28 Kasım 2021 Pazar

Covid Sonrası İnşaat Sektörü

 


İNŞAAT SEKTÖRÜ COVID-19'DAN NASIL KURTULABİLİR

Birleşik Krallık'ta COVID-19 kısıtlamaları gevşemeye başladığında, şirketler gözlerini yeniden inşa etme görevine dikti. Ekonomi bir bütün olarak salgından zarar görürken, inşaat gibi bazı endüstriler bunu diğerlerinden daha fazla hissetti. Bu değişikliklerin ardından bazıları inşaat sektörünün nasıl toparlanabileceğini merak ediyor .

Birleşik Krallık'taki tipik inşaat projeleri , salgın sırasında kabaca %70 düştü . Ekonomi kükreyerek yeniden hayata dönse bile, o sarsıcı kaybın ardından toparlanmak zaman alacak. Sektör, pandemi öncesi olduğu gibi hemen çalışmaya devam edemez, ancak bu iyileşemeyeceği anlamına gelmez.

Birçok sektörde olduğu gibi, inşaat özellikle ilk birkaç ayda aynı görünmeyecektir. Şirketler, 2 metrelik sosyal mesafe politikası gibi yeni güvenlik kurallarına uymak zorunda kalacak. Sektör, bu yeni kriterleri karşılamak için iş akışını ayarlamak zorunda kalacak.

Yeni yönergeler uygulandığında çoğu site pandemi öncesi üretkenlik seviyelerine ulaşamayacak. Bu, birçok şirketin daha sıkı bütçelerle karşı karşıya kalacağı anlamına gelir, bu nedenle kurtarma bunu hesaba katmalıdır. Sektör, ayakta kalmak için sözleşme anlaşmazlıkları gibi maliyetli aksaklıklardan kaçınmaya odaklanmalıdır.

İnşaat sektörü, hem yeni hem de eski tüm gereksinimleri karşıladığından emin olmak için zaman ayırmalı, kademeli olarak toparlanmalıdır. Şimdi, her zamankinden daha fazla, işletmeler herhangi bir gecikme veya cezayı göze alamaz. Şirketler, minimum kesinti ile üstlenebilecekleri yeni projeler aramalı ve dikkatli bir şekilde ilerlemelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder