31 Ocak 2022 Pazartesi

İnşaat projelerinin gecikme sebepleri

İnşaat projeleri, kesin teslim tarihleri ​​göz önünde bulundurularak tasarlanır, ancak sektörde çalışan herkes, bunların gerçek kurallardan çok yönergeler olduğunu anlar. Sonuç olarak, birkaç şey ortaya çıkabilir ve gecikmelere neden olabilir.

En yaygın sebepler

1. Bütçe Çatışmaları

Bütçe uyuşmazlıkları, inşaat projelerinin ertelenmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Hiç kimse ödeme almıyorsa çalışmaz, ancak işler tahsis edilen harcama planını aşmaya başlarsa müşteri başlangıçta planlanandan daha fazlasını ödemek istemez. Bir projenin bütçeyi ne zaman aşmaya başlayacağını genellikle tahmin edebilirsiniz, ancak öngörülemeyen zorluklar işleri zorlaştırabilir. Bu, müteahhitleri ve müşterileri her iki tarafın da birlikte yaşayabileceği bir çözüm geliştirmek için çabalıyor.

2. İşçi Kıtlıkları

Takımınızın kadrosunu doldurmak için yeterli krampon bulmakta zorlanıyorsanız, yalnız değilsiniz. İnşaat sektöründe 404.000 açık pozisyon var ve bu işgücü açığı ülke geneline yayılıyor. Emeklilik yaşına ulaşan yaşlı işçilerden inşaat kariyeriyle ilgilenmeyen genç işçilere kadar birçok faktörden kaynaklanır.

Gençler, uzun saatler ve sağlıksız bir iş/yaşam dengesi ile gelen genellikle mevsimlik işlerden memnun değiller. İşi tamamlayacak bir ekibiniz yoksa gecikmeler artmaya başlar. İşgücü kıtlığı, işyerinde bir yaralanmadan sonra veya çalışanların kullanmak için hasta zamanları olmadığı ve kendilerini hasta hissettiklerinde işe geldikleri için işyerinde bir hastalık yayıldığında da olabilir.

3. Taşeron Zorlukları

Taşeronlar inşaat sektöründe değerli bir kaynaktır, ancak aynı zamanda en büyük zorluklarınızdan biri olabilirler. Dünyanın tüm zamanını ve parasını teklifleri gözden geçirmek ve taşeronlarla görüşmek için harcayabilirsiniz, ancak bazen sorunlu bir tanesi çatlaklardan geçip işleri tıkayabilir. Forklift veya diğer ağır ekipmanların direksiyonuna geçen vasıfsız veya eğitimsiz bir operatör, yaralanma veya ölüme neden olduktan sonra çalışma alanınızı potansiyel olarak kapatabilir. 2017 yılında forklift kazaları 74 ölüme ve 9.000'den fazla ölümcül olmayan yaralanmaya neden oldu.

4. Çevresel Konular

Bazen Tabiat Ana bizden en iyisini alır. Sektörde ne kadar süredir çalışıyor olursanız olun, henüz kimse havayı nasıl kontrol edeceğini öğrenemedi. Şiddetli yağmur, şiddetli gök gürültülü fırtınalar, kasırgalar, hortumlar ve diğer doğal afetler bir inşaat projesini geciktirebilir. Bazı durumlarda, onarılması zaman alacak ve işleri daha da geciktirecek ciddi hasarlara da neden olabilirler.


 

30 Ocak 2022 Pazar

İnşaat Projelerinin Yeni Bölgesi

 


İnşaat Projelerinin Güneye Yönelmesi

İnşaat projesi gecikmeleri hem sinir bozucu hem de maliyetlidir - ancak aynı zamanda inanılmaz derecede yaygındır. Aslında o kadar yaygın ki, genel müdürler artık bir projenin program dışı mı yoksa bütçe dışı mı sapacağını sormuyor , ne kadar diye soruyorlar?

Büyük ölçekli inşaat ve altyapı projeleri, birbirine bağlı birçok görev ve hareketli parça içeren karmaşık bir çizelgeleme içerir. Proje ne kadar büyük ve karmaşık olursa, inşaat gecikmeleri ve aksilik riski o kadar yüksek olur.

Aslında, zaman çizelgesini veya bütçesini aşan bir proje, bunu başaran bir projeden daha yaygındır. McKinsey tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, tüm kategorilerdeki varlıkların inşasına baktığında , büyük projelerin (sınıfına bakılmaksızın) tamamlanmasının genellikle başlangıçta tahmin edilenden %20 daha uzun sürdüğünü ve genellikle bütçeyi %80'e kadar aştığını belirlediler.

Tahmin edebileceğiniz gibi, bunun GC'ler ve geliştiriciler için önemli mali sonuçları vardır. Özellikle büyük inşaat projelerinin getirileri tahmin edilemez olabilir ve genellikle harcanan zaman ve emek için oldukça düşüktür.

Büyük ölçekli inşaat için en yaygın (ve en etkili) tuzak gerçekçi olmayan bir zaman çizelgesidir. Zamanlama baştan yanlış hizalandığında veya daraltıldığında, gecikmeler tamamlanmaya kadar tüm zaman çizelgesi boyunca kartopu yapacak ve projenizi tamamen yoldan çıkaracaktır. Geçmişte, proje çizelgeleme çoğunlukla manuel içgörü ve hesaplamalara dayanıyordu, bu da tamamlanması veya ayarlanması aylarca ortak çalışma gerektirebilir - ancak bugünün GC'leri inşaat programlarını dinamik olarak ayarlamak için daha gelişmiş dijital araçlardan yararlanabilir.

Doğru bir teklif, bir bütçeyi korumak için uzun bir yol kat ederken, bilge bir adam bir keresinde "bir tahmin yalnızca yazıldığı anda geçerlidir" demişti. Proje anlayışı ile nihai tamamlama arasında geçen süre, bir bütçenin korunması söz konusu olduğunda büyük bir zorluk teşkil eder. Bireysel faktörlerin (artan malzeme maliyetleri gibi) tahmin edilmesi imkansız olsa da, dijital kayıtları zamanında ve doğru tutmak, GC'lerin kontrolden çıkmadan önce hızla artan maliyetleri yakalamasına ve buna göre eylem planlarını ayarlamasına veya değiştirmesine yardımcı olabilir.


26 Ocak 2022 Çarşamba

Mükemmel İnşaat Zemini

 


Mükemmel İnşaat Zemini Nasıl Bulunur

Bir fabrika müdürü olarak, kemerinizin altında, üretim yönetimi, süreçleri düzene sokma, sağlık ve güvenlik yönergelerine uyulduğundan emin olma ve çalışanları üretken ve mutlu tutmak, bunlardan birkaçı var.

Ancak fabrikanın bakımı ve bakımı, başarılı fabrika yöneticilerinin ele alması gereken bir konudur, çünkü kötü çalışma koşulları yalnızca verimliliği etkileyen çalışan memnuniyetsizliğine yol açmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık ve güvenlik açısından da tehlikeli olabilir.

Parmaklarımızın ucunda bir sürü bilgi varken, fabrikanızı güncellerken ve bakımını yaparken, özellikle de yeni bir döşeme için eski zemin hazırlığı söz konusu olduğunda ve fabrika döşemesi gibi şeyler seçerken belirli ürünler ve hatta markalar arasında karar vermek zor olabilir . Ancak, doğru sorularla bu arama çok daha kolay hale getirilebilir. 

Bu nedenle, fabrikanız için yeni zemin kaplaması seçerken sorulacak önemli soruların bir listesini derledik, böylece mükemmel fabrika zemin kaplamasını bulmak söz konusu olduğunda herhangi bir hata yapmazsınız. Total Floor Care'de doğru döşemeyi seçin .

  • Fiyat – Bu, şüphesiz fabrika yöneticilerinin fabrikaları veya depoları korurken veya güncellerken düşünmesi gereken ilk şeydir. Daha düşük fiyatlar için kaliteden ödün vermeyen bir döşeme çözümüne ihtiyacınız var.
  • Dayanıklılık – Fabrikalarda ağır makine kullanımı ve ayak sesi normaldir, bu nedenle bu basınçlarla başa çıkabilecek, yorgunluğu azaltacak ve zamana dayanabilecek bir zemine ihtiyacınız vardır.
  • Sağlık ve Güvenlik  – Faktör zeminlerde çalışan ve makine güvenliği çok önemlidir, kaymaya dayanıklı, CE onaylı ve yangın geciktirici bir fabrika zemin kaplama çözümüne ihtiyacınız vardır .
  • Çeşitlilik – Zemininizin rengi ve markası, fabrikanızın görünümü ve hissi üzerinde büyük bir etki yaratabilir. Ne tür bir döşemenin maksimum değer katacağını düşündüğünüzü ve marka bilinci oluşturmanın gerekip gerekmediğini düşünmelisiniz.
  • Güvenilirlik  – Kaliteli ürün malzemeleri ve üretim süreçleri kullanan, garanti ve mükemmel müşteri memnuniyeti sunan saygın bir döşeme şirketinden satın almak istiyorsunuz.
  • Kurulum – Fabrikanızın bakımı ve yükseltilmesi, herhangi bir iş sürecinden uzaklaşmamalıdır, bu nedenle kurulumu hızlı ve kolay olan ve üretiminizi etkilemeyen bir döşeme seçeneği düşünmeniz gerekir.


24 Ocak 2022 Pazartesi

İnşaatın Liderleri

 


İnşaatın Kadın Liderleri


Geçen yıl İnşaat Dalışı , 800'den fazla okuyucu adaylığı arasından seçilen İnşaat Şampiyonları serimizde endüstrinin en iyi kadın liderlerinden düzinelercesine ışık tuttu . Bu yılki İnşaatta Kadınlar Haftası, 6-12 Mart tarihleri ​​arasında, öne çıkaracağımız yeni bir liderler grubu arıyoruz.  

Ticari inşaat sektörünü şekillendirmek için çalışan kadınları belirlemek için yardımınıza ihtiyacımız var. Lütfen kendinizi veya bir meslektaşınızı bu yılki kadın rol modelleri kapsamına dahil etmek için aday gösterin. Kategoriler Yükselen Yıldızları, Mentorları, Esnaf Kadınları ve diğerlerini içerir. Aşağıdaki formda, kısa bir kompozisyonda adayınız hakkında kapsamlı bilgi vermeniz istenecektir.

Bir editör paneli tarafından seçilen adaylar, İnşaat Dalışı haber bülteninde ve İnşaatta Kadınlar Haftası sırasında web sitesinde bir söz alacaklar. 

Aşağıdaki kısa anketi doldurun ve inşaat sektörünün öne çıkan kadınlarının başarıları ve yetenekleri hakkında bize bilgi verin. Geçen yılki giriş çağrısından tekrarlanan girişler kabul edilecektir. Projelerin işlerliğini ve programa uygun olmasını sağlamak için müteahhitlerin vasıflı işçileri en iyi şekilde nasıl çekecekleri, işe alacakları ve elde tutacakları konusunda tavsiyeye ihtiyaçları var.

  • Teknoloji, istikrar, Gen Z'yi ticaret boru hattından geçirebilir
  • Gazilerin inşaat işlerine nasıl çekileceği konusunda Hardhats direktörüne Yeni Kasklar
  • Rapor: 2057 yılına kadar 2,7 milyon inşaat işi otomatikleştirilebilir


22 Ocak 2022 Cumartesi

Endüstriyel Gürültü Kontrol Çözümleri


Bir çalışma ortamında, dikkat dağınıklığını önlemek ve güvenliği artırmak için gürültü seviyelerini azaltmak bir önceliktir. Son on yıldır Flexshield, kaliteli gürültü kontrolü ve ses yalıtımı ürünleri ve hizmetlerinin yanı sıra kapsamlı bir güvenlik ve işletim çözümleri yelpazesi sağladı ve kendi alanında pazar lideri haline geldi.

Endüstriyel gürültü kontrolü, Flexshield'in ürün hattının belkemiğidir. Avustralya'nın önde gelen endüstriyel gürültü kontrolü ve çevresel gürültü kontrolü ürünleri üreticisi, tedarikçisi ve kurulumcusu olarak, şirketin bu alandaki mühendislik uzmanlığı, bir dizi yenilikçi ses geçirmez ürün geliştirmesine yol açmıştır. Bir işyerinde bu tür ürünler, işitme kaybı, sosyal izolasyon ve yaşam kalitesi kaybının yanı sıra devamsızlık ve üretkenliğin azalmasına yardımcı olabilir - sonuçta, işyerinde yaralanma ve kaza olasılığını bile azaltabilirler.

Gürültü kontrol ürünleri

Gürültü kontrol ürünlerine bir örnek, fabrikaları ve işyerlerini etkili bir şekilde bölmek için Flexshield'in akustik / gürültü kontrol duvarlarıdır, üretim / üretim alanları ve örneğin bir ofis veya sevk alanı arasında “sessiz alanlar” yaratır. Bu tür ürünler, yaşam alanları ile bir elektrik santrali gibi gürültü kaynağı arasına stratejik olarak ses geçirmez bir duvarın yerleştirildiği maden kamplarında kullanılabilir. Gürültü kontrolü, komşu sakinleri ve hayvanları rahatsız eden aşırı gürültünün önlenmesine de yardımcı olabilir ve şirketlerin çevrelerine minimum etkiyle çalışmalarını sağlar. Bariyerler, yerleşim alanlarındaki trafik gürültüsünü azaltmak için tasarlanabilir.

Flexshield için heyecan verici bir gelişme, inşaat sahaları için esnek geçici bariyerlerin kullanılmasıdır. Evenden, şirketin şu anda çeşitli sitelerde faaliyet göstermelerini sağlamak için araştırma ve geliştirme üzerinde çalıştığını söyledi. İki metre yüksekliğe kadar mevcutturlar ve rüzgar yükünü ve dört metre yüksekliğe kadar olan özellikleri karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Evenden, “Şu anda bizim için heyecan verici bir proje” diyor.

Flexshield ayrıca Sonicsorber adında bir akustik köpük geliştirmiştir. Ses emici polyester köpük, akustik olarak ayarlanmış, yanmaz, ses emici kaplama ve çevre dostu akustik polyester yünden oluşur. Kaplama yanmazdır ve 550ºC'ye kadar yüksek sıcaklık direncine sahiptir. Sonicsorber, geleneksel yanmaz malzemelerin akustik özelliklerinin çok az olması veya hiç olmaması nedeniyle tasarlanmıştır. Buna karşılık, Sonicsorber, düşük ve orta frekanslarda ses emilimini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır. Köpük ayrıca hem sıcak hem de nemli koşullarda son derece dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır ve ürüne, geleneksel cam elyafı bazlı ve hidrolize dayanıklı olmayan akustik köpük malzemelerine kıyasla müşteriler için uzun bir hizmet ömrü sağlar. Sonicsorber, jeneratör muhafazaları, deniz makine daireleri gibi uygulamalar için kullanılabilir.

 

21 Ocak 2022 Cuma

İnşaat Projeleri ve Saha Güvenliği

 


İnşaat Projeleri ve Saha Güvenliği

Sabah ilk iş işe gitmek için yola çıktığımızda çoğumuz günümüzü önceden planlamış oluyoruz. Son dakika gibi olağandışı bir durum ortaya çıkmadıkça, işimizde kaç saat olacağımızı ve ne zaman döneceğimizi tahmin edebiliriz. Trajik bir şekilde, bazı sektörlerde herkes eve zamanında varamıyor.
Bu yılın başlarında, Sidney merkezli bir inşaat şirketi ve yöneticisi, 2014 yılında bir duvar ustasının ölümü nedeniyle toplam 500.000 doların üzerinde para cezasına çarptırıldı. Olay, Güney Sidney'de bir banliyö olan Hurstville'deki bir şantiyede meydana geldi. 55 yaşındaki duvar ustası, bölgedeki beton levhaya sabitlenmemiş kontrplak kaplı bir delikten beş metre düştü. Bunun sonucunda başından ağır yaralanan duvarcı, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kendini işine adamış birçok çalışanı için inşaat sektörü, yüksek riskli mesleklerle bağlantılı sayısız tehlikeye sahiptir. SafeWork Avustralya'nın İşle İlgili Travmatik Yaralanma Ölümleri'ne göre, inşaat en tehlikeli 10 iş listesinde üçüncü sırada yer alıyor ve yalnızca tarım, ormancılık ve balıkçılık birinci sırada ve nakliye, depolama ve depolama ikinci sırada yer alıyor. Tahmini 1.026.000 işçiyle Avustralya'nın inşaat sektörü 11.535 ciddi yaralanma (2013-14) ve 31 ölüm gördü.

Avustralya genelinde şantiye kaynaklı ölümlerin sayısı yıllar içinde düşse de - örneğin 2012'de 30'dan 2013'te 19'a - şantiyelerde ölümler hala meydana geliyor. Sebepler, yükseklikten düşmelerden araç çarpışmalarına, elektrikle temasa, hareketli nesnelerin çarpmasına veya düşen nesnelerin çarpmasına, karayolu dışındaki araçların devrilmesine ve hatta boğulmaya kadar uzanır. Ve şantiyede meydana gelen ölümlerin yüzde 40'ından araç çarpışmaları sorumluyken, ölümlerin yüzde 28'inden yüksekten düşme sorumludur, bu üzücü bir istatistik ve inşaat tarihindeki en büyük ikinci para cezasının arkasındaki son neden. Yeni Güney Galler.

500.000 doların üzerinde para cezası

New South Wales, SafeWork (NSW) Bölge Mahkemesinin müteahhit aleyhine verdiği kararda, olay yerindeki müfettişlerin, açıklığın karşısında bir ahşap kalas ve penetrasyonu kısmen kapatan bir kontrplak parçası olmasına rağmen, her iki bölümde de bulunmadığı belirtildi. çivilenmiş veya sabitlenmiş. Yüklenicinin olaydan önce bir Saha Güvenliği Yönetim Planı ve İSG Yönetim Planı olmasına rağmen, “bu planlar, bir kişinin güvenli olmayan bir penetrasyondan düşme riskini ele almıyordu. Bu riski ele almak için başka hiçbir prosedür veya sistem mevcut değildi. Tesislere girişler için planlanan veya fiili kontrol önlemlerini kaydetmek için herhangi bir prosedür mevcut değildi”, 11 Nisan 2016 tarihli kararda belirtildi.


20 Ocak 2022 Perşembe

İnşaatta sağlık ve güvenlik

Geleneksel ofis ortamlarında veya uzak ortamlarda çalışan beyaz yakalı çalışanlar belirli risklere açıkken, mavi yakalı çalışanlar günlük görevlerini yerine getirirken işyeri ile ilgili birçok riskle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun da ötesinde, dış mekan ayarları, atölyeler, depolar ve daha fazlası dahil olmak üzere birden fazla çalışma ortamına tabidirler.

Mavi Yakalı Çalışan Nedir?

Mavi yakalı işçiler, genellikle elleriyle çalışarak emek yoğun işler yaparlar. 'Mavi yaka' pozisyonları olarak sınıflandırılan birçok iş vardır. Bu pozisyonların tümü, resmi olarak eğitilmiş, sertifikalı ve yüksek vasıflı işçiler gerektirir. Mavi yakalı çalışma için gereken beceriler, bu işçilerin düzenli olarak çalıştıkları belirli mesleğe göre değişmektedir. Bazı tipik mavi yakalı işler madencilik, bakım, yenileme, inşaat ve montajı içerir.

Mavi Yakalı Çalışanlar İçin İşyeri Tehlikeleri

Endüstri ve mesleklerdeki mavi yakalı işçiler iki ana tehlike kategorisiyle karşı karşıyadır: fiziksel ve sağlıkla ilgili.

Fiziksel riskler arasında aşırı soğuk veya sıcak sıcaklıklar, hareketli ve düşen nesneler ve tehlikeli makineler bulunur. Yüksek yoğunluklu aydınlatma, sıkışan veya yuvarlanan nesneler, canlı elektrik bağlantıları, keskin kenarlar ve diğer tehlikeler de listede.

Sağlıkla ilgili riskler, kirli havaya, potansiyel olarak tehlikeli kimyasallara, radyasyona ve fiziksel olarak yoğun çalışmadan kaynaklanan kas-iskelet bozukluklarına maruz kalmanın neden olduğu riskleri içerir.

Uygun iş yeri güvenliği uygulamaları, personelinizin bu risklere maruz kalmasını en aza indirmenize yardımcı olur. Güvenli bir şekilde çalışmak, işinizi ve kârlılığınızı da korur. Optimum üretkenliği korur, devamsızlığı ve hastalık iznini azaltır. Ayrıca, çalışanlarınızın işte kazanılan yaralanmalar için işçi tazminatını talep etme olasılığı daha düşük olacaktır. Doğru poliçelere sahip olmak, genel olarak sigorta primlerinizi azaltabilir ve sonuçta yasal maliyetlerden tasarruf etmenize yardımcı olabilir


 

18 Ocak 2022 Salı

İnşaat Esnafları

 


İnşaat Esnafları İçin Fırsatlar

Steve, İnşaat Sektöründe ticaretle uğraşan pek çok insan gibiydi, ekonomik iklim nedeniyle içinde olduğundan daha fazla işsizdi. Bir gün Sitemaster Software için bir reklam gördü, bu, bildiği binayla ilgili bir şey olduğu için ilgisini çekti ve tahmin amacıyla kendi araştırmalarını zaten yaptığından, doğru zemini çizebilmenin ek avantajının olduğunu düşündü. planlar
ona, zaten ilgi duyduğu ve işler düzeldiğinde normal işinde yardımcı olabilecek bir şey yaparak geçimini sağlamak için başka bir fırsat verecekti. Adeta bir taşla iki kuş vuruyor!

Öyleyse neyi kaybetmek zorunda kaldı, daha fazla bilgi için gönderdi ve ÜCRETSİZ HAYIR yükümlülüğü gösterimini kabul etti. Steve'in tanık olduğu şey, profesyonelce tamamlanmış bina kat planları, alan tahminleri ve Bluetooth el lazeri kullanılarak doğrudan bir UPMC (Ultra Mobil PC) tabletindeki yazılımla konuşan inceleme çizimleriydi, artık kullanarak ölçüm yapmaya gerek olmadığını gördü. şerit
metre, artık herhangi bir not yazmaya veya karakalem eskiz çizmeye gerek yok, boyutlar anında çizim programına ekleniyor ve çizgileri gerçek zamanlı olarak çiziyor.

Steve o sırada “Sitemaster Building yazılımının inşaat ve bina bilgi yöneticilerine doğruluk, hız ve maliyet tasarrufu açısından sağlayabileceği ani kazanımları ilk elden deneyimledim” demişti.

Bu yazılımın dünya çapındaki birçok projede zamandan ve maliyetten tasarruf etmede nasıl bir araç olduğu anlatıldı: “Yakın zamanda bir hizmet projesinde, bir ticari kiracının ofis metrekaresini doğrulamak için sözleşme yaptım ve reddedilemez bir şekilde bunların ne durumda olduğunu belirleyebildim. sözleşmelerinde 25 metrekareden fazla ücretlendirildi”. Birkaç yıllık bir süre içinde oldukça büyük bir kira tasarrufu. Açıktır ki
, ticari ofis alanının bir prim talep ettiği yerlerde, kiracı için maliyet tasarrufu zamanla önemli olacak ve her ay nakit akışlarını olumlu yönde etkileyecektir” Bu yazılımın etkin bir şekilde kullanılabilmesinin yollarından sadece biri.

Building Talk kısa süre önce "Sitemaster Building harika bir uygulama ve piyasada çok fazla ilgi görüyor" yorumunu yaptı.


17 Ocak 2022 Pazartesi

Ev Yalıtımı

EV YALITIMI 'UYGUN MALİYETLİDİR'

Bir uzman, yalıtımın ucuz olduğunu ve enerji verimli bir evin anahtarı olduğunu iddia etti.

Sustain'in sürdürülebilirlik ve iletişim direktörü Gordon Miller, bir çatı katının yalıtılmasını sağlamanın maliyetinin 200 £ civarında olduğunu söyledi.

Ve gelir desteği alan kişilerin iş için ödeme yapmalarına yardımcı olmak için hibeler mevcuttur, diye devam etti.

“Elektrik veya sıcak su üretmeyi denemeden önce, evin uygun şekilde yalıtıldığından emin olun. Bu kilit şeylerden biri," dedi Bay Miller.

Ev sahipleri, yalıtımlı bir evde her yıl indirimli faturalarda yaklaşık 200 £ tasarruf etmeyi bekleyebilirler, bu nedenle ilk harcamalarını yaklaşık 12 ay içinde geri alacaklarını belirtti.

Bay Miller, çevre dostu bir evde yaşamanın birçok avantajı olduğunu da sözlerine ekledi.

Örneğin, iyi yalıtılmış özellikler kışın ısıyı daha iyi tutar ve yazın daha serindir.

Ebico kısa süre önce, yaklaşmakta olan Avrupa Birliği mevzuatı nedeniyle evlerinin enerji verimliliğini artırmak için evlerini satmayı düşünenlere çağrıda bulundu.


15 Ocak 2022 Cumartesi

İnşaat ve İstihdam

 


İnşaatta İşe Alımlar Arttı

Atık ve Geri Dönüşüm Bakanı Lord Henley, daha fazla inşaat şirketini girişime katılmaya davet etti. “Ülke genelindeki mimarlar, mühendisler ve inşaatçılar, değerli malzemeleri atmayı azaltarak paradan ve çevreden tasarruf sağlıyor” dedi. "Büyük ve küçük inşaat işletmeleri şimdi gemide ve bunu gerçekleştiriyor, bu yüzden henüz dahil olmayanları da adım atmaya ve atık depolama alanını yarıya indirmenin getireceği gerçek değeri görmeye davet ediyorum." REC CEO'su Kevin Green, “İngiltere'nin artık iki hızlı bir işgücü piyasası var” dedi .

“Kamu sektörü işten çıkarırken özel sektör artan sayıda işe almaya devam ediyor. Bu, hemşirelik, tıp ve bakım sektörlerinin bir yıl öncesine göre önemli ölçüde düştüğünü bildiren en son İşler Raporunda vurgulanmıştır.”

Mühendislik ve İnşaat sektörlerindeki işverenler şu anda Birleşik Krallık'ın en aktif işe alım görevlileri arasındadır.

Bu hafta yayınlanan bir rapora göre, mühendislik ve inşaat sektörü ekonominin en aktif işe alımlarından biri.

İşe Alım ve İstihdam Konfederasyonu (REC) ve KPMG İşler Raporu, geçen ay özel sektörde bir bütün olarak kalıcı rollerin 10 ayın en hızlı artışını gösterirken, geçici faturaların Mayıs 2007'den bu yana daha fazla büyüme gösterdiğini ortaya koyuyor.

KPMG'nin ortağı ve iş hizmetleri başkanı Bernard Brown şunları söyledi: “BT ve Bilgisayar ve Mühendislik ve İnşaat sektörlerindeki işverenler yine en aktif olarak işe alım yapanlar. Bu, özel sektör öncülüğünde bir toparlanmanın gerçekten de devam ettiğinin bir göstergesi olabilir.”

Bununla birlikte, raporun yazarları, kamu sektörü işgücünün beraberindeki erozyonun altını çizdi.

Liverpool FC CEO'su Ian Ayre şunları söyledi: “Stadyum dönüşümü şekillenmeye devam ederken bu, Anfield'ın tarihinde tarihi bir dönüm noktasıdır.

"Bu önemli genişleme projesine sadece yedi ay önce başladık ve Ana Tribünün yeni çıtasını kaldırdık ve kulüp tarihinde inanılmaz bir bölüme daha imza attık."

Şehrin çeşitli noktalarından görülebilecek 20 m yüksekliğindeki kirişin montajı, sitenin vinçleri çelik çatı kirişlerini kaldırma ve yerine sabitleme görevine başladığından, Ana Standın yeni çatısını inşa etme çalışmalarının başlamasını sağlayacaktır.

Liverpool FC, Aralık 2014'te Anfield'ın yeniden geliştirildiğini duyurdu ve Ana Stand kapasitesini 20.000'in üzerine çıkararak ve Anfield'ın toplam kapasitesini yaklaşık 54.000'e çıkararak yaklaşık 8.500 koltuk eklemeyi planlıyor.


İNŞAAT SEKTÖRÜNDE NEDEN DAHA FAZLA KADIN YOK?

İnşaat sektörü, İngiltere'nin en büyük ve en önemli sektörlerinden biridir. Ülkenin yıllık GSYİH'sinin onda birini sağlıyor, tahmini 1,5 milyar sterlin değerinde ve yaklaşık 1,4 milyon kişiyi istihdam ediyor. Ancak bu 1,4 milyonun sadece %9'u inşaat sektöründeki kadınlar, bu da bu gelişen sektörde neden daha fazla kadın olmadığını merak ediyor.

Sektörde eşitsizlik

Fırsat Eşitliği Komisyonu yakın zamanda Birleşik Krallık'taki kadın işçiler hakkında bir rapor yayınladı ve toplam işgücünün yaklaşık %49'unu oluştururken, bunun sadece %9'unun inşaat sektöründe olduğunu tespit etti. Bu, inşaat sektöründeki kadınlarla ilgili şu istatistiklere daha da ayrılmaktadır: insan ticareti %1, tasarım ve yönetim %4, sekreterlik %84 ve bağımsız tüccarlar %2 ve mikro işletmeler %4.

İnşaat sektöründe çalışmayı geleneksel olarak erkeklerin egemen olduğu bir sektör olarak gördükleri ve güvenlik ayakkabılarını ve inşaat giysilerini sevmedikleri için daha az kadın mı seçiyor? Yoksa erkek işverenler kadınları daha zayıf olarak gördükleri ve onları inşaat işlerinde işe almak istemedikleri için mi?

Yaklaşık 3000 inşaat şirketi ve inşaat sektöründeki profesyonel kadınla yapılan bir anketten sonra aşağıdaki araştırma bulundu:

  • Şirketlerin yaklaşık %55'i kadın çalışanlarını barındırabilmek için saatlerini ayarlamak zorunda kaldı.
  • %79'u, çalışanları işe alırken özellikle kadınları aramadıklarını söyledi.
  • Şirketler, ulusal inşaatta daha az kadın istihdam etme nedenleri olarak erkek egemen bir ortam, uzun çalışma saatleri ve çocuk dostu olmamayı gösterdi.
  • Kadınlara neden inşaatta çalışmakla ilgilendikleri soruldu ve %85'i mühendislik ve inşaata temel bir ilgi duyduklarını söyledi, iyi kariyer beklentileri veya hayatta “farklı” bir şey yapma arzusundan bahsetti.
  • Ankete katılan kadınların yaklaşık %40'ı inşaat sektöründe altı yıl veya daha uzun bir geçmişe sahipti ve bunların %66'sı sektördeki cinsiyetçiliğin farkında olduklarını söyledi.


 

13 Ocak 2022 Perşembe

EVLERİ SOĞUĞA UYGUN HALE GETİRMEK

'EVLERİ SOĞUĞA UYGUN HALE GETİRMEK İÇİN' TADİLAT

Evlerini piyasaya sürmeyi planlayan kişiler, çevreye duyarlı potansiyel alıcılara hitap etmek için tadilat yapmak isteyebilirler.

Ulusal Emlak Acenteleri Birliği (NAEA), bazı kişilerin mülkleri incelerken mevsimsel sorunları dikkate almadığını ve yaz aylarında bir konutun ısı verimliliğini göz ardı edebileceğini belirtti.

Bununla birlikte, yakıt faturaları arttıkça çift camlı pencereler ve çatı ve boşluk duvarlarında yalıtım ihtiyacının artması nedeniyle bu faktörün kış aylarında çok önemli olduğu belirtildi.

Ayrıca, NAEA, sıcak olduğunda bireyler için daha az belirgin olabileceği, ancak yılın herhangi bir zamanında önemli olabileceğinden, herhangi bir nemin ele alınması gerektiğini söyledi.

Kaplama ve açıkta kalan borular, sıcaklık düştüğünde sıhhi tesisat sorunlarına neden olabilir ve boyalı cepheler, kar ve diğer mevsimsel hava koşullarına karşı korunmak için rötuş gerektirebilir.

NAEA CEO'su Peter Bolton King, "İngiliz havasının ne kadar hızlı değişebileceğini unutmamak önemlidir." Dedi.

NAEA, emlak uzmanlarına ve ayrıca bir konut satın almayı veya satmayı planlayan kamu üyelerine yardım sağlamaya çalışır.


 

12 Ocak 2022 Çarşamba

HAREKET YETERSİZLİĞİ OLAN KİŞİLER İÇİN YETERLİ KAÇIŞ YOLLARI

Bina Kontrol Birliği (BCA), DCLG tarafından Onaylı Belge (AD) B – Yangın güvenliği, hareket engelli kişiler için yeterli kaçış yolu sağlamadığına dair öneriler olduğu konusunda bilgilendirildi.

Özellikle, şu anda nihai çıkışların rampalar yerine basamaklara sahip olabileceği öne sürülmüştür. Açıkça bu, 2010 Eşitlik Yasası ile uyumlu değil ve adımları yönetemeyenlere ayrımcılık yapıyor

Spesifik öneri, rehberliğin engelli çıkışını yeterince kapsamadığı ve bina düzenlemelerinin yalnızca binaların içine ve çevresine engelli erişimini kapsadığıydı. Yönetmelik kılavuzunda (AD M veya AD B) uygulanabilir olduğunda, bir binadan çıkarken eşitliği sağlamak için rampaların zemin kat seviyesinde kurulmasını sağlayacak hiçbir şey bulunmadığına dair bir öneri daha vardı.

Tarihsel olarak durum böyle olsa da, ADB'nin 2006 baskısında bu konu ele alınmıştır.

Bu makale, tüm Bina Kontrol Uzmanlarının bundan haberdar olmasını sağlamak içindir.

Son olarak

Bu bağlamda, Bina Kontrol İttifakı, bina kontrol görevlilerinin dikkatini yukarıda belirtilen özel önerilere aşağıdaki DCLG yanıtına çeker. ;

“Onaylı Belge B'nin 5.32. paragrafı, nihai çıkışların tekerlekli sandalye kullanıcıları ve diğer engelliler için engel teşkil etmemesi gerektiğini ve kaçış yollarında rampaların nerelerde sağlanması gerektiğini belirtir. Bu özel hüküm ilk olarak 2006 yılında yürürlüğe girmiştir ve belirttiğiniz endişelerin ışığında, bu konuyu ilgili meslek kuruluşları ile paylaşacağız, böylece onlar da üyelerinin bunun sonuçları hakkında tam olarak bilgi sahibi olmalarını sağlayabilirler.”

Bina Kontrol İttifakı, mimarların, bina kontrol profesyonellerinin, planlamacıların, yerel yetkililerin, itfaiye departmanlarının ve bina sahiplerinin, ülke genelinde binaları baştan aşağı değiştirirken ve yeni tasarlarken ve inşa ederken sorumluluklarının farkında olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.


 

11 Ocak 2022 Salı

YEŞİL ÇATIYI YÜKSELTMEK

Yeşil çatılar, yalıtım sağlamaktan ve yağmur suyunu emmekten kentsel hava sıcaklıklarını düşürmeye yardımcı olmaya kadar birçok faydaya sahiptir, ancak bunlar toplu kurulum için uygun mudur?

Yeşil çatı veya yaşayan çatı, su yalıtım membranı üzerine dikilmiş, kısmen veya tamamen bitki örtüsü ve yetiştirme ortamı ile kaplanmış bir binanın çatısıdır. Ayrıca kök bariyeri ve drenaj ve sulama sistemleri gibi ek katmanlar içerebilir.

Yeşil çatı türleri

İki tür yeşil çatı vardır: daha kalın olan ve daha geniş çeşitlilikteki bitkileri destekleyebilen ancak daha ağır olan ve daha fazla bakım gerektiren yoğun çatılar ve hafif bir bitki örtüsü tabakasıyla kaplı ve yoğun bir yeşilden daha hafif olan geniş çatılar. çatı.

En son Yeni Tasarımcılar Sergisinde – İngiltere'nin en iyi tasarım öğrencisi çalışmalarının vitrini – Brunel Üniversitesi öğrencisi James Ward, Endüstriyel Tasarım ve Teknoloji BA, Yeşil Çatıları kitlesel pazara getirme planlarını açıkladı.

Tasarımı, toprağa alternatif olarak halı lifi kullanıyor ve bu da eski halı malzemelerinin çöp sahasına gitmesi sorununu çözmeye yardımcı oluyor. Plastik karolar arduvazın yerini alıyor ve bunlar geri dönüştürülmüş ürünlerden üretilebilir.

İkincisi, kiremitler özellikle eğimli çatılar için tasarlanmıştır. Şu anda 'Yeşil Çatı' yalnızca düz çatı kaplama için kullanılabilir , ancak Ward, yüksek ofis binalarının dışındaki binaların çoğunun eğimli çatılara sahip olması nedeniyle bunun bir numarayı kaçırdığını hissetti.

Fayanslar, geleneksel çatı kiremitlerine benzer şekilde bir araya gelecek şekilde tasarlanmıştır, bu da insanların çatıyı kendilerinin kurmasını kolaylaştırır ve kiremit içine yerleştirilmiş kulplar halı liflerini yerinde tutar.

Tasarım uygulamaları ve daha hafif malzemelerde deneyler ilerledikçe, kasaba ve şehir çatılarımızın yeşilin eko bir tonuna dönüştüğünü görme potansiyeli çok daha umut verici görünüyor.


 

10 Ocak 2022 Pazartesi

KIŞIN GÜVENLİ BİR OTOPARK İNŞA ETMEK

Tüm otoparklar için belirli bir tasarım şablonu bulunmamakla birlikte, kış dahil tüm yıl boyunca kullanılabilecek bir tesis inşa etmek çok önemlidir. İster şehirde çok katlı bir bina planlıyor olun, ister kırsal bir park yerine adapte etmek isteyin, aşağıdakiler de dahil olmak üzere düşünmeniz gereken çok sayıda güvenlik özelliği vardır:

Uygun bir depolama alanı

Soğuk algınlığı sırasında herhangi bir noktada hava daha da kötüleşebilir, bu nedenle kaya tuzu ve diğer kış güvenlik ürünlerini saklamak için uygun bir yer olmalıdır. Bu, kar küreklerinin, pullukların ve eriyen sıvı buz serpme makinelerinin tutulabileceği küçük bir oda olabilir veya kilitlenebilir kum bidonlarının oturabileceği bir dolap olabilir. Durum ne olursa olsun, bu tür ekipman tehlikeli koşullarda çok önemlidir ve doğru şekilde saklanmalıdır.

Taşkın kontrol önlemleri

Eğer ediyorsanız planlama oluşturmak için bir çatı olmadan bir otopark, tüm yüzey alanları belli koylarında toplama su birikintileri önlemek için mümkün olduğunca düz olarak olmalıdır. Kendiliğinden yayılan beton dökülmeden önce geniş alanlar dikkatli bir şekilde hazırlanmalı ve uygun bir drenaj sistemi kurulmalıdır. İnşaat işçileri ayrıca sel baskınını önlemek için zemini inşa etmeyi veya yer altı otoparkları için açılır sel bariyerleri kullanmayı düşünmek isteyebilir.

Güvenlik işaretleri

Güvenlik işaretleri sonradan düşünülmemelidir. Tasarıma dahil edilmeli ve tesisi kullanan herkesi bilgilendirmek ve bilgilendirmek için kullanılmalıdır. British Parking Association'a (BPA) göre, çıkışları, asansörleri, merdiven boşluklarını, ödeme makinelerini, park bölgelerini, seviyeleri ve diğer tehlikeleri tanımlamak için açık ve görünür tabelalar kullanılmalıdır. Geçici kış işaretleri de yararlı olabilir ve sağlık açısından risk olan her yere yerleştirilmelidir


 

8 Ocak 2022 Cumartesi

İnşaat Sektörleri Ve Bağış

 


İnşaatçılardan Bağış

Bir inşaat firması bir rehabilitasyon merkezine 1.000 sterlinlik malzeme bağışladı.

Oakham'daki Travis Perkins, kereste ve çakılları Wing Grange'a devretti.

Materyaller, birçoğu hapishanede kaldıktan sonra hayatlarını yeniden inşa eden merkez sakinleri tarafından, her yıl düzenlenen Oakham in Bloom yarışması için gösteriler yapmak için kullanılacak.

Travis Perkins'in şube müdürü Adam Lowe, böylesine değerli bir girişime katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Proje yöneticisi Bruce Harrison, bu mükemmel projenin başlamasını sağladığı için tüm sakinler adına Travis Perkins'e teşekkür etti.

Rutland Milletvekili Alan Duncan malzemelerin tesliminde hazır bulundu.

Brent, Darlington, Devon, Havering, Kingston & Croydon, Norfolk, Plymouth, Sefton, Wakefield ve Warrington konseyleri, gelecek yılın ilk üç ayında ilk kez BSF projelerini pazara sunacak.

Lancashire ve Tameside, İngiltere'deki her devlet ortaokulunu yeniden inşa etmek veya yenilemek için 55 milyar sterlinlik program kapsamında mevcut planlarının yeni dalgalarına geçecek.

Yetkililer, projeleri teslim etmeye hazır olup olmadıklarını test eden titiz bir seçim süreciyle 20 kişi arasından seçildi. Şu anda programa toplam 96 yerel yönetim katılıyor.

Partnership for Schools CEO'su Tim Byles şunları söyledi: “Halihazırda 110.000'den fazla öğrenci BSF yatırımından yararlanıyor, bugünkü duyuru önümüzdeki yıllarda bu artan rakamı artıracak.

“BSF, öğretmenlerin ve öğrencilerin her topluluğa hak ettiği yeni okul tesislerini sunmanın yanı sıra, inşaat ve ilgili endüstrilerde on binlerce işin korunmasına da yardımcı olacak.”