13 Aralık 2019 Cuma

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ Konumu

Uzak Kaunas ilçesinde bir yürüyüş sırasında orijinal binayı görebilirsiniz, cephesinde büyük banknotu hatırlatan bin 000 Lit. Bu banknotlar 20. yüzyılın ilk yarısında Litvanya'da dağıtıldı. 2008 yılında tamamlanan bu orijinal 20 katlı bina, şehirde en iyi ofis olarak değerlendirildi. İşte en büyük ve önde gelen şirketlerin ofisleri. Merkezdeki ofis 'Banknotlar', birçok girişimci için bir onur. Eski banknotların resmi cephe tasarımı için şans eseri seçilmedi. Bu sempozyum, modern girişimcilere önceki yılların geleneklerini, ülkenin bağımsızlığını ve ekonomisinin avantajlarını hatırlatmayı amaçlıyor. Bina sadece çok etkileyici değil aynı zamanda zarif görünüyor. Akşamları ofis merkezinin cephesi güzel aydınlatmayla aydınlatılıyor. Binanın cephesi büyük dikdörtgen cam panellerle kaplanmıştır. Merkezde, inşaat işçileri devasa bir bulmaca gibi cam panelleri bir araya getirmek zorunda kalıyorlardı. RA Studija büro uzmanları orijinal ofis merkezinin projesini geliştirdiler. Başlangıçta, binanın Kaunas'ın merkez caddelerinden birinde inşa edilmesi amaçlandı. Tasarım iddialarına göre, kent hükümeti cesur dış biçiminin tarihi sokakların uyumunu ihlal edeceğini düşünüyordu. Ofis merkezinde, hatalı dış görünümü korumaya yardımcı olan kendi 'uzun ömürlülük gizliliği' vardır. Bu sır, çizimin cam panellere uygulandığı özel boya boyalarıdır. Bu nedenle renkler ve binalar bu nedenle hava koşullarına dayanıklıdır.
Avrupa Birliği’nin ortak para biriminin en büyük banknotu 500 euroluklar, terör örgütlerine ve kalpazanlara yönelik alınan önlemler çerçevesinde artık basılmayacak. Ama bu 500 eurolukların tedavülden hemen kalkacağı anlamına gelmiyor.

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ

BANKNOT İŞYERİ MERKEZİ Yapısı

AVRUPA Merkez Bankası, 2016 yılında 500 euroluk banknotların terör örgütlerinin kolay para bulmasını sağladığını, kara para aklamalarına olanak sunduğunu ve 500 euroluk kağıt paraların küçük değerdekilere göre saklama ve taşınmasının daha kolay olduğunu göz önünde tutarak basmama kararı almıştı. Bu karar yeni yılla birlikte yürürlüğe girdi.  Artık 500 euroluk kağıt paralar basılmayacak ve piyasaya sürülmeyecek. Ancak 500 euroluk banknotlar tedavülden hemen kalkmayacak. Almanya’da 26 Nisan 2019 tarihine kadar bankalar 500 euroluk banknotları kullanacak. Bu süreden sonra da müşterilerinden gelen 500 euroluk kağıt paraları almayı sürdürecek. Almanya’da birçok işyeri zaten uzun zamandır güvenlik gerekçesiyle 500 euroluk banknotları kabul etmiyor. Ancak bu AB ortak para birimi euronun en büyük banknotunun değersiz olduğu anlamına gelmiyor.Piyasada kullanılmaya devam edilecek. Elinde 500 euro kağıt para olanlar bunu kullanabilecek. Dileyen ulusal bankalara yatırabilecek ve bankalar para değişimi yapabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder