16 Aralık 2021 Perşembe

Modüler İnşaat

 


Modüler İnşaatın Önemi

  1. Geleneklerden daha ucuzdurlar, ancak daha kalitelidirler. Fiyatlar, İngiltere'nin ortalama ev fiyatının %11'i olan 25.000 £'dan başlıyor.  
  2. Daha hızlı inşa edilebilirler - modüler evler üç günde inşa edilebilirken, ortalama geleneksel inşaat 32 hafta sürer. Bu, hükümetlerin 2025 yılına kadar konut hedefine ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
  3. Binalar fabrikalarda üretildiği için kötü hava inşaatı engelleyemez Bu aynı zamanda yağmur veya kar nedeniyle çalışılamayan günlerin sayısını da azaltır.
  4. Modüler evler bir üretim hattında üretildiğinden, işçilerin yalnızca yarı vasıflı olmaları gerekir , bu da işi daha erişilebilir kılmakla kalmaz, aynı zamanda inşaatta mevcut azalan işgücünün üstesinden gelmeye yardımcı olur.

Şu anda konut bekleme listesinde bulunan 1,2 milyon hane ile modüler konutlar, daha hızlı bir oranda kaliteli konaklama sağlayarak ve tüm bunları devlet maliyetlerini düşürürken hızlı bir çözüm sunabilir.

Tahminciler, nihayet yumuşak bir Brexit sağlanırsa inşaatın bu yıl üretim düşüşünü önleyeceğini tahmin ediyor.

Ancak Experian ekonomistleri, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden anlaşmasız bir şekilde ayrılması durumunda, durgun büyüme tahminlerinin yıkılması gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Önümüzdeki üç yıl için en son tahmin, inşaatın bu yıl iş yüklerinde %0,4'lük zayıf bir artış göreceğini ve ardından 2020 ve 2021'de istikrarlı ancak %2,5-%3 arasındaki trendin altında bir büyüme olacağını öngörüyor.

Tahminciler artık nihai sonucun “yumuşak bir Brexit” olacağını ve Birleşik Krallık'ın şu anda olduğu gibi AB tek pazarına benzer erişim elde edeceğini varsayıyorlar .

Raporda, “Böyle bir anlaşmanın sonuçlanmasının ilk geçiş döneminden daha uzun sürebileceğini tamamen tahmin ediyoruz ve 2021 yılına kadar üretim büyümesinde Brexit anlaşmasıyla ilgili bir geri sıçramanın gerçekleşmesini beklemiyoruz” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder