13 Ekim 2019 Pazar

Islington


CITY' NİN YUKARISINDA BULUNAN ISLINGTON ADI HEP eğlenceyle özdeşleştirilmiştir. Aristokratlar 16. yüzyılda manastırlara el konulmasının ardından buralarda evler yaptırdılar, ancak lsling­ton' u önemli kılan olay 18. yüzyılda bir kaplıca açılması oldu. Georgian tarzı tüccar evlerinin bahçeleri Victoria döneminde yapılan meydanlar tarafından yutulduysada Islington adı hala eğlenceyle (tiyatrolar, alışveriş merkezleri, lokantalar, publar vb.) özdeştir ve sakinlerinin dayanışmave komşuluk duyguları çok güçlüdür. lslington ruhunu birbiriyle zıt iki pazar yeri yakalar. Bunlardan biri, yerlilerin yiyecek ve diğer alışverişlerini yaptıkları Chapel Market ; diğeri pahalı ve lüks malların satıldığı, 1960'1ı yıllarda inşaatçıların elinden kurtarılan uluslararası Camden Passage'dir. Duncan Street ve Charltoıı Place'dan gidip Camden Passage'den geçilirse, Duncan Terrace'ın Georgelar dönemi evlerine çıkılır.

Lokantalarının sayıca çokluğu açısından Avnıpa' nın birinci caddesi ünvanını taşıyan Upper Street' te, 1751- 1754 yıllarında yapılan, güzel bir çan kulesine sahip St. Mary Kilisesi'ni göreceksiniz. Kilisenin çevresinde üç adet lsling­ton tiyatrosu yer alır. Bunlar, King's Head pub tiyaırosu;güzelliğiyle hayli ünlü Cross Street yakınındaki Little Angel çocuk tiyatrosu; ve Almeida Street üzerindeki avant­garde bir tiyatro olan Almeida Theatre'dır.

Kuzeydoğudaki Canonbury'e dogru yürüyüş, çok zevklidir. 1780 yapımı büyük Canonbury House' u ile ünlü Canonbury Square'dcn, Compton Terrace ile Alwynne Villa' larına çıkılır. Barnsbury'den batıya, bir dizi Victoria meydanı, ardından da City'nin iş dünyasının yerleşik olduğu binalar zinciri görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder