31 Aralık 2021 Cuma

İnşaat Alan Ölçüm Eleman Eksikliği

 


İnşaat Alan Ölçüm Eleman Eksikliği Projeleri Etkiliyor

Kraliyet Yeminli Sörveyörler Kurumu'nun, yılda 27.000 projenin 2019'a kadar vurulabileceği konusunda uyarıda bulunan alarmcı mesajı budur.

Ankete katılan anketörlerin beşte dördünden fazlası (%85) nitelikli aday eksikliğinin işe alımda sorun yaşadıkları anlamına geldiğini söyledi.

Bu, birçok şirket tarafından ücretli çalışmanın geri çevrilmesine yol açıyor.

Yaklaşık beşte ikisi (%43) şu anda vasıflı işçi eksikliği nedeniyle yeni iş fırsatlarını geri çeviriyor ve her biri yılda ortalama beş sözleşmeden vazgeçiyor.

Sorun, önümüzdeki beş yıl içinde zirveye çıkacak gibi görünüyor ve endüstrinin %11'i de 2019'a kadar işi geri çevirmeye başlayacaklarını söylüyor.

O zamana kadar, ölçme sektöründeki 10.000 işletmenin %54'ü her yıl aralarındaki yaklaşık 27.000 projeyi geri çevirecek.

Royal Institution of Chartered Surveyors'daki Yapılı Çevre Profesyonel Grupları Direktörü Alan Muse şunları söyledi: “Sörveyörler her inşaat projesinin tesliminde çok önemli bir rol oynuyor Basitçe söylemek gerekirse, bilirkişiler olmadan işler inşa edilmez.

"Bu yüzden araştırmamız endişe verici: Bu kadar çok firma mevcut yetenek eksikliğinden dolayı işi geri çeviriyorsa, becerilere yönelik talep yakında arzın çok ötesine geçecektir.

"Birçok şirket için, o zaman çoktan geldi, ancak önümüzdeki birkaç yıl gerçek bir devrilme noktası gibi görünüyor - bir endüstri olarak inşaat büyümeye hazır görünüyor, ancak bu oranda, kapasite veya kapasiteye sahip olmamız pek olası değil. Planlanan projeleri yerine getirmek.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder