2 Ocak 2022 Pazar

İnşaat Sıvı Çatı Kaplama

 


İnşaat Sıvı Çatı Kaplamanın Faydaları

Düz çatılardaki düşük eğim, sızıntılara eğilimli oldukları anlamına gelir. Doğrudan çatının altındaki gizli yapıları etkilediğinden, oluşan hasar uzun süre farkedilmeyebilir. Bu aynı zamanda onarımın son derece pahalı olduğu ve bina sakinlerini veya bina içindeki işletmeyi önemli ölçüde rahatsız edebileceği anlamına gelir.

Su geçirmez düz çatılara yardımcı olmak için çeşitli membranlar kullanılır, ancak bunlar genellikle çok fazla bakım gerektirir. Uygun bakım olmadan, yağmur suyunun nüfuz etmesine, ayrıca güneş hasarına ve mantar oluşumuna eğilimlidirler. Sonuç olarak, tuğlaların çürümesi veya üflenmesi, büyük bir masrafla çatının tamamının değiştirilmesi gerekebileceği anlamına gelir.

Birçok mal sahibi, düz çatılarda dayanıklı, kesintisiz su geçirmez bir yalıtım oluşturan bir süreç olan sıvı çatı kaplamanın faydalarını görmeye başlıyor Keçe ve katrandan farklı olarak, çok az bakım gerektirir, bu da iş zamanından ve paradan tasarruf sağlarken arıza riskini azaltır.

Örneğin sıvı kaplama uzmanı Tor Coatings, 25 yıla kadar su geçirmezlik garantisi veren ürünler sunuyor. Bu, önde gelen onay evi British Board of Agrément (BBA) tarafından onaylanmıştır, bu nedenle müşterilere uzun ömürlülük garantisi verilir.

Sıvı çatı kaplamalarının montajı da soğuk uygulandıkları için çok daha kolay ve güvenlidir. Bu, bu teknolojinin benimsenmesinin organizasyonu ve yürütülmesini daha hızlı ve daha ucuz hale getirir ve yağışa karşı erken direnç sağlar. Ve su geçirmez bir conta oluşturmalarına rağmen, bu ürünler herhangi bir yoğuşmanın kaçmasına izin vermek için nefes alabilir, bu nedenle iç nemin çatıya zarar verme olasılığı daha düşüktür.

Çeşitli yüzeyler için uygun olduklarından ve mevcut hasarı onarmak için kullanılabildiklerinden, sıvı kaplamalar çoğu düz çatı projesi için ideal seçenektir. Ayrıca, UV koruması ve ısı yalıtımı gibi diğer özelliklere sahip ürünler de mevcuttur, bu nedenle mal sahiplerinin taviz vermesi gerekmez.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder