27 Ekim 2019 Pazar

Chelsea ve Hampstead




WALLACE KOLEKSİYONU

Regent 's Park'ın hemen güneyinde yer alan zarif bir İtalyan malikanesindeki 25 galeride sergilenen Wallace Koleksiyonu, bir bütün olarak tutulması şartıyla ülkeye armağan edilmiştir. Yine burada, görülmeye değer Sevres porselenleri ve Fransız mobilyaları da yer alır.

CHELSEA

Thames'in kuzey kıyısında, Westminster'a yakın, olağanüstü konumuyla şık ve modaya uyan Chelsea bohem bir atmosfere sahiptir ve yıllar boyunca sanatçıları, yazarları, ressamları ve"pub fılozofları"nı kendi sine çekmektedir. J.M.W. Turııer, Henry James, T.S. Elioı, Danıel Gabriel Rosseni, George Eliot, Mick Jagger, Laurie Lee ve Oscar Wilde ünlü ve kötü ünlü sakinlerinden yalnızca birkaçıdır; onlara ait mavi plakalar, nehir kıyısındaki Cheyne Walk'taki ve başka yerlerdeki evlerde görülebilir.

Bölge sakinleri yelpazesinin diğer ucunda ise, uzun ve kırmızı ceketler giyen ( kışın mavi) ve "Chelsea Pansioners» olarak anılan emekli askerler yer alır. 400 kişiden oluşan Chelsea Pansioners, Sir Chrisıopher Wren tarafından 1682 yılında yapılan Royal Hospital'da yaşamaktadır.

HAMPSTEAD

Yukarıda, Londra'nın kuzeyinde, kent merkezinin karmaş ası ve kirliliğinden uzakla, yeşil tepelerle kaplı Hampstead Heath bir koruluklar, çayırlar, açık alanlar, küçük göller, sulak ve yeşil araziler ağı oluşturur.

Burada, Rembrandı'ın kendi portresini ve Reynolds, Van Dyck, Vermeer ve Gainsborough'nun yapıtlarını içeren lveagh resim mirasına ev sahipliği yapan, Robert Adam tarafından yeniden yapılan olağanüstü 17 yy. Kenwood House vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder