31 Aralık 2021 Cuma

İnşaat Alan Ölçüm Eleman Eksikliği

 


İnşaat Alan Ölçüm Eleman Eksikliği Projeleri Etkiliyor

Kraliyet Yeminli Sörveyörler Kurumu'nun, yılda 27.000 projenin 2019'a kadar vurulabileceği konusunda uyarıda bulunan alarmcı mesajı budur.

Ankete katılan anketörlerin beşte dördünden fazlası (%85) nitelikli aday eksikliğinin işe alımda sorun yaşadıkları anlamına geldiğini söyledi.

Bu, birçok şirket tarafından ücretli çalışmanın geri çevrilmesine yol açıyor.

Yaklaşık beşte ikisi (%43) şu anda vasıflı işçi eksikliği nedeniyle yeni iş fırsatlarını geri çeviriyor ve her biri yılda ortalama beş sözleşmeden vazgeçiyor.

Sorun, önümüzdeki beş yıl içinde zirveye çıkacak gibi görünüyor ve endüstrinin %11'i de 2019'a kadar işi geri çevirmeye başlayacaklarını söylüyor.

O zamana kadar, ölçme sektöründeki 10.000 işletmenin %54'ü her yıl aralarındaki yaklaşık 27.000 projeyi geri çevirecek.

Royal Institution of Chartered Surveyors'daki Yapılı Çevre Profesyonel Grupları Direktörü Alan Muse şunları söyledi: “Sörveyörler her inşaat projesinin tesliminde çok önemli bir rol oynuyor Basitçe söylemek gerekirse, bilirkişiler olmadan işler inşa edilmez.

"Bu yüzden araştırmamız endişe verici: Bu kadar çok firma mevcut yetenek eksikliğinden dolayı işi geri çeviriyorsa, becerilere yönelik talep yakında arzın çok ötesine geçecektir.

"Birçok şirket için, o zaman çoktan geldi, ancak önümüzdeki birkaç yıl gerçek bir devrilme noktası gibi görünüyor - bir endüstri olarak inşaat büyümeye hazır görünüyor, ancak bu oranda, kapasite veya kapasiteye sahip olmamız pek olası değil. Planlanan projeleri yerine getirmek.”


30 Aralık 2021 Perşembe

KIŞIN KAYA TUZUNUN GEREKLİLİĞİ

Kış her yıl daha sert geçtiğinden, her kış buz çözme ürünlerine olan talep önemli ölçüde artar.

En yaygın buz çözme ürünlerinden ikisi, kahverengi ve beyaz tanecikli kaya tuzudur. Her iki ürün de yollarda ve kaldırımlarda buz birikmesini yönetmede etkilidir ve her ikisi de kolayca yayılabilir. Aslında bu kaya tuzları kısa sürede oldukça geniş bir alanı kaplayabilir. Ayrıca, her ikisi de uygun maliyetli ve etkilidir.

Tuz, buzun erime noktasını düşürerek çalışır. Tuz herhangi bir nem veya su ile karıştığında, bir tuzlu su çözeltisi (tuzlu su) oluşur. Bu tuzlu su çözeltisi, tatlı sudan daha düşük bir noktada donacak ve buzun oluşmasını zorlaştıracaktır.

Etkili ve Uygun Maliyetli Olduğu Kanıtlanmıştır

Birçoğu, beton için mi yoksa buz eritmek için mi yoksa başka kullanımlar için mi kaya tuzu satın aldıklarını ve gelecek sezon için kullanılabilirse sezon sonunda kalan bir miktarı olup olmadığını merak ediyor. Cevap evet, bu da onu daha da uygun maliyetli hale getiriyor. Kaya tuzu yüz milyonlarca yıldır toprakta oluşuyor, bu nedenle sürdürülebilir. Ancak mümkünse kuru bir yerde ve kapalı bir torba/kapta saklanması gerekir. Bu, tuzun çözülmesini önlemek içindir. Tuzlar ayrıca, bir miktar neme maruz kalması gerekse bile bir araya toplanmasını önleyerek eklenen ve çalışan bir topaklanma önleyici madde içerir.

Kışlık yollar, yürüyüş yolları, otoparklar ve patikalar en iyi şekilde ya kahverengi kaya tuzu kumu ya da beyaz kaya tuzu ile korunur. Etkili oldukları kanıtlanmıştır ve daha sonra kullanılmak üzere saklanabilir, bu da maliyet açısından ek bir fayda sağlar.

 

29 Aralık 2021 Çarşamba

İnşaat İşçileri Ve Hastalık

 


İnşaat İşçileri Ve Hastalıklı Çalışma

Geçimlerini sağlayamama, sevdiklerini destekleyememe ve faturaları ödeyememe endişeleri, yeni bir araştırmaya katılan İngiliz inşaat işçilerinin çoğunun, işlerini tamamlayamayacak kadar hasta veya yaralı olduklarını bilmelerine rağmen, daha önce çalışmaya devam ettikleri anlamına geliyor. yeterince yüksek bir standart.

www.constructaquote.com adresindeki ekip, araştırmanın amaçları doğrultusunda 25 yaş ve üzeri toplam 2.384 yetişkinle anket yaptı. Katılımcıların her biri son beş yıldır inşaat sektöründe çeşitli farklı sektörlerde çalışmaktadır. Katılımcılar, farklı Birleşik Krallık bölgelerinin eşit dağılımından seçildi .

Tüm katılımcılardan başlangıçta, bir yaralanma veya hastalık geçirmeleri durumunda bir işverenden ödeme alma hakları olup olmadığını açıklamaları istendiğinde, neredeyse yarısı (%47) serbest, sözleşmeli ve/veya serbest meslek sahibi oldukları için alamayacaklarını söyledi. . Diğer %21'lik bir kesim ise mevcut işverenleriyle yürürlükte olan hastalık ödemesi kurallarından emin olmadıklarını itiraf etti.

Daha sonra, katılan bireylere, yeterince yüksek bir standartta çalışmalarını imkansız kılacağını bildikleri bir hastalık veya yaralanmadan muzdarip olmalarına rağmen, işe gelmekten hiç suçlu olup olmadıkları sorulmuştur. Ankete katılanların büyük çoğunluğu (%91) bunu daha önce en az bir kez yaptıklarını kabul etti. Daha sonra bu katılımcılara bir cevap listesi verildi ve formda olmamalarına rağmen çalışma kararlılıklarını açıklamak için kendilerine başvuranların tümünü seçmeleri istendi ve en yaygın cevaplar şu şekilde verildi:

  1. Faturalarımı ödeyecek kadar kazandığımdan emin olmam gerekiyordu- (%72)
  2. İşe gelene kadar ne kadar hasta olduğumu anlayamadım- (%61)
  3. Hastalanarak işimi kaybetme riskini almak istemedim- (%53)


28 Aralık 2021 Salı

İnşaat Şantiyesinde Makaslı Asansör

 


İnşaat Şantiyesinde Makaslı Asansör Ve Güvenlik

Üst düzey görevleri yerine getirmesi gereken işçiler için çok sayıda çözüm mevcuttur ancak özellikle kalabalık veya dar alanlarda en etkili olanı makaslı platformları kullanmaktır.

Bu olağandışı görünümlü ancak etkili asansörler, işin güvenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için esasen bir platformu gerekli yüksekliğe kadar çalıştırır. Yükseklikler arasında ağır yükleri kaldırmak için de kullanışlıdır.

Makaslı kaldırıcılar olarak adlandırılırlar, çünkü tamamen uzatıldıklarında üst üste bir çift makas gibi görünürler ve genellikle sağlam ve çok yönlü dört tekerlekli bir taban üzerindedirler. Bu makaslı kaldırıcıların çoğu, engebeli zeminlerde veya ulaşılması zor alanlarda kullanılabilir.

Bu aynı zamanda, makaslı kaldırıcıların yüksekliği 17 metreye kadar çıkabildiğinden ve denge ayakları takılıyken denge sağlamak için hızlı bir şekilde düzleştirilebildiğinden, çalışanların iskele kurmak zorunda olmadığı anlamına gelir.

Birçoğu pille çalışır ve dumansız oldukları için bu asansörler iç mekanlarda kullanım için en güvenli olanlardır ve çeşitli platform boyutlarıyla çok çeşitli görevleri yerine getirmek için kullanılabilirler.

Makaslı platform kullanmanın en güçlü nedenlerinden biri, kontrolün her zaman işçide olması, asansörü çalıştırmaya yönelik kontrollerin işçinin olacağı platformda olması, böylece işçi ile yerdeki herhangi bir kişi arasında herhangi bir yanlış iletişim olmamasıdır. onu çalıştır.

Yoğun ofisler dışında pek çok kullanım alanı arasında oteller, sanayi siteleri ve perakende mağazalar yer almaktadır. Hızlı ve etkili bir şekilde yerleştirilebilirler, yapılan iş ve daha sonra makaslı kaldırma, pahalı veya zaman alıcı iskeleye gerek kalmadan veya diğer kaldırma türleri kullanılarak kaldırılabilir.


27 Aralık 2021 Pazartesi

İNŞAATINIZI ATEŞTEN KORUYUN

Ateş korkusu, tamamen hayatta kalmaya yönelik ilkel bir içgüdüden kaynaklanır. Doğal kullanışlılığına rağmen, elinizi ateşe sokmanın Golden Gate Köprüsü'nden atlamak veya şampiyonluk boksörünün çenesine vurmak kadar akıllıca olduğunu biliyoruz.

Ancak yangın güvenliğinizdeki gevşeklik, inşaat sektöründe ölümcül olabilir. Yonga tavanızın alevler içinde yükselmesi bazı üstünkörü hasarlara neden olabilir, ancak bu, tüm bir ofis kompleksini ortadan kaldıran bir Calor gaz bidonları süvari birliği ile karşılaştırıldığında hiçbir şey değildir.

Bazı önlemler:

Patlamaya dayanıklı duvarlar

Bütünlükleri ne olursa olsun, gaz bidonunun tam darbesiyle vurulan bir duvar, fırındaki tereyağı gibi yok olur. Bu alçı levha bir alevin yanına yerleştirildiğinde çökecek ve özellikle söz konusu duvar sadece bir ayırıcı ise alevlerin yayılmasına yardımcı olacaktır.

İdeal duvar, genellikle çelikten ve diğer bileşenlerden oluşan kompozit malzemenin kurulumunu içeren ve alevlere karşı 240 dakika koruma sağlayan ve size acil servisleri aramak için bolca zaman tanıyan patlama koruması ile donatılacaktır.

Çıkış noktası sesli bildirimi

Bırakın bir yangın durumunda, inşaat sahaları en iyi zamanlarda bile pazarlık yapmak zor olabilir. Duman, alevler ve yüksek sesli alarmlar arasında çalışanlarınız kapana kısılabilir ve kaçamayabilir.

Ancak yangın güvenliği uzmanları, sizi uygun bir çıkışa yönlendirmeye yardımcı olabilecek sesli özellikler sağlayan sesli çıkış noktası bildirimini (EPAN) mükemmelleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyorlar.


 

26 Aralık 2021 Pazar

İnşaat Sektörü Konut Hibeleri

 




42 Milyonluk İnşaat Hibesi

Kier ve Galliford Try, uygun fiyatlı evler inşa etmek için birlikte 60 milyon sterlinin üzerinde Hükümet fonu sağladı.

İlk kez müteahhitlere ve konut birliklerine nakit olarak verilen fon, 2016-21 Ortak Mülkiyet ve Uygun Fiyatlı Evler Programı kapsamında 1.28 milyar sterlinlik birinci tur hibe ödüllerinin bir parçasını oluşturdu.

Hükümet desteğini ilk kez güvence altına alan konut müteahhitleri arasında Kier, 1.378 ev ve ayrıca 335 ilişkili ancak finanse edilmeyen uygun fiyatlı ev teslim etmek için yaklaşık 42 milyon sterlin topladı.

Galliford Try, 530 uygun fiyatlı ev için yaklaşık 19 milyon sterlin kazandı, Keepmoat 439 ev için yaklaşık 18 milyon sterlin ve Lovell 420 ev için 11 milyon sterlin sağladı

Özel inşaat firması Westleigh Developments'a da program kapsamında 1.590 yeni ev inşa etmesi için 48 milyon sterlin tahsis edildi.

Hükümet, yeni ortak mülkiyet ve uygun fiyatlı evlerin arzını artırmak için 4.7 milyar sterlinlik ek bir finansman için teklif davet ettiğinden, ilk nakit dağıtımları açıklandı.

Nakit pot, ilk SOAHP teklif turunda tahsis edilmeyen 1,3 milyar Sterlin'in bir kısmından ve 40.000 uygun fiyatlı ev daha teslim etmek için Sonbahar beyanında açıklanan ekstra 1.4 milyar Sterlin'den oluşuyor.

Hükümet, konut birlikleri dışındaki kuruluşların tekliflerini teşvik ediyor ve saha dışı inşaat çözümlerini teşvik ediyor .

Rt Hon Greg Clark Milletvekili Topluluklar ve Yerel Yönetimden Sorumlu Devlet Sekreteri şunları söyledi: “Bu evleri mümkün olan en geniş alıcı yelpazesine sunmak ve sermaye hibelerini mümkün olan en geniş geliştirici yelpazesine açık hale getirmek için kuralları yeniden düzenledik. ve konut sağlayıcıları.


25 Aralık 2021 Cumartesi

İNŞAAT PROJE YÖNETİMİ DANIŞMANLIĞI


İnşaat projelerini yönetmek küçük bir başarı değildir. İşlenecek 1000'lerce eylem öğesi, yerine getirilmesi gereken zaman çizelgeleri ve teslim edilecek projeler ile birçok proje yöneticisinin karşılaştığı soru şudur: "Ekibim mümkün olduğunca verimli çalışıyor mu?"

İnşaat Proje Yönetimi Tavsiyeleri ve En İyi Uygulamalar

Yani, nasıl yok bu proje yöneticileri emin onların ekipleri zamanında ve bütçe içinde projeler sunma yapmak için sorunsuz çalışmasını şeyi tutmak?

Proje yönetimi uzmanlarından inşaat sektöründeki rollerinde öğrendikleri en önemli şeyi bize söylemelerini istedik ve işte yanıt olarak duyduklarımız.

  1. "[Sizin] ileriye baktığınızdan ve projeyle ilgili riskleri anladığınızdan ve bu riskleri sorun haline gelmeden önce azaltabildiğinizden emin olun." 
  2. “Teknolojiye ve yeni inşaat uygulamalarına ve malzemelerine ayak uydurmalısınız.” 
  3. "Toplantılar, büyük, karmaşık projeler için gerekli bir kötülüktür." 
  4. “Olumlu kalın, her ayrıntıyı yakalamak için elinizden gelenin en iyisini yapın ve nakit akışının nehir aktığından emin olun…”
  5. “Güven ve iletişimi teşvik eden açık bir ortam tutun. İnsanlar her zaman soru sormak için kendilerini rahat hissetmelidir.''


 

23 Aralık 2021 Perşembe

İnşaat Fuasrları

 


İnşaat Fuarları Büyük Açılış

İngiltere İnşaat Haftası bu sabah kapılarını, en büyük ücretsiz inşaat fuarını görmek için burada olan binlerce ziyaretçiye açtı. Önümüzdeki birkaç gün içinde dokuz ayrı etkinlik, 650'den fazla katılımcı, yüzlerce ürün lansmanı ve sektördeki en büyük isimlerden saatlerce süren seminerler gerçekleşecek.

Açılış törenine mimar ve yayıncı George Clarke ev sahipliği yaptı ve aynı zamanda Londra'dan Birmingham'a seyahat eden ve gençlerin daha iyi inşa etmesine yardımcı olan bir hayır kurumu olan Construction Youth Trust için 5.000 £ 'dan fazla para toplayan bir grup bisikletçiyi ağırlamak için hazır olan George Clarke tarafından düzenlendi. inşaat sektöründe eğitim, öğretim ve istihdam fırsatlarına erişim sağlayarak geleceklerini.

Diğer tüm fuarlardan daha fazla Birleşik Krallık'ta ilk yeni ürün lansmanı ile övünen Birleşik Krallık İnşaat Haftası ziyaretçileri, ağ oluşturma ve öğrenme etkinliklerine katılırken 10.000'den fazla yenilikçi ürün lansmanı görmeyi bekleyebilirler. İşte katılmak için bazı nedenler ve önümüzdeki birkaç gün içinde neler bekleyebileceğiniz.

  1. Grenfell Sonrası: En son tavsiye. 100'den fazla ücretsiz CPD atölyesi, güvenlik mevzuatından ve ürün güvenliği rehberliğinden yangın önleme stratejilerine kadar her şeyi kapsayacaktır.

  2. Yükselen trend belirleyiciler. Yüzey dünyasını şekillendiren yükselen yıldızları ve son teknoloji markaları keşfetmek için The Material Lab Hub'a gidin.

  3. Kariyerinizi ilerletmek veya bir iş değişikliği için arıyorsanız, Birleşik Krallık İnşaat Haftası mutlaka katılmanız gereken bir etkinliktir. Tüm sektörün bir araya geldiği etkinlikte İngiltere'nin önde gelen inşaat firmaları ile kariyer fırsatları ve roller hakkında bilgi edinin. İşe alım uzmanları, işe alım ajansları ile tanışın, paha biçilmez kariyer tavsiyeleri alın ve ücretsiz CPD onaylı eğitim alın

  4. Yıldız bir konuşmacı kadrosu. UKCW 2017, George Clarke, Tom Dyckhoff ve Steph McGovern gibi etkileyici bir konuşmacı kadrosuna sahiptir.




22 Aralık 2021 Çarşamba

İnşaat ve Yapay Zeka

 


İnşaatta Yapay Zeka Uygulamaları

Yapay zeka, tasarlama ve inşa etme şeklimizi geliştiriyor ve keşfetmemiz için sonsuz fırsatlar yaratıyor. Yapay zeka, makinelerin girilen verileri kullanarak sorunları çözmek için algoritmalar kullanarak kendi zekalarını sergiledikleri yerdir. İnşaat yöneticileri, robotik teknolojisinden yararlanarak, tuğla örme gibi bir zamanlar insanlar tarafından tamamlanan rutin görevleri gerçekleştirebilen akıllı makineleri kullanabilir. Alternatif olarak, yapay zeka sistemleri, mühendislerin proje planlama ve tasarım uygulamasında kullanmaları için bilgileri toplayabilir ve düzenleyebilir.

Oasys ile birlikte , daha az hata, daha az eksiklik, daha güvenli çalışma uygulamaları, iyileştirilmiş iş akışları ve daha fazla zamanında şantiye tamamlama içeren projeleri tamamlamak için inşaat sektörünün yapay zekayı kullanmaya başlama şeklini değerlendiriyoruz .

İnşaatın ilk aşamalarından itibaren, AI planlamayı desteklemek için oradadır. Otonom ekipman, çevresinin farkında olduğu ve insan girişi olmadan navigasyon yapabildiğinden AI olarak kabul edilir. Planlama aşamalarında, AI makineleri önerilen bir inşaat alanını araştırabilir ve 3B haritalar, planlar ve inşaat planları oluşturmak için yeterli bilgiyi toplayabilir.

Yapay zekanın yardımı olmadan, bu genellikle haftalar süren bir görevdir, ancak şimdi bir gün içinde başarılabilir. Bu, firmaların emek biçiminde hem zamandan hem de paradan tasarruf etmesine yardımcı olur.

Projeyi kontrol etmek önemlidir ve her şeyin doğru yerde tutulmasına yardımcı olur - şimdi bunu yapmak için yapay zeka kullanılıyor. Örneğin, işçiler bir veri sistemine hastalık günleri, boş pozisyonlar ve ani çıkışları girebilir ve projeyi buna göre uyarlayacaktır. AI, görevin başka bir çalışana devredilmesi gerektiğini anlayacak ve bunu kendi isteğiyle yapacaktır.

Yapay zeka odaklı veri tabanları, mühendisleri üzerinde çalıştıkları projelerin nasıl yapılması gerektiği konusunda yönlendirmeye yardımcı oluyor. Örneğin, mühendisler önerilen yeni bir köprü üzerinde çalışıyorlarsa, yapay zeka sistemleri köprünün nasıl inşa edilmesi gerektiğine dair tavsiyelerde bulunabilir ve bir vaka sunabilir. Bu, son 50 yıldaki geçmiş projelere ve ayrıca projenin tasarım ve uygulama aşamaları için önceden var olan planların doğrulanmasına dayanmaktadır. Mühendisler, bu bilgileri ellerinde bulundurarak, daha önce ellerinde olmayan kanıtlara dayanarak önemli kararlar alabilirler.


21 Aralık 2021 Salı

İnşaat Projelerine Yatırım

 


İnşaat Projelerine Yapılan  Yatırım

Ödüllü Birleşik Krallık inşaat, yenileme ve düzenleme müteahhidi Gilbert-Ash,
Sri Lanka , Colombo'daki İngiliz Yüksek Komisyonunda 2 milyon sterlinlik bir yerleştirme projesi için atandı .

3.000 metrekarelik binadaki çalışmalar,
Gilbert-Ash'in bugüne kadar dünya çapında toplam 43 ülkede üstlenilen çalışmalarla Birleşik Krallık Dışişleri ve Milletler Topluluğu Ofisi (FCO) ile tamamladığı uzun uluslararası projeler listesine ekleniyor .

Bu, Gilbert-Ash'in Mayıs 2016'da 5 milyon sterlinlik bir yenileme projesini tamamlayan Sri Lanka, Colombo'daki İngiliz Yüksek Komisyonunda tamamladığı ikinci projedir.

Yedi ay sürmesi planlanan uyum projesi, binanın çatısının yeniden yapılmasını ve iklim nedeniyle bölgede yaygın olan hasarın ortadan kaldırılmasını içeriyor. Yeni çatı,
Gilbert-Ash tarafından Birmingham'da özel olarak İngiliz standart spesifikasyonunu karşılamak üzere görevlendirilen amaca yönelik bir çelik çatıdır ve önümüzdeki haftalarda Sri Lanka'ya sevk edilecektir.

21 milyonluk nüfusuyla Sri Lanka'nın ekonomisi, bir barış temettüsünü ve yeniden inşa ve kalkınmaya yönelik kararlı bir politika hedefini yansıtan güçlü bir büyüme göstermiştir. İngiltere, Sri Lanka'nın dünyaya toplam ihracatının yaklaşık %10'unu gerçekleştiriyor ve ABD'den sonra Sri Lanka'nın en büyük ikinci ihracat pazarı konumunda.

Gilbert-Ash, İngiltere'den gelen malzemelerin nakliyesinin yanı sıra, İngiliz Yüksek Komisyonu'nun uyumunu desteklemek için yerel malzeme, işgücü ve uzmanlık sağlamak için Sri Lankalı inşaat şirketleriyle işbirliği içinde çalışacak.

Gilbert-Ash Fit Out Genel Müdürü Andrew Whitten şunları söyledi: “Yüksek Komisyon projesi için Kolombo'ya geri dönmekten mutluluk duyuyoruz. Daha önce burada çalışma deneyimimizi ve yerel Sri Lankalı şirketlerin yardımıyla, sert ve nemli iklime rağmen projeyi en yüksek Birleşik Krallık standartlarında tamamlamayı dört gözle bekliyoruz.

"Birleşik Krallık Dışişleri ve Milletler Topluluğu Ofisi (FCO) ile yaptığımız uluslararası çalışma sayesinde, bu son derece zorlu projeleri üstlenmek için son yirmi yılda çok yetenekli, hızlı bir dağıtım ekibi oluşturduk. Her proje farklıdır ve her pazardaki benzersiz iş uygulamalarını ve kültürel incelikleri iyice bilmek zorundayız. Bu, personelimizin 43'ten fazla ülkede başarılı bir şekilde çalışmasını sağladı, bu da uyum sağlama yeteneklerinin ve her şeyi başarabilen tutumlarının bir kanıtı.”

20 Aralık 2021 Pazartesi

BAŞARILI İNŞAAT ŞİRKETLERİ İÇİN 3 HARİKA TEKNİK ARAÇ

Başarılı inşaat şirketleri için 3 harika teknik araç

Teknolojinin artıları ve eksileri vardır - rol azalmasına yol açabilir, ancak verimliliği artırabilir.

İnşaat, her zaman insan dokunuşu gerektirebilecek bir sektör olsa da, dijital yeniliklerle gelişmeye hazır alanları da içeriyor.

  1. Sanal Gerçeklik (VR)

Mimarlar, tasarımcılar ve mühendisler , projelerinin gerçek hayatta nasıl görüneceğini bulmak için yıllarca düz 3D yapı modellerine güvendiler .

Ancak bir masa veya bilgisayar üzerinde bir köprünün, alışveriş merkezinin veya ofis bloğunun ölçekli bir modeline bakmak, doğru bir değerlendirmeyi mümkün kılmaz - bu da inşaat çalışmaları devam ederken pahalı engellere yol açar.

  1. Giyilebilir teknoloji

Dış iskelet takımları ve Artırılmış Gerçeklik (AR) gözlükleri gibi giyilebilir teknolojiler, çok yakında inşaat sektöründe bir yer edinecek gibi görünüyor.

Verimliliği artırmanın yanı sıra tüm çalışanlar için siteleri daha güvenli hale getirmelidir.

  1. Otomatik İK

Çalışanların ödemelerini zamanında, uygun kesintiler ve avantajlarla birlikte almalarını sağlamak, iyi iş ilişkilerinin temelidir.

Ve farklı vergi yetki alanlarında faaliyet gösteren inşaat firmaları, bu yönetici-ağır ve zaman alıcı görevle başa çıkmak için genellikle pahalı İK ekipleri kullanır.


 

17 Aralık 2021 Cuma

İnşaatta Tehlikeli Maddeler

 


İnşaatta Tehlikeli Maddeler Nasıl Yönetilir

Bazı endüstriler, çalışanlarını riske atmakla ünlüdür. Örneğin inşaatta, işçilerin iskeleden düştüğü, kamyonlar tarafından ezildiği veya kendilerini kestiği, yaktığı veya elektrik çarptığı haberleri nadiren manşet olur.

Sağlık ve güvenlik danışmanı Arinite tarafından yapılan bir araştırmaya göre , 2017 yılında İngiltere'de her 100.000 inşaat işçisinden 1.36'sı iş kazası nedeniyle öldü. SEÇ'de yaralanmalar, kazalar ve büyük cezalarla sonuçlanan tehlikeli çalışma koşulları vakaları yaygındır.

Alton Towers gibi kötü şöhretli olaylar, sağlık ve güvenlik önlemlerinin gevşek olması ve bunların trajik sonuçları konusunda farkındalık yaratıyor. Ancak iş yerindeki her tehlike, kaymalar, tuzaklar ve fişe takılı motorlu testereler kadar iyi bilinmez ve önlem alınmaz.

Tehlikeli Sonuçlar

Geçen yıl, SEÇ tüm sektörlerde toplam 137 ölümcül yaralanma kaydetti. İşyerinde geçmişte maruz kalmaya bağlı akciğer hastalığından ölümlerin sayısının yılda yaklaşık 12.000 olduğu tahmin edilmektedir.

Tehlikeli maddelere maruz kalmaktan kaynaklanan uzun vadeli sağlık sorunları sıklıkla astım, lösemi veya kanseri içerir ve işçiler tehdidi çok geç olana kadar fark etmezler. Gerçekten de, bir kayma ile karşılaştırıldığında, tehlikenin kaynağını tespit etmek çok daha zor olabilir. Ancak İngiltere , çok uzun zamandır ihmal edilmiş gibi görünen bir sorunla karşı karşıya.

Avrupa'da, tüm işletmelerin %38'inden fazlası, işyerlerinde potansiyel olarak tehlikeli kimyasallar kullandığını bildirdi. Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı, işletmelerin çalışanlarının sağlığına ve güvenliğine öncelik vermesini ve onları meslek hastalıklarına karşı korumasını sağlamak için, Sağlıklı İşyerleri Tehlikeli Maddeleri Yönetme 2018-19 adlı yeni bir kampanya oluşturdu Hem üreticiler hem de tüketiciler tarafında işyeri ile ilgili hastalıkların ve sağlık risklerinin sayısını azaltmak için gelişmiş bir önleme kültürü talep ediyorlar.


DÜZENLİ PENCERE TEMİZLEME HİZMETİ ALMANIZIN BEŞ FAYDASI

Profesyonel pencere temizliği

Profesyonel pencere temizleyicileri, çalışmaları için hak ettikleri takdiri genellikle almazlar. İnsanlar pencere temizliğini duyar ve bunu hemen minimum riskle kolayca yapılabilecek bir şeyle ilişkilendirir. Ancak bu varsayım gerçeklerden daha fazla olamazdı. Pencere temizleme hizmetlerinin her zamankinden daha kritik olmasının bir nedeni var. Ne tür bir binaya sahip olursanız olun, ister gökdelen ister küçük bir ofis olsun, profesyonel pencere temizleyicileri onu muhteşem bir şeye dönüştürebilir.

 Görünüş her şeydir

Düzenli pencere temizliğinin bir numaralı bariz faydası, binanızın ne kadar harika görüneceğidir. İlk görünüşlerin gerçekten önemli olduğu yüzeysel bir dünyada yaşıyoruz. Tozlu eski bir ofiste yeni müşterilerle bir iş toplantısı yapmayı planlıyorsanız, zaten kötü bir başlangıç ​​yaptınız. Binanız sizi temsil ediyor. Kirli ve düzensizse, gerçek olmasa bile, izleyenler sizin için aynı şeyi düşünecektir.ir satışı kapatmakla eve eli boş dönmek arasındaki fark olabilir. Pencerelerinizi düzenli olarak temizlemek, insanlara binanıza, işinize ve evinize önem verdiğinizi gösterir. Anında daha saygın görünüyorsun.

16 Aralık 2021 Perşembe

Modüler İnşaat

 


Modüler İnşaatın Önemi

  1. Geleneklerden daha ucuzdurlar, ancak daha kalitelidirler. Fiyatlar, İngiltere'nin ortalama ev fiyatının %11'i olan 25.000 £'dan başlıyor.  
  2. Daha hızlı inşa edilebilirler - modüler evler üç günde inşa edilebilirken, ortalama geleneksel inşaat 32 hafta sürer. Bu, hükümetlerin 2025 yılına kadar konut hedefine ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
  3. Binalar fabrikalarda üretildiği için kötü hava inşaatı engelleyemez Bu aynı zamanda yağmur veya kar nedeniyle çalışılamayan günlerin sayısını da azaltır.
  4. Modüler evler bir üretim hattında üretildiğinden, işçilerin yalnızca yarı vasıflı olmaları gerekir , bu da işi daha erişilebilir kılmakla kalmaz, aynı zamanda inşaatta mevcut azalan işgücünün üstesinden gelmeye yardımcı olur.

Şu anda konut bekleme listesinde bulunan 1,2 milyon hane ile modüler konutlar, daha hızlı bir oranda kaliteli konaklama sağlayarak ve tüm bunları devlet maliyetlerini düşürürken hızlı bir çözüm sunabilir.

Tahminciler, nihayet yumuşak bir Brexit sağlanırsa inşaatın bu yıl üretim düşüşünü önleyeceğini tahmin ediyor.

Ancak Experian ekonomistleri, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden anlaşmasız bir şekilde ayrılması durumunda, durgun büyüme tahminlerinin yıkılması gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Önümüzdeki üç yıl için en son tahmin, inşaatın bu yıl iş yüklerinde %0,4'lük zayıf bir artış göreceğini ve ardından 2020 ve 2021'de istikrarlı ancak %2,5-%3 arasındaki trendin altında bir büyüme olacağını öngörüyor.

Tahminciler artık nihai sonucun “yumuşak bir Brexit” olacağını ve Birleşik Krallık'ın şu anda olduğu gibi AB tek pazarına benzer erişim elde edeceğini varsayıyorlar .

Raporda, “Böyle bir anlaşmanın sonuçlanmasının ilk geçiş döneminden daha uzun sürebileceğini tamamen tahmin ediyoruz ve 2021 yılına kadar üretim büyümesinde Brexit anlaşmasıyla ilgili bir geri sıçramanın gerçekleşmesini beklemiyoruz” dedi.


15 Aralık 2021 Çarşamba

İnşaat Projelerinde Asma Kat

 


İnşaat Projelerinde Asma Katın Önemi

Hiç iş yerinizde bulundunuz mu, etrafınıza baktınız mı, birden fazla sesi dinlediniz ve işyerindeki değişen faaliyetleri gözlemlediniz ve nasıl bir derece ayrılık yaratacağınızı, verimliliği ve çalışan memnuniyetini nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı merak ettiniz mi?

Belki bir asma kat sorunlarınızın cevabı olabilir. Bu olasılığı eğlendirebilmek için kafa yüksekliği yaklaşık 5 metre olan bir alana ihtiyacınız olacak ve asma kat fikrini araştırmaya başlayabilirsiniz .

İlk olarak, bir asma katın gerçekte ne olduğunu açıklamak için bir dakikanızı ayıralım Bir asma kat, bir binanın ana katları arasında bulunur ve bu nedenle, binanın toplam kat sayısı arasında sayılmaz, asma katlar genellikle alçak katlıdır ve bir balkon gibi dışarı çıkar.

Tamamen finansal bir bakış açısıyla, asma katlar harikadır çünkü genellikle zaman alıcı planlama izin başvurularına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırırlar ve buna ek olarak asma kat bağımsız olduğundan ve sökülüp yeniden konumlandırılabilir olduğundan (başka bir avantaj) muaftır. iş oranları, asma katları, oranlar faturasına eklemeden genişlemenin harika bir yolu haline getiriyor. Asma kat seçeneğinin bir diğer finansal faydası da kurulumlarının ucuz olmasıdır. Metrekare başına 75 £ gibi düşük bir fiyata bakıyor olabilirsiniz.

Fazladan alana ihtiyacınız olduğunda, ancak yer değiştirme veya daha önemli genişleme ile ilgili maliyetleri haklı çıkaramadığınızda, birçokları gibi işinizde bu garip aşamaya ulaştıysanız, asma kat sadece bilet olabilir. İşyerinde memnuniyeti ve üretkenliği artırmak için ekstra alan, daha fazla iş istasyonu oluşturabilir ve farklı görevlerin daha fazla ayrılmasına izin verebilirsiniz. Ekipmanın hasar görmesine veya yaralanmalara neden olan kazaları bile önleyebilirsiniz. Herhangi bir işyerinde ideal senaryo, farklı iş türleri için farklı çalışma alanları içerir. Gürültülü üretimle ilgili işlerin, ofis işiyle aynı alanı paylaşması strese, tartışmalara ve üretkenliğin azalmasına neden olabilir. Asma kata sahip olmak, daha fazla ofis alanı yaratma ve tesis içinde bazı sessiz yerlere izin verme fırsatı verir.


14 Aralık 2021 Salı

İnşaatta Render Uygulaması

Render Uygulaması

Standart sıva formülü, son zamanlarda bir karışıma atılan kireç  ilavesiyle çimento, kum ve su kullanımını içerir Kireç, sıvaya daha elastik özellikler verdiği için buradadır, bu da kuruduktan sonra daha dayanıklı ve daha az ayrılmaya meyilli hale gelir. Sıva karıştırıldıktan sonra yüzeye ince, pürüzsüz tabakalar halinde uygulanır. Yüzeyin tercih edilen dokusuna göre mala, fırça veya sünger kullanılarak sıva uygulaması yapılabilir Render'ın modern versiyonları, akrilik ürünler, mineraller, polimer ve silikon gibi çeşitli modern malzemeleri uygular.

Neden Render?

Oluşturmanın mülkünüz için faydalı olmasının birçok nedeni vardır, ancak iki ana avantaja indirgenebilir. Birincisi koruma yönüdür, çünkü kaplama alttaki duvar elemanını iklim ve yağmur suyu istilasının etkilerinden korur. İkincisi, kaplama eve çekici bir görünüm sağladığı için estetik temellidir. Bundan sonra daha fazlasını alacağız. Modern bir evde yaşıyor olsanız bile, render almayı düşünmelisiniz, çünkü bu bir an için kendini amorti eden bir yatırımdır ve onlarca yıl sürecektir. Bununla birlikte, işleme oldukça pahalı bir işlemdir, bu nedenle, yalnızca takmanın oldukça maliyetli olması nedeniyle değil, aynı zamanda çıkarılması veya değiştirilmesi de oldukça maliyetli olduğundan, oluşturmanın gerçekten gerekli olup olmadığını düşünmeniz önerilir. Render yapmayı seçseniz bile, birçok render türünden birini seçmelisiniz.


 

10 Aralık 2021 Cuma

İnşaat Sektöründe Vinç Önemi

 


Dünyanın En Büyük İnşaat Vinç'i

Belçikalı aile şirketinin babası Carl Sarens'ten sonra Big Carl olarak adlandırılan devasa vinç, tek bir asansörde 5.000 ton taşıyabiliyor.

250 m yüksekliğindeki vinç, büyük inşaatlarda modülerleştirmenin büyümesini desteklemek için geliştirildi.

Şimdi batı ülkesindeki en uzun insan yapımı yapı, önümüzdeki dört yıl boyunca sahada olacak ve reaktör binaları için en ağır bileşenler de dahil olmak üzere 700'den fazla prefabrik parçayı kaldıracak.

SGC-250, altı km'lik bir ray hattı boyunca ilerliyor ve 50m yarıçapında, vinç 32 tek katlı ev veya 1.600 arabaya eşdeğer bir yükü kaldırabiliyor .

Bristol Limanı'nın Avonmouth Rıhtımları aracılığıyla Anvers'teki üssünden 280 yükte Hinkley Point C'ye getirildi.

Hinkley Point C inşaat direktörü Rob Jordan şunları söyledi: “Vinç etkileyici bir kit parçası ve bir dünya çırpıcı.

"Elektrik santralini inşa etme şeklimizde yenilik yapmamıza, komple parçaları fabrika sığınaklarımızdan kaldırıp sahanın her yerine yerleştirmemize olanak tanıyor."

Sarens Teknik Çözümler direktörü Carl Sarens şunları söyledi: “SGC-250 ezber bozan bir ürün. Sarens, tasarımını tasarlamaktan, tasarlamaktan ve inşa etmekten gurur duyuyor. Bu kreasyonun Hinkley Point C'ye ve dünyadaki diğer sitelere başka hiçbir vincin yapamayacağı şekilde hizmet edeceğine inanıyoruz."