28 Aralık 2019 Cumartesi

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ KONUMU

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ

İngiliz Antrim ilçesinde bulunan Carrick-a-Rede Köprüsü uzun zamandır bölgenin en popüler cazibe merkezlerinden biri olmuştur. İrlanda'nın ana bölümünü, adının anlamıyla 'taş' olarak adlandırdığı küçük Carrick adasıyla birleştiriyor. Köprünün ismi, sırasıyla, 'taş yol' olarak tercüme edilebilir. Eskiden beri, bu küçük ada yerel balıkçıları cezbetmiştir.

Somon göçü sırasında adaya kolayca ulaşabilmek için ilk köprüyü inşa ettiler ve balık avlamak için geldiler. İlk Carrick-a-Rede Köprüsü iplerden yapılmış ve her yıl balıkçılar onu yeniden inşa etmelidir. Sallanan halat köprüsü yalnızca en cesur insanlar tarafından ziyaret edildi; Tek bir garip hareket denge kaybına ve yaşamlarına mal olabilir.

Zamanla, balık tutma yerleri kayboldu ve köprü gereksiz göründü. Birkaç yıl önce, Kuzey İrlanda'daki en uç noktalar arasında galip geldi. Köprünün yeniden inşası için büyük bir miktar yatırıldı. Böylece, bugün popüler bir turistik. Köprü, ahşap kirişlerle güçlendirilmiş ve tamamlanmış olmasına rağmen hala inanılmaz titrek ve hareket halindedir.

Köprü, yılda 250.000'den fazla turist tarafından ziyaret edilmektedir; ilgilenen herkes geçmek için 5 libre ödemek zorunda. Deniz seviyesinden yaklaşık 30 m yükseklikte asılı duran halat köprüsü ilk olarak 350 yıl önce somon balıkçıları tarafından inşa edilmiştir.

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ

CARRİCK-A-REDE KÖPRÜSÜ YAPISI

Geleneksel yoğun sezonumuza yaklaşırken, Carrick-a-Rede deneyiminizin olabildiğince iyi olmasını sağlamak için bazı yeni önlemler aldık. Bir koruma kurumu olarak, herkesin eğlenmesi için özel yerlerimizi ve alanlarımızı korumaya ve korumaya kararlıyız. Bu, sürekli korumayı korumak, sağlık ve güvenliği yönetmek ve site çevresinde trafik sıkışıklığını hafifletmeye çalışmaktır. Acele rüzgar Ahşap Çıta gıcırtısı. Dalgalar ayağının altında dönüyor.

Burun deliklerindeki tuzlu sprey. Carrick-a-Rede ile başa çıkabilir misin. Carrick-a-Rede halat köprüsü, 250 yılı aşkın bir süredir Carrick Adası ve Antrim İlçesi anakarası arasındaki yolu örmektedir . Okyanusun 30 metre yukarısında sallanmak, bu 20 metrelik yolculuğu üstlenmenin en rahatlatıcı yolu gibi görünmeyebilir, ancak işler çok yol kat etti. 1970'lerde, bu geçit sadece bir küpeşte ve bir avuç boşluklu ahşap plakadan oluşuyordu. Bugün, bu sağlam köprüye ince bir sarsıntı olmasına rağmen - sizi heyecanlandıracak kadar - çok daha güvenli ellerdesiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder