29 Aralık 2021 Çarşamba

İnşaat İşçileri Ve Hastalık

 


İnşaat İşçileri Ve Hastalıklı Çalışma

Geçimlerini sağlayamama, sevdiklerini destekleyememe ve faturaları ödeyememe endişeleri, yeni bir araştırmaya katılan İngiliz inşaat işçilerinin çoğunun, işlerini tamamlayamayacak kadar hasta veya yaralı olduklarını bilmelerine rağmen, daha önce çalışmaya devam ettikleri anlamına geliyor. yeterince yüksek bir standart.

www.constructaquote.com adresindeki ekip, araştırmanın amaçları doğrultusunda 25 yaş ve üzeri toplam 2.384 yetişkinle anket yaptı. Katılımcıların her biri son beş yıldır inşaat sektöründe çeşitli farklı sektörlerde çalışmaktadır. Katılımcılar, farklı Birleşik Krallık bölgelerinin eşit dağılımından seçildi .

Tüm katılımcılardan başlangıçta, bir yaralanma veya hastalık geçirmeleri durumunda bir işverenden ödeme alma hakları olup olmadığını açıklamaları istendiğinde, neredeyse yarısı (%47) serbest, sözleşmeli ve/veya serbest meslek sahibi oldukları için alamayacaklarını söyledi. . Diğer %21'lik bir kesim ise mevcut işverenleriyle yürürlükte olan hastalık ödemesi kurallarından emin olmadıklarını itiraf etti.

Daha sonra, katılan bireylere, yeterince yüksek bir standartta çalışmalarını imkansız kılacağını bildikleri bir hastalık veya yaralanmadan muzdarip olmalarına rağmen, işe gelmekten hiç suçlu olup olmadıkları sorulmuştur. Ankete katılanların büyük çoğunluğu (%91) bunu daha önce en az bir kez yaptıklarını kabul etti. Daha sonra bu katılımcılara bir cevap listesi verildi ve formda olmamalarına rağmen çalışma kararlılıklarını açıklamak için kendilerine başvuranların tümünü seçmeleri istendi ve en yaygın cevaplar şu şekilde verildi:

  1. Faturalarımı ödeyecek kadar kazandığımdan emin olmam gerekiyordu- (%72)
  2. İşe gelene kadar ne kadar hasta olduğumu anlayamadım- (%61)
  3. Hastalanarak işimi kaybetme riskini almak istemedim- (%53)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder