yılda 250.000'den fazla turist tarafından ziyaret edilmektedir; ilgilenen herkes geçmek için 5 libre ödemek zorunda. Deniz seviyesinden yaklaşık 30 m yükseklikte asılı duran halat köprüsü ilk olarak 350 yıl önce somon balıkçıları tarafından inşa edilmiştir.

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ YAPISI

Geleneksel yoğun sezonumuza yaklaşırken, Carrick-a-Rede deneyiminizin olabildiğince iyi olmasını sağlamak için bazı yeni önlemler aldık. Bir koruma kurumu olarak, herkesin eğlenmesi için özel yerlerimizi ve alanlarımızı korumaya ve korumaya kararlıyız. Bu, sürekli korumayı korumak, sağlık ve güvenliği yönetmek ve site çevresinde trafik sıkışıklığını hafifletmeye çalışmaktır. Acele rüzgar Ahşap Çıta gıcırtısı. Dalgalar ayağının altında dönüyor.

Burun deliklerindeki tuzlu sprey. Carrick-a-Rede ile başa çıkabilir misin. Carrick-a-Rede halat köprüsü, 250 yılı aşkın bir süredir Carrick Adası ve Antrim İlçesi anakarası arasındaki yolu örmektedir . Okyanusun 30 metre yukarısında sallanmak, bu 20 metrelik yolculuğu üstlenmenin en rahatlatıcı yolu gibi görünmeyebilir, ancak işler çok yol kat etti. 1970'lerde, bu geçit sadece bir küpeşte ve bir avuç boşluklu ahşap plakadan oluşuyordu. Bugün, bu sağlam köprüye ince bir sarsıntı olmasına rağmen - sizi heyecanlandıracak kadar - çok daha güvenli ellerdesiniz.

27 Aralık 2019 Cuma

DİNİNG POD RESTORANI

DİNİNG POD RESTORANI

DİNİNG POD RESTORANI

DİNİNG POD RESTORANI KONUMU

Thai adasında bulunan Kood'da bulunan Dining Dining Pod, doğa severler ve açık havada vakit geçirmekten hoşlananlar için popülerdir. Tayland mutfağının bu enfes restoranı, sahilden uzakta değil, muhteşem tropikal ormanda inşa edilmiştir.

Restoran, ağacın tepelerinde 6 metre yüksekliğinde sabitlenen dört ahşap yapıdan oluşur. Yapının şekli, üst kısmı açık olan ve küçük gölgelikle desteklenen hasır sepetlerini anımsatıyor, bu nedenle konuklar yemek sırasında çevrenin güzel manzarasının keyfini çıkarabilirler. Orijinal restoran, şık Hotel Soneva Kiri'nin altyapısına ait olup gurmeler arasında çok popüler. Restoranda en iyi aşçılar çalışıyor ve yemek kalitesi misafirleri kesinlikle hayal kırıklığına uğratılmadığı için Chefkoch'a iki Michelin yıldızlı verildi.

Restoranda servis seviyesi de mükemmel. Garsonların rahatlığı için, 'sepetler', uygun teleferik sistemi ile birbirine bağlandı. Müşterilere hizmet ederken, garsonlar kelimenin tam anlamıyla ağaçların arasında 'uçuyor'. Bu uzmanların becerileri ancak takdir edilebilir. Dining Pod restoranında popüler Thai mutfağının tadına bakmak isteyen gezginler, Dining Pod'un sadece 8 ziyaretçiyi ağırlayabileceğini göz önünde bulundurmalıdır. Kural olarak, taçlara saklanan rahat sepetler birkaç hafta saklıdır. Tayland’da öyle bir restoran bulunuyor ki tıpkı bir kuş yuvasını andırıyor.

DİNİNG POD RESTORANI


DİNİNG POD RESTORANI YAPISI

Ağacın tepesine yapılmış bu restoranın adı Soneva Kiri Tree Top Dining. Deniz manzarası, palmiyeler, servis, mekan her şey tek kelime ile muhteşem. Bu restoranda çok farklı bir yemek yeme deneyimi yaşayacağınızdan çok eminiz. Soneva Kiri Tree Top Dining, Koh Kood adındaki yağmur ormanlarının içinde devasa bir kuş yuvası gibi yerini alıyor. Ağaçların tepesine aynı kuş yuvası gibi bambulardan yapılmış olan bu restoranda müşterilere lezzetli yemekler sunuyorlar. Garsonlar bu ağaçlara bir zip çizgisi yardımı ile geliyorlar. Aynı şekilde yemekleri de bu ip üzerinde gelirken getiriyorlar. Çok farklı ve ilginç deneyimler yaşayacağınız bir restoran. Çoğu çocuğun hayalinde küçükken ağaç evlerde yaşamak vardır. Eğer sizinde çocukken hayalinizde bu olduysa şimdi kısa bir süreliğine de olsa gerçekleştirebilirsiniz. Bu ağaç evlere Treepod Yemek ismi veriliyor. Restoranın ayrıca normal bir yeri de bulunuyor. Yükseklikten korkanlar için bu yeri kesinlikle öneriyoruz. Kuş yuvası gibi bu restoranda ağaçların arasında ve muhteşem bir manzaraya sahip. Sade bir dekorasyon, ağızda dağılan kruvasanlar, taptaze meyveler, hafif bir deniz meltemi, enfes kokan bir kahve ve lezzetine doyum olmayan yiyecekler ile tüm müşterileri buraya hayran bırakıyor.

26 Aralık 2019 Perşembe

SİNGAPORE FLYER

SİNGAPORE FLYER

SİNGAPORE FLYER

SİNGAPORE FLYER KONUMU

Dünyanın en korkunç gezintileri arasında yalnızca yüksekliği açısından modern gökdelenlerle karşılaştırılabilen roller coaster'lar ve atlıkarınlıklar, aynı zamanda dünyadaki en büyük Dönme dolap olan Singapore Flyer var. Yükseklere çıkmak, en cesur insanlar arasında bile baş dönmesine neden olabilir. Aşırı aktivitelerin hayranları, Singapur'un panoramik manzarasının keyfini çıkarmak için eşsiz bir fırsat bulacaktır. Dönme dolapın ilk lansmanının 11 Şubat 2008'de gerçekleşmesine rağmen, resmi açılış 1 Martta biraz ilerledi. Devasa Dönme dolapın çapı 150 metredir ve toplam yükseklik 165 metredir. Burada, 28 adet şeffaf kabin, yolcuları barındıracak şekilde düzenlenmiştir; Her biri en fazla 28 kişi alabilir. Tüm kabinler, mümkün olduğu kadar rahat hissetmek için modern klima sistemleri ile donatılmıştır. Dev Dönme dolap, ziyaretçilerin harika bir yükseklikte sürüş keyfini çıkarabileceği 30 dakika içinde tam dönüş yapar. Kabin en üst seviyeye ulaştığında, yolcular sadece Singapur'u değil aynı zamanda Endonezya ve Malezya'nın yakın adalarının panoramik manzaralarının tadını çıkarabilirler. Singapore Flyer, ziyaretçilerine Singapur Sling adında şık özel kokteyl ile akşam yemeği servis edilen en seçici gezginler için birkaç VIP-kabin bulunduruyor. En tecrübeli gezginler, şehrin inanılmaz derecede güzel ışıklarla aydınlattığı akşam cazibe yerlerini ziyaret etmenizi önerirler. Asya'nın en büyük gözlem tekerleği üzerinde nefes kesen, panoramik manzaraların tadını çıkarın. Yerliler ve turistler için Singapur'da tüm ada şehrinin kuşbakışı manzarasını sunan tek bir yer var - Singapore Flyer.

SİNGAPORE FLYER

SİNGAPORE FLYER YAPISI

Zemin seviyesinden 165 metre yükseklikte bir kapsüle güvenli bir şekilde zarflanmış, Singapur Nehri, Raffles Place, Merlion Park ve Empress Place gibi ikonik ve tarihi yerlerin 360 visual görsel şölenine hayran kalacaksınız. Okyanusa doğru baktığınızda, antik topraklardan Singapur'a modern şehrimizin mihenk taşı olan baharatlar ve sularla karşılanacaksınız. Komşu Endonezya Spice Adaları ve Malezya'nın Johor Boğazı'na göz gezdirirken gemileri sakin bir şekilde seyrederken seyredin.
 Bunun da ötesinde, Singapore Flyer uçuşunuzda, Singapur tarihi, kültürü ve ikonik yer işaretlerindeki zengin içeriği ile uçuş deneyiminizi geliştiren etkileşimli bir kapsül içi deneyim olan FLYER 360+ da bulunuyor. Bu, daha etkileşimli ve eğitici öğeler ekleyerek kapsül içindeki deneyiminizi yükseltir ve ayrıca Singapore Flyer hakkında eğlenceli gerçekler içerir. Yerin 165 metre yukarısındaki ikonik ve tarihi yerlerin görsel 360 visual şölenine kapılın.

25 Aralık 2019 Çarşamba

BÖLGE MOTU

BÖLGE MOTU

BÖLGE MOTU

BÖLGE MOTU KONUMU

Çin'deki en zor ulaşılan yerlerden biri, Tibet dağlarında bulunan Motuo İlçesi'dir. Bu pitoresk ve ilginç yere ulaşmak için dar buzlu dağ yoluna zor bir şekilde gitmek zorundasınız. Ve son streçte 200 metrelik bir sallanan Hängebrücke'yi geçmeniz gerekiyor. Bu bölge Budistlere uzun yıllar kutsal sayılmıştır. Motuo daire harika güzel manzaralarından gerçekten zengindir. Birçok heyecan verici efsane bu alanla bağlantılıdır. Bir efsaneye göre, pitoresk alan tanrılar tarafından korunmaktadır. Çin yetkilileri ulaşılması zor dağ bölgesini yakındaki şehirlerle birleştirip güvenli bir yol oluşturmak için birkaç kez denediler. Tüm girişimler başarısız oldu. Her yağmur, çamur ve çığlar inşaat işçilerinin planlarını bozmuştur. Yetkilileri başarılı olmak 1990'lı yıllarda sadece girişimdi. Yol yalnızca birkaç gün var, sonra element tarafından yok edildi. Birkaç yıl sonra, yemyeşil orman bir kez daha büyüdü; burada bir kez yol mevcuttu. Uzun ve zor yolu görmeye ve inanılmaz yerleri görmeye cesaret eden turistler, sayısız engeli aşmaları gerekir. Dokuz nehir, birkaç karlı doruk ve zehirli böceklerle dolu ormanları geçmeleri gerekiyor. Bunun için ödül, inanılmaz güzel dağ manzarası. Haziran'dan Ekim'e kadar olan süre, bölgeye en iyi seyahat zamanı olarak görülüyor. 

BÖLGE MOTU

BÖLGE MOTU YAPISI

“Çin’in batısı harika bir yerdir. Batı (Doğu Türkistan’ı içine alan Orta Asya coğrafyası)’ya yönelmek bizim için sadece stratejik seçenek değil, aynı zamanda ümidimiz, hatta bizim bu neslin kaderidir. Mükemmel konumu (dünya merkezine yakın) bize güçlü bir motivasyon sağlıyor. Batı’yı, sınır bölgesi olmaktan ziyade ilerlemek için hedefteki bölge olarak görmeliyiz.” “Atalarımıza şükürler olsun ki, böyle özel bir toprak kazanıp bizlere bıraktılar. Çin haritasına dikkatle baktığımda, gözlerim uzun sure hep Çin’in batısına (Türkistan’a) dikilip kalıyor. Bazı insanlar Çin haritasını bir horoza benzetiyorlar ama bana göre daha çok bir kartala benziyor. Kanatlarını yayarken, doğuda Pasifik Okyanusu, batıda Ortadoğu’ya kadar kucağına alıyor. Uçarken de bütün dünyayı gagasıyla kaldırıyor. Eğer Doğu onun başı ise, Batı (Doğu Türkistan) uçuş dengesini sağlayan gövdesidir. Denge noktası olmadan o uçamaz. Bu gövde merkezinin konumu son derce mükemmeldir: Geniş arazı ve geniş yaylalar, gökyüzüne yükselen Tanrı Dağları, Altay Dağları ve Altun Dağları.

24 Aralık 2019 Salı

Kozmik Spekülasyon Bahçesi

Kozmik Spekülasyon Bahçesi

Kozmik Spekülasyon Bahçesi

Kozmik Spekülasyon Bahçesi Konumu

Gezegenin çoğu sakinleri, gölgede dondurma ve alkolsüz içecekler bulunan tezgahlar ve çadırlar bulunan, tanıdık yayılmış ağaçlarla klasik kent parkını hayal ediyorlar. Bununla birlikte, bazı şehirlerde, parklar seçkin konumlar statüsüne sahiptir. Bazıları heykeller ve nadir bitkilerden oluşan güzel bir koleksiyon haline geldi; diğerleri alışılmadık temalarıyla dikkat çekti. Bazı parklarda ziyaretçiler binlerce güzel kokulu çiçeğin tadını çıkarırken, diğerlerinde nadir kuşları izliyorlar. Modern peyzaj sanatındaki gerçek atılım, evlerin çatılarında ve cephelerinde park ve bahçelerdir. Pitoresk doğal yerlerde dinlenmeyi seven herkes incelemeden parkları ve bahçeleri ziyaret etmekten keyif alacaktır. Dünyadaki en sıradışı parklardan bir tanesi, İskoç şehri Dumfries'de bulunur. Burada, peyzaj tasarımcısı Maggie Keswick Jencks'ın girişimiyle, muhteşem Kozmik Spekülasyon Bahçesi oluşturuldu. Küçük bir arazinin bölgesini eşsiz parka dönüştürme fikri 1988'de geldi. Bugün ziyaretçiler, dünyanın yaratılışının çeşitli aşamalarını gösteren ve evrenin küçük bir modelini temsil eden en inanılmaz peyzaj tasarımlarını görebilirler. Parkın ana dekorasyonundan biri, 25 açıklıktan oluşan zikzak merdivenidir. 

Kozmik Spekülasyon Bahçesi

Kozmik Spekülasyon Bahçesi Yapısı

Her adım, evrenin evrimsel gelişiminin belirli bir aşamasını temsil eder. Park içindeki heykellerin birçoğu spiral bir şekle sahiptir, benzersiz bir şekli sadece DNA'nın yapısını anımlamakla kalmaz, aynı zamanda evrenin birçok önemli olgusunu ve biçimini hatırlatır. Bahçeyi dolaşarak, kara delikleri sembolize eden alışılmadık çiçek kompozisyonlarını fark edeceksiniz. Ayrıca, evrendeki süreçlerle bağlantılı olarak, Fibonacci dizilerinin şaşırtıcı modeli ve bir çok geometrik şekli görebilirsiniz. Bahçede bir sürü sır gizlidir. Gizlenen köşelerinden ve turistik yerlerden bir kısmına erişmek için ziyaretçilerin karmaşık bulmaca ve matematik problemlerini çözmeleri gerekiyor. Maggie Keswick Jencks'in ölümünden sonra, bahçe kocası Charles Jencks'ın denetimi altında kalır. Yer, halkın yılda sadece birkaç gün ziyarete açık. Turlardan kazanılan tüm fonlar, sahibi onkolojik hastalara yardım etmek için sadaka katılıyor. Kozmik Spekülasyon Bahçesi – İskoçya ( The Garden of Cosmic Speculation – Scotland ) Kozmik Spekülasyon Bahçesi, bilim ve matematikten ilham alınarak, 1989 yılında Charles Jencks ve Maggie Keswick tarafından kurulmuştur. Londra’da yaşayan bağımsız küratör Fatoş Üstek’in küratörlüğünü üstlendiği sergi adını ‘Le Jardin de la Spéculation Cosmique’ yani ‘Kozmik Spekülasyon Bahçesi’nden alıyor. Peyzaj mimarı ve teorisyen Charles Jenk’in ürünü olan bu bahçe İskoçya’nın güneybatısında bulunuyor ve evrenin doğasına dair spekülatif bir yaklaşım ile kara delikleri, fraktalları yeşillendirerek tasvir ediyor. Galerist’teki sergi, her ne kadar adını bu bahçeden alıyor olsa da içeriğiyle oldukça farklı; kainatı ne temsil ediyor, ne de tercüme. Aksine, varolan gerçeklikleri yeni ifadeler ile paralel bir gerçeklikte sunuyor.

23 Aralık 2019 Pazartesi

MERDİVEN DUOMO

MERDİVEN DUOMO

MERDİVEN DUOMO

MERDİVEN DUOMO KONUMU

Milano Katedrali, aynı zamanda dünyaca önemi olan olağanüstü bir anıt. Mimari dönüm noktasının en önemli özelliklerinden biri güzel merdivenlerdir. Onlara doğru yürürken kafa sadece dik bir yükseliş ve yüzlerce basamaktan değil aynı zamanda inanılmaz güzellikten de dönebilir. Aşırı eğlencelerin sevgililerine, izleme platformunun bulunduğu katedralin çatısına tırmanmaları önerilir. Bunun için baş döndürücü bir merdivenin 500 basamağını aşmak yeterlidir. Katedralin kuzey tarafında bir merdiven bulunmaktadır. Milano Katedrali benzersiz bir mimari anıt. Dünyadaki Gotik mimariyi alevlenen en çarpıcı örneklerden biridir; bu, özellikle Orta Çağ döneminde İspanya'da popüler olmuştur. Katedral, çok sayıda oymalar ve heykeller ile süslenmiştir. Güzel merdivenleri, inanılmaz derecede güzel oyma korkuluklarla çevrilidir. Katedralin çatısında, asansörü kullanmak için izleme platformuna tırmanmak için bir daha, daha rahat yol var. Milano turlarını hafızalara kazıyan ve Milano'nun en etkileyici mimarisi olan Duomo Katedrali 600 yıldan fazladır ayakta duruyor. İçinde olduğu Duomo Meydanı'ndan adını alan katedral ile ilgili muhtemelen daha önce hiç duymadığınız 6 gerçeği yazdık.

MERDİVEN DUOMO

MERDİVEN DUOMO YAPISI

İtalya turunu ölümsüz yapan en önemli noktalar arasında olan Duomo Katedrali hakkında merak edilen birkaç ilginç gerçeği paylaşıyoruz: Duomo Katedrali, dünyanın en büyük beşinci Hristiyan kilisesidir. Roma'daki Aziz Petrus Bazilikası, Brezilya'daki Aparecida Meryem Ana Bazilikası, New York'taki Aziz John Katedrali ve Sevilla Katedrali gibi Duomo Katedrali de devasa bir kilise. Gotik tarzda inşa edilen katedralde dünyadaki diğer tüm mimarilerden daha fazla heykel bulunuyor. Duomo'yu süsleyen 3,400 heykel, 135 gargoyle ve 700 figür var! Merdivenleri tırmanın ya da şehrin en ünlü siluetinin mimarisini tam anlamıyla takdir etmek için asansörü çatıya çıkarın. Terrazza'dan Milano'nun nefes kesen manzaralarını ve havanın açık olduğu günlerde Alpler'in karla kaplı tepelerini göreceksiniz. Ayrıca Duomo Katedrali'nin en yüksek tepesine ait olan Meryem'in altın renkli heykeli olan ünlü Madonnina'yı da görebilirsiniz.

22 Aralık 2019 Pazar

Peru Cumhuriyeti Hakkında Herşey

peru-limaPeru Hakkında

Peru'nun resmi adı Peru Cumhuriyeti'dir. Peru, Brezilya'dan sonra Amazon yağmur ormanlarının ikinci en büyük bölümünü içeriyor. Peru Amazonu ülkenin% 60'ını kapsıyor. Peru'daki biyolojik olarak büyük Amazon çeşitliliği, dünyanın en çok kuş türüne, en büyük üçüncü memelilere ve çok sayıda kelebek ve orkide türüne ev sahipliği yapmaktadır. Peru, Ekvador, Kolombiya, Brezilya, Şili ve Bolivya ile sınırları paylaşıyor. 

Peru Tarihi

peru

Günümüzde Peru birçok eski medeniyete ev sahipliği yapmıştır, bunların en büyüğü ve en zengini, İspanyollar 16. yüzyılda gelene kadar 100 yılı aşkın bir süredir imparatorluğa hükmeden İnkalardır. Temmuz 2013 itibariyle Peru'da (29.849.303) 30 milyonun biraz altında insan yaşıyor. Peru'nun başkenti Peru'nun nüfusunun dörtte birinden fazlasına ev sahipliği yapan Lima'dır. 

İnka İmparatorluğu, Andes dağlarının dağlık bölgelerinin etrafında toplanmıştı ve medeniyetin başkenti Cusco ve dağın tepesinde bulunan Machu Picchu, turistleri bu güne kadar popüler hale getiriyor. İspanyolca, Peru'daki ana dildir, ancak çoğu İnka dili Quechua'yı da konuşmaktadır. Üçüncü resmi dil Aymara'dır. Peru para birimi Nuevo Sol'dur. Peru'daki Huascarán Milli Parkı, deniz seviyesinden 6000 m'nin (19,685 ft) üzerinde 27 tepe noktasına sahiptir. Bunların en yükseği 6768 m'de (22.204 ft) El Huascarán'dır. Peru, 28 ve 29 Temmuz'da İspanyol İmparatorluğu'ndan Bağımsızlığını kutluyor. 

İspanyolcada 'Vatansever Tatiller' veya 'Ulusal Tatiller' anlamına gelen 'Fiestas Patrias' olarak bilinir. Patates, günümüz Peru'sunun güney bölgesine özgüdür. Peru yoksul bir ülke olarak kalırken, doğal kaynaklar açısından en zengin ülkelerden biridir. Dünyanın en büyük altın, gümüş, bakır, kurşun, demir ve çinko üreticilerinden biridir ve ayrıca petrol ve doğal gaz rezervlerine sahiptir. Cuy (Kobay) Perulu yemeklerinde kullanılan geleneksel bir ettir, ülkede her yıl 65 milyon kobay tüketildiği tahmin edilmektedir.

21 Aralık 2019 Cumartesi

İrlanda Hakkında Herşey

İrlanda Hakkında


İrlanda, İrlanda'da Éire olarak adlandırılır ve İrlanda Cumhuriyeti olarak da bilinir. İrlanda, aynı adı taşıyan adanın beşte birini kapsamaktadır, adanın geri kalan altıda biri ise Birleşik Krallık'ın bir parçası olan Kuzey İrlanda'dır. 

İrlanda


İrlandaca veya İrlandaca Galce ülkenin ilk resmi dilidir, ancak ikinci resmi dil İngilizce daha yaygın olarak konuşulmaktadır. İrlanda'nın başkenti Dublin, toplam nüfusun dörtte birinden fazlasına ev sahipliği yapıyor. Diğer İrlanda şehirleri Cork, Limerick ve Galway'dir.



İrlanda Sanat ve Tarih

İrlanda Sanat ve Tarih
İrlandalı romancılar dünya edebiyatına büyük katkılarda bulundular. Ünlü yazarlar arasında Jonathan Swift - Gulliver'in Seyahatleri, Bram Stoker - Dracula ve James Joyce - Ulysses yer alıyor. İrlanda, Eurovision Şarkı Yarışmasını yedi kez rekor kazandı. Bazı çok uluslu teknoloji şirketleri, İrlanda'daki Avrupa genel merkezini kurdu ve dünyadaki en büyük donanım ve yazılımla ilgili mal ve hizmet ihracatçılarından biri haline geldi. İrlanda, 2002'de euro para birimini kullanmaya başlayan ilk 12 Avrupa Birliği ülkesinden biriydi.

İrlanda Aziz Patrick Günü, Irelands resmi ulusal bayramdır. 17 Mart tatili İrlanda'da kutlanır ve dünyadaki diğer birçok ülke tarafından da benimsenir.Dünyaca ünlü Guinness birası İrlanda'dan, Arthur Guinness'in Dublin bira fabrikasında doğdu. Galler futbolu ve hurling, İrlanda'nın geleneksel sporlarıdır ve ülkenin en popüler sporlarıdır. Olimpiyatlarda boks İrlanda'nın en başarılı spordur.

2002 yılında İrlanda, plastik alışveriş torbaları için çevre vergisi alan ilk ülke oldu ve 2004 yılında halka açık sigara yasağı getiren ilk ülke oldu.

Shamrock (yonca türü) İrlanda'nın ulusal sembolüdür ve arp ile birlikte ülkenin tescilli ticari markasıdır.

20 Aralık 2019 Cuma

LİQUİDROM BATH

LİQUİDROM BATH

LİQUİDROM BATH

LİQUİDROM BATH KONUMU

2005 yılında benzersiz bir banyo kompleksinin açılışı 'Liquidrom', Berlin'de gerçekleştirildi; bu son teknoloji bir sauna ve bir gece kulübü arasında bir çaprazdır. Kompleks, fütüristik bir tarzda muhteşem bir binada yer alır; şık bir panoramik sauna ve gerçek bir Fin saunası ile masaj odaları ve hatta bir tuz mağarası vardır. Ziyaretçiler için en sevilen dinlenme yerlerinden biri, sanatsal aydınlatma ile büyük bir yüzme havuzudur. Havuz, deniz suyu ile doludur ve özel bir sualtı müziği sistemi ile tamamlanmaktadır. Kompleksin temel özelliği ziyaretçilerin ünlü DJ'lerin müziklerine sunulduğu yukarıda adı geçen tüm prosedür türlerinin keyfini çıkarabilmesidir. Liquidrom merkezinde her haftasonu canlı konserler düzenlendiğinden ziyaret sıklıkla sadece favori saunada dinlenmekle sınırlı değildir. Sıcak sezonda, Japon tarzı ahşap küvet ve şezlonglarla donatılmış açık bir terasın keyfini çıkarabilirsiniz. Gençler ve orijinal gece eğlenceleri hayranları kompleksin ana temsilcileri. 'Liquidrom', alışılmadık ortamlarda sevdikleri müziklerden zevk almak isteyen müzik severler için ideal bir yer. Spa tedavilerinin hayranları, aromatik yağlar kullanılarak yapılan bir bal masajı veya masaj yapma fırsatı da bulacaklar. Bir diğer hoş sürpriz ise, bazı işlemlerin tamamen ücretsiz olarak yapılabilmesidir. 

LİQUİDROM BATH

LİQUİDROM BATH YAPISI

Liquidrom, Berlin'in merkezinde yer almaktadır. Bu yoğun şehrin ortasında, termal banyoda, saunada dinlenebileceğiniz ve masaj terapisiyle kendinizi şımartabileceğiniz bir yer bulabilirsiniz. Liquidrom'un kalbi, ılık tuzlu suyu ile karanlık bir kubbe salonu. Buhar banyosu, Finish, Himalaya Salt saunaları gibi çeşitli saunaların bulunduğu bir sauna alanı bulunmaktadır. Çeşitli masaj terapileri için rezervasyon yapabilir ve keyfini çıkarabilir, Hint, Bali dili, sıcak taş, aromatik ya da sırt masajları arasında seçim yapabilirsiniz. Özel müzik etkinlikleri var, pazartesiden pazara farklı müzik ve ışık etkinliklerini deneyimleyebilirsiniz. Bu Spa'nın keyfini iki saat, dört saat boyunca yiyebilir, hatta bütün gün kalabilir. Minimalist mimari, termal banyo, ışıklar, saunalar, müzik ve bir buhar odası, Liquidrom'da rahatlatıcı bir deneyim sağlamak için bir araya getirilmiştir. Spanın karanlık kubbe havuzunu ziyaret edin, ılık tuzlu su ile doldurun ve klasik müzik, elektronik melodiler veya balina şarkıları dinleyin. Hint abhyanga veya sıcak taş masajı gibi bir masajla kendinizi şımartın. (Önceden rezervasyon yaptırın.) Spa ayrıca canlı müzik etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır. Lütfen dikkat: Saunaya veya buhar odasına mayo giremez. Bornoz, mayo, havlu ve terlik kiralayabilirsiniz. Çevrimiçi güzergah oluşturucumuzu kullanarak , Liquidrom gibi Berlin'deki görülecek yerler, kişiselleştirilmiş seyahat programının bir parçasını oluşturabilir.

19 Aralık 2019 Perşembe

Maya Devi Tapınağı

Maya Devi Tapınağı

Maya Devi Tapınağı

Maya Devi Tapınağı Konumu

Antik tapınaklar, stupalar, benzersiz arkeolojik alanlar ve yüz yıldan uzun süren heykeller ihtişamıyla grev yapar. Bu cisimler, modern gezginlerin odağı dışında kalamazlar. Budist kültürü, temellerini anlamayanların bile dikkatini çekmiştir. Dünyada binlerce Budist kültür nesnesi var. Eğer bazıları oldukça gençse, diğeri yaşı iki bin yıldan fazladır. Bu sitelere her yıl çok sayıda hac gelir. Ayrıca, dünyanın sıradışı yerlerini ziyaret etmek isteyen sıradan turistler arasında popülerdirler. Bu eleştiri, Budist uygarlığın en şaşırtıcı eserlerini içeriyor. Onlarla tanışma çok unutulmaz bir izlenim bırakır. Dünyaca ünlü Budist tapınaklarının büyük bir kısmı Nepal'de bulunmaktadır. Maya Devi'nin efsanevi tapınağı aralarında. Bu mütevazı tapınak, Budist en büyük dönüm noktasıdır. Efsaneye göre Buda'nın doğduğu yerde inşa edilmiştir. Hikaye, emek ağrısı başladığında Maya Devi'nin ağaçlarla çevrili güzel koridor boyunca yürüdüğünü anlatıyor. Yakındaki bir havuzda yıkandı ve Bodhi ağacının altında bir oğlan doğurdu. 

Maya Devi Tapınağı

Maya Devi Tapınağı Yapısı

Ağaç ve kutsal havuz tapınak çevresinde görülebilir. Hacılar ve meraklı turist efsanevi bahçelerin bulunduğu yerde pitoresk bahçelerde gezintiye gidecek. Tapınağın hemen yakınında, Ashoka sütununda göze çarpan başka bir cazibe merkezi var. Maya Devi Tapınağı alanı, arkeolojik açıdan çok değerlidir. Burada araştırmacılar, eski manastırların ve stupaların ve ayrıca Katmandu Ulusal Müzesi'nde görülebilen Budist heykellerin kalıntılarını buldu. Maya Devi'nin güzel tapınağı Lumbini kompleksinin bir parçasıdır. Başlıca değeri, Buda'nın doğuşunu tasvir eden eski anıt taşıdır. Lumbini, dünyanın en önemli hac merkezlerinden biridir. Her yıl binlerce hacı tarafından ziyaret edilmektedir. Buda'nın doğum yeri üzerindeki ilk tapınak tarih öncesi çağlarda yapılmıştır. Bugün görülebilen yapı, eski tapınak kalıntılarının yerine inşa edilmiştir. Arkeolojik eserler sırasında, araştırmacılar erken Budist yapı kalıntılarını özenle restore ederek herkesin dikkatini çekti. Lumbini'nin ruhani kalbi olan Maya Devi Tapınağı, Kraliçe Maya Devi'nin yaklaşık 563BC'de Siddhartha Gautama'yı doğurduğu noktaya işaret ediyor. Bitişikteki kutsal bahçede Ashoka sütunu, stupas antik kalıntıları ve dua bayraklarıyla süslenmiş yayılmış bir Bodhi (pipal) ağacının altında toplanan bordo ve safran cüppeli keşişler bulacaksınız. Giriş biletinizi kapının 50m kuzeyindeki Kutsal Bahçeye alın ve ayakkabılarınızı geçitten çıkarın. 1992 yılında yapılan kazılarda, İmparator Ashoka tarafından M.Ö. 3. yüzyılda ortaya konulan bir taş tanımına uygun, bir tuğla kaidesinde bir hatıra taşı da dahil olmak üzere en az 2200 yıl öncesine dayanan kalıntılar görüldü. Alanda görkemli bir anıt yetiştirme planları var, ancak şimdilik sağlam bir tuğla köşk tapınak kalıntılarını koruyor.

18 Aralık 2019 Çarşamba

ODNADATTA ŞEHRİ

ODNADATTA ŞEHRİ

ODNADATTA ŞEHRİ

 ODNADATTA ŞEHRİ KONUMU

Avustralya'nın Odnadatta kasabası, Simpson Çölünün yakınında, kıtanın güneyinde yer almaktadır. Son nüfus sayımına göre, bu minyatür kasabasında yaklaşık 300 kişi yaşıyor; bunların% 30'dan fazlası yerel yerliler. Terk edilmiş şehri ziyaret eden ilk gezgin, Scot, John McDouall Stuart; Bu önemli olay 1859'da oldu. Büyük Kuzey Demiryolunun inşası büyük ölçüde kasabanın gelişmesine katkıda bulunuyor. Bugün çeşitli madencilik şirketlerinin temsilcileri Odnadatta'da çalışmaya devam ediyor. Minyatür kasabanın başlıca ayırdedici özelliği kurak iklimidir. Ocak 1960'da mutlak sıcaklık kaydı yapılmış ve 50,7 ° C yapılmıştır. Odnadatta yalnızlar için ilginç; inanılmaz manzaraları ziyaret edebilir ve kasaba sokaklarına yürüyebilirler. Kasaba bir zamanlar Büyük Kuzey Demiryolunun nihai varış noktası olan eski tren istasyonunu korudu. Bugün ilginç bir müze barındırıyor. Kasaba çevreleyen çöl bölgelerini keşfetmek için de mükemmeldir. Sıcak havaya tolere edemeyen turistler kışın buraya gelseler iyi olur. kasaba, kuzey Güney Avustralya . Simpson Çölü'nün güneybatısındaki Neales Nehri üzerinde yer almaktadır . 1890'da kurulan Oodnadatta, Orta Avustralya Demiryolunun kuzey terminali olarak görev yaptı (demiryolu, 1929'da kuzey-kuzeybatıdan 450 mil uzakta [280 mil] [450 mil] olan Alice Springs'e kadar uzatıldı ) veÇölün iç kısımlarındaki uzak topluluklar için malzeme ile dolu deve karavanları . Develer başlangıçta Orta Doğu’dan geldi, işleyicilerinin çoğu, farklı kökenlerine rağmen Güney Avustralya’da toplu halde Afganlar olarak biliniyordu . 

ODNADATTA ŞEHRİ


ODNADATTA ŞEHRİ YAPISI

Demiryolu 1980 yılında daha batıya taşındığında, kasaba sakinlerinin çoğu ve resmi işlevler de harekete geçti. Marree'den Marla'ya popüler bir geçit olan Oodnadatta Pisti'nde bulunan Oodnadatta, zayıf hinterlandı ile az miktarda ürün veren, artezyen kuyularına bağlı bir sığır-marshaling istasyonu olarak hizmet vermektedir. Kasabanın adı, Aborjin olan (nüfusunun çoğunda olduğu gibi), yerel akasya ağacı türlerine atıfta bulunarak “mulga çiçeği” anlamına gelir. Oodnadatta'nın kuzeyindeDalhousie Springs, muhtemelen Avustralya'daki en büyük artezyen kaynağıdır. Pop. (2006) 277; (2011) gazeteli mevki, 166. Oodnadatta, deniz seviyesinden 112 m yükseklikte bulunan çölün kalbinde yer alan, uygun bir vahşi taşra kasabasıdır. Her halükarda, 1981 yılında demiryolu hattının kapanmasından bu yana, esasen şu anda Demiryolu Müzesi, Genel Mağaza ve yerel Kıtalararası Otel'i işleten yerel Aborjinlerin yaşadığı sessiz bir yerleşim yeri haline gelen büyüleyici bir yer. Marree'den Marla'ya kadar uzanan eski toprak yol olan Oodnadatta Pisti'nin, on binlerce yıl boyunca Avrupalıların gelişinden önce geldiği iyi bilinmektedir. Sonunda hem Overland Telgraf Hattı hem de demiryolları tarafından Alice Springs'e kullanılacak olan bir rota boyunca ilkbahardan ilkbahara taşınan yerel Aborjinlerin ticaret yoluydu. Bugün Oodnadatta, insanları "egzotik" adıyla "görülmesi gereken" turistik yerlere göre daha fazla çeken bir yer.

17 Aralık 2019 Salı

Kisimul Kalesi

Kisimul Kalesi

Kisimul Kalesi

Kisimul Kalesi Konumu

Birçok gezi programında kaleleri ve sarayları ziyaret etmek şarttır. Muhteşem görkemli kaleler uzun zamandan beri hayranlarını ve olağandışı yerlerde yürümeyi tercih edenler severler. Bazı kaleler dünya açısından önemli yerlerdir, diğerleri günümüzde dünyaca ünlü oteller, restoranlar ve şarap imalathanelerine ev sahipliği yapmaktadır. Bazı kaleler duvarlarında yaşayan hayaletler için ünlüdür. Binlerce meraklı turist onları görmek için bekliyorlar. Tüm kaleler inanılmaz derecede farklıdır ve kendi geçmişi vardır. Ancak çok önemli bir ayırt edici özelliği olan bazıları var - katı bir yaş. Gezegen, onurlu bir devlette olan bin yıllık kutlamaları korumuş ve binyıl yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor (ve bazıları zaten kutladı). Eski kalelerden bazıları dünya çapında tanınmışken yalnızca birkaç deneyimli yolcu binlerce yıl kaleye ait diğer kaleleri biliyor. İngiltere eski savunma sistemlerinde gerçek bir liderdir. İskoçya'da efsanevi Kisimul Kalesi, Avrupa'daki en eski kale olarak kabul edilir. Geçmişe ait verilere göre, kale 1039'dan sonra Barra yakınlarında küçük yapay adada inşa edilmiştir. İlk bina şu ana kadar ayakta kalmamıştır. Bugün turistlerin görebileceği kale 15. yüzyılda inşa edilmiştir. Bununla birlikte, arkeolojik araştırmalar sırasında, daha eski savunma unsurları keşfedildi. Arkeologların resmi sonuçlarına göre Kisimul Avrupa'daki en eski kale. İlk Burgherren, 11. yüzyıldan beri Barra'nın ait olduğu MacNeil klanının temsilcileri idi. Kale adı Gaelic lehçesi tarafından 'vergi toplama yeri' olarak tercüme edilmiştir. Kalenin aslen bu amaçla kullanıldığına inanılıyor. 

Kisimul Kalesi

Kisimul Kalesi Yapısı

Barra Adası yakınlarındaki Körfez tarafından önemli ticaret yolları genişletildi. Kalede çok sayıda bayi sayesinde MacNeill Klan var. Günümüzde klanın torunlarının kaleye sahip oldukları dikkati çekmektedir. 19. yüzyılın ilk yarısında zaten savunma sistemi terk edildi. 2001'de mevcut sahipleri kaleyi kiralamaya karar verdiler. 'Historical Scotland' Vakfı kaleyi kiraladı. Temsilciler, kaleyi sonraki 1.000 yıl boyunca idare edecektir. Kisimul'un son yeniden inşası 1937'de sona erdi. Bugün, kale 500 yıl kadar etkileyici görünüyor. En deneyimli bisikletçilere, ideal bir gezi ülkesinin özelliklerinden bahsetmeleri ve muhtemelen size sakin yollar, kamp için bolca yer, muhteşem doğal manzaralar ve - bacaklarınız ona bağlıysa - birkaç zorlu tepeler söyleyecektir. Viski distilatları, tek antik kale ve dünyanın en önde gelen dağ bisikleti arazisini ekleyin - ve İskoçya'nın hızlı bir şekilde hem yol üzerinde hem de kapalı bisikletçiler için bir mıknatıs haline geldiği açıktır. Eğer iki ya da üç haftanız varsa, İskoçya'nın yaylalarının yanı sıra batı kıyısındaki Isle of Skye'a da gidebilirsiniz. Bu, tavuğu ve geyik tarafından doldurulan, uzak, heather kaplı dağlar arasında gezmek ve ülkenin batısındaki dramatik deniz güzelliğini tecrübe etmek için bir şans.

16 Aralık 2019 Pazartesi

SLAYT EVİ

SLAYT EVİ

SLAYT EVİ

SLAYT EVİ KONUMU

Dünyadaki alışılmadık ve özgün evler arasında slaytla evden bahsetmek zorundasınız. Orijinal 3 katlı ev Nakameguro'nun merkezinde ve mimari stüdyo düzeyinde mimarlar tarafından inşa edilmiştir. Dışarıdan ev oldukça sıkı ve zarif görünüyorsa da içeride oyun malzemeleri ile döşenmiştir. Ev yapımının ana özelliği, bazı geleneksel merdivenlerin yerini alan slayttır. Dolayısıyla, ev sahipleri merdiveni üçüncü kattan birinci katın altına inmemekte, aşağı inmektedirler. Nakameguro'daki ev, yerlilerin birinin emri üzerine inşa edildi. Ev klübü, evini oğlu çocuklarını sevindirmek için olağandışı yapmak istedi. Yetenekli mimarlar orijinal düşünceyi çok hızlı bir şekilde fark etti ve çocukların oyun alanlarını her zamanki odaları ve tüm evlerin tipik unsurları ile birleştirdi. Orijinal slayt merdivenlerine ek olarak, küçük yerleşim yerlerinin emrinde üçüncü katta yer alan dev bir oyun odası da var. Evin üstünde, oyunlara ayrılmış yüksek mukavemetli cam zemine sahip orijinal bir teras da vardı. Ev 2009 yılında bitti, toplam yaşam alanı 163 metrekareden fazla. Slayt ve oyun odasının yanı sıra evin diğer ilginç tasarım öğeleri de var. Duvarlardaki ve çatıdaki büyük pencereler, kattaki cam unsurlar, çeşitli ayna ekranları ve modern aksesuarlar atmosferi eşsiz kılar. Bu muhteşem ev sadece eğlenceli oyunlar için değil aynı zamanda çalışma için de mükemmel. İçinde mobilyalı geniş parlak kütüphane bulunmaktadır.
SLAYT EVİ

SLAYT EVİ YAPISI

 Mimarlar tarafından sağlanan metin açıklaması. Böyle bir evde yaşayan bir çocuk olduğunuzu hayal edin. Her gün bir parti olur, sence de öyle değil mi? Müşterileriniz, üç çocuklu bir çiftiniz, çocuklarınızın hayatlarının geri kalanı için anılarını koruyacak kadar özel bir ev istediklerinde ne yaparsınız? Hayal edebileceğiniz en eğlenceli öğeye sahip bir ev tasarlıyorsunuz, üç katlı bir slayt. Sürgüyü merdivenin yanına yerleştirmek veya bir oyun odasına yerleştirmek yerine, cesaretle evin ayrılmaz bir parçası haline getirdiler. Evin zemin kat girişine girdikten sonra, merdivenleri sağa doğru, duvar boyunca yukarı doğru çıkarıyorsunuz ve birinci katı geçip ikinci katın üstüne çıkıyorsunuz. Geri aşağı iniş, binanın tüm çevresine uzanan slaydı kullandığınızda saniyeler sürer. Eğimin doğru açısını, slayt için en iyi malzemeleri ve duvarın güçlendirilmesi gereken kavisli köşelerin ideal yapım yöntemini bulmaya çalışırken çok zaman harcadık. Binanın dört köşesi yuvarlatılmıştır. Yaşam-yemek alanı barındıran ve mutfağı da içeren birinci kat, merdivenler ve sürgü ile çevrilidir. 6 metre uzunluğundaki gömme kanepe, ışıkların avludan ızgaralara süzülüp geçmesiyle bir birlik duygusu yaratır. İkinci kattaki yatak odasında bölüm yoktur ve herkes içindir. Yuvarlatılmış sayılar binaya yumuşak gölgeler atarken, binaya dışarıda çekici bir görünüm kazandırıyor.

15 Aralık 2019 Pazar

SANDCASTLE SU PARKI

SANDCASTLE SU PARKI

SANDCASTLE SU PARKI

SANDCASTLE SU PARKI Konumu

Sandcastle Waterpark İngiltere'de bir nedenden dolayı en iyisi olarak kabul edilmektedir. Kapalı bir tesistir, bu nedenle bütün bir yıl boyunca açıktır. Tüm tatlar ve muhteşem havuzlara uygun yaklaşık iki düzinmek var. Denizcilik tarzında uyumlu bir tasarım, ihtişamı tamamlar. En genç ziyaretçiler için mükemmel oyun alanları var. Surf taraftarları yapay dalgalı harika bir yüzme havuzunun keyfini çıkarıyor. Blackpool su parkı, İngiltere'nin en büyük su parkıdır. Ayrıca, aquapark dünyadaki en popüler ondan biridir. Tesis, Master Blaster denilen dünyanın en büyük su kaydırağı ile övünebilir; uzunluğu 250 metredir. Su parkı nispeten küçük bir alana sahip olduğundan, tüm sürüşü içine koymak imkansızdı. Kaydırma halkaları binanın cephesinin ötesine ayarlandığından sokaktan görülebilirler. Sandcastle Waterpark'ın bir diğer güzel özelliği var. Engellilerin rekreasyonuna elverişlidir. Çeşitli sürmeklerin yanı sıra, çeşitli saunalar ve masaj özelliklerine sahip mükemmel bir spa konuklara da sunulmaktadır. 

SANDCASTLE SU PARKI

SANDCASTLE SU PARKI Yapısı

Güzel bir şekilde dekore edilmiş tembel bir nehir, bir korsan gemisi alaylı bir çocuk oyun alanı, Dueling Dragons bardak altlığı ve çeşmeleri olan lüks bir havuz, su parkında ziyaretçileri bekleyen eğlence seçeneklerini temsil ediyor. Masterblaster slayt, Montazooma slayt, olağandışı biçimli Sidewinder ve aquaparkın en sıradışı slayt olarak kabul edilen Aztek Şelaleleri de dahil olmak üzere en uç gezintileri olan sözde Hyperzone da var. Parkımızdaki güvenliğiniz ve eğlenceniz için lütfen aşağıdaki metni dikkatlice okuyun. Aşağıda belirtilen düzenlemelere, koşullara ve talimatlara uyulmaması, kendinize veya başkalarına ciddi şekilde zarar verebilir. Park kurallarına ve güvenlik talimatlarına uymayanlar, geri ödemeden Parktan derhal çıkarılabilir. Adım adım yol tariflerini görmek ve Rome2rio's seyahat planlayıcısındaki bilet fiyatlarını ve seyahat zamanlarını karşılaştırmak için aşağıdaki seçeneklerden birini seçin. Sandcastle Su Parkı, tropik 84 derece iklimde 18'den fazla kaydırak ve cazibe merkezi bulunan İngiltere'nin en büyük Kapalı Su Parkıdır. Sandcastle Su Parkı, Gruplar için harika bir gündür ve harika Doğum Günü Partisi paketleri de sunmaktadır. Yıl boyunca açığız (Kış aylarında seçilen tarihler) ve Blackpool'un ünlü Gezinti yerindeyiz. Yakında görüşmek dileğiyle.

14 Aralık 2019 Cumartesi

ST. THOMAS ŞEHRİ

ST. THOMAS ŞEHRİ

ST. THOMAS ŞEHRİ

ST. THOMAS ŞEHRİ Konumu

Günümüzde su altında gizlenmiş olan tüm yerleşimler ani yıkıcı unsurlara maruz kalmamıştır. Barajların ve diğer yapıların inşaatı sırasında birçok şehir kaygısız bir şekilde sel bölgesinde oluyor ve bu nedenle birçok yeni taşkın yerleşim var. Böyle yerlerde Mead Gölü yapımı sırasında çekilen Aziz Thomas bulunmaktadır. İkincisi, Amerika Birleşik Devletleri'nde en büyüğüdür; Las Vegas'ın hemen yakınındadır. Bugün bu havza, devletin göze çarpan turistik yerlerinden biridir. Suni gölün uzunluğu yaklaşık 180 kilometre; 1924 yılında inşaatı başlamıştır. Son güne kadar, St. Thomas sakinleri, selinden kurtulabileceğine inandıkları için memleketlerini terketmek istemedi. Bununla birlikte, 1938'de hükümet kalan sakinleri boşaltmaya karar verdi. 1964 yılında rezervuara komşu alan rezerv ilan edildi. Bu yerler doğal cazibe çeşitliliği ile ünlüdür. Birçok turist, St. Thomas'ın harabelerinin suyun üstünde görünce gelgitin düşmesiyle birlikte Mead Gölü'nü ziyaret etme eğilimindedir. Aynı zamanda büyüleyici ve korkutucu görünüyorlar ve insanları doğanın unsurlarının varlığında zayıf noktalarını hatırlatıyorlar. Thomas Aquinas 1225 - 7 Mart 1274 yılları arasında yaşamış olan, ünlü Hıristiyan filozof. Birçok bakımdan özgün bir düşünür olan Aquinalı'nın felsefesi önemli ölçüde Aristoteles'in metafiziğine dayanır. 

ST. THOMAS ŞEHRİ


ST. THOMAS ŞEHRİ Yapısı

Ortaçağ Hıristiyan felsefesinin doruk noktasını gösteren Aquina'lı Thomas, öncelikle metafizikle teoloji, akılla inanç ya da arasında bir ayrım yapmıştır. Buna göre, yalnızca doğal aklın ışığına dayanan, inancın doğaüstü ışığı olmadan, salt insan aklı yoluyla bilinen ilkeleri kullanan metafizikte, filozof duyusal varlıklardan, deneyin dünyasından hareket edip, akıl yoluyla Tanrı'ya yükselir. Buna karşın, aklı kullanmakla birlikte, lkelerini inanç ya da otorite temeli üzerinde kabul eden teolojide, Thomas'a göre, kendisini vahiy yoluyla gösteren Tanrı'dan yola çıkılır ve yaratıklarına geçilir. Thomas Aquinas, İtalya’nın güneyinde Aquinum adıyla tanınan yerleşim biriminin hemen yakınlarında yer alan Roccasecca kalesinde ya 1224 yılının sonlarında veya 1225 yılının başlarında dünyaya geldi. Bazı kaynaklarda doğum tarihi olarak 1226 yılının da kullanıldığını biliyoruz. O tarihte Papalık hem devlet hem de ruhani otorite olarak bir dünya gücüydü ve başında Papa III. Honorius (1216-1227) bulunmaktaydı. Almanya’da II. Frederick, Fransa’da ise IX. Louis tahtlarını işgal ediyorlardı. O yıl, daha sonra Thomas Aquinas’ın da dahil olacağı Dominiken tarikatının kurucusu Dominicus’un beşinci ölüm yıldönümüydü.

13 Aralık 2019 Cuma

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ Konumu

Uzak Kaunas ilçesinde bir yürüyüş sırasında orijinal binayı görebilirsiniz, cephesinde büyük banknotu hatırlatan bin 000 Lit. Bu banknotlar 20. yüzyılın ilk yarısında Litvanya'da dağıtıldı. 2008 yılında tamamlanan bu orijinal 20 katlı bina, şehirde en iyi ofis olarak değerlendirildi. İşte en büyük ve önde gelen şirketlerin ofisleri. Merkezdeki ofis 'Banknotlar', birçok girişimci için bir onur. Eski banknotların resmi cephe tasarımı için şans eseri seçilmedi. Bu sempozyum, modern girişimcilere önceki yılların geleneklerini, ülkenin bağımsızlığını ve ekonomisinin avantajlarını hatırlatmayı amaçlıyor. Bina sadece çok etkileyici değil aynı zamanda zarif görünüyor. Akşamları ofis merkezinin cephesi güzel aydınlatmayla aydınlatılıyor. Binanın cephesi büyük dikdörtgen cam panellerle kaplanmıştır. Merkezde, inşaat işçileri devasa bir bulmaca gibi cam panelleri bir araya getirmek zorunda kalıyorlardı. RA Studija büro uzmanları orijinal ofis merkezinin projesini geliştirdiler. Başlangıçta, binanın Kaunas'ın merkez caddelerinden birinde inşa edilmesi amaçlandı. Tasarım iddialarına göre, kent hükümeti cesur dış biçiminin tarihi sokakların uyumunu ihlal edeceğini düşünüyordu. Ofis merkezinde, hatalı dış görünümü korumaya yardımcı olan kendi 'uzun ömürlülük gizliliği' vardır. Bu sır, çizimin cam panellere uygulandığı özel boya boyalarıdır. Bu nedenle renkler ve binalar bu nedenle hava koşullarına dayanıklıdır.
Avrupa Birliği’nin ortak para biriminin en büyük banknotu 500 euroluklar, terör örgütlerine ve kalpazanlara yönelik alınan önlemler çerçevesinde artık basılmayacak. Ama bu 500 eurolukların tedavülden hemen kalkacağı anlamına gelmiyor.

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ Yapısı

AVRUPA Merkez Bankası, 2016 yılında 500 euroluk banknotların terör örgütlerinin kolay para bulmasını sağladığını, kara para aklamalarına olanak sunduğunu ve 500 euroluk kağıt paraların küçük değerdekilere göre saklama ve taşınmasının daha kolay olduğunu göz önünde tutarak basmama kararı almıştı. Bu karar yeni yılla birlikte yürürlüğe girdi.  Artık 500 euroluk kağıt paralar basılmayacak ve piyasaya sürülmeyecek. Ancak 500 euroluk banknotlar tedavülden hemen kalkmayacak. Almanya’da 26 Nisan 2019 tarihine kadar bankalar 500 euroluk banknotları kullanacak. Bu süreden sonra da müşterilerinden gelen 500 euroluk kağıt paraları almayı sürdürecek. Almanya’da birçok işyeri zaten uzun zamandır güvenlik gerekçesiyle 500 euroluk banknotları kabul etmiyor. Ancak bu AB ortak para birimi euronun en büyük banknotunun değersiz olduğu anlamına gelmiyor.Piyasada kullanılmaya devam edilecek. Elinde 500 euro kağıt para olanlar bunu kullanabilecek. Dileyen ulusal bankalara yatırabilecek ve bankalar para değişimi yapabilecek.

12 Aralık 2019 Perşembe

KONİNGSDAG

KONİNGSDAG

KONİNGSDAG

KONİNGSDAG Fiziki Konumu

Her yıl Nisan ayı sonunda Hollandalılar, gezegende 'en turuncu' festivali kutlarlar - Kraliçe Günü. Olay tarihi her yıl değişiyor ve 29 ve 30 Nisan'da düşüyor. Büyük partinin ana özellikleri sembolik anlam ve büyük ölçeklerdir. Kutlamalar, eski Hollanda Kraliçesi olan Juliana'ya ithaf edilmiştir. Aynı zamanda ulusal birliğin günüdür. Önemli uluslararası etkinlik statüsünü uzun zamandır alan bu güzel tatil, çok sembolik ve geleneksel. Portakal kıyafetleri '' bir zorunluluk ''. Çoğu kendi kostümlerini dikiyor. Bu gibi kıyafetler özgünlük ve savurganlıkla ayırt edilirler. Evcil hayvan sahipleri, evcil hayvanları için şenlik kıyafeti dikiyorlar. Bütün ülke çapındaki en büyük parti, çeşitli eğlenceler içeriyor. Sokak oyuncularının performansları, canlı müzik ve özel şenlikler sokaklardaki pazarla birleştirilir. Kraliçe Günü olası tüm şeyleri ticaret için bir fırsattır. Çoğunlukla sokak pazarlarında benzersiz antikalar ve sanat eserleri satın alabilirsiniz. En kapsamlı şenlikler geleneksel olarak Amsterdam'da yapılır. Şehir merkezi kalabalık olduğundan, orada ulaşım mümkün değildir. Binlerce ziyaretçi yürümek zorunda. İlginç süslemeler ve portakal giysileri, heyecan verici sokak gösterileri ve birkaç kilometre boyunca uzanan pazarlar gerçekten görülmeye değer yerler.

KONİNGSDAG

KONİNGSDAG Yapısı

Kralın Günü 2020, Hollanda, Aruba, Curaçao ve St Maarten'de devlet başkanının onuruna milli bayramdır. Eğer bir kral iktidardaysa buna Kral Günü, iktidarda bir kraliçe varsa buna Kraliçe Günü denir. Kral Günü, 27 Nisan'da kutlanır. Eğer bu gün bir pazar günü düşerse, Koniguesday bir güne kadar cumartesiye getirilir (örneğin 2014 ve 2025 bu durumda). 19. yüzyıl boyunca Waterloodag ulusal bayramdı. Fransız işgalinin sona ermesi bu gün yoğun bir şekilde kutlandı. Bu gün 19. yüzyılın sonlarında az çok kutlandı. Ulusal birliği vurgulamak için prensesin günü 31 Ağustos 1885'te kutlandı. Bu prenses o zamanlar Wilhelmina idi. Wilhelmina 1891'de kraliçe olduğundan, bayram farklı bir isim verildi: Kraliçe Günü. Wilhelmina'nın Kraliçe olduğu gün, bir Kraliçe Günü'nüz olduğu gündür. Juliana Kraliçe olduğunda, parti doğum tarihine taşındı: 30 Nisan. 1980'de Beatrix kraliçe oldu ve doğum gününü tarih olarak almaya değil Juliana'ın doğum gününü sürdürmeye karar verdi. Kraliçe Günü tarihi bu nedenle taşınmadı. Beatrix doğum gününü 31 Ocak'ta kutluyor ve hava durumu açık hava etkinlikleri için uygun değil. Çünkü Willem-Alexander 2013'te kral oldu, bugünlerde Kral Günü, Willem-Alexander'ın doğum günü olan 27 Nisan'a düşer. Bu bayramın kutlamalarını devlet başkanının onuruna yıllar içinde biraz değiştirdik. Kraliçe Juliana zamanında bir geçit töreni düzenlendi. Hollandalıların pek çoğu hediyeler verdi, özellikle çiçekler çok popülerdi. Bütün kraliyet ailesi, Soestdijk Sarayı'nın platformunda duruyordu.

11 Aralık 2019 Çarşamba

PARC ASTERİX

PARC ASTERİX

PARC ASTERİX

PARC ASTERİX Konumu

Parc Asterix, Fransa'nın en popüler eğlence parklarından biridir ve Paris Disneyland'ın yalnızca bir parçasıdır. Roman-Gallic temasına adanan Parc Asterix, bir su parkıdır ve bu nedenle ziyaretçileri yılda sadece birkaç ay ağırlamaktadır. Park 1989'da açıldı ve Paris Playe'nin pitoresk banliyösünde bulundu. Bugün, bölgede 30'dan fazla cazibe merkezi bulunmaktadır. Yukarıda belirtildiği gibi Asterix'te su soyutlamaları hakimdir. Nefes kesen eğlencelerin hayranlarının elinde parkta bulunan 6 silindir bardak altlığı vardır. İlginç cazibe merkezlerinden sonra park konukları yunusları gezebilir veya druid'lerin masal ormanlarına dolaşırken yerel mağazalardaki orijinal hediyelik eşyalarını satın alabilirler. Son zamanlarda, otel, aynı zamanda sadece birkaç sıcak ay, yılda açık olan parkta inşa edilmiştir. Park ziyaretçileri, muhteşem restoranlarda lezzetli spesiyaliteleri tadabilirler. Genellikle Asterix Nisan ayının ilk yarısında açılır ve konuklarını Ekim sonuna kadar ağırlar. Sonbaharda park sadece hafta sonları açıktır. Açılış saatlerine rağmen, yaklaşık 1.8 milyon kişi eğlence merkezini her yıl ziyaret ediyor. Parkın takipçileri arasında her yaştan insanlar var. Sakin ve uyumlu bir atmosfer sayesinde büyük modern park konukları cezbeder ve küçük çocuklarla dinlenmek için ideal bir yer olarak kabul edilir. Deneyimli turistler ayrıca özel 'gerçek Fransız cazibesini' vurgular. Asterix muhtemelen Fransa'daki en 'ulusal' parktır. Fransızların ve Fransa’ya yolu düşen herkesin en sevdiği, Paris’in iki göz bebeği olan eğlence parkının, Disneyland ve Parc Asterix’in bir kıyaslamasını yapacağız.

PARC ASTERİX

PARC ASTERİX Yapısı

Avrupa’nın bu alandaki şampiyonu olan Fransa’nın, kıtalararası düzeyde en iyi 15 eğlence parkından 4’üne sahip olduğu biliniyor ve bunlardan ikisi de Fransa’nın en çok ziyaret edilen şehri Paris’te siz eğlence severleri her daim dört gözle bekliyor. Sayısal veriler, bu parklardan ismi en çok duyulanın dünya çapındaki şanını anlatmaya yetecektir. Evet Disneyland’den söz ediyoruz! 2014 verilerine göre bir yılda 14.2 milyon ziyaretçi ağırlamış olan bu park, Louvre müzesi ve Eiffel Kulesi’nden daha fazla ilgi görmüştür. Bu yazımızda ise, sunduğu atraksiyonlarla eğlence ve adrenalin severleri kendisine bir mıknatıs gibi çeken Parc Asterix ve Disneyland’i kıyaslayacağız. traksiyon ya da eğlence parkı denince akla ilk gelen adrenalin arayışı oluyor elbette. İşte burada karşı konulmaz Galyalılar’ın Amerikan devi karşısında üstün olduklarını görüyoruz. Tabiri caizse sizi tepe taklak eden atraksiyonlar ve karnı gıdıklayan adrenalin duygusunu tatmak isteyenler Parc Asterix’i Disneyland’e tercih etmeli.

10 Aralık 2019 Salı

NUEVO MESTALLA

NUEVO MESTALLA

NUEVO MESTALLA

NUEVO MESTALLA Fiziki Konumu

Valencia'da bulunan Mestalla Stadyumu, gezegendeki en önemli ve önemli spor yerlerinden biridir. Stadyum 1923 yılında açıldı. Aslen ahşap stantlı mütevazi stadyumun 17.000 seyirci bekleniyordu. Günümüzde Valensiya'nın benzersiz stadyumu dünyanın en güzel stadyumlarından biridir ve 55 000 kişiyi ağırlayabilir. Uzun bir geçmişi boyunca, stadyum 6 kez yenilenmiş ve yenilenmiştir. Günümüzde, savaş alanının dış kısmı binlerce cam panel ve LED ampul ile süslüyor ve bu da gerçekten cennet gibi görünüyor. Stadyumun futbol kulübü 'Valencia' ev sahipliği yapıyor. Futbol maçları ayrıca İspanyol Kupası ve UEFA Kupası'nın bir parçası olarak oynanmaktadır. Stadyumun son yeniden inşaatı 2001'de bitti. Ancak erken saatlerde, 2007 yılı başlarında tribünleri 75.000 seyirciye açacak yenileme ve inşaat çalışmalarını yenilemeye karar verildi. Maalesef bu fikir finansman sorunları nedeniyle reddedildi, bu nedenle stadyum on yıldan daha uzun süredir istikrarlı bir yapıya sahipti, ancak bu avantaj ve güzelliklerini azaltmıyor. Nou Mestalla Valensiya futbol takımı için İspanya 'da yapımına devam edilen bir futbol stadyumudur. İnşaasına Ağustos 2007 yılında başlanmış ancak dünya genelinde yaşanan mali kriz nedeniyle yapımına bir süre ara verilmiştir. Stadyumda ayrıca atletizm pistide yeralacaktır. Stadyum 75.000 kapasitelidir. Bu stadın açılışı ile birlite Valensiya 'nın halen maçlarını oynadığı Eski Mestalla stadı yıkılacaktır.
NUEVO MESTALLA

NUEVO MESTALLA Yapısı

Stadyumun maliyetinin 250 ve 300 milyon euro arasında tahmin ediliyordu ancak yaşanan mali kriz ve inşaata bir süre ara verilmesi nedeniyle bu rakam da yaklaşık % 20 lik bir artış yaşanmıştır. Yeni Mestalla'nın mimarı Reid Fenwick Asociados 'dur. Zemin, alüminyum ve ahşap dış kısımlar ise içe bürünmüş bir fütüristik görünümle zenginleştirilmiştir. Nou Mestalla 144.000 m²'lik bir stadyumdur. 75.000 sandalyeye sahip olacak ve 2010-11 yılına kadar faaliyete başlaması bekleniyordu, ancak finansal kriz nedeniyle inşaat durdu. Asıl açılış tarihi Ağustos 2009'du. Bu stadyum Şampiyonlar Ligi finalinin gelecekteki bir mekanı olarak düşünülebilir. Stadyum yarı-yapılı kalır ve inşaat durduktan sonra birçok parça hasar görmüştür. Yeni stadyum (perde boyutu 105m × 68m) FIFA ve UEFA'dan beş yıldızlı statüye ulaşmak için tasarlandı. Bu, stadyumun prestijli UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarına ev sahipliği yapmasını sağlayacaktır. Kulübün amacı 'dünyanın en büyük stadyumunu inşa etmektir'. Halen kullanılmakta olan orijinal Mestalla, 20 Mayıs 1923'te açıldı. Oturma kapasitelerinin 45.000'den 53.000'e yükseldiğini gören yenileme çalışmaları ve genişletme projeleri yapıldı. Ancak, tek seçenek olarak kabul edildi ve dairelerin inşa edilmesi için orijinal sitenin satılmasının finansmana yardım etmek için milyonlarca insan getirmesi bekleniyor. projesi.

9 Aralık 2019 Pazartesi

Balestrino Hakkında

Balestrino Hakkında

Balestrino

Balestrino Fiziki Konumu

Terk edilmiş yerleşimler, dünyanın dört bir yanından gelen endüstri turizm fanlarını çekmeyi bırakmazlar. Sıradan insanları çöl manzarasıyla korkutmaktan vazgeçmiyorlar. Bugünün hemen hemen her ülkesinde, kasvetli ve yalnız hayalet kasaba var. Küresel nüfus dağılımının nedenleri farklıdır. Oldukça sık trajik koşullar insanlara evlerinden çıkmalarını sağlar. Ve bazı ıssız şehirlerde insanlar hiç yaşamadı. Kırık pencereli harap durumda binalar, tozlu vitrinler, boş evlerin odalarıyla ve sokaklarda paslı arabalarla dağılmış oyuncaklar - terk edilmiş kasaba, turistlerin önünde görünen tam da buydu. Her biri kendi şaşırtıcı hikayesine sahiptir. Birçok hayalet kasaba gizemli bir şekilde halo edildi. Çevrelerinde korkunç hikayeler ve açıklanamayan gizemler var. Çoğunlukla gerçek bir tehlike ziyaretiyle ilişkili olmasına rağmen, atık yerleşimleri günümüzde gerçek turistik yerlerdir. Terk edilmiş Balestrino kasabası, İtalya'nın en büyük sırlarından biridir. Kasabanın kuruluş tarihi ve tarihi bilinmiyor, ilk kayıtları 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanıyor. 1860'da yerleşim çoğunlukla çiftçilerin ve zeytinyağı üreten köylülerden oluşan yaklaşık 850 nüfusa sahipti. Balestrino, İtalya'nın kuzeybatı kıyısında yer almaktadır. 19. yüzyılın sonunda depremler bu bölgeyi ciddi şekilde etkiledi. Binaların çoğu tahrip edildi. Doğal unsur insan hayatını aldı ve hayatta kalanlar evlerinden çıkardı. Günümüzde antik ıssız kasaba kâşiflerin ve meraklı turistlerin dikkatini çekiyor. Alanı araştırmış olan arkeologlar, Balestrino bölgesindeki ilk büyük kentin 11. yüzyılda bile var olduğunu keşfetti. 

Balestrino


Balestrino Yapısı

Antik binaların düşme tehdidi nedeniyle yerleşim alanının kamuya kapalı olduğunu belirtmek gerekir. Ama meraklı turistleri hiç rahatsız etmiyor. Paha biçilmez tarihi mekanların önemli miktarda var. Ziyaretçiler, yıkıcı depremlerden sonra bir miktar mucize yaşayan güzel St. Andrew kilisesini görebilirler. Güzel St. George Katedrali, dokunulmadan kalmış ve 15. yüzyılın paha biçilmez freskleriyle süslenmiştir. Yeni depremler Balestrino için gerçek bir tehdit oluşturuyor. Risk yüksektir ve benzersiz tarihi nesneler her an harabeye çevrilebilir. Balestrino, Ligona bölgesindeki Savona eyaletinde bir hayalet kasabadır. Sakinleri toprak kayması nedeniyle 1960'lı yılların başında sakinleri tarafından tüketilmiş, paslı bir köy bırakarak sakinleri kaçtı. Feeble sistrum, kayıp bir ağustosböceği rüzgarı içinde / / sönmekte olan torpor için / içinde olduğundan daha kısa süre dokundu. Eugenio Montale'ın “Cuttlefish Bones” adlı şaheserinden ayetler, bu ıssız yollarda yürürken üstesinden gelebileceğiniz yaz yalnızlığı ile rezonansa girdi. Şairin kalbindeki belirsizlik her yerde terkedilmiş manzarada yankılanır.

8 Aralık 2019 Pazar

Barringer Krateri

Barringer Krateri

Barringer Krateri

Barringer Krateri Fiziki Konumu

Dünyadaki en ünlü ve en çok ziyaret edilen meteor kraterleri arasında Barring kraterinden bahsetmek zorundasınız. Birkaç yıldır tüm dünyadan bilim insanlarının dikkatini çekiyor. İlginç belgesel filmler, kraterin üzerinde vuruldu. Yaklaşık 50 metre çapında bir meteorun düşmesinden sonra krater yaşı 50.000 yıldan fazladır. Meteoritin temel malzemesi demir, dolayısıyla nispeten ılımlı bir boyuta rağmen yaklaşık 300 bin ton ağırlığındaydı. Barringer kraterinin derinliği 170 metredir ve çapı 1.200 metredir. Krater, 19.-20. Yüzyılın başında satın alan Barringer soyadına sahip olan mühendise verildi. 1902'de kraterin mühendisten gelen araştırması başlamış ve bu sırada kraterin göktaşı kökenleri teyit edilmiştir. Bu alanın hâlâ büyük kâşifin torunlarına ait olduğu dikkat çekicidir. Yıllarca bundan faydalandılar - çok sayıdaki turist her gün krater'i ziyaret ediyor. Kraterin ana özelliklerinden biri garip 'ay ayarı'. Yüzeyi uydu yüzeyini anımsatıyor, bu nedenle krater astronotlar için bir eğitim sitesi olarak kullanılıyor. Bu alan, Barringer kraterinin yanında düzenli olarak tanınmayan uçan nesneleri gören birçok UFO kâşif tarafından ziyaret edilmektedir. Birkaç yıl önce ilginç müze, krater araştırmasının tarihine adanan kraterin kenarında açıldı. 
Barringer Krateri


Barringer Krateri Yapısı

Yerel hediyelik eşya dükkanlarında, ünlü 'Arizona krateri' nin oluştuğu meteor parçalarını satın alabilirsiniz. Bundan tam 49.000 yıl önce yaklaşık 300.000 ton ağırlığında, 45 metre genişliğinde büyük bir nikel-demir göktaşı 65.000 km/saat hızla dünyaya çarpması sonucu şu an Arizona-Amerika sınırları içerisinde bulunan "Barringer Kraterini" oluşmuştur. Patlamanın şiddeti tam 20 milyon TNT'ye eşit. Dünya üzerinde bulunan bozulmadan korunmuş en iyi krater. Kraterin çapı 1,2 km, derinliği tam 175 metre. 1902 yılında adını aldığı bir maden mühendisi olan Daniel Barringer tarafından keşfedilmiştir. “Meteor Krateri” olarak da bilinen Barringer Crater, Winslow, Arizona’nın 30 kilometre (18.6 mil) batısındaki yassı yalan çöl kumtaşlarında 174 metre (570 feet) derinlikte bir deliktir. . 1890'lı yıllardan bu yana jeolojik çalışmalar, Dünyadaki, aydaki ve güneş sistemindeki diğer yerlerdeki etki süreçlerinin anlaşılmasında öncü bir rol oynadı. Bu görüş, 14 Aralık 1982'de Landsat 4 uydusu tarafından edinildi. Krater, ay kraterinin teleskopla ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Sabah güneşi aydınlatması güneydoğudandır (sağ alt). Sahnenin karşısına çıkan ünlü soluk kanyon, Canyon Diablo olarak bilinir. Kuzeye, Küçük Colorado Nehri'ne doğru ve sonunda Büyük Kanyon'a akar. Interstate 40 otoyol geçiyor ve sahnenin kuzey kenarına neredeyse paralel.

7 Aralık 2019 Cumartesi

YELLOWSTONE ULUSAL PARKI

YELLOWSTONE ULUSAL PARKI

YELLOWSTONE ULUSAL PARKI

YELLOWSTONE ULUSAL PARKI Konumu

Yellowstone Milli Parkı, dünyanın önemini çeken bir cazibe merkezidir. 1872 yılında kurulmuş olup dünyanın en eski rezervidir. Yellowstone parkı 8983 kilometrekarelik bir alana yayılıyor ve ABD'nin Wyoming, Idaho ve Montana eyaletlerine kadar uzanıyor. Bu bölge flora ve faunanın çeşitliliği ile bilinir ve büyük gayzerlerin ve benzersiz jeolojik özelliklerin bulunduğu yerdir. Geniş bir yol şebekesi var, bazı yolların uzunluğu birkaç yüz kilometre, bu nedenle çok uzak mesafelerle seyahat etmek çok uygun. Park, adını ABD'nin en büyük dağ gölü olan Yellowstone Gölü'nden alıyor. Yellowstone Milli Parkı, turistler için gerçek bir cennettir. Burada birkaç mükemmel müze, kamp yeri ve bilgi merkezi bulunmaktadır. Kaplıcaları ve dağ sıralarını, mağaraları ve şelaleleri görmek isteyenler için ilgi çekici geziler düzenlenmektedir. Bunlardan 300 civarında rezerv bulunmaktadır. 'Old Faithful' olarak adlandırılan en ünlü şofben 56 metre yüksekliktedir ve Yellowstone'un Büyük Kanyonu parkın içinde en nefes kesen manzaradır. Gökkuşağı havuzları da olağanüstü ve eşsiz manzaralıdır. Muhteşem renkleri, farklı derinliklerde rengini değiştiren, ısı seven bakterilerin çeşitli nedeniyledir. Rezervde yaşayan hayvanlar, uzun zamandır ziyaretçilere alıştı. Böylece turunuzda antilop, geyik, siyah ayılar ve çeşitli kuş türlerini görebilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın en önemli sit alanlarından biri kabul edilen Yellowstone Ulusal Parkı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. 

YELLOWSTONE ULUSAL PARKI


YELLOWSTONE ULUSAL PARKI Yapısı

ABD’ye gidenlerin vakit ve bütçe ayırıp mutlaka görmesi gereken yerler arasında olan park, her yıl yaklaşık olarak 4.3 milyon ziyaretçi ağırlıyor. 1 Mart 1872’de dönemin ABD Başkanı Ulysses S. Grant’ın imzasıyla ABD’nin ve dünyanın ilk ulusal parkı olma özelliğini kazanan Yellowstone Ulusal Parkı (Yellowstone National Park), Amerika Birleşik Devletleri’nin Idaho, Montana ve Wyoming eyaletlerinin kesiştiği noktada yer alıyor. Büyüklüğü yaklaşık olarak 8987 kilometre kare olan Yellowstone Ulusal Parkı’nın %96’sı Wyoming’de, %3’ü Montana’da ve %1’lik bir kısmı da Idaho eyaletinde bulunuyor. Yellowstone Ulusal Parkı’nın içerisinde üç yüzden fazla gayzer (bunların en ünlüsü her doksan bir dakikada bir püsküren Old Faithful’dur), iki yüz doksandan fazla da irili ufaklı şelale var. Dünyadaki sıcak su kaynaklarının yarısı Yellowstone Ulusal Parkı’nda ve bu sıcak su kaynaklarının sayısı on bini aşıyor. ABD’nin en büyük, dünyanın ise en büyük üçüncü kaplıcası olan Grand Prismatic Spring de Yellowstone Ulusal Parkı’nda yer alıyor. Yalnızca yer altı kaynakları değil parkın ev sahipliği yaptığı canlı türleri de oldukça çeşitli. Kuşlar, balıklar, sürüngenler, memelerin yüzlerce türü Yellowstone Ulusal Park’ını yuva olarak benimsiyor. Parkta özellikle Kuzey Amerika Boz ayısı, bizon, antilop, çakal ve vaşaklar yoğunluğu ile göze çarpıyor. Yellowstone Ulusal Parkı bizon sürüsü, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski ve en büyük bizonu sürüsü.