11 Kasım 2021 Perşembe

camlama nedir?

İnşaat dünyasında cam, camın pencerelere, kapılara veya diğer herhangi bir sabit açıklığa yerleştirilmesini ifade eder. Cam, yapı içindeki herhangi bir cam veya herhangi bir cam parçasının bir kanat veya çerçeve içine yerleştirilmesi olarak ifade edilebilir. Camdan bahsetme şekliniz, bir proje içindeki belirli bir parçadan mı yoksa tüm projenin kendisinden mi bahsettiğinize bağlı olacaktır.

Cam Yöntemleri

Kuru Sırlı Yöntem

Kauçuk contalar veya yapısal bantlar genellikle kuru camlama için kullanılır ve bu elemanlar, camlı elemanın her iki tarafında çok önceden yerinde sıkıştırılır. Paneller daha sonra kullanılan sisteme bağlı olarak ya içeriden ya da dışarıdan camlanır.

Islak Sırlı Yöntem

Pencere paneli yerine yerleştirilmeden önce alüminyum çerçeveye yapısal silikon gibi bir yapıştırıcı madde uygulanır. Silikon, panel ile çerçeve arasında bir bağ oluşturur ve bu çalışma en iyi şekilde tozun minimum düzeyde olduğu yerlerde yapılır. Bunun nedeni, herhangi bir toz, yapıştırıcının olması gerektiği gibi çalışmasını engelleyecektir.

Sivri Destek Cam Sistemleri Yöntemi

Sivri destek cam sistemi 1960'lardan bu yana oldukça iyi çalıştı ve bazı ayarlamalar yapılmış olsa da temel konsept hala aynı. Temperli camın içinde delikler vardır ve bu delikler cıvataları takmak için kullanılır. Bu yöntemin dezavantajı, cıvataların görüşte engellere neden olması ve görsel olarak göze çekici gelmemesidir.

Kablo Ağı Yöntemi

Kablo ağı adı verilen camlama yöntemi oldukça maliyetli olabilir ve düzgün bir şekilde döşenmesi çok zaman alabilir. Ancak sonuçlar, her bina için muhteşem manzaralar ve lüks bir görünüm sunar.

Çift Cidarlı Duvar Yöntemi

Çift cidarlı duvar oldukça karmaşık camlama yöntemidir ve iki kat cam veya cepheden oluşur. İki katman arasındaki boşluk, daha sonra bina boyunca havalandırılan sıcak hava oluşturmak için güneşten gelen enerjiyi kullanır.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder