6 Aralık 2019 Cuma

CHATEAU D USSE

CHATEAU D USSE

CHATEAU D USSE

CHATEAU D USSE Fiziki Konumu

Loire nehrinin vadisinde yer alan güzel kaleler arasında öncelikle Uss kalesinden bahsetmek gerekir. Kalenin dış cephesi benzersizdir. Bugün, tarihçilere, 15. yüzyılda inşa edilen ilk binanın tam olarak nasıl göründüğü bilinmiyor. 500 yılı aşkın bir süredir kale, ondan fazla sahibine sahipti ve her biri kaleyi kendi zevklerine göre yeniden inşa etmek istediler. Sayısız rekonstrüksiyona rağmen, kale geniş bir mobilya koleksiyonu topladı. Geniş galerisinde Flaman halılarının ve eski silahların büyük koleksiyonu sunuldu. lginç bir masal hikayesi harika Fransız kale ile bağlantılıdır. Efsaneye göre, Charles Perrault kaleyi ziyaret etmekten hoşlandı. Eski kale ve çevredeki manzara, dünyaca ünlü peri masalı yazarına ilham alarak 'Uyuyan Güzel' hikayesini yazdı. Günümüzde ünlü kale meşhur kale kulelerinden birinde ilginç bir sergi görebilirsiniz. Kale Ussé'nin bir başka özelliği, iç kısımlarına dahil edilen mum figürleri. Çok gerçekçi görünüyorlar ve sahnenin eski sahiplerinin hayatından sahneleri sunuyorlar. Dornröschen kalesi' de doğa severler için önerilir. Bina, eski taş dekorasyonun ve heykellerin korunduğu geniş ve son derece güzel bahçeyle çevrilidir. Her yıl, ülkedeki en iyi çiçekçiler bahçe tasarımında çalışırlar. İlk bahar bahçesinde binlerce kokulu çiçek süslüdür. Yemyeşil park edilmiş kulübelerde 16. yüzyıldan kalma benzersiz bir manzara görebilirsiniz - şapel Collegiale de Notre Dame. MS 1000 yıllarında Touraine bölgesi rakipleri arasında sürekli bir mücadele görüyordu. 

CHATEAU D USSE

CHATEAU D USSE Yapısı

Gelduin Tepenin yanındaki bir kartal yuvası gibi tünemiş ve fantastik Chinon ormanına dayanarak bir tahta ve taş kalesi inşa etmeye karar verdim. Site stratejikti ve zaman geçtikçe bu kale yeni bir kale inşası için temel haline geldi.
Kaleyi daha az kale, daha güzel ve manevi bir yer haline getiren ilk değişiklikler Jean V de Bueil tarafından yapıldı.Aslen Ortaçağ'da bir kale olarak inşa edilmiş, ancak zamanla Rönesans mimarisinin bir mücevher haline gelmesiyle geliştirilmiştir, daha sonra 17. ve 18. yüzyıllarda görkemli bir konut evi haline gelmiştir. Mimarisinin zerafeti, nadir mobilyaları ve bahçelerinin mükemmelliği onu ulusal mirasın bir göstergesi haline getiriyor.İngilizlerin Boğazı” Joan of Arc'ın destekçisi idi ve oğlu Charles VII ve Agnès Sorel'in kızlarıyla evlendi. Bu, bugün gördüğümüz şatonun başlangıcıydı, cezaevi kulesi ve merkezindeki ilk şapel. 15. yüzyılda, şatoya giriş hala bir hendek kapsayan bir asma köprü boyunca yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder