17 Aralık 2021 Cuma

İnşaatta Tehlikeli Maddeler

 


İnşaatta Tehlikeli Maddeler Nasıl Yönetilir

Bazı endüstriler, çalışanlarını riske atmakla ünlüdür. Örneğin inşaatta, işçilerin iskeleden düştüğü, kamyonlar tarafından ezildiği veya kendilerini kestiği, yaktığı veya elektrik çarptığı haberleri nadiren manşet olur.

Sağlık ve güvenlik danışmanı Arinite tarafından yapılan bir araştırmaya göre , 2017 yılında İngiltere'de her 100.000 inşaat işçisinden 1.36'sı iş kazası nedeniyle öldü. SEÇ'de yaralanmalar, kazalar ve büyük cezalarla sonuçlanan tehlikeli çalışma koşulları vakaları yaygındır.

Alton Towers gibi kötü şöhretli olaylar, sağlık ve güvenlik önlemlerinin gevşek olması ve bunların trajik sonuçları konusunda farkındalık yaratıyor. Ancak iş yerindeki her tehlike, kaymalar, tuzaklar ve fişe takılı motorlu testereler kadar iyi bilinmez ve önlem alınmaz.

Tehlikeli Sonuçlar

Geçen yıl, SEÇ tüm sektörlerde toplam 137 ölümcül yaralanma kaydetti. İşyerinde geçmişte maruz kalmaya bağlı akciğer hastalığından ölümlerin sayısının yılda yaklaşık 12.000 olduğu tahmin edilmektedir.

Tehlikeli maddelere maruz kalmaktan kaynaklanan uzun vadeli sağlık sorunları sıklıkla astım, lösemi veya kanseri içerir ve işçiler tehdidi çok geç olana kadar fark etmezler. Gerçekten de, bir kayma ile karşılaştırıldığında, tehlikenin kaynağını tespit etmek çok daha zor olabilir. Ancak İngiltere , çok uzun zamandır ihmal edilmiş gibi görünen bir sorunla karşı karşıya.

Avrupa'da, tüm işletmelerin %38'inden fazlası, işyerlerinde potansiyel olarak tehlikeli kimyasallar kullandığını bildirdi. Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı, işletmelerin çalışanlarının sağlığına ve güvenliğine öncelik vermesini ve onları meslek hastalıklarına karşı korumasını sağlamak için, Sağlıklı İşyerleri Tehlikeli Maddeleri Yönetme 2018-19 adlı yeni bir kampanya oluşturdu Hem üreticiler hem de tüketiciler tarafında işyeri ile ilgili hastalıkların ve sağlık risklerinin sayısını azaltmak için gelişmiş bir önleme kültürü talep ediyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder