15 Ekim 2019 Salı

NATİONAL PORTRAİT GALLERY LONDON

Portreler kronolojik olarak düzen­lenmiştir ve en üst katta en eski portreler bulunur. Müzeyi gezme­nin en iyi yolu asansörle en üst kata çıkıp aşağı doğru yürümektir.
Oda no. 1 - 15'de 16. ve 18.yüzyıl arasında yaşamış kişilerin portreleri görülür. Birinci kattaki 17-27 numaralı odalarda 19. ve 20. yüzyıl başlarında yaşamış kişilerin portreleri yer alırken, kraliyet ailesi üyelerinin portreleri 16- 28 numaralı odalarda görülebilir.
Giriş katında, İngiliz toplumuna günümüzde büyük katkıları olan kişilerin resim ve fotoğraflardan oluşan portreleri yer alır. Wolfson Gallery'de özel sergiler düzenlenir. Bunun yanı sıra giriş katında her yıl BP Portre Ödülü ( British Petro­leum sponsorluğunda, yaz aylarında) ve fotoğraf galerisinde de (yine her yıl, kışın) John Cobal Portre Fotoğraf Ödülü sahiplerini bulur.
Üst katlan birkaç basamak aşağı yürüdüğünüzde Paul Barry'n iartık var olmayan Whitehall Saraiçin yaptığı, mürekkep çizimli, muazzam bir duvar portresi yer alır: Babası VII. Henry ile birlikte William Scrot's'un "VI. Edward"(1546) adlı yapıtını göreceksiniz.

1.Elizabeth'in portreleri arasında, GeMarcus Gheeraerts'ın Kraliçe'niOxforyanlarındaki Ditchley Park, ziyaretini göster­mek üzere, Kraliçe'nin Oxford­ shire'e ayak basğı anı canlandıran resmi de yer alır. Shakespeare'in portresi oyun yazarının bilinen en son resmidir ve koleksiyona alınan ilk parçadır. Nicholas Hilliard'ın Sir Francis Drake, Sir Walter Raleigh, Robert Dudley ve Leicester Kontu gibi Elizabeth dönemi kahramanlarını, ve onların Kraliçe­lerini resmeden mükemmel minyatürleri de kaçırılmaması gereken bir gruptur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder