24 Kasım 2021 Çarşamba

İnşaat Sektörü ve Yeni Projeler

 


Yeni İnşaat Projelerinde Büyüme

İnşaat, pandemiden kurtulan ve büyüyen birkaç sektörden biridir. İzinli veya işsiz olan birçok insan işlerini inşaat sektörüne doğru çeşitlendirdi ve yeni bir başlangıç ​​yaptı. 

İnşaat işleri için tabela gibi baskı hizmetleri sağlayan bir şirket olan instantprint , 2020'de yaklaşık yarım milyon yeni işletmenin kayıt olduğunu ve bu sayının herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermediğini tespit etti. Çalkantılı iş ortamına rağmen, Birleşik Krallık'taki yetişkinlerin %18'i 2021'de bir iş kurmayı planlıyor.  

En popüler yeni işletme kayıtlarından bazıları inşaatta yatmaktadır. Aslında, 9.000'den fazla yeni bina geliştirme işletmesi ve 7.000'in yerel inşaatta bulunmaktadır. 

Ancak inşaat sektörü pandeminin sonuçlarından tamamen kurtulmuş değil. İlk karantinada, en büyük darbeyi yeni iş ve bakım işleriyle birlikte konut sektörleri büyük bir düşüş yaşadı. Ayrıca sadece 36 yeni köprü ve tünel inşaatı işletmesi vardı. Ancak bu, endüstrinin oldukça niş bir alanı olduğu için muhtemelen beklenen bir şeydir.

Neyse ki, inşaat sektörü oldukça hızlı bir şekilde toparlandı. 2020'de işletmenizi kaydettirmek için en popüler hafta 29 Haziran - 5 Temmuz arasıydı. Hayatın normale dönmeye başladığı ve barların yeniden açıldığı hafta olması da sürpriz değil. Salgının bittiğine dair artan güven nedeniyle yalnızca bu hafta 18.000'den fazla yeni işletme kaydoldu. 

2020'de kurulan işletmelerin dörtte biri Londra'da kayıtlı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, mega şehirler, Birmingham ve Manchester da işletme sahipleri arasında çok popülerdi.

İnşaat üretimi her ay %1.9 artarak, ilk tecrit darbesinden sonra yavaş ama emin adımlarla toparlanmasını sağladı. Tamir ve bakım %0,6 oranında düşmesine rağmen, yeni işlerdeki %3,5'lik artış bu düşüşü dengeledi. Kasım 2020, Nisan 2020'deki %40,7'lik endişe verici düşüşten bu yana art arda yedinci büyüme ayı oldu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder