26 Ekim 2019 Cumartesi

HARRODS



HARRODS 



Stil, şıklık, muazzam servet ve ticari başarının tartışılmaz biçimde tüm dünyada hüküm süren monarkı olan, güçlü Harrods (87-135 Broıııptoıı Rd., SWI, Tel: 0171-730 1234, metro:

Knightsbridge) yanında diğer tüm mağazalar sönük kalır. Charles Henry Harrod ailece işletilen küçük bakkal dükkanını 1849'da burada açtı ve bu küçük işletme inanılmaz bir gelişme gösterdi.

Bodrum katında Harrods'un kendi bankasının -Harrods Bank Ltd.- harika mermer salo nları yer alır. Zemin katta, dilerseniz Lüks Odası'nda gezinip 5 bin dolarlık Christian Dior timsah derisi el çantasına, 17 bin dolarlık Louis Vuitton valiz setine, Marakeş Paşa'sı için tasarlandığı haliyle, yalnızca 22 bin dolara satılan kesintisiz devinimli kol saatine göz atabilirsiniz. Çoğu insan yapmaz bunu. İnsanlar, cömertçe boyanmış ve işlenmiş tavanları ve sergileriyle karşı konulamaz Yiyecek Salon lan ' na sürüklenirler: Duvarlarda ve sütunlarda yer alan sanat ve zanaat yapıtları; charcuterie tezgahının üzerinde uçan domuzlar ve tavus kuşları; avcılarla ve çobanlarla dolu küçük bir kubbe; buzlar arasındaki balık sergisinin üzerindeki sevimli, küçük deniz kızlan; nihayet, istiridye ve şampanya barındaki akvaryum. Sfenksleri ve akantus yaprağı sütun başlıklarıyla Mısır tarzı asansörde bir aşağı bir yukarı inip çıkarak tüm günü geçirebilir; 42 bin dolarlık, üstü mermerli vitrini kaçırmamak için üçüncü kattaki mobilya bölümüne doğru yukarı çıkabilir ya da yastıklı, kırmızı deri koltuklarıyla ve parıldayan siyah beyaz duvarlarıyla bodrum kattaki berber dükkanına inebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder