26 Aralık 2021 Pazar

İnşaat Sektörü Konut Hibeleri

 




42 Milyonluk İnşaat Hibesi

Kier ve Galliford Try, uygun fiyatlı evler inşa etmek için birlikte 60 milyon sterlinin üzerinde Hükümet fonu sağladı.

İlk kez müteahhitlere ve konut birliklerine nakit olarak verilen fon, 2016-21 Ortak Mülkiyet ve Uygun Fiyatlı Evler Programı kapsamında 1.28 milyar sterlinlik birinci tur hibe ödüllerinin bir parçasını oluşturdu.

Hükümet desteğini ilk kez güvence altına alan konut müteahhitleri arasında Kier, 1.378 ev ve ayrıca 335 ilişkili ancak finanse edilmeyen uygun fiyatlı ev teslim etmek için yaklaşık 42 milyon sterlin topladı.

Galliford Try, 530 uygun fiyatlı ev için yaklaşık 19 milyon sterlin kazandı, Keepmoat 439 ev için yaklaşık 18 milyon sterlin ve Lovell 420 ev için 11 milyon sterlin sağladı

Özel inşaat firması Westleigh Developments'a da program kapsamında 1.590 yeni ev inşa etmesi için 48 milyon sterlin tahsis edildi.

Hükümet, yeni ortak mülkiyet ve uygun fiyatlı evlerin arzını artırmak için 4.7 milyar sterlinlik ek bir finansman için teklif davet ettiğinden, ilk nakit dağıtımları açıklandı.

Nakit pot, ilk SOAHP teklif turunda tahsis edilmeyen 1,3 milyar Sterlin'in bir kısmından ve 40.000 uygun fiyatlı ev daha teslim etmek için Sonbahar beyanında açıklanan ekstra 1.4 milyar Sterlin'den oluşuyor.

Hükümet, konut birlikleri dışındaki kuruluşların tekliflerini teşvik ediyor ve saha dışı inşaat çözümlerini teşvik ediyor .

Rt Hon Greg Clark Milletvekili Topluluklar ve Yerel Yönetimden Sorumlu Devlet Sekreteri şunları söyledi: “Bu evleri mümkün olan en geniş alıcı yelpazesine sunmak ve sermaye hibelerini mümkün olan en geniş geliştirici yelpazesine açık hale getirmek için kuralları yeniden düzenledik. ve konut sağlayıcıları.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder