6 Ocak 2022 Perşembe

EV İNŞA ETMEK

 

EV İNŞA ETMEDE ÖNCÜ OLAN NEDİR?

Mühendislik ve inşaat endüstrileri, deneyim ve geleneksel yöntemler kadar inovasyona ve yeni teknoloji biçimlerine de güveniyor.

İster belirli bir amaç için tasarlanmış tamamen yeni bir teknoloji biçimi, isterse mevcut yöntemlerde bir iyileştirme olsun, gelişmeler ev tasarımlarını daha verimli ve içinde yaşamamız için daha iyi ortamlar haline getiriyor. Sadece bir örnek olan aşağıdaki örneklere bir göz atın. yenilikçi bina çözümleri.

Kendiliğinden kapanan kapılar

 Kabul etmek üzücü, ancak modern evlerin zorla girme, vandalizm ve suç tehdidini azaltmak için katı güvenlik özellikleriyle tasarlanması gerekiyor. Birleşik Krallık hükümetinin yaptığı bir anket, yalnızca 2012'de 1,8 milyondan fazla hırsızlık suçunun meydana geldiğini ve rapor edilen 65.000'den fazla soygun vakası olduğunu tespit etti - çalışmanın tüm bulgularını burada bulabilirsiniz.

yalıtım

 İnşaat sektörünün, evleri daha verimli ve çevreye duyarlı hale getirmenin yeni ve yenilikçi yollarını bulması için baskı devam ediyor. Bu alandaki en büyük gelişmelerden biri de son yıllarda hızla gelişen yalıtımdır. Hükümet, İngiliz evlerinin %30'unun hiç yalıtımının olmadığını öne sürerken, bu, ülke genelinde enerji tüketimini önemli ölçüde azaltabilecek önemli bir iyileştirme alanıdır.

Günümüzde tercih edilen malzeme, duvar boşluklarını doldurmak için polistiren panellerin kullanıldığı Yalıtımlı Beton Çerçevedir (ICF). Bu paneller daha sonra betonla doldurulur. Bu yapım yöntemi hem ısı hem de ses açısından son derece verimli bir yalıtım şekli sunmanın yanı sıra, dış basınca dayanıklı daha sağlam bir yapı oluşturur.

Sıvı ve köpük yalıtımı da giderek daha popüler hale geliyor. Bu, mevcut boşluklara enjekte edilebilir, bu nedenle büyük inşaat çalışmalarına gerek kalmadan mevcut bir yapıya yapılacak etkili bir iyileştirmedir. Ayrıca yalıtım başlangıçta sıvı halde olduğu için boşluğu tamamen doldurarak duvarın tüm boşluğunun yalıtılmasını sağlar.

üçlü cam

 Çift camın verimliliğin zirvesi olduğu günleri hatırlıyor musunuz? Günümüzde, üçlü camlı evler inşa etmek giderek daha popüler hale geliyor. Evin içi ve dışı arasında fazladan bir yalıtım katmanı tutmanın yanı sıra, cam paneller arasındaki katmanlar artık hava yerine argon gibi gazlarla doludur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder