7 Ocak 2022 Cuma

ÇİFTLİĞİNİZİ NASIL GENİŞLETEBİLİRSİNİZ?

Çiftliğinizi biraz eğlenmek için denemek istediğiniz küçük bir hobi olarak başlamış olabilirsiniz ve şimdi bundan gerçekten keyif aldığınızı ve genişletmek istediğinizi fark etmiş olabilirsiniz, ancak bakmadan önce yapmanız ve satın almanız gereken bazı şeyler var. bu genişlemeyi yaratmak için.

  • Yeriniz Var mı – Çiftliğinizi genişletmenin, ek hayvanları barındıracak yeterli alana ve ekinlerinizi yetiştirebilmek için araziye sahip olmanız gerektiği anlamına geldiğini unutmayın. Bu alana sahip değilseniz, daha fazla alana sahip bir yere taşınmayı veya fazladan arazi kiralamayı düşünmeniz gerekebilir.
  • Hayvanlarınızı Barındırın – İster daha fazla inek, koyun veya başka sığır satın almak isteyin, isterse mevcut hayvanlarınız basitçe üremiş olsun, onlar için yeterli barınma alanınız olduğundan emin olmanız gerekir. Özellikle kış ayları yaklaşırken tarımsal yapı inşa etmek son derece önemlidir. Deneyimli çiftçiler geçmiş kışlardan ders alıyor ve şimdi soğuk aylarda sığırlarını korumak için daha büyük tarım binaları inşa ediyorlar.
  • Ekipman – Daha önce sadece bir veya iki ineğiniz varsa, onları elle mikrofona almış olabilirsiniz. Bununla birlikte, sahip olduğunuz inek miktarını artırmak istiyorsanız, otomatik bir sağım makinesine yatırım yapmak isteyebilirsiniz, aksi takdirde son derece zaman alıcı olacaktır. Benzer şekilde, çiftliğin günlük olarak çalışmasına yardımcı olmak için daha büyük veya daha fazla ekipmana ihtiyacınız olabilir.
  • Bir Yardım Eli – Bir çiftliği kendi başınıza işletmek zor olabilir, bu nedenle size yardım etmesi için birini işe almanız gerekebilir. Bir çiftlikte her şeyin bir programa göre yapılması gerektiğini ve ekstra eklemelerle çalışma sürenizin iki kat daha uzun olacağını unutmayın, böylece ihtiyacınız olduğunda bir yardım eli size biraz destek verebilir.
  • Yeterli Yeme Sahip Olun – Tüm hayvanlarınız için yeterli yeme sahip olduğunuzdan emin olmak çok önemlidir; sağlıklı olmalarını ve ihtiyaç duydukları besin maddelerini almalarını sağlamak en önemli şeydir. Unutmayın, hayvanlarınızı sağım için mi yoksa et için mi besliyor olun, en iyi sonuçları elde etmek ve paranızın karşılığını almanızı sağlamak için onlara iyi bakılması ve beslenmesi gerekir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder