20 Ocak 2022 Perşembe

İnşaatta sağlık ve güvenlik

Geleneksel ofis ortamlarında veya uzak ortamlarda çalışan beyaz yakalı çalışanlar belirli risklere açıkken, mavi yakalı çalışanlar günlük görevlerini yerine getirirken işyeri ile ilgili birçok riskle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun da ötesinde, dış mekan ayarları, atölyeler, depolar ve daha fazlası dahil olmak üzere birden fazla çalışma ortamına tabidirler.

Mavi Yakalı Çalışan Nedir?

Mavi yakalı işçiler, genellikle elleriyle çalışarak emek yoğun işler yaparlar. 'Mavi yaka' pozisyonları olarak sınıflandırılan birçok iş vardır. Bu pozisyonların tümü, resmi olarak eğitilmiş, sertifikalı ve yüksek vasıflı işçiler gerektirir. Mavi yakalı çalışma için gereken beceriler, bu işçilerin düzenli olarak çalıştıkları belirli mesleğe göre değişmektedir. Bazı tipik mavi yakalı işler madencilik, bakım, yenileme, inşaat ve montajı içerir.

Mavi Yakalı Çalışanlar İçin İşyeri Tehlikeleri

Endüstri ve mesleklerdeki mavi yakalı işçiler iki ana tehlike kategorisiyle karşı karşıyadır: fiziksel ve sağlıkla ilgili.

Fiziksel riskler arasında aşırı soğuk veya sıcak sıcaklıklar, hareketli ve düşen nesneler ve tehlikeli makineler bulunur. Yüksek yoğunluklu aydınlatma, sıkışan veya yuvarlanan nesneler, canlı elektrik bağlantıları, keskin kenarlar ve diğer tehlikeler de listede.

Sağlıkla ilgili riskler, kirli havaya, potansiyel olarak tehlikeli kimyasallara, radyasyona ve fiziksel olarak yoğun çalışmadan kaynaklanan kas-iskelet bozukluklarına maruz kalmanın neden olduğu riskleri içerir.

Uygun iş yeri güvenliği uygulamaları, personelinizin bu risklere maruz kalmasını en aza indirmenize yardımcı olur. Güvenli bir şekilde çalışmak, işinizi ve kârlılığınızı da korur. Optimum üretkenliği korur, devamsızlığı ve hastalık iznini azaltır. Ayrıca, çalışanlarınızın işte kazanılan yaralanmalar için işçi tazminatını talep etme olasılığı daha düşük olacaktır. Doğru poliçelere sahip olmak, genel olarak sigorta primlerinizi azaltabilir ve sonuçta yasal maliyetlerden tasarruf etmenize yardımcı olabilir


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder