30 Kasım 2021 Salı

Kapeks İnşaat Çalışanları

 


KAPEX İNŞAAT İLK ÇALIŞANINI TERFİ ETTİRİYOR


28 Kasım 2021 Pazar

Covid Sonrası İnşaat Sektörü

 


İNŞAAT SEKTÖRÜ COVID-19'DAN NASIL KURTULABİLİR

Birleşik Krallık'ta COVID-19 kısıtlamaları gevşemeye başladığında, şirketler gözlerini yeniden inşa etme görevine dikti. Ekonomi bir bütün olarak salgından zarar görürken, inşaat gibi bazı endüstriler bunu diğerlerinden daha fazla hissetti. Bu değişikliklerin ardından bazıları inşaat sektörünün nasıl toparlanabileceğini merak ediyor .

Birleşik Krallık'taki tipik inşaat projeleri , salgın sırasında kabaca %70 düştü . Ekonomi kükreyerek yeniden hayata dönse bile, o sarsıcı kaybın ardından toparlanmak zaman alacak. Sektör, pandemi öncesi olduğu gibi hemen çalışmaya devam edemez, ancak bu iyileşemeyeceği anlamına gelmez.

Birçok sektörde olduğu gibi, inşaat özellikle ilk birkaç ayda aynı görünmeyecektir. Şirketler, 2 metrelik sosyal mesafe politikası gibi yeni güvenlik kurallarına uymak zorunda kalacak. Sektör, bu yeni kriterleri karşılamak için iş akışını ayarlamak zorunda kalacak.

Yeni yönergeler uygulandığında çoğu site pandemi öncesi üretkenlik seviyelerine ulaşamayacak. Bu, birçok şirketin daha sıkı bütçelerle karşı karşıya kalacağı anlamına gelir, bu nedenle kurtarma bunu hesaba katmalıdır. Sektör, ayakta kalmak için sözleşme anlaşmazlıkları gibi maliyetli aksaklıklardan kaçınmaya odaklanmalıdır.

İnşaat sektörü, hem yeni hem de eski tüm gereksinimleri karşıladığından emin olmak için zaman ayırmalı, kademeli olarak toparlanmalıdır. Şimdi, her zamankinden daha fazla, işletmeler herhangi bir gecikme veya cezayı göze alamaz. Şirketler, minimum kesinti ile üstlenebilecekleri yeni projeler aramalı ve dikkatli bir şekilde ilerlemelidir.


27 Kasım 2021 Cumartesi

Konut İnşaat Projeleri

 


KONUT İNŞAATINDA ÇEVRESEL VERİMLİLİK

Genç, çekici ev hanımı, odadaki avizede kullanılmış LED ampulün yerini alıyor.

Ev sahipleri için, enerji maliyetleri önemli bir endişe kaynağı olmaya devam etmektedir. Enerji tüketiminde verimlilik eksikliği sadece çevre için kötü olmakla kalmaz, aynı zamanda yıllar içinde artan, sürünen bir maliyet faktörü haline gelebilir.

Enerji maliyetlerini en aza indirmek amacıyla, birçok ev sahibi, kapıları ve pencereleri kapatmak, odada değilken ışıkları kapatmak ve büyük hava sızıntısı olmamasını sağlamak gibi standart enerji tasarrufu davranışlarında bulunur. Ancak bu uygulamalar bazen yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, daha iyi bir sonuç elde etmenin yeni yollarını öğrenerek evinizin enerji verimliliğini artırmanın zamanı geldi.

Doğru Havalandırma ve Soğutma Sistemine Sahip Olun

Havalandırma, bir evde daha iyi enerji verimliliği elde etmenin harika bir yoludur. Uygun havalandırma olmadan içerideki hava durgunlaşabilir ve ek iklim kontrolü gerektirebilir. Ayrıca küf oluşumuna ve yapısal hasara neden olan yüksek nem ve ısı birikimi olasılığı da vardır.

Evlerde artan nemin kaynaklarından biri, havalandırma için kullanılan ancak bir kontrol sistemine sahip olmayan ve soğutma cihazları için daha yüksek enerji tüketimine neden olan hava kaçaklarıdır. Hava sızıntılarını kapatmak, bir evde enerji verimliliğini önemli ölçüde artırabilir. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra, sıradaki şey evin soğutma ve ısıtma sistemlerini iyileştirmektir.

Diğer bir faktör de uygun boyutta bir HVAC sistemine sahip olmaktır. Genel olarak, daha küçük evler, diğer HVAC sistemlerine kıyasla kanal gerektirmeyen bir PTAC klima ünitesi kullanılarak kolayca koşullandırılabilirken, daha büyük evlerin kanallı merkezi bir sisteme ihtiyacı olacaktır. Çoğu zaman, yeni veya yenilenmiş PTAC üniteleri de oldukça uygun fiyata alınabilir.


25 Kasım 2021 Perşembe

İnşaat Üretimleri

 


YENİ SİPARİŞLER VE İNŞAAT Üretimi

  • İnşaat üretimi, hem yeni işlerde (%2,7) hem de onarım ve bakımda (%3,4) artışların etkisiyle Eylül 2020'deki tüm iş serilerinde bir önceki aya göre %2,9 arttı; bu, art arda beşinci büyüme ayı, ancak o zamandaki en düşük artış.
  • Eylül 2020'deki inşaat çıktı seviyesi, yalnızca altyapı ve özel yeni konutların pandemi öncesi çıktı seviyelerinin üzerine geri dönmesiyle Şubat 2020'dekinin %7,3 altındaydı; Eylül 2020'deki diğer tüm iş türleri henüz toparlanmadı ve yeni kamu konutları Şubat 2020 seviyesinin en altında %29,4 ile.
  • Çeyreklik inşaat üretimi, 3. Çeyrek (Temmuz-Eylül) 2020'de 2. Çeyrek (Nisan-Haziran) 2020'ye kıyasla %41.7 gibi rekor bir artış gösterdi; bu, hem yeni işlerde (%40,8) hem de onarım ve bakımda (%43,4) kaydedilen üç aylık rekor büyümeden kaynaklandı.
  • 3. Çeyrek 2020'deki yeni işteki artış (%40.8), tüm yeni iş sektörlerindeki üç aylık rekor büyümeden kaynaklandı; En büyük katkı, 3. Çeyrek 2020'de, 2. Çeyrek 2020'ye kıyasla %84,4 büyüyen özel yeni konut oldu.
  • 3. Çeyrek 2020'deki onarım ve bakımdaki artış (%43.4), tüm onarım ve bakım sektörlerindeki rekor büyümeden kaynaklandı; En büyük katkı, 2. Çeyrek 2020'ye kıyasla 3. Çeyrek 2020'de %70,9 büyüyen özel konut onarım ve bakımı oldu.
  • Yeni siparişler, 2. Çeyrek 2020'deki %54.0'lık rekor üç aylık düşüşün ardından 3. Çeyrek 2020'de, 2. Çeyrek 2020'ye kıyasla %89.2 rekor bir artış gösterdi; bu rekor üç aylık büyümenin ardından yeni siparişler, geçen yılın aynı dönemine göre %0,6 artarak 2019'un 3. çeyreğiyle karşılaştırılabilir bir seviyeye döndü.
  • Üç aylık rekor yeni sipariş büyümesi (%89.2), yeni konutta %88.7 ve diğer tüm işlerde %89.4 büyümeden kaynaklandı; Kamuya ait yeni konutlar, 3. Çeyrek 2020'de, 2. Çeyrek 2020'ye kıyasla %1.8 düşüşle düşen tek sektör oldu.
  • Yıllık inşaat çıktı büyüme oranı Eylül 2020'de %0,4 idi.


İnşaat Sektörü İpuçları

 


İNŞAAT VE DİĞER ENDÜSTRİLER İÇİN KALICI İŞARETLEYİCİLER

Eğitim sektörü dışında kalıcı belirteçlerin ne kadar yararlı olduğunu merak ediyor musunuz?

Bu makalenin sonunda, çeşitli endüstrilerde kalıcı kalemlerin önemini anlatabileceksiniz. Ancak, tüm kalıcı marker ürünlerine uyan tek bir beden olmadığını da fark edeceksiniz.

Bu, hiçbir marker ürününün her endüstrinin taleplerini karşılayamayacağı anlamına gelir. Sonuç olarak, sektörünüzün özelliklerini ve ihtiyacınızı karşılayan en iyi ürünü anlamanız beklenir.

Bunu yapmanıza yardımcı olmak için, bu öğelerin çeşitli endüstrilerde kullanımını tartışacağımız için okumaya devam etmelisiniz.

Bu işaretler silinmez işaretler olarak da bilinir. Silinmez ile, onlarla yapılan yazıların silinmesinin zor veya imkansız olduğunu kastediyoruz.

Bunun nedeni, onları üretmek için kullanılan kimyasal özelliklerdir. Bu kimyasal bileşimler, endüstriye ve yazıtların üstesinden gelmek zorunda kalacağı zorluklara ilişkin bilgiye bağlı olarak erteler.

Örneğin inşaat sektöründekilerin beton, cam, fayans ve daha birçok yüzeyde kullanılabilen bir ürüne ihtiyacı var. Ayrıca bu tür markörlerin bu yüzeylerdeki neme karşı dayanıklı olması gerekir.

Yukarıda görüldüğü gibi göreceli olmasına rağmen, çeşitli endüstrilerde yapılan yazıtlar bir dereceye kadar zorlu koşullara maruz kalmaktadır. Sildirme baskısına rağmen bu yazıtların bozulmadan kalmasını sağlamak için kalıcı işaretler gereklidir.

Bu segmentte, kalıcı işaretleyicilerin kullanımından yararlanan bazı endüstrilerin üzerinden geçelim.

İnşaat sektörü terimi çok geniştir ve bu sektörde kullanılan ürünler de öyle. Örneğin, endüstrinin ayrılmaz bir parçası olarak tesisatçılar, ahşap üreticileri, kaynakçılar ve diğerleri gibi profesyonellerimiz var.


24 Kasım 2021 Çarşamba

İnşaat Sektörü ve Yeni Projeler

 


Yeni İnşaat Projelerinde Büyüme

İnşaat, pandemiden kurtulan ve büyüyen birkaç sektörden biridir. İzinli veya işsiz olan birçok insan işlerini inşaat sektörüne doğru çeşitlendirdi ve yeni bir başlangıç ​​yaptı. 

İnşaat işleri için tabela gibi baskı hizmetleri sağlayan bir şirket olan instantprint , 2020'de yaklaşık yarım milyon yeni işletmenin kayıt olduğunu ve bu sayının herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermediğini tespit etti. Çalkantılı iş ortamına rağmen, Birleşik Krallık'taki yetişkinlerin %18'i 2021'de bir iş kurmayı planlıyor.  

En popüler yeni işletme kayıtlarından bazıları inşaatta yatmaktadır. Aslında, 9.000'den fazla yeni bina geliştirme işletmesi ve 7.000'in yerel inşaatta bulunmaktadır. 

Ancak inşaat sektörü pandeminin sonuçlarından tamamen kurtulmuş değil. İlk karantinada, en büyük darbeyi yeni iş ve bakım işleriyle birlikte konut sektörleri büyük bir düşüş yaşadı. Ayrıca sadece 36 yeni köprü ve tünel inşaatı işletmesi vardı. Ancak bu, endüstrinin oldukça niş bir alanı olduğu için muhtemelen beklenen bir şeydir.

Neyse ki, inşaat sektörü oldukça hızlı bir şekilde toparlandı. 2020'de işletmenizi kaydettirmek için en popüler hafta 29 Haziran - 5 Temmuz arasıydı. Hayatın normale dönmeye başladığı ve barların yeniden açıldığı hafta olması da sürpriz değil. Salgının bittiğine dair artan güven nedeniyle yalnızca bu hafta 18.000'den fazla yeni işletme kaydoldu. 

2020'de kurulan işletmelerin dörtte biri Londra'da kayıtlı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, mega şehirler, Birmingham ve Manchester da işletme sahipleri arasında çok popülerdi.

İnşaat üretimi her ay %1.9 artarak, ilk tecrit darbesinden sonra yavaş ama emin adımlarla toparlanmasını sağladı. Tamir ve bakım %0,6 oranında düşmesine rağmen, yeni işlerdeki %3,5'lik artış bu düşüşü dengeledi. Kasım 2020, Nisan 2020'deki %40,7'lik endişe verici düşüşten bu yana art arda yedinci büyüme ayı oldu. 


23 Kasım 2021 Salı

Mülk İnşaat Yenilemesi

 


Mülk İnşaat Yenilemesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

2020'deki emlak piyasası dalgalanmaları arasında , birçok ev sahibi veya mülk sahibi olmak isteyen mülk sahipleri, emlak portföylerini genişletmek veya başlatmak için Damga Vergisi tatilinden yararlandı. Birçoğu, şimdi yenilemeye ihtiyaç duyacak olan bir çalmada tamirci üstlerini kapardı.

Pek çok kariyer sahibi ev sahibinin bileceği gibi, mülk yenilemeleri maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Bu zaman ve para, özellikle mülkünüzden gelir elde etmeye güveniyorsanız, ev sahiplerini nakit paraya sahip olana kadar hayati yenileme projelerini üstlenmekten alıkoyabilir.

Ancak, ilk kiracılarınız taşınmadan önce mülkünüzün tadilatını tamamlamak işletmeniz için son derece önemlidir. Geliri artırmaktan sigorta primlerini düşürmeye kadar, tadilatlarınızı bu yüzden en baştan almanız gerekiyor.

Mülk yenileme karlılık için neden bu kadar önemlidir

Birincisi, iyi bir bitişe ve iyi bir yalıtıma, ısıtmaya ve sıhhi tesisata sahip, iyi sunulmuş bir mülk daha fazla kiracı çekecektir. Bu da mülkleriniz için bir prim talep etmenizi sağlayarak işletmeniz için daha yüksek gelir elde etmenizi sağlayacaktır.

İkinci olarak, mülklerin yenilenmesi, kiracılarınız oturmadan önce mülkle ilgili herhangi bir yapısal sorunu çözmenize olanak tanır. Yani kiracılarınız güvende ve mutlu olacak, muhtemelen daha uzun süre kiralarında kalacaklar.

Üçüncüsü, bakımlı ve yenilenmiş mülklere sahip olmak, yıllar boyunca bakım ücretlerinden binlerce pound tasarruf etmenizi sağlar. Yenileme sırasında eski mülklerdeki sorunlarla uğraşmak uzun vadede çok daha uygun maliyetlidir.

Son olarak, mülkleriniz ne kadar yüksek standartta yenilenirse, ev sahibi sigorta primleriniz o kadar düşük olur. Bakımlı, modern ve yüksek özellikli mülklerin sigorta gerektiren büyük olaylara sahip olması olası değildir. Bu, paradan tasarruf etmenize ve umarım bu primleri yıldan yıla düşürmenize yardımcı olacaktır.


22 Kasım 2021 Pazartesi

İnşaat Şantiyesinde Baret

 


İnşaat Şantiyesinde Baretin Önemi

Birleşik Krallık'taki tüm ölümcül ve ölümcül olmayan yaralanmaların yüzde yirmisi kafa ile ilgilidir, ancak kafa koruması, kişisel koruyucu ekipman (KKD) satın alımlarının yalnızca yüzde üçünü oluşturur. [2]  Kafa koruması edinildiğinde, çalışanların yaklaşık dörtte biri, bir baretin son kullanma tarihinin aşılmasının koruyucu niteliklerini azaltabileceğinin farkında değildir. İngiltere'nin lider güvenlik şirketi Arco , kafa korumasını seçmenin, takmanın ve sürdürmenin önemi konusunda farkındalığı artırmak  için beyin hasarı derneği Headway ve  kafa koruma sistemi uzmanı Centurion ile güçlerini birleştiriyor  .

kafa travması, güçten düşürücü ve uzun süreli sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle kafa korumasının doğru şekilde takılması ve bakımının yapılması, yaşamı değiştiren yaralanmaların önlenmesinde kritik öneme sahiptir. Kask kabukları şok emici olacak şekilde tasarlanmıştır; ancak işçileri korumak için kullanılan malzeme özellikleri kimyasal saldırılara karşı da hassas olabilir. Çalışanların yarısından fazlası, yapıldığı malzemenin bütünlüğünden ödün vererek dayanıklılığını bilmeden azaltarak, kasklarına çıkartmalar ve etiketler yapıştırıyor veya yapıştırıyor. 

Güvenlik standartlarını korumak için, işçiler kontrol edilmemiş tüm etiketleri çıkarmalı ve baş koruma ekipmanlarını güvenli bir ortamda sterilize etmeli ve temizlemelidir. Ek olarak, işçiler güvenlik kasklarını veya baretlerini aşınma ve yıpranma belirtileri açısından denetlemeli ve güncel olduğundan emin olmalıdır.
Çoğu üretici, dış görünümden bağımsız olarak baretlerin her beş yılda bir değiştirilmesini önerir. Ancak, yüksek sıcaklıklara, kimyasallara veya güneş ışığına maruz kalma gibi aşırı ortamlarda aşırı aşınma ve yıpranma, ürünün ömrünü önemli ölçüde kısaltabilir. Güvenli kullanım için bir zaman çerçevesini değerlendirirken, çalışanlar kendi benzersiz ortamlarını dikkate almak için risk değerlendirmeleri yapmalıdır.

21 Kasım 2021 Pazar

İnşaat Projelerinin Korunması

 


İNŞAAT İŞİNİZİ NASIL KORURSUNUZ

İnşaat endüstrisinin , ekonomiye yılda 110 milyar sterlinden fazla katkıda bulunan ve toplam GSYİH'nın %7'sini oluşturan etkileyici bir şekilde Birleşik Krallık'taki büyük işletmeleri temsil ettiğine şüphe yok .

Bununla birlikte sektör, 2020'de koronavirüs pandemisinden (ikinci çeyrekte çoğu konut projesini geçici olarak kapatan) Brexit'in yarattığı devam eden baskıya kadar sayısız zorlu zorlukla karşı karşıya kaldı.

Bu yazıda, 2021'de inşaat firmanızı nasıl koruyacağınızı sorarken bu rakamların etkisini daha ayrıntılı olarak keşfedeceğiz.

İnşaat Firmaları 2020'de Nasıl Ücret Aldı

Bir CHAS anketine katılan 857 katılımcının %33,26'sı toplamda %20'ye varan bir ciro düşüşü ortaya çıkardı.

Bir başka 19.84% ciro% 50 kadar azalmıştır bildirmiştir 19.37% 50,% aşan gelir kayıp olduğunu gösterirken, 2020 yoluyla.

Tersine, sadece %1,28 cirolarının %50'den fazla arttığını öne sürdü,

sadece %6,42'si yıl boyunca gelirlerde herhangi bir artış olduğunu açıklamıştır.

İşletme sahipleri, Covid-19'u ve çeşitli etkilerini , özellikle ankete katılan tüm firmaların %42,24'ünü etkileyen seyahat ve ulaşım kısıtlamaları başta olmak üzere, ciro kaybındaki en büyük faktör olarak gösterdi.

Diğer bir %40,26'lık kısım ise artan işletme maliyetlerinden ve düşen talepten doğrudan etkilendi, bu da her iki taraftan da kar marjlarını daralttı ve her şirketin kârlılığı üzerinde sismik bir etki yarattı.

Tabii ki, bu tür faktörler Brexit'i çevreleyen belirsizlikle de artarken , Birleşik Krallık ile AB arasında bir Ticaret ve İşbirliği Anlaşmasının (TCA) duyurulması meselelere pek yardımcı olmadı.


20 Kasım 2021 Cumartesi

İnşaat Sağlık ve Güvenlik Klavuzu

 


İnşaatta Hijyene Odaklanma

İskoçya kısıtlamaları daha da hafifletmeye doğru ilerlerken,  İnşaat Sektörü Korona Virüsü (CICV) Forumu  daha zamanlı bir kılavuz yayınladı ve sektörü meslektaşları, müşterileri ve aileleri korumak için sağlık ve güvenliğe odaklanmaya çağırdı.

Eşsiz işbirliği, sektörün “henüz kontrolden çıkmadığını” söylüyor ve COVID-19 hala çok gerçek bir tehditken, her işçinin iyi hijyeni sürdürmede hayati derecede önemli bir rolü olduğu konusunda ısrar ediyor.

İskoçya, 9 Ağustos'ta kendi sözde "Özgürlük Günü" ile İngiltere'yi takip etmeye hazırlanırken, Forum, şirketlerin sağlık ve güvenliğe maksimum odaklanmayı sağlamak için standart işletim prosedürlerine (SOP) uymaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

“Hem profesyonel hem de kişisel hayatımızda kısıtlamaların daha da hafifletilmesine hazırlanırken, bu işbirliği ve işbirliği ruhu önümüzdeki haftalarda devam etmelidir.

"Hata yapma - COVID-19 hala çok gerçek bir tehdit ve henüz ormandan çıkmadık. Aşılar ancak bu kadar yardımcı olabilir ve sektörün sağlık ve güvenlik konusunda dikkatli olmaya devam etmesi hayati önem taşımaktadır.

"Hala 1 metre mesafeye sahip olacağız ve işletmeler, bir sonraki adımın ne olacağını görüşmek üzere İskoç Hükümeti ile görüşen kişiler arasında olacağımız en az 9 Ağustos'a kadar CICV Forum tarafından yayınlanan SOP'yi ve yerel rehberliği takip etmeye devam etmeli.

“Ayrıca, bu tür faaliyetler sırasında yanal akış testi, artan el yıkama ve çevre temizliği, yüz kaplama, yeterli havalandırma ve herhangi bir yakın faaliyetin mümkün olduğunca kısa tutulması dahil olmak üzere uygun azaltma yöntemlerinin uygulanması gerektiğini açıkça ortaya koyuyorlar.”


19 Kasım 2021 Cuma

İnşaatçılar Ve Müteahhitler

 


İNŞAATÇILAR VE MÜTEAHHİTLER BAŞI ÇEKİYOR

İnşaat sektöründeki sakatlayıcı beceri eksiklikleri karşısında, inşaatçılar ve müteahhitler, Birleşik Krallık İnşaat Haftası (UKCW) Yılın Rol Modeli ödülleri için yarışan her zamankinden daha yüksek rakamlarla, gelecek nesle ilham vermek için giderek daha fazla öncülük ediyor. 

Tüm inşaat sektörlerinden toplam 102 kişilik kısa listeden onlarca inşaatçı ve müteahhit, endüstri için rol model olarak seçildi ve mühendisler ve mimarların yanı sıra en çok girilen meslekler oldu. Hepsi, bu yılki Birleşik Krallık İnşaat Haftası  etkinliğinde 6 Ekim'de saat 15:00'te yapılacak ödül programının finaline kadar ilerleyecek  

Bunlar arasında Vistry Group'ta site yöneticisi olan Samantha Gillingham; Evans Excavation Ltd'de şirket müdürü olan Pamela Evans; Wates grubunda standart danışmanı olan Nicola Hodson; Balfour Beatty HPC Marine Works'te satın alma başkanı Lorraine Luck; Mace Group Ltd'de risk yöneticisi yardımcısı (sürdürülebilirlik) Louise Flatman; Ulusal Çatı Kaplama Müteahhitleri Federasyonu'nda eğitim müdürü ve teknik görevli olan Simon Dixon; SPI Piling Ltd'de genel müdür olan Alan Smith ve Composite Profiles'de genel müdür olan Mark Norton.  

UKCW Rol Modelleri ödül şeması  öğrenci ve üniversite temas programının yanı sıra herhangi bir yaş ve arka profesyoneller için bir kamu platformu sunan hem kişisel hem de daha geniş toplum yararı sağlar. Kariyerlerine nasıl geldiklerine, bunun gerektirdiği şeylere, şimdiye kadarki yolculuklarına ve yaptıkları işi neden sevdiklerine dair ilham verici hikayeler ve paha biçilmez deneyimler ağı kurmaları, öğretmeleri ve paylaşmaları için bir yol sunar. 


18 Kasım 2021 Perşembe

İnşaat Projelerini Geleceğe Taşıma

 


İNŞAAT İŞİNİZİ NASIL GELECEĞE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ

Bir inşaat işi yürütmek genellikle kolay bir iş değildir. Başa çıkılması gereken birçok zorluk ve yönetilmesi gereken projeler var. Bununla birlikte, birinin evler ve ofisler inşa etmekten alabileceği tatmin ölçülemez olabilir. Uzun süre iş hayatında kalabilmek için dikkate alınması gereken birkaç şey var.

Bir işi geleceğe hazırlamak kolay bir iş değil

Son pandemi gibi kontrolünüz dışında meydana gelen şeylerle işinizi geleceğe hazırlamak zor olabilir. Birkaç ay içinde dünyanın nasıl bir duruma geleceğini tahmin etmek imkansızdı ve işletme sahiplerinin uyum sağlamasını gerekli kıldı. Öte yandan, pandemi de büyüme için bir fırsat olabilir.

Birçok işletme artık çevrimiçi faaliyet gösteriyor

Kilitlenme, çevrimiçi olarak faaliyet göstermeye başlayan birçok işletmeyi dönüştürdü. İşletme sahiplerine dijital bir varlık gösterme ve müşterilerle çevrimiçi etkileşim kurma fırsatı vermek için birçok araç ve platform geliştirildi veya geliştirildi. Müşterileriniz ve iş ortaklarınızla etkileşim kurmanın ve onların sizinle kolayca bağlantı kurmasını sağlamanın yollarını bulmak, daha fazla iş anlaşması ve projesini güvence altına almanıza olanak sağlayabilir. 
 
İnşaat şirketinizi geleceğe hazır hale getirmek için yüksek kaliteli ekipmanlara yatırım yapın. Aletleri daha sağlam, daha güvenli ve kullanımı daha kolay hale getirecek ve kazaların ve yaralanmaların oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir. Doğru eğitim, çalışanlarınıza elektrikli aletleri nasıl kullanacaklarını ve ağır makineleri nasıl çalıştıracaklarını gösterecektir. Ayrıca çalışanlarınızın gelecekteki projeler için iyi hazırlanmasını sağlayabilir.

16 Kasım 2021 Salı

İnşaata Başlamadan Önce

 


İNŞAAT İŞİNİZE BAŞLAMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

Uzun bir süredir inşaat sektöründe çalışıyorsunuz - zanaatınızı geliştirdiniz, bir ton deneyim kazandınız ve muhtemelen yöneticilik seviyesine kadar yükseldiniz. Ve şimdi kendi inşaat şirketinizi kurarak ufkunuzu genişletmeye karar verdiniz.

Peki nereden başlıyorsunuz? İlk kez inşaat şirketi sahibi olarak bilmeniz gerekenler nelerdir ?

Bir şirket kurmak her zaman büyük bir adımdır. Öğrenilecek çok şey, yerine getirilmesi gereken çok sayıda yasal gereklilik ve tamamlanması gereken evrak işleri var. Hazırlanmanıza yardımcı olmak için, inşaat işinizi başlatmadan önce bilmeniz gereken her şeyi tartıştığımız bu kılavuzu sizin için geliştirdik.

Bir iş planıyla başlayın

Her başarılı girişim iyi bir iş planıyla başlar. Bir iş planı, vizyonunuzu kağıda dökmekten daha fazlasını yapar - tüm işi düşünmenize ve işin finansal açıdan mantıklı olduğundan emin olmanıza olanak tanır.

İş planınızın önemli bir parçası, işinizi nasıl yürüteceğinizi belirlemektir. iş yapısı.

İşletme yapısı, işletmenin nasıl kurulacağını, işletmenin sahibini ve işletmenin yasal yükümlülüklerini tanımlar. 

İNŞAAT İŞİNİZE BAŞLAMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

Kaynak 

Uzun bir süredir inşaat sektöründe çalışıyorsunuz - zanaatınızı geliştirdiniz, bir ton deneyim kazandınız ve muhtemelen yöneticilik seviyesine kadar yükseldiniz. Ve şimdi kendi inşaat şirketinizi kurarak ufkunuzu genişletmeye karar verdiniz.

Peki nereden başlıyorsunuz? İlk kez inşaat şirketi sahibi olarak bilmeniz gerekenler nelerdir ?

Bir şirket kurmak her zaman büyük bir adımdır. Öğrenilecek çok şey, yerine getirilmesi gereken çok sayıda yasal gereklilik ve tamamlanması gereken evrak işleri var. Hazırlanmanıza yardımcı olmak için, inşaat işinizi başlatmadan önce bilmeniz gereken her şeyi tartıştığımız bu kılavuzu sizin için geliştirdik.

Öyleyse hemen atlayalım!

İnşaat işine başlarken

Kaynak

Bir iş planıyla başlayın

Her başarılı girişim iyi bir iş planıyla başlar. Bir iş planı, vizyonunuzu kağıda dökmekten daha fazlasını yapar - tüm işi düşünmenize ve işin finansal açıdan mantıklı olduğundan emin olmanıza olanak tanır.

İş planınızın önemli bir parçası, işinizi nasıl yürüteceğinizi belirlemektir. iş yapısı.

İşletme yapısı, işletmenin nasıl kurulacağını, işletmenin sahibini ve işletmenin yasal yükümlülüklerini tanımlar. 

Bir inşaat işine başlarken düşünmek isteyebileceğiniz temel iş yapılarından bazıları şunlardır;

a. şahıs şirketi

Şahıs şirketi kurmak, işin sahibi olacağınız ve kendiniz yöneteceğiniz anlamına gelir. İşçi istihdam edebilir, reklam verebilir ve diğer şirketlerle teklifler için rekabet edebilirsiniz. Ancak, tek mal sahibi olarak, tek mal sahibi ve karar verici siz olacaksınız. 

Ayrıca şahıs şirketlerinin sahiplerinden ayrı tüzel kişilikler olmadığını ve sınırlı sorumluluğa sahip olmadıklarını belirtmek de önemlidir. Bu, işte herhangi bir şey olması durumunda kişisel varlıklarınızın riske maruz kalacağı anlamına gelir.


12 Kasım 2021 Cuma

Kazık başlığı nedir?

 

Kazık Başlığı Nedir?

Temel olarak, bir kazık başlığı kalın bir beton hasırdır. Bu mat, beton veya ahşap kazıklarda bulunabilir ve bu kazıklar, sağlam bir temel oluşturmak için dengesiz zemine veya yumuşak zemine çakılır. Beton kazık başlığı daha sonra binanın tüm yükünü dağıtacaktır.

Kazık başlıklarının boyutları, yükler ve yapının ve temelin bağlantılarının düzenlenmesi ile belirlenir. Kazık başlığının şekli, grup içindeki kazık sayısı ve kazıkların her biri arasındaki boşluk ile belirlenir.

Kazık başlığının derinliği de bir dizi belirleyici faktöre sahiptir. Bu faktörler arasında delme makası, kazık ankrajı, toprağın büzülmesi ve şişmesi, don miktarı ve yeraltı suyu seviyesi yer alır.

Kazık başlıkları ayrıca ikincil takviyeler kullanır, böylece kazıklar her bir başlıktan dışarı doğru hareket etmez. İkincil donatılardan biri, kazık başlığının alt kısmındadır ve boyuna donatının çevresinden geçer. Diğeri ise yığınların başında yön değiştiriyor.

Kazık başlığı tasarlamanın en iyi yollarından biri, mükemmel bir tasarım aracı olan SAFE'dir. SAFE'de hav başlığı tasarlamanın altı adımı vardır ki bu, başlıkların önemi göz önüne alındığında çok fazla değildir.


11 Kasım 2021 Perşembe

camlama nedir?

İnşaat dünyasında cam, camın pencerelere, kapılara veya diğer herhangi bir sabit açıklığa yerleştirilmesini ifade eder. Cam, yapı içindeki herhangi bir cam veya herhangi bir cam parçasının bir kanat veya çerçeve içine yerleştirilmesi olarak ifade edilebilir. Camdan bahsetme şekliniz, bir proje içindeki belirli bir parçadan mı yoksa tüm projenin kendisinden mi bahsettiğinize bağlı olacaktır.

Cam Yöntemleri

Kuru Sırlı Yöntem

Kauçuk contalar veya yapısal bantlar genellikle kuru camlama için kullanılır ve bu elemanlar, camlı elemanın her iki tarafında çok önceden yerinde sıkıştırılır. Paneller daha sonra kullanılan sisteme bağlı olarak ya içeriden ya da dışarıdan camlanır.

Islak Sırlı Yöntem

Pencere paneli yerine yerleştirilmeden önce alüminyum çerçeveye yapısal silikon gibi bir yapıştırıcı madde uygulanır. Silikon, panel ile çerçeve arasında bir bağ oluşturur ve bu çalışma en iyi şekilde tozun minimum düzeyde olduğu yerlerde yapılır. Bunun nedeni, herhangi bir toz, yapıştırıcının olması gerektiği gibi çalışmasını engelleyecektir.

Sivri Destek Cam Sistemleri Yöntemi

Sivri destek cam sistemi 1960'lardan bu yana oldukça iyi çalıştı ve bazı ayarlamalar yapılmış olsa da temel konsept hala aynı. Temperli camın içinde delikler vardır ve bu delikler cıvataları takmak için kullanılır. Bu yöntemin dezavantajı, cıvataların görüşte engellere neden olması ve görsel olarak göze çekici gelmemesidir.

Kablo Ağı Yöntemi

Kablo ağı adı verilen camlama yöntemi oldukça maliyetli olabilir ve düzgün bir şekilde döşenmesi çok zaman alabilir. Ancak sonuçlar, her bina için muhteşem manzaralar ve lüks bir görünüm sunar.

Çift Cidarlı Duvar Yöntemi

Çift cidarlı duvar oldukça karmaşık camlama yöntemidir ve iki kat cam veya cepheden oluşur. İki katman arasındaki boşluk, daha sonra bina boyunca havalandırılan sıcak hava oluşturmak için güneşten gelen enerjiyi kullanır.